• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Demà diumenge s'inicia el servei de socorrisme a Formentera

Demà diumenge s'inicia el servei de socorrisme a Formentera

foto 2022 practiques socorristesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que demà diumenge 1 de maig s'inicia el servei de socorrisme a les platges de Formentera que està actiu entre l'1 de maig i el 31 d'octubre. Un servei que presta el Consell de Formentera amb recursos propis.

Des de demà diumenge 1 de maig i fins a l'1 de juny, hi haurà deu efectius més el coordinador vetllant per la seguretat a les platges de Formentera. A partir de l'1 de juny s'incorporaran quinze socorristes més. Així, fins al 30 setembre hi haurà un total de vint-i-sis efectius. El mes d'octubre, de nou, es reduirà la plantilla a deu efectius més el coordinador.

Curs d'actualització

"Com cada any, els socorristes han realitzat aquesta setmana uns cursos d'actualització de les tècniques de salvament per recordar algunes de les principals tasques que fan, com ara les reanimacions, entre altres pràctiques, per estar preparats en casos d'emergència", segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí.

En temporada baixa, de l'1 de maig a l'1 de juny i de l'1 al 31 d'octubre les platges vigilades seran ses Illetes, la platja de Llevant i es Arenals. En temporada alta de bany, és a dir juny, juliol, agost i setembre, a més d'aquestes platges també es vigilarà la zona del pas des Trucadors, platja des Tanga, es Pujols, cala Saona i es Caló.

Platges adaptades i cardioprotegides

Recordem que les platges des Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda. As Arenals, aquest servei es presta des de l'1 de maig al 31 d'octubre i as Pujols, de l'1 de juny al 30 de setembre.

Així mateix, tots els punts de socorrisme compten amb un desfibril·lador per atendre possibles quadres d'aturada cardiorespiratòria.

Es pot consultar l'estat de la mar a www.platgesdebalears.com. Com a novetat, aquest any es farà una campanya especial per fer arribar la informació d'aquesta web als turistes i residents.


30 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE