• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera valora la temporada i comença les feines per crear una plataforma única d'allotjament

Formentera valora la temporada i comença les feines per crear una plataforma única d'allotjament

foto 2022vii COPTAvui s'ha celebrat una nova reunió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT), a la qual han assistit la vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer; el cap de Promoció, Carlos Bernús; representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, i representants dels partits polítics.

A la trobada s'han analitzat les dades d'ocupació del mes de juny. Segons les enquestes que ha realitzat l'Observatori de Formentera, l'ocupació el 2022 és similar a la del 2019. En concret, al mes de maig l'ocupació mitjana ha set del 47,28 %, i al mes de juny ha set del 84,62 %. Cal destacar que, segons aquest mateix baròmetre, el 59 % dels visitants s'allotgen en cases i apartaments, i el 41 % restant, en hotels.

Entre les dades del baròmetre turístic també destaca la diversificació de les nacionalitats que visiten l'illa, segons s'ha explicat a la reunió. Pel que fa al nombre de visitants, la primera nacionalitat és l'espanyola i, en segon lloc, la italiana. En tercer lloc, es troba la nacionalitat alemanya; en quart, la francesa, i en cinquè, l'anglesa. Tot i això, els responsables de turisme han destacat que si ajuntam els visitants d'altres nacionalitats com Portugal, Suïssa, Països Baixos, Bèlgica o Luxemburg, que han incrementat la seua arribada, aquestes altres nacionalitats es situarien en tercer lloc.

Motor de reserves
A la reunió també s'han presentat diverses tipologies de motors de reserves que la COPT vol implementar a Formentera. L'objectiu d'aquesta iniciativa és tenir una plataforma única amb la informació dels diferents allotjaments de l'illa, i que també serveixi per promocionar l'illa i aglutinar la informació de totes les activitats i esdeveniments que s'ofereixen a Formentera. En aquesta plataforma també es podrien crear paquets d'allotjament i experiències, a més suposarà una reducció dels costos que tenen les grans plataformes per les empreses d'allotjament, segons ha explicat Alejandra Ferrer al finalitzar la trobada.


27 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)