• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Ana Juan demana a Armengol que es tengui en compte la triple insularitat de Formentera i es prenguin mesures específiques per abaixar els costos del carburant

Ana Juan demana a Armengol que es tengui en compte la triple insularitat de Formentera i es prenguin mesures específiques per abaixar els costos del carburant

foto 2022 AJ reunioLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha demanat avui a la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, que les mesures específiques per pal·liar l'increment del carburant derivat de la guerra a Ucraïna, i que es varen plantejar a la darrera conferència de presidents a La Palma, "tenguin en compte la triple insularitat de Formentera". En aquest sentit, la presidenta ha destacat "la importància de treballar de manera coordinada amb la resta d’administracions, europea, estatal i autonòmica".

Ana Juan ha participat avui en la reunió amb la presidenta del Govern, la resta de consells, l'Ajuntament de Palma i la FELIB, en la qual ha reclamat que "es prenguin mesures adaptades a la situació específica de Formentera". La presidenta del Consell ha recordat que l'illa és un territori "molt sensible davant aquestes situacions d'incertesa econòmica, i que els costos del transport, tant de passatgers com de mercaderies, sempre repercuteixen de manera més greu en la nostra illa". La presidenta també ha mostrat la seua preocupació "perquè, en l’àmbit turístic, l’illa quedi en desavantatge amb la resta de destinacions turístiques" i pels "problemes de subministrament que es puguin generar".

La presidenta ha recollit, aquesta setmana, les inquietuds de la patronal empresarial i del sector primari. Ana Juan ha traslladat a Armengol que, per exemple, a Formentera "el sector pesquer ha vist incrementat el preu del combustible un cent per cent, i que la cistella de la compra, de per si la més cara de les Illes, ha pujat un 10 %, i això afectarà les famílies de l’illa".

Reunió de coordinació a l’illa

La presidenta Ana Juan ha assenyalat que el Consell, dins de les seues competències i com ja es va fer amb la covid-19, estudia accions "per ajudar els sectors que resultin més afectats i les persones més vulnerables". La presidenta també ha recordat "la disposició" de Formentera d'ajudar en la crisi humanitària a Ucraïna, i que des de l'àrea de Benestar Social "s'està en contacte permanent amb el Govern balear per articular l'ajuda quan així ens ho requereixin".

Finalment, Ana Juan ha agraït a la presidenta del Govern que hagués plantejat el cost de la insularitat en la darrera conferència de presidents celebrada a La Palma, i també ha defensat que el Govern d'Espanya reclami a la Unió Europea modificar el sistema de subhasta per desvincular el preu del gas del de la resta d'energies i aconseguir així "abaixar el preu de l'electricitat".


16 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE