• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Avui entra en vigor el certificat covid a Formentera com a mesura de control de la pandèmia

Avui entra en vigor el certificat covid a Formentera com a mesura de control de la pandèmia

El Consell de Formentera informa que el Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB, publica l'acord del Consell de Govern que estableix que des d'avui 4 desembre i fins al 24 de gener el certificat covid és necessari per poder entrar en els locals d'oci nocturn i en els bars, restaurants i establiments on es porten a terme celebracions amb aforament de més de 50 persones a l'interior.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha assenyalat que la petició de certificat covid en aquests establiments és una mesura "encertada" que va ser "pactada amb els agents socials de les Illes, patronals i sindicats, i que ha de servir per poder conviure amb més seguretat per controlar l'avanç de la pandèmia". A més, Ana Juan ha destacat que aquesta mesura "s'aplica per disminuir la probabilitat de contagis" i també "possibilita una major obertura d'activitats econòmiques d'un dels sectors més afectats per la pandèmia".

Formentera, com a la resta de les Illes Balears, es troba a nivell 1 d'alerta sanitària i en aquest nivell el certificat covid és necessari per accedir als següents establiments:
-Discoteques sales de festa i sales de ball.
-Bars de copes o cafès concerts i pubs.
-Establiments o locals on es dugui terme celebracions amb participació de més de 50 persones i a les quals es prestin activitats de restauració i/o ball.
-Establiments de restauració amb cabuda interior per a més de 50 persones, incloent els espais amb servei de restauració ubicats en allotjaments turístics, instal·lacions esportives, centres recreatius per a gent gran i locals de jocs i apostes.
-Altres espais habilitats com a sales de festa, sales de ball, discoteques o restaurants, amb cabuda interior superior a 50 persones

Ana Juan ha destacat que a Formentera, en aquesta època de l'any no hi ha molts establiments oberts amb aquestes característiques per demanar certificat covid i ha assenyalat que el Consell ja s'ha traslladat tota la informació a la Pime i Cambra de Comerç, s'ha posat en contacte amb els cossos de seguretat i, a més, s'ha tornat a activar la campanya 'Protegeix Formentera, per tu i per tothom!'.

L'acord del Govern balear estableix que els responsables dels establiments han de controlar l'accés i que el certificat covid s'ha de sol·licitar juntament amb el DNI o un altre document acreditatiu d'identitat. Tant sol una persona podrà comprovar l'acreditació i no quedarà cap registre de les dades exhibides. Els establiments podran verificar el passaport covid en l'aplicació https://verificacovid.ibsalut.es/.

Finalment, la presidenta ha assenyalat que cal seguir sent responsables. "Ens trobam en una tendència a l'alça del nombre de contagis i hem de ser prudents i responsables; a més, cal tornar a incidir en la necessitat de la vacunació, que com s'ha demostrat és l'eina més efectiva per protegir la població de la covid".


4 de desembre del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 certificat covid 1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE