• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Xerrada i presentació del llibre Aprendre, de l'autor Eduard Vallory

Xerrada i presentació del llibre Aprendre, de l'autor Eduard Vallory

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 17 de juny, el CEP de Formentera i la Biblioteca Marià Villangómez han programat la presentació del llibre Aprendre, de l'autor Eduard Vallory, a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia) a les 19.30 h. La presentació serà a càrrec de l'autor i es combinarà amb el format de xerrada.

Eduard Vallory és un analista social i gestor del canvi que va estar a les portes de l'abandonament escolar. La implicació amb l'escoltisme i el moviment associatiu va contribuir al creixement de les seues capacitats, i va completar els estudis de tres cicles universitaris, Filosofia, Periodisme i Ciències Socials i Polítiques. Ha viscut a Barcelona, Chicago, Cambridge i Nova York, i ha tengut responsabilitats professionals de lideratge en els àmbits governamental, universitari i de recerca, i educatiu. En aquest darrer va impulsar l'aliança Escola Nova 21 per un sistema educatiu avançat. Presideix Catesco (abans Unescocat) i treballa per contribuir al canvi educatiu a la Universitat Pompeu Fabra.

En la seua obra, Vallory analitza un sistema educatiu transmissiu, amb una resistència als canvis i les inèrcies provocats per la burocràcia. "Fa dècades que els sistemes educatius parlen de desenvolupament integral, tot i això, segueixen enfocats en aprenentatges memorístics i representatius i no donen eines per desenvolupar competències per la vida", assenyala Vallory.

En el llibre Aprendre, l'autor ens fa partícips de les experiències personals, dels aprenentatges, de l'educació i reflexiona sobre la mort, la sexualitat, la identitat, la felicitat, la compassió i l'amor. Vallory dona a conèixer el testimoni de pedagogs i mestres valents que han lluitat pel canvi. Segons ha explicat, "es tracta d'un llibre honest que convida els lectors a reflexionar sobre els valors que han de tenir l'educació i que són, en definitiva, els valors de la humanitat".


8 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 vallory

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera