• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça Formentera fa una campanya de conscienciació per protegir el ramat de l'illa

Formentera fa una campanya de conscienciació per protegir el ramat de l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha editat un cartell informatiu amb l'eslògan "Per a una convivència feliç" per conscienciar els propietaris de cans de la importància que aquests no puguin sortir de la seva propietat a soles per assegurar el benestar de les mascotes i el del ramat.

En el cartell es recorda que els cans no poden sortir de casa sols i que als espais públics han d'anar fermats amb l'objectiu d'evitar fugues, pèrdues i atropellaments de mascotes, així com per a protegir el ramat. A la campanya de conscienciació també es demana que si es veu a un animal amollat, sense propietari, s'avisi a la canera, 630083128. El cartell està basat en una aquarel·la de l'artista Fran Lucas on es veu un ca fermat que passeja amb el seu propietari mentre unes ovelles estan a l'ombra d'una figuera.

La campanya es difondrà a través de les principals cartelleres de l'illa, a les clíniques veterinàries i a altres punts rurals. Recordem que durant aquest any al Consell de Formentera han arribat tres denúncies per atacs de cans al ramat de l'illa, dues a Sant Francesc (la Miranda i Cala Saona, i Porto-salè) i una a la Mola. En total varen morir set ovelles i se'n varen ferir dues. A més, en les darreres setmanes alguns propietaris de ramat de l'illa estan denunciant la presència de cans sense fermar per les seves finques.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha explicat que el mal que fan als ramaders de l'illa és incalculable, ja que a la pèrdua d'animals es suma el dany moral que significa que entrin en la teva propietat i facin mal al teu ramat. El conseller ha volgut destacar la importància de la feina dels propietaris del bestiar que són petits agricultors que conserven les tradicions de l'illa, així com el seu paisatge.

Ordenança municipal

L'ordenança municipal que regula la tinença d'animals de companyia "prohibeix la circulació per les vies públiques d'aquells cans que no vagin acompanyats i conduïts mitjançant cadena, corretja o cordó resistent. Aniran proveïts de morrió quan el temperament de l'animal ho aconselli, i sota la responsabilitat del seu propietari". Així mateix, el ban també inclou informació sobre el règim jurídic de la tinència d'animals potencialment perillosos i diu que "seran considerats cans potencialment perillosos aquells animals de l'espècie canina que manifestin un caràcter marcadament agressiu o que hagin protagonitzat agressions a persones o a altres animals".


9 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 cans

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1