• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera planteja la problemàtica de la triple insularitat al representant de la Comissió Europea

Formentera planteja la problemàtica de la triple insularitat al representant de la Comissió Europea

foto 2022 comissioLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha rebut avui la visita del director de la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, Manuel Szapiro, i de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern balear, Rosario Sánchez, per presentar el programa de treball i les prioritats de la Comissió per al 2022.

A la trobada, Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que el representant europeu "ha pogut constatar què és la triple insularitat per arribar a Formentera, i entenem que és molt important que es tengui en compte el que significa a l'hora de reclamar els fons europeus". A més, la presidenta ha felicitat la Comissió Europea “per la feina que ha desenvolupat en els darrers dos anys, durant els quals ha treballat de manera eficient per a la recuperació econòmica mitjançant els fons europeus”. La presidenta ha traslladat les problemàtiques sobre les freqüències marítimes que pateix l'illa durant la temporada turística, la importància i el valor de la protecció de la posidònia, i l’avanç cap a la transició energètica i digital.

El representant de la Comissió Europea, Manuel Szapiro, ha presentat les prioritats i el pla de treball de la Comissió per al 2022 i "les oportunitats que ofereixen per a les Illes Balears en temes clau en l'àmbit europeu". A més, ha assenyalat que "traslladarà les inquietuds i preocupacions de les illes a Brussel·les", i ha destacat que la reunió ha set molt productiva i que s’hi ha parlat de la descarbonització de les connexions marítimes, de projectes de turisme sostenible i d’economia circular".

La consellera Rosario Sánchez ha destacat que s'ha començat aquest recorregut per les illes per Formentera, "una bona manera de donar a conèixer la problemàtica de la triple i doble insularitat", i ha assegurat que el Govern “treballa en l’articulació i consolidació del concepte d'insularitat mediterrània per tal de desenvolupar una estratègia específica dins de la UE per als territoris insulars, que tengui una declinació específica en cada lloc".

A la reunió també hi han assistit la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer; el conseller d'Hisenda, Bartomeu Escandell; el director general de Relacions Exteriors del Govern balear, Antoni Vicens, i la representant del Centre Balears Europa, Yolanda Vega. La visita ha finalitzat amb un recorregut pel far de la Mola, que es va rehabilitar com a museu amb fons europeus.

10 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell Insular de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE