• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Dispositiu especial de control a la zona des Cavall d'en Borràs per evitar festes en ple parc natural

Dispositiu especial de control a la zona des Cavall d'en Borràs per evitar festes en ple parc natural

La Policia Local i la Guàrdia Civil de Formentera han fet dispositius especials de control preventiu a la zona des Cavall d'en Borràs durant les nits de dissabte i diumenge passats. Els agents han estat per la platja a l'hora de la posta de sol, fins ben entrada la nit, per evitar l'inici de festes. Aquestes accions han dissuadit que es produïssin festes il·legals en ple Parc Natural de ses Salines.

El passat divendres 29 de juliol sí que va haver-hi una festa il·legal en aquesta zona. Les forces de seguretat no varen rebre cap avís en el moment dels fets. L'endemà en tengueren coneixement a través de vídeos publicats a les xarxes. Els pròxims dies es continuarà amb aquests dispositius especials.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha demanat una reunió de coordinació de seguretat extraordinària amb la Guàrdia Civil, representants de Costes i Medi Ambient, "per posar fi a aquestes situacions que es generen i posen en risc un espai tan delicat com és el parc natural i que van en contra de l'illa tranquil·la que volem".

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha destacat que "reiteradament demanam major presència de les forces de seguretat per garantir la seguretat de l'illa i, en aquests moments, fer front a festes il·legals que tenen lloc en espais públics protegits, però també a cases privades".

Paral·lelament, dissabte a la nit hi va haver dos festes il·legals a dos cases situades a la zona de Cala en Baster. La Policia Local i la Guàrdia Civil varen personar-se en el lloc dels fets. La Policia Local va estendre una acta de denúncia en ambdós casos per incompliment de l'ordenança municipal per a la protecció del medi ambient i la salut contra la contaminació per sorolls i vibracions.

Des del Consell de Formentera es demana a la ciutadania que si tenen indicis que s'està organitzant una festa multitudinària avisin les forces de seguretat. Així mateix, també es recorda als propietaris d'habitatges turístics que el Consell ha creat una clàusula de prohibició d'activitats molestes, festes i excés d'ocupació en immobles i, si la signen, els dona més seguretat jurídica i capacitat per actuar en cas que produeixi una d'aquestes situacions. La poden trobar al web del Consell en aquest enllaç.


1 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix