• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura ‘Residir l’instant’, un projecte expositiu de Pilar Aldea

‘Residir l’instant’, un projecte expositiu de Pilar Aldea

foto 2021 residirAEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que demà dimarts 13 de juliol obre les portes “Residir l’instant”, un projecte expositiu de l’artista Pilar Aldea que s’exhibirà en dos espais, una part a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” fins al 31 de juliol, i una altra fins al 16 d’octubre l’espai cultural i educatiu “Far de la Mola”.

A l’Ajuntament Vell, l’artista presenta una instal·lació de 66 fotografies de la sèrie INSTANTS i set “residencis”: imatges fotogràfiques compostes. A la sala del Far de la Mola es podrà veure “COMÚ”, una videoinstal·lació en bucle de nou minuts, a més d’onze residencis i el text poètic “Llàtzers”.

El projecte gira entorn a la idea de la quietud permanent de la fotografia i la possibilitat d’alterar-la intervenint sobre les imatges. En paraules de la mateixa artista: “La persona queda suspesa en el temps atrapada en l’instant de ser fotografiada, envoltada de la circumstància en la qual resideix en aquest moment. El subjecte ha quedat cristal·litzat en un espai sense vida, d’alguna manera la fotografia és zona morta i pes… Trobar un alliberador efecte llàtzer, que alleugerís de lloses la mirada, se’m va imposar necessari i entre les anades i vingudes de lectura i pensament vaig arribar a les riberes d’Ortega y Gasset, i a les seves reflexions sobre la circumstància!, la qual cosa em va portar a treballar sobre les imatges interseccionant els seus mons, pressuposant que alterant el seu ‘aquí’ hauria de crear-se un nou ‘ara’ i generar un centelleig de vida”.

Llicenciada en Imatge a l’Escola Superior de Comunicació, Imatge i So, CEV de Madrid el 2002, ha participat en nombroses exposicions de fotografia, individuals i col·lectives, entre altres sales en el Palau de l’Audiència de Sòria, la Biblioteca María Zambrano de la Universitat Complutense de Madrid, a JustMAD, celebrat en el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid o el Centre Cultural Conde Duque de Madrid. L’any 2019 va exposar el projecte “Semblen cordes” a la Sala d’ Exposicions Ajuntament Vell, dins de les activitats programades del Formentera Film.

Fundadora i codirectora de “Consulta Films Brussel·les-Madrid 1994-2009”, l’any 2011 va impulsar en el Pilar de la Mola la creació de “Producciones Como Mola Jugar a las Películas”, projecte de cinema participatiu que va estrenar la seva primera producció al Formentera Film, festival amb el qual ha continuat col·laborant des de llavors i en l’última edició ha presentat el curtmetratge “EDÈN”.

Membre del col·lectiu Espai_F des de 2015, Pilar Aldea té una forta vinculació amb l’illa des de 1988, i actualment resideix al Pilar de la Mola.

L’inici de “Residir l’instant” serà dimarts 13 de juliol a les 19 hores, i es podrà veure fins al 31 de juliol a la Sala d’Exposicions Ajuntament Vell d’11 a 14 hores i de 19 a 21 h, diumenges i dilluns matí, la sala romandrà tancada; i a l’espai cultural i educatiu Far de la Mola, del 14 de juliol al 16 d’octubre, dimarts, dijous, divendres i dissabtes de 10 a 14 h, i dimecres i diumenges de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.


12 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera