• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera fomenta nous espais sense fum dins de la campanya #RespiroLibre de l'Associació Espanyola Contra el Càncer

Formentera fomenta nous espais sense fum dins de la campanya #RespiroLibre de l'Associació Espanyola Contra el Càncer

foto 2023iii aecc BLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Balears, José Reyes Moreno, ha signat avui un conveni de col·laboració amb el qual el Consell de Formentera s'adhereix a la campanya #RespiroLibre de l'AECC, que té com a objectiu modificar els entorns en què es mou la població per facilitar hàbits de vida saludables i contribuir a educar en salut. Així, a Formentera se senyalitzaran zones on es mou principalment la població jove, com ara els parcs infantils, els centres educatius i els esportius amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar la població.

De forma paral·lela, es pretén, per tant, promoure una vida sense tabac, desnormalitzar el consum de tabac a la societat, reforçar el model a seguir dels menors i cuidar el medi ambient. La presentació dels 'Espais Lliures de Fum' ha tengut lloc aquest dimarts i ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el president de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears, el Dr. José Reyes; el vicepresident de l'associació, Jaume Bellido; la gerent de l'entitat a les Illes Balears, Ana Belén Velasco, i la presidenta de la Junta Comarcal de Formentera de l'entitat, Pepita Gabaldar.

Ana Juan ha destacat "la importància de tenir espais lliures de fum a Formentera per conscienciar la població, sobretot els més joves, que cal eliminar aquests hàbits de la societat". La presidenta, finalment, ha agraït la tasca constant d'aquesta associació a l'illa en la lluita per la prevenció contra el càncer.

Per la seva banda, el Dr. José Reyes ha declarat que "treballam de forma conjunta per desnormalitzar el consum de tabac i reduir-ne la incidència entre la població; sobretot entre els més joves, per evitar-ne l'inici". A més, el president de l'associació ha posat èmfasi que "modificar aquesta situació passa, entre altres mesures, per ampliar els espais on es pot respirar lliurement i que ningú es vegi obligat a respirar aquest fum tan nociu per a la salut".

Els efectes nocius del tabac
El tabac és el factor de risc més gran en el càncer i les dades són concloents: un de cada tres casos de càncer està relacionat amb el tabac, sigui en persones que fumen o han fumat o en aquelles que han estat exposades al fum ambiental; més d'una desena de diferents tipus de càncer estan associats a aquest factor de risc i és el causant de més del 80 % de casos de càncer de pulmó i laringe (també d'entre el 30 % i el 50 % de casos de càncer de bufeta, orofaringe, esòfag o boca).

14 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE