• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Diumenge es realitzarà un simulacre de rescat d'una persona ferida a la cova des Fum de la Mola

Diumenge es realitzarà un simulacre de rescat d'una persona ferida a la cova des Fum de la Mola

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que aquest diumenge 20 de març es farà un simulacre de rescat a la cova des Fum, situada en un penya-segat de la Mola, a Formentera. Efectius del Grup d'Espeleosocors de la Federació Balear d'Espeleologia, i del grup Penjats de Formentera, que també forma part de la federació, juntament amb membres de Protecció Civil de Formentera, Bombers de Formentera i del Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers d'Eivissa, muntaran un dispositiu d'evacuació d'una persona en llitera mitjançant la tècnica del ràpel. Hauran de superar un desnivell de 60 metres.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que "accions com aquesta preparen el personal d'emergències per millorar la coordinació i la resposta en rescats espeleològics que es poden produir, sobretot si tenim en compte l'orografia de les illes". En aquest sentit, ha agraït a la Federació Balear d'Espeleologia que dugui endavant aquest simulacre a Formentera, i a Penjats de Formentera, Protecció Civil i als Bombers de Formentera i d'Eivissa la seua col·laboració.

Aquesta actuació s'emmarca dins un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització i la Federació Balear d'Espeleologia per la prestació del servei d'auxili i rescat dins coves. La pràctica es durà a terme, si les condicions meteorològiques ho permeten, entre les 8.00 h i les 16.00 h.

18 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE