• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Els bombers desenvolupen feines de prevenció de situacions d'emergència als centres escolars de Formentera

Els bombers desenvolupen feines de prevenció de situacions d'emergència als centres escolars de Formentera

foto 2023iii bombers AEls bombers del Consell de Formentera estan desenvolupant unes feines de prevenció de situacions d'emergència, especialment focs, als centres educatius de Formentera. Les formacions en matèria de prevenció consten de: visites dels alumnes d'infantil i d'educació primària al Parc de Bombers, revisió dels plans d'autoprotecció dels centres, simulacres d'incendi a les escoles i classes de formació als alumnes de l'IES Marc Ferrer i al professorat de les escoles i l'institut per millorar la resposta en situacions d'emergència.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que gràcies a l'augment del personal del cos de bombers del Consell de Formentera, "ara podem dedicar més esforços a les feines de prevenció, que són molt importants per evitar o millorar la resposta en situacions d'emergència, i hem focalitzat les actuacions en els centres educatius perquè la seua seguretat és prioritària". Cal destacar que a principi de legislatura hi havia vuit bombers professionals i un col·laborador; ara, la plantilla està formada per quinze bombers professionals i un col·laborador.

Feines de prevenció
Els alumnes d'infantil han set els primers a anar al Parc de Bombers, on han vist totes les eines que fan servir els bombers, han pujat al camió, s'han posat els vestits de bomber i, fins i tot, han apagat incendis simulats. Els alumnes de primària també faran una visita al parc, on també se'ls donen nocions d'atenció a víctimes i de com actuar en cas d'emergència. Per als de secundària, s'anirà al seu centre a fer classes de prevenció.

Els bombers també fan cursos teòrics i pràctics als professors de les escoles i l'institut. Als docents els expliquen com s'han de fer les evacuacions, els diferents tipus de foc i com han de fer servir els mitjans d'extinció. Paral·lelament, també es faran simulacres d'incendis als centres, on els bombers també estan revisant els plans d'autoprotecció de les instal·lacions.


29 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE