• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera demana més presència de la Guardia Civil del Mar i treballa amb Creu Roja per habilitar un punt de primera atenció a immigrants

Formentera demana més presència de la Guardia Civil del Mar i treballa amb Creu Roja per habilitar un punt de primera atenció a immigrants

foto 2022 junta local seguretatLa Junta Local de Seguretat de Formentera ha celebrat avui una sessió ordinària presidida per la presidenta del Consell, Ana Juan, i la delegada del Govern en les Illes Balears, Aina Calvo, que hi ha assistit de manera telemàtica. A l'acte també hi han assistit el director insular Enrique Sánchez; la vicepresidenta i representant de GxF Alejandra Ferrer; el conseller de Benestar Social i representant del PSOE, Rafael Ramírez; el conseller d'Interior, Josep Marí, així com el representant de Sa Unió, Llorenç Córdoba i representants de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local, el cap de Bombers i de Protecció Civil.

En primer lloc, Ana Juan ha fet una valoració de la temporada turística passada i ha remarcat que "en una situació extraordinària com la de l'estiu passat arran de la pandèmia, els cossos de seguretat varen respondre també de manera extraordinària, amb eficàcia i coordinació". Per a aquesta temporada, Juan ha demanat que es continuï amb aquesta col·laboració i "s'intensifiqui el control per part de la Guàrdia Civil del Mar en les activitats, en les platges en la part marítima, així com el control d'embarcacions, venda il·legal, etc.". També ha insistit que "no cal abaixar la guàrdia davant la covid-19 i s'ha de continuar amb inspeccions i controls perquè Formentera continuï sent una destinació segura".

Punt d'atenció de Creu Roja a Formentera

Amb relació a l'arribada de manera irregular de migrants en embarcacions, la presidenta del Consell ha anunciat que des de l'àrea de Benestar Social s'està treballant en coordinació amb la Creu Roja per oferir-los un servei de primera atenció. "És una bona notícia per aconseguir que l'atenció que reben sigui en les millors condicions possibles", ha assenyalat.

El director insular, Enrique Sánchez, ha remarcat "l'excel·lent col·laboració entre els cossos de seguretat i les administracions locals, autonòmica i estatal; aquesta és la gran fortalesa que tenim per donar el millor servei als ciutadans". El director insular, a més, ha avançat que "s'està fent feina en la implantació d'una unitat de la Guàrdia Civil del Mar a Eivissa, que donarà suport a Formentera".

D’altra banda, el conseller d'Interior ha reclamat a les administracions major presència dels efectius, tant a la conselleria de Medi Ambient, pel que fa a la presència dels agents de Medi Ambient dins el parc natural, com de la Guàrdia Civil de trànsit durant tot l'any, i dels agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil, amb els quals "hi ha hagut una coordinació molt bona que volem mantenir el 2022". Però, sobretot, el conseller Josep Marí ha reclamat la necessitat d'efectius de la Guàrdia Civil del Mar, "tenim 72 quilòmetres de costa i a l'estiu hi ha molta afluència de navegants, per la qual cosa s'ha de controlar que les embarcacions compleixen amb la normativa, tant per la sostenibilitat del medi ambient com per la seguretat dels mateixos navegants i els banyistes".

2 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1