• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Inici del període de regulació de Formentera.eco

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s'inicia la regulació de Formentera.eco del 2023. Entre l'1 de juny i el 30 de setembre tots els vehicles de motor que circulin per Formentera hauran de tenir en vigor l'autorització de circulació que es pot tramitar al web www.formentera.eco.

Aquest primer dia de regulació hi ha un total de 17.049 vehicles autoritzats per circular.

Les xifres desglossades són:
Turismes de visitants: 566 (quota màxima: 1.880)
Motos de visitants: 27 (quota màxima: 190)
Turismes de residents a Eivissa: 60 (quota màxima: 220)
Motos de residents a Eivissa: 5 (quota màxima: 20)
Turismes de lloguer: 1.900 (quota màxima: 2.268)
Motos de lloguer: 5.081 (quota màxima: 5.880)
Vehicles de residents: 9.111 (sense limitació)
Altres vehicles: 299 (sense limitació)
Total: 17.049
(Informació actualitzada a les 11 hores del dia 1 de juny de 2023)

El primer dia de regulació de 2022 (que va ser el 15 de juny i no l'1) hi va haver un total de 18.340 vehicles autoritzats per circular.

En total, a data 1 de juny s'han tramitat un total de 26.000 sol·licituds. El dia d'avui, hi ha disponibilitat de quota cada dia del període de regulació, de l'1 de juny al 30 de setembre.

Objectiu de la legislatura
Aquest 2023 s'estableix en 10.458 el sostre de vehicles de motor que poden accedir a l'illa, circular i estacionar a la via pública. Aquest sostre fa referència als vehicles de lloguer i de visitants que no resideixen a Formentera i que són els que limita la regulació de Formentera.eco. Així, es redueix un 16 % el nombre de vehicles en circulació per l'illa respecte a l'inici de la legislatura i s'aconsegueix l'objectiu acordat fa quatre anys al Consell d'Entitats.

Reserves i acreditacions
Els vehicles de visitants han d'aconseguir l'acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Enguany, la taxa s'ha duplicat respecte al 2022: per als turismes és de 6 €/dia amb pagament mínim de 30 € i per les motos és de 3 €/dia amb pagament mínim de 15 €. El període d'aplicació també s'ha allargat un mes i va de l'1 de juny fins al 30 de setembre, mentre que al 2022 anava del 15 de juny al 15 de setembre. Aquests canvis es varen acordar al Consell d'Entitats.

Per als residents l'acreditació és gratuïta, però sí que han de fer el tràmit al mateix web. Tot i això, els cotxes que tenen l'acreditació per aparcar a la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguen l'impost de circulació a Formentera han quedat acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s'hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, només introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l'autorització o si encara s'ha de tramitar.

Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50 %, els elèctrics al 100 % i els residents d'Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, també tenen l'acreditació gratuïta.

Informació
Les navilieres que connecten l'illa amb embarcacions que permeten el transport de vehicles estan informant de la regulació a les taquilles i a les seues webs en el procés de compra dels bitllets. D'aquesta manera, es garanteix que la informació de la regulació arribi a totes les persones que venen a Formentera amb el seu vehicle. També s'han repartit cartells i vídeos informatius del projecte.

Aquests primers dies d'inici de la regulació, el Consell prioritzarà la informació; per això, ha preparat una campanya informativa adreçada als residents i treballadors de temporada perquè acreditin els seus vehicles. Dins d'aquesta campanya, els controladors comprovaran a peu de carrer les matrícules dels vehicles estacionats a les vies de Formentera i indicaran mitjançant fulletons si el vehicle està registrat o no.

La llei preveu sancions de, com a mínim, 1.000 euros per als vehicles que circulin sense autorització.

1 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi for eco

Les tarifes del taxi de Formentera pugen un 6,3 %

foto 2023v taxiLa conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears ha aprovat una pujada de les tarifes del servei de taxi de Formentera del 6,3 %. El Ple del Consell de Formentera celebrat el passat mes d'abril va aprovar per unanimitat una proposta, a requeriment de l'Associació del Taxi de Formentera, que preveia una pujada del 12,89 %, i que estava avalada per un estudi econòmic. La darrera actualització s'havia fet al 2019. Finalment, la conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears a la que es va remetre la proposta per la seua aprovació ha actualitzat una pujada del 6,3 %.

31 de maig de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Formentera regula l'accés de vehicles al caló des Mort i es Ram i al cap de Barbaria a partir d'avui 15 de maig

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s'inicia la regulació d'accés i l'estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram i estarà vigent fins al 15 d'octubre de 2023. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que "després dels resultats de la passada temporada, en què es varen evitar els problemes d'afecció al medi ambient, de circulació i aparcament que hi havia hagut en aquesta zona, hem decidit tornar a fer aquesta regulació i, a més, ampliar-la en el temps". La regulació d'accés al caló des Mort i es Ram es va fer per primera vegada el passat estiu entre l'1 de juny i el 30 de setembre de 2022 com a resposta a una petició veïnal.

A partir d'avui, en aquesta zona torna a haver-hi un controlador que informarà de la prohibició d'aparcar en aquests espais i redirigirà els vehicles a la zona urbana propera que sí que disposa de zones d'aparcament. Aquestes prohibicions estan correctament senyalitzades i s'han posat tanques de pal i corda en el perímetre de les zones vegetals per evitar-hi l'aparcament.

Sí que es permet que els vehicles aturin un moment per descarregar o recollir passatgers, així com que hi accedeixin amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda. El conductor ha d'anar a la zona urbana situada en les proximitats per aparcar el vehicle. Així mateix, el controlador té potestat per sancionar i retirar els vehicles que incompleixin la norma. També podrà actuar la Policia Local, a més de la Guàrdia Civil.

Regulació al far des Cap
La regulació de l'accés amb vehicles de motor al far des Cap s'inicia aquest dilluns 15 de maig i estarà vigent fins al 15 d'octubre de 2023 amb l'objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de sa Tanca d'Allà Dins, segons ha explicat Rafael González.

El conseller ha recordat que "des de fa sis temporades es restringeix l'accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el quilòmetre 6,5 de la carretera des Cap; amb la regulació es garanteix que l'experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi".

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a seixanta cotxes i cent motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles i vagin caminant o amb bicicleta fins al far.

En l'horari de màxima afluència, d'11 h a 13 h i de 18 h a 22 h, hi haurà un vigilant/informador al costat d'aquesta barrera que, a més, permetrà l'accés amb vehicle a persones amb mobilitat reduïda.


15 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v regulacio calo des mort es ram es cap A

Demà s'inicia la regulació de l'avinguda de Miramar i el carrer de Punta Prima, des Pujols, que seran només per a vianants entre les 20 h i les 7 h fins al 15 d'octubre

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà 10 de maig i fins al 15 d'octubre el tram de l'avinguda Miramar que va des de l'encreuament amb el carrer de s'Espalmador fins a la mar, i el tram del carrer de Punta Prima que va des de l'avinguda de Miramar fins al carrer de Xaloc, as Pujols, passaran a ser només d'ús per a vianants cada dia de la temporada entre les 20 h i les 7 h.

Durant la resta d'hores del dia els carrers són transitables, però no s'hi pot aparcar, excepte per a càrrega i descàrrega de mercaderies. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha destacat que "l'any passat es va iniciar el 15 de juny i enguany hem avançat la posada en marxa d'aquesta regulació, ja que així ens ho han demanat els comerciants de la zona després dels resultats dels dos primers anys d'aquesta iniciativa". El conseller ha recordat que l'any 2021 es varen reformar aquests dos carrers i es va iniciar la regulació, que des de llavors s'aplica cada temporada amb l'objectiu de "dinamitzar l'activitat comercial en aquesta zona des Pujols, especialment en les últimes hores de la tarda i la nit, que és quan hi ha més activitat en aquesta localitat", ha afegit Rafael González.

Tota la informació està recollida a un mapa des Pujols que es pot trobar a les oficines d'informació turística i també al web de Turisme, aquí.

Aparcaments
As Pujols hi ha dos aparcaments dissuasius gratuïts als afores de la població: un a la zona sud-est de la població per a un total de 150 cotxes i 150 motocicletes, i un altre a la circumval·lació per a un total de 60 cotxes.

Per acabar, cal destacar que els artesans del mercat des Pujols disposen de dos períodes de 30 minuts d'aparcament gratuït cada dia a l'aparcament subterrani de la plaça d'Europa per realitzar la càrrega i descàrrega per al muntatge i desmuntatge de les seves paradetes. Els abonaments els podran aconseguir a l'oficina de l'aparcament de la plaça d'Europa.

Cal destacar que les persones amb mobilitat reduïda i els vehicles elèctrics disposen d'aparcament gratuït a l'aparcament subterrani de la plaça d'Europa, els abonaments també els podran aconseguir a la mateixa oficina.

9 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest dimecres 10 de maig s'inicia el control d'accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera

foto 2023v access controls AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que aquest dimecres 10 de maig, es posa en marxa el control d'accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. L'accés al parc serà gratuït per als residents a Formentera durant tota la temporada.

Els no residents hauran d'abonar des de dimecres i fins al 15 de juny 4 € per cotxe i 2 € per moto, del 16 de juny al 15 de juliol 5 € per cotxe i 3 € per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d'agost 6 € per cotxe i 4 € per moto, la primera meitat de setembre es pagaran 5 € per cotxe i 3 € per moto, i la segona, 4 € per cotxe i 2 € per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tendran accés gratuït. Els vehicles híbrids pagaran un 50 % de la tarifa. "L'objectiu és potenciar la mobilitat sostenible en el parc natural i evitar que es produeixin situacions de saturació en aquesta zona d'importància mediambiental i gran atractiu turístic", segons ha destacat el conseller de mobilitat, Rafael González.

El període de regulació de l'accés a ses Illetes s'estendrà fins el 30 setembre, mentre que l'accés a la zona des Cavall d'en Borràs i Llevant es regularà entre l'1 juny i el 15 setembre.


8 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 38

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica