• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Els trams reformats de l’avinguda Miramar i el carrer Punta Prima seran només d’ús per vianants entre les 20 h i les 7 h per dinamitzar l’activitat comercial

foto 2021 es pujols vianants BEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’avui 15 de juny el tram de l’avinguda Miramar que va des de l’encreuament amb el carrer Espalmador fins a la mar, i el tram del carrer Punta Prima que va des de l’avinguda Miramar fins al carrer Xaloc, passaran a ser només d’ús per vianants tots els dies de la temporada estival entre les 20 h i les 7 h.

Durant la resta d’hores del dia els carrers serà transitables, però no es podrà aparcar, només fer treballs de càrrega i descàrrega de mercaderies. Precisament, les zones on s’aplica aquesta mesura coincideixen amb els espais on s’han realitzat obres de millora i embelliment aquest hivern.

Segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González, “el que volem aconseguir és dinamitzar l’activitat comercial en aquesta zona des Pujols, especialment en les últimes hores de la tarda i la nit quan hi ha més activitat en aquesta localitat”. “A més, aquesta actuació va en la línia de la resta d’accions realitzades en aquest nucli amb l’objectiu de potenciar l’activitat en la principal població turística de l’illa”, segons ha afegit.

Precisament, aquestes accions han estat consensuades amb els empresaris d’aquesta zona des Pujols en una reunió que es va fer al Consell de Formentera el passat 7 de juny.

Altres actuacions
Des del Consell de Formentera també es va acordar en aquesta trobada realitzar l’obertura al trànsit del carrer Xaloc, en el sentit d’entrada a la població des de la rodona.

Així mateix, s’habilitaran 2 aparcaments dissuasius als afores de la població: un a la zona Sud-est de la població per un total de 150 cotxes i 150 motocicletes i un altre a la circumval·lació per a un total de 60 cotxes.

Paral·lelament, els artesans del Mercat des Pujols disposaran de dos períodes de 30 minuts d’aparcament gratuït cada dia a l’aparcament soterrani de la plaça Europa per realitzar la càrrega i descàrrega per al muntatge i desmuntatge les seves paradetes. Els abonaments els podran aconseguir a l’oficina de l’aparcament de la plaça Europa.

Cal destacar que les persones amb mobilitat reduïda disposen d’aparcament gratuït a l’aparcament soterrani de la plaça d’Europa, els abonaments també els podran aconseguir a l’oficina de l’aparcament de la plaça Europa.

15 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’activen les reserves i la confirmació de les pre-reserves al web formentera.eco

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’avui 10 de juny ja es poden fer les reserves o formalitzar les prereserves al web www.formentera.eco. D’aquesta manera, es poden obtenir les acreditacions per circular per Formentera, durant el període de regulació, entre el 24 de juny i el 7 de setembre d’aquest 2021. La taxa que hauran de pagar els visitants serà per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €.

Les prereserves es varen obrir el passat 15 de març. Ara, aquestes prereserves es poden formalitzar al web. Els usuaris rebran un correu electrònic i disposaran de 10 dies per realitzar la confirmació de la reserva i el pagament.

Bonificacions
Per als residents de Formentera i la resta de les illes i per als vehicles elèctrics, l’acreditació és gratuïta. Per als vehicles híbrids l’acreditació està bonificada al 50 %. Els residents que tinguin l’acreditació de la zona blava en vigor no hauran de fer el tràmit, i poden accedir al web formentera.eco, introduir la matrícula i comprovar que efectivament es disposa de l’acreditació. La resta, la pot obtenir amb un senzill tràmit al web.


10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El transport públic serà gratuït per a les persones amb discapacitat o dependents i els seus acompanyants i per als menors d’edat

cartell 2021 transport public gratuitEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir del 4 de juny el transport públic en autobús serà gratuït per als següents usuaris:

-Menors de 18 anys
-Persones amb discapacitat o dependents i els seus acompanyants

En ambdós casos, la gratuïtat del servei s’aplicarà tant als residents com als visitants.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha mostrat la seva satisfacció per poder posar en marxa aquesta iniciativa amb la qual per una banda es vol “fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible entre els infants i joves de l’illa perquè en el present, però també en el futur, tinguin l’hàbit, coneguin les avantatges i siguin usuaris del transport públic”, ha declarat. I per altra banda, ha afegit, “es vol facilitar l’autonomia i la mobilitat per a les amb discapacitat o amb dependència i els seus acompanyants”. Amb aquesta iniciativa es dona resposta a una petició feta en el Consell d’Entitats per l’Associació Pau Mayans per la Integració de les Persones amb TEA.

Gratuïtat del servei sense tràmits administratius
Els documents acreditatius per poder accedir de manera gratuïta seran: en el cas dels menors d’edat el carnet d’identitat o el passaport, i en el cas de les persones discapacitades o dependents i els seus acompanyants serà la targeta acreditativa del grau de discapacitat, el certificat de discapacitat o el certificat de dependència. “Hem volgut simplificar la manera de poder accedir a la gratuïtat del servei, així evitam que s’hagi de fer cap tràmit, només amb el DNI o les targetes que els dependents o discapacitats ja tenen, basta per fer-lo servir com acreditació als autobusos”, ha destacat Rafael González.

formentera.eco 2021
Aquesta mesura està inclosa en el programa de mesures de potenciació de la mobilitat sostenible del projecte formentera.eco per a l’any 2021, i en paraules del conseller, “és una passa més en el camí cap a la mobilitat sostenible en el que fa anys treballa el Consell de Formentera”.


27 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aplicarà la taxa de formentera.eco durant l’estiu 2021

L’any passat es va suspendre el cobrament de la taxa per la incertesa de la temporada. Per als residents de les illes l’acreditació és gratuïta

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que aquest estiu es tornarà a aplicar la taxa per obtenir les acreditacions per circular per Formentera, durant el període de regulació, entre el 24 de juny al 7 de setembre d’aquest 2021. L’import que hauran de pagar els visitants serà per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents, de Formentera i la resta de les illes i per als vehicles elèctrics, l’acreditació és gratuïta.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “atesa l’evolució favorable de la pandèmia i la creixent demanda per portar vehicles de visitants a l’illa, hem cregut convenient tornar a aplicar la taxa”. Recordem que l’any passat, i de manera excepcional davant la incertesa de la temporada turística, no es va cobrar aquest gravamen.

Tot i això, “la temporada passada va haver-hi una gran demanda, fins al punt que alguns dies d’agost es va arribar a esgotar la quota de vehicles de visitants”, segons ha concretat.

A més, des del Consell de Formentera també hem detectat interès per part del món empresarial en la línia entre les Pitiüses, “una naviliera ha presentat al·legacions al projecte formentera.eco per evitar que es limiti l’entrada de vehicles, i una altra vol incorporar-se a la línia marítima de Formentera i Eivissa”, ha explicat el conseller. “Aquests fets ens demostren novament la necessitat del projecte formentera.eco, que va néixer per evitar la saturació de la xarxa viària en temporada alta i així poder garantir la satisfacció de residents i visitants i la sostenibilitat de l’illa”, en paraules de Rafael González.

Formalització reserves
Al web formentera.eco estan actives les prereserves des del passat 15 de març. Aquestes prereserves es podran formalitzar durant la primera quinzena de juny. Els usuaris rebran un correu electrònic per realitzar la confirmació de la reserva i el pagament. Sobre la taxa, el conseller ha destacat que “tal com l’hem plantejat, està pensada per beneficiar les estades llargues, un fet d’interès per Formentera a nivell turístic”.

Prereserves
En darrer lloc, el conseller ha explicat que les prereserves al web www.formentera.eco han augmentat més d’un 50 % una vegada finalitzat l’estat d’alarma: entre el 15 de març i el 9 de maig (56 dies) s’havien fet 1.783 prereserves, amb una mitjana de 32 prereserves per dia. Entre el 10 de maig i el 19 de maig (10 dies) s’han fet 491 preserves, amb una mitjana de 49 prereserves per dia. Aquesta tendència de reserves a l’alça va en la línia de l’exposada en Fitur per la presidenta Alejandra Ferrer i els representants del sector empresarial de l’illa.

Consell d’Entitats
Per últim, el conseller ha recordat que aquesta taxa ha estat validada pel Consell d’Entitats al febrer de 2020. La decisió presa pel Consell d’aplicar la taxa aquest estiu serà comunicada en els pròxims dies a totes les associacions que formen part del Consell d’Entitats.

21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els autobusos de la L1 i L2 comencen a operar de manera diària i es posa en marxa la línia bus fira

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir del 15 de maig el Servei de Transport Públic en autobús començarà a operar de forma diària. Fins ara, el servei es prestava de dilluns a divendres i dissabtes al matí.

Les línies que seguiran en funcionament i que amplien el servei el cap de setmana, dissabte de tarda i diumenge, són:

La L1, línia circular que fa la volta a l’estany Pudent i connecta les poblacions de la Savina, es Pujols, Sant Ferran, Sant Francesc i torna a la Savina. Horari de 7.30-20.00h.

La L2, línia que va de la Savina a la Mola i connecta les poblacions de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran, es Caló i el Pilar. Horari de 7.25-21.10h.

A causa de l’inici de la fira de la Mola el pròxim diumenge 16 de maig, als serveis anteriors s’afegirà la línia bus fira. Aquesta línia es presta els dimecres i diumenges, coincidint amb els dies del mercat, i permet arribar a la fira des de les zones turístiques de sa Roqueta, es Pujols i es Copinar.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “el servei d’autobusos s’anirà augmentant a mesura que es vagi incrementant l’activitat turística a l’illa”.

13 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Línies L1 i L2:

cartell 2021 bus A

Línia bus fira:

cartell 2021 bus B

Més articles...

Pàgina 1 de 26

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica