• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient El Consell amplia la instal·lació de plaques fotovoltaiques en quatre edificis públics

El Consell amplia la instal·lació de plaques fotovoltaiques en quatre edificis públics

foto 2023ii fotovoltaiques AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, està portant a terme l'ampliació de la cobertura d'instal·lacions fotovoltaiques en diferents edificis públics, com ara el CEIP Sant Ferran de ses Roques, el Centre de Dia, l'edifici social Es Molí i les pistes de tenis i el Centre d'Esports Nàutics de la Savina.

Respecte al CEIP Sant Ferran de ses Roques, l'obra ja està executada i s'ha fet una instal·lació a la coberta del col·legi que permetrà generar 33,79 kwp d'energia neta i que se suma a la ja existent d'una potència de 30,24 kwp. Al Centre de Dia està a punt d'aprovar-se l'ampliació de la instal·lació actual, que passarà dels 25 kwp actuals a 125 kwp per donar una cobertura d'energia sostenible a l'edifici. En aquest projecte també hi ha previsió d'instal·lar algun punt de recàrrega de vehicles elèctrics al voltant dels edificis. Pel que fa a l'edifici social Es Molí i les pistes de tenis, l'obra s'acaba d'executar i compta amb una potència de 16,79 kwp. També s'està executant la instal·lació del CENF, que generarà 13,08 kwp.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha assenyalat que des del Consell "es continua amb el desenvolupament dels objectius marcats al Pacte de Batles per al Clima i l'Energia, pel qual es compromet a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant actuacions relacionades amb l'eficiència energètica i les fonts d'energies renovables". En aquest sentit, es calcula que les noves instal·lacions, al seu ple rendiment, evitaran una emissió a l'atmosfera de prop de vuitanta tones de CO2.

Pròxims projectes
Els pròxims projectes en els quals està treballant el departament de Medi Ambient són la pèrgola fotovoltaica que cobrirà una part de l'aparcament del Poliesportiu Antoni Blanc, amb una potència aproximada de 99 kwp, i comptarà amb cinc punts de recàrrega, amb 22 kwp de potència per punt. També s'està ultimant el projecte de cobrir la seu principal del Consell, a la plaça de la Constitució, amb una instal·lació que produirà 17 kwp d'energia neta.

Antoni Tur ha destacat que aquestes actuacions, a més de millorar l'eficiència energètica, "també ens han d'ajudar a sensibilitzar els usuaris que fan ús de les instal·lacions i la ciutadania en general del que s'està fent". Cal recordar que en l'actualitat el Consell promou la creació de dos comunitats energètiques a l'àrea territorial de Sant Francesc, a través de la iniciativa de VPP4 Islands, un projecte que fomenta l'ús d'energies renovables a Europa, que incorpora la innovació tecnològica i al qual pertany Formentera des de l'any 2020.

En aquest sentit, l'àrea de Medi Ambient està enllestint el Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES), un document transversal que proposa diferents línies d'actuació i que ha de marcar l'horitzó de la política energètica a l'illa.

8 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix