• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera tendrà dades estadístiques actualitzades sobre el turisme que ens visita

Formentera tendrà dades estadístiques actualitzades sobre el turisme que ens visita

foto 2022ix estadistiques turismeLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, de la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i del director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, han avançat avui en roda de premsa que Formentera disposarà a partir d'ara de dades turístiques desagregades després d'un treball intens i coordinació entre l'Institut Balear d'Estadística (IBESTAT) i l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, el Govern dona resposta a una reivindicació històrica de Formentera, que ha suposat un esforç metodològic per poder disposar aquesta informació desagregada per a l'illa. Aquestes dades permetran tenir més informació sobre el turisme d'aquesta illa, així com un coneixement més gran dels seus mercats i de les tendències que puguin experimentar, tant a curt com a mitjan i llarg termini.

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat que amb la diferenciació de dades per illes "es compleix una petició de Formentera" i que es tracta "d'una molt bona notícia perquè aquesta eina ens permetrà tenir un coneixement més exhaustiu dels turistes que ens visiten, dels excursionistes d'un sol dia, que sempre hem dit que Formentera necessita regular, de la despesa turística, així com dels mercats emissors; en definitives, dades que ens ajuden a dissenyar les polítiques de promoció i que es complementaran amb els del nostre Observatori".

Per la seua part, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït que s'hagi atès la demanda de Formentera de tenir dades segregades per illes, i espera que ara "des de l'IBESTAT i l'Observatori de Dades puguem fer col·laboracions i unificar metodologies per treballar conjuntament. D'aquesta manera podrem obtenir informació més exacta per després determinar la promoció què fem, saber on es gasten els diners els turistes i per tant determinar el suport que hem de donar als diferents sectors, una informació que tindrà una repercussió directa en els residents i la seua qualitat de vida".

L'IBESTAT oferirà aquesta informació turística de Formentera igual que ja ho fa amb la resta d'illes de Balears, la periodicitat amb què s'actualitzaran serà d'un mes a l'estiu i trimestral la resta de l'any.

Els excursionistes, un element diferencial
A més del nombre de turistes, així com el seu perfil, despesa o procedència, Formentera disposarà també a partir d'ara un element diferencial en les dades ofertes, exclusivament per a aquesta illa. Donada l'especificitat turística de Formentera, una illa on alguns dels seus visitants hi arriben al matí i es tornen a la tarda-nit, és a dir, no pernocten a l'illa, s'ha introduït informació sobre aquests visitants, anomenats 'excursionistes'.

A partir d'ara, Formentera disposarà d'una estadística del nombre d'excursionistes que viatgin a Formentera.

Formentera, l'illa que més ha recuperat la despesa turística
Formentera comparteix l'evolució turística que han tengut la resta d'illes i com passa a les Balears, el turisme que visita ara l'illa és més rendible que el que rebien abans de la pandèmia. La despesa turística ha crescut un 44 % respecte al 2021 i respecte al 2019 puja un 19 %, sent l'illa on la despesa total és més alta respecte al 2019 (despesa acumulada gener-juliol) Formentera és a més l'única illa que l'any passat ja estava pràcticament normalitzat respecte al 2019 i aquest increment de la despesa s'ha aconseguit amb el mateix nombre de turistes, cosa que redunda encara més en una rendibilitat més gran.

8 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)