• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Curs i convocatòria de proves per obtenir el títol de guia turístic i curs de formació general per millorar l'atenció als visitants

Curs i convocatòria de proves per obtenir el títol de guia turístic i curs de formació general per millorar l'atenció als visitants

foto 2023iv JA 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que s'ha obert la convocatòria per obtenir l'habilitació de guies turístics a les Illes Balears, en l'àmbit territorial de l'illa de Formentera, i d'ampliació d'idiomes.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que "aquesta formació és molt necessària per oferir una atenció de qualitat i per poder apropar la nostra illa a les persones que ens visiten, a més poder disposar de la figura de Guia a Formentera permetrà poder realitzar noves activitats i donar un valor afegit a les nostres rutes i activitats".

A banda de la realització del curs per obtenir la titulació de guia, des de l'àrea de Promoció s'ha volgut aprofitar la realització d'aquest curs a l'illa per obrir-lo al sector turístic en general, en aquest cas, el curs s'adaptarà amb un temari més reduït, pràctic i aplicable. Els empresaris o treballadors que facin aquest mòdul per millorar els seus coneixements i amb això l'atenció als visitants, rebran del Consell un certificat que serà beneficiós per demanar ajudes, realitzar promocions a través de la web de turisme o per contractar-los en accions promocionals. Aquest curs es farà al llarg del mes de maig en horari de tarda i es podrà realitzar de manera presencial o en línia. Les inscripcions s'obriran al web del Consell en els pròxims dies i també es podran realitzar a l'OVAC i a l'OAC.

Segons Alejandra Ferrer, "d'aquesta manera, els empresaris del sector de turisme actiu podran millorar l'experiència dels seus clients i d'altra banda els treballadors que tenen relació amb els nostres visitants podran oferir tota la informació del que els seus clients poden fer al llarg de la seua estada, és una oportunitat per treballar internament des de Formentera per donar a conèixer l'illa, la seua cultura, història, natura i tradicions".

Requisits guies
Els interessats a obtenir l'acreditació de guia han de tenir com a mínim un cicle de grau superior de formació professional; diplomatura o llicenciatura; grau o màster, o qualsevol altra titulació equivalent o homologada. Els estrangers han de tenir estudis un nivell mínim de 5 en l'escala EQF.

El termini per inscriure-s'hi finalitza el 28 d'abril i les inscripcions es poden fer a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Les proves es realitzaran el 30 de maig.

Informació de la convocatòria

Curs de preparació
El curs teòric i pràctic per ser guia a Formentera s'impartirà al llarg del mes de maig i amb horari de tarda i es podrà realitzar de manera presencial o en línia, les proves tendran lloc el 30 de maig. Les proves també es poden preparar de manera lliure.

Si se supera el curs preparatori es convalidarà el bloc 1 de l'examen (Patrimoni cultural i natural). El temari està relacionat amb la història, la cultura, el patrimoni i el patrimoni natural i gastronòmic de l'illa, entre d'altres. Els guies també han de demostrar coneixements de català, castellà i un mínim de dues llengües estrangeres.

Convalidació per guies estrangers
Paral·lelament, també s'ha obert la convocatòria de les bases per al reconeixement de qualificacions per a l'habilitació de guies turístics a les Illes Balears, en l'àmbit territorial de l'illa de Formentera, i de la documentació necessària per participar-hi, és a dir, per a la convalidació de títol de guies turístics estrangers. El termini per inscriure-s'hi finalitza el 28 d'abril i les inscripcions es poden fer a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Les proves es realitzaran el 30 de maig.

Informació de la convocatòria


5 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)