• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera disposarà de les dades d'una de les principals companyies de targetes de crèdit per aconseguir informació en relació a la despesa dels seus visitants

Formentera disposarà de les dades d'una de les principals companyies de targetes de crèdit per aconseguir informació en relació a la despesa dels seus visitants

foto 2023i dades mastercardEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha arribat a un acord amb Mastercard per obtenir dades de la despesa segmentada per gremis que han fet els visitants de Formentera de forma digital durant aquest 2022 a través de targetes d'aquesta companyia. Les dades, que són totalment anònimes, seran comparades amb les del 2019 (any precovid).

"D'aquesta manera pretenem obtenir informació objectiva sobre quines son les preferències dels nostres turistes, on consumeixen, què consumeixen i en quins moments, així podrem saber quina és la despesa real per dia i a més d'extreure altres informacions interessants per a l'Observatori pel que fa al cost dels béns i serveis a l'illa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

A hores d'ara, les dades que ofereix Mastercard són de turistes internacionals, que són els que més fan servir aquest tipus de targeta. Des de l'àrea de Turisme ja s'està treballant per arribar a acords similars amb VISA i ampliar la informació del públic nacional.

Despesa
Segons les dades del baròmetre de satisfacció turística, aquesta temporada 2022, la despesa mitjana ha set similar a l'any anterior, entorn dels 98 euros. Altres dades d'Ibestat parlen d'una despesa de 173 euros per dia a les Pitiüses.

Com ha destacat la consellera, "amb aquestes nova informació de Mastercard des de l'Observatori es disposarà de dades objectives, no tretes d'enquestes que sempre són dependents de les preguntes que es realitzen i també de la memòria immediata de qui respon". Ha afegit que "analitzant aquestes dades podrem comparar-les, millorar-les i ampliar la informació sobre la despesa i les preferències d'una part important dels visitants". En els pròxims mesos aquesta informació es compartirà amb el sector i es publicarà a la web de l'Observatori.


26 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)