• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat Un mes d'activitats per celebrar el Dia de la Dona a Formentera

Un mes d'activitats per celebrar el Dia de la Dona a Formentera

foto 2022 dia de la donaLa presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, i la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat avui els actes organitzats a l'illa amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona.

Enguany, el 8 de març es celebra sota el lema "Igualtat de gènere avui per un demà sostenible" i la presidenta Ana Juan ha destacat que aquesta "perspectiva de futur és fonamental per construir, des de l'educació, una societat de futur amb una igualtat real". Juan ha assenyalat que el Consell "està desenvolupant el seu primer pla d'igualtat intern, per assegurar que com a institució la igualtat no sigui només un objectiu i ideal, sinó una realitat per a tot el nostre personal i el seu entorn".

La presidenta ha assenyalat que "l'administració ha de ser el mirall d'una societat construïda sobre la igualtat de gènere" i ha avançat que els pròxims mesos s'incorporarà al Consell "una agent de conciliació i corresponsabilitat per estudiar noves formes i mesures per facilitar i millorar la qualitat de la conciliació familiar de la ciutadania de Formentera, amb la finalitat de que la càrrega de les cures familiars no limita a ningú a l'hora de desenvolupar-se professional i laboralment". Finalment, Juan ha animat a la ciutadania "a participar en les activitats que enguany són molt nombroses i diverses, i que ens ajuden a conscienciar i a seguir fent més i més pedagogia en la defesa dels nostres drets com a dones".

Per part seva, Dolores Fernández Tamargo ha avançat el programa d'actes que es porten a terme durant pràcticament un mes i que comencen aquesta tarda. La presidenta d'Espai Dones ha agraït "la col·laboració de tots els col·lectius i associacions que han participat en l'ampli programa" i ha incidit en que "cal seguir reivindicant i lluitant per la igualtat, una defensa en la qual s'han d'implicar també els homes".

Dilluns 28 de febrer
18.00 h. Obertura de portes de l'exposició de collage "Mujeres en guerra" de Rebeka Elizegi. Fins al 12 de març. D'11.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00 h. Diumenges, festius i dilluns al matí, tancat. Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Dijous 3 de març
17.00 h Cicle "Dones Refugiades de Palestina", a càrrec d'UNWAR. Servei d'Immigració de l'àrea de Benestar Social. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

Dissabte 5 de març
20.30 h Concert 8M. Elles Sonen: amb Marina d'Ojos de Brujo, La Mari de Chambao i AnitaKuruba de Canteca de Macao. Àrea de Cultura. Sala de Cultura, Cinema

Diumenge 6 de març. Cursa Solidària per la Dona
La cursa a les 9.00 h i la caminada a les 10.45 h. Lloc de sortida i arribada: plaça de la Constitució. Inscripció solidària al poliesportiu Antoni Blanc i la parada de l'AECC.

Dilluns 7 de març
17.30 h Taller de collage, a càrrec de Rebeka Elizegi. Punt de trobada: Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Dimarts 8 de març. DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
9.00 h Ràdio Illa Formentera. Especial De Far a Far 8M, a càrrec de Rocío Pavón i Natalia Surop
10.00 h Taula informativa. Penjada de cartells. Vine i participa penjant cartells, i escriu-ne de nous.
17.30 h Concentració a la plaça de la Constitució. Lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Batucada Bloco Colubraria. Plaça de la Constitució.

Dijous 10 de març
19.30 h Presentació del llibre "La Venus que rompió el espejo: Una historia de superación y body positive" de Miren Jaurne (MimiXXL). Biblioteca Marià Villangómez.

Divendres 11 i dissabte 12 de març
17.00 h a 21.00 h Taller "Plaer o Poder", a càrrec de la sexòloga Mónica Martín Matilla @vivalavulvaylavida, i l'assessorament de perspectiva de gènere de María Murnau @feministailustrada. Tot sobre la sexualitat de les dones. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

Divendres 11 i diumenge 13 de març
20.30 h i 20.00 h respectivament. Projecció de la pel·lícula "Libertad", de Clara Roquet Sala de Cultura-Cinema.

Divendres 25 de març
19.00 h Xerrada "Les dones i el món laboral", a càrrec d'Esther Goñi Juaneda, advocada laboralista de l'Associació de Dones Juristes Themis. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

A més, a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc, trobareu un racó dedicat a llibres de temàtica feminista i de gènere.

28 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 dia de la dona

Wifi  Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1