• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

El Consell de Formentera sanciona més de 150 vehicles de lloguer durant el mes de juliol

foto 2021 sancions vehiclesEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Mobilitat i Interior, informa que durant el mes de juliol s’han retirat onze vehicles de lloguer de l’aparcament dissuasiu de la Savina, situat enfront de la plaça de les Illes Pitiüses. Aquests onze vehicles s’han traslladat al dipòsit municipal de vehicles per no tenir el tiquet que els autoritza a estacionar en aquesta zona. La sanció, interposada pels agents de la zona blava, és de 90 € més el servei de grua. A més, es dona la circumstància que els onze turismes no estaven identificats com a vehicles de lloguer, fet pel qual s’enfronten a altra sanció que pot ser de fins a 1.000 € i tampoc tenien acreditació de formentera.eco per circular o estacionar a Formentera, pel qual s’enfronten a una altra sanció d’entre 1.000 i 10.000 €.

D’altra banda, durant el mes de juliol la Policia Local ha aixecat 140 actes a vehicles de lloguer estacionats en aparcaments públics de la Savina i Sant Francesc, quan aquests no estaven llogats. Per aquesta denúncia s’enfronten a una sanció, segons la gravetat pel nombre de vehicles d’una mateixa empresa, d’entre 1.000 i 30.000 €. Igual que en l’anterior cas tampoc estaven identificats com a vehicles de lloguer, fet pel qual s’enfronten a altra sanció que pot ser de fins a 1.000€, ni acreditació de formentera.eco per circular o estacionar a Formentera, pel qual s’enfronten a una altra sanció d’entre 1.000 i 10.000 €.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que aquestes accions s’inclouen en una campanya de control estival per “donar compliment a la regulació de formentera.eco i a les ordenances municipals d’aparcament, que al final volen evitar la saturació de vehicles a l’illa i també dels aparcaments públics”. Ara des de l’àrea de Mobilitat es tramitaran aquests expedients sancionadors.

29 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Metrominut Formentera, una aposta per recórrer l’illa millor en bicicleta

foto 2021 metrominutEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que s’ha editat un mapa per promoure la mobilitat en bicicleta a l’illa entre els visitants. Sota el títol Metrominut Formentera, millor en bicicleta, en el mapa s’assenyalen vuit rutes en bicicleta, pròximes al port de la Savina, indicant la distància i el temps que es sol tardar a recórrer-les.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “repartirem aquest mapa entre els lloguers de bicicletes de la Savina, es Pujols i Sant Ferran perquè d’una manera ràpida puguin explicar als seus clients la facilitat per moure’s a Formentera amb aquest tipus de vehicles tan sostenible per al medi ambient”.

El mapa també es podrà consultar a la pàgina web de Turisme i es repartirà a les Oficines d’Informació Turística de l’illa. Aquesta acció respon a una proposta recollida al Pla de Mobilitat Sostenible de l’illa.

28 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera autoritza 13 taxis estacionals per atendre l’increment de la demanda

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que avui han autoritzat 13 llicències de taxi estacional a l’illa que donaran servei fins al 31 d’agost. Això suposa un augment de la flota de taxis del 52 %. Aquesta oferta s’inclou al Pla d’Actuació de Taxis Estacionals 2021.

El pla inicialment contemplava tres llicències estacionals amb la possibilitat d’augmentar-les en cas de necessitat. Finalment, a causa de la demanda actual són 13 les llicències atorgades, xifra que coincideix amb el nombre de sol·licitants.

Per altra banda, l’horari de servei també s’amplia respecte a la previsió inicial, que era de 9.00 a 21.00 h i finalment serà de 9.00 a 23.00 h fins al 31 d’agost.

Pla d’actuació
Les tres llicències estacionals previstes inicialment s’han atorgat per un termini de dos mesos, fins al 23 de setembre. Les 10 llicències restants s’han atorgat fins al 31 d’agost. Totes les llicències o part d’elles es podran ampliar fins al 30 de setembre en cas de necessitat.

Cal destacar que hi ha 25 taxis ordinaris que donen servei durant tot l’any, amb els 13 nous, la flota total serà de 38 taxis, sent el nombre màxim que hi ha hagut a l’illa.

L’horari de servei previst inicialment per les llicències estacionals de les 9.00 a les 21.00 h també es podrà ampliar en el mes de setembre en el cas de ser necessari.

En aquesta oferta, s’han presentat set titulars de llicència ordinària i sis assalariats que han acreditat haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els anys 2018 i 2019.

El nombre de llicències estacionals i l’horari de servei d’aquestes ha estat consensuat entre el Consell de Formentera i l’Associació Sindical de taxistes de Formentera.

Situació excepcional
A causa de la situació excepcional generada per la covid-19:
-El pla d’actuació està vigent només durant l’actual temporada.
-El Consell bonifica al 100 % el cànon habitual, que en anys anteriors era de 1.000 € al mes per llicència.


23 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de set nous vehicles elèctrics del Consell de Formentera

foto 2021 set vehicles EVLa presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, juntament amb diferents treballadors del Consell han presentat avui al Far de la Mola set nous vehicles elèctrics adquirits per la institució. Els vehicles 100 % elèctrics amb una autonomía de 340 km són tipus turismo, Peugeot 208 i han tengut un cost de 203.903 € (IVA inclòs) finançats amb el Fons de Sostenibilitat que aporta el Govern per aplicar la Llei de Sostenibilitat.

La presidenta ha declarat que “Formentera fa temps que aposta per una mobilitat el més sostenible possible” i que “aquesta és una passa més per aconseguir-ho”. De fet Alejandra Ferrer ha destacat que hi ha 30 punts de recàrrega elèctrica a l’illa i que el Consell de Formentera estableix una sèrie d’avantatges pels vehicles elèctrics, prèvia sol·licitud a l’OAC, com la targeta gratuïta de recàrrega als punts de recàrrega de la institució, la bonificació del 100 % del preu d’estacionament a la zona blava i la bonificació del 100 % del preu d’estacionament a l’aparcament soterrani de la plaça d’Europa, entre d’altres.

Per la seva part, el conseller de Mobilitat ha recordat que el Pla de Mobilitat Sostenible de l’illa de Formentera estableix a les seves propostes la renovació de la flota del Consell Insular de Formentera “per tal de millorar la seva eficiència energètica i reduir-ne les emissions”. Els treballadors que faran servir aquests vehicles són de les àrees de Serveis insulars, Inspecció, Mobilitat, Territori i Activitats, Secretaria (Servei de Notificació), Policia Local, Noves Tecnologies, entre d’altres. A dia d’avui el Consell de Formentera té una flota d’11 vehicles elèctrics, els set cotxes que s’han presentat, una furgoneta i tres motocicletes.


13 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reclama a APB reduir les freqüències entre les Pitiüses

foto 2021 apbLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el president d’APB, Francesc Antich aquest matí a la Sala de Control del port de la Savina. També han assistit a la trobada la vicepresidenta, Ana Juan, el conseller de Mobilitat, Rafael González, el conseller de Sector Primari, Josep Marí, el director d’APB, Jorge Nasarre i el delegat d’APB a les Pitiüses, Ignacio Revilla.

A la reunió, des del Consell s’ha tornat a reiterar la necessitat de reduir les freqüències de la línia Eivissa i Formentera tal com marca l’acord al que varen arribar al juny de 2020 APB, Govern balear i Consell de Formentera. A més s’ha demanat que es doni compliment de manera urgent a l’informe de seguretat marítima de Capitania Marítima que estableix que es poden realitzar al port de la Savina un màxim de dues maniobres simultànies.

D’altra banda, s’ha demanat que són les embarcacions les que s’han d’adaptar al port de Formentera i no a la inversa, tant pel que fa a la seva mida, com a la seva capacitat interna. “La capacitat interna ha d’estar en equilibri amb la capacitat d’acollida de persones i de vehicles de la nostra illa”, segons ha declarat la presidenta.

La situació de saturació del port de la Savina en hores punta és insostenible i pot ser perillosa per les persones, així mateix el pas de tantes embarcacions és perillós pel medi ambient del nostre Parc Natural, que recordem és la ruta marítima que connectar aquesta línia, segons ha afegit Alejandra Ferrer.

“Demanem que les administracions competents treballin conjuntament per garantir la seguretat al Port i al trajecte entre illes, la sostenibilitat i la protecció del Parc Natural i la qualitat del servei”, ha concretat.

Intensitat del tràfic marítim
Precisament, en la trobada els assistents han pogut comprovar el dia a dia i la intensitat del tràfic marítim que existeix al port de la Savina i han pogut constatar el solapament de serveis marítims de línies regulars, als quals s’han d’afegir les embarcacions d’excursions d’un dia que venen d’Eivissa, i les entrades i sortides d’embarcacions recreatives particulars als ports esportius.

Per la seva part, a la Sala de Control, des d’APB han explicat els nous sistemes de control i informació que s’estan implementant. Des del Consell s’ha traslladat el malestar respecte a la falta de compliment de l’acord al que es va arribar al l’any 2020 i els han avançat que es prepararà una nova proposta a ple amb els punts concrets a solucionar.

Les dues administracions s’han emplaçat a mantenir pròximes reunions amb les conselleries de Mobilitat i Medi Ambient de Govern i amb Capitania Marítima per continuar amb els estudis i passos adients per garantir totes les mesures demanades.

2 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 33

7

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica