• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera posa en marxa l'Oficina de l'Habitatge

Formentera posa en marxa l'Oficina de l'Habitatge

foto 2023iii oficina habitatge B·El Consell i el Govern han signat un protocol de cessió d'un terreny per a la construcció d'una nova promoció d'habitatge públic a l'illa.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí, i el conseller insular d'Habitatge, Rafael Ramírez, han anunciat avui la posada en marxa de la nova Oficina de l'Habitatge a Formentera i han signat el protocol de cessió d'un terreny per a la construcció d'una nova promoció de deu habitatges públics a Sant Francesc. A l'acte de presentació també ha estat present la vicepresidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i altres consellers de l'equip de Govern.

La nova oficina és un espai on els ciutadans rebran atenció gratuïta en temes d'habitatge. Aquest servei centralitzarà tota la informació relativa a l'habitatge, des de les ajudes per al lloguer fins a un acompanyament especialitzat en temes de contractes d'arrendament, entre altres funcions.

La presidenta Ana Juan ha assenyalat que "és una passa important per ajudar les persones de l'illa que necessiten assessorament, tant social com tècnic i jurídic". Juan ha recordat que "estam impulsant polítiques públiques i iniciatives per oferir solucions a les persones que necessiten un habitatge a Formentera". Així mateix, ha destacat que amb la signatura del protocol "sumam un nou projecte d'habitatge social a l'illa".

El conseller Josep Marí ha explicat: "és una gran notícia oferir aquest servei a la ciutadania, a més en una illa com Formentera, amb un mercat immobiliari molt pensionat". Segons ha afegit, "per garantir l'accés a un habitatge digne necessitam la implicació de totes les institucions, i amb el Consell de Formentera, l'hem trobada".

El conseller Rafael Ramírez també ha celebrat l'obertura de l'oficina, que oferirà un servei essencial per a la ciutadania de Formentera, i ha anunciat que "la pròxima setmana sortirà la línia d'ajuts al lloguer corresponent a l'any 2022 amb una dotació de 70.000 euros". El conseller també ha assenyalat que s'està treballant en una borsa de lloguer sostenible i s'han encarregat dos estudis sobre el mercat de l'habitatge a l'illa.

Nova promoció
A més, avui també s'ha anunciat la cessió d'un terreny per a la construcció d'una nova promoció a l'illa de Formentera, a Sant Francesc. L'Institut Balear de l'Habitatge construirà una promoció de deu allotjaments dotacionals destinats a lloguer social. Es tracta d'uns habitatges que van destinats a col·lectius específics que tenen necessitats transitòries d'habitatge, que són normalment joves i gent gran. Així doncs, es dona una convivència intergeneracional que permet tenir espais comunitaris on desenvolupar activitats quotidianes.

L'IBAVI va construir una promoció de catorze habitatges a Sant Ferran, que ha set pionera en el nou sistema d'arquitectura sostenible que es du a terme a través de l'Institut. A més, en aquests moments, ja està en licitació una altra promoció de disset habitatges de protecció pública a Sant Ferran; i amb el protocol d'avui ja són deu habitatges més que se sumen al parc públic de l'illa de Formentera. Un increment molt significatiu, amb un total de quaranta-un habitatges més de protecció pública en projecte en acabar la legislatura.

11 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE