• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Els residents de Formentera han d'acreditar-se per circular durant el període de regulació de formentera.eco

foto 2022v formenteraecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que 7.505 vehicles de residents (que tenen l'acreditació per aparcar a la zona blava en vigor o que paguen l'impost de circulació a Formentera) han obtengut automàticament l'acreditació per accedir, circular i estacionar a l'illa, durant el període de regulació de formentera.eco, que aquest any és del 15 de juny al 15 de setembre.

Els conductors poden consultar al web www.formentera.eco, a un apartat específic on s'ha d'introduir la matrícula, que l'autorització està en vigor. Els que no compleixen els anteriors requisits han de demanar l'acreditació en un senzill tràmit al mateix web. Els camions, furgonetes d'alta capacitat, tractors o remolcs també l'han de sol·licitar. L'acreditació és gratuïta per als residents.

El Consell posarà en marxa una campanya de comunicació en els pròxims dies perquè tots els residents comprovin que tenen l'acreditació o facin el tràmit. El compliment d'aquesta normativa el supervisarà durant el període de regulació la Policia Local, els controladors d'aparcament i les càmeres de lectura de matrícules tant mòbils com fixes que hi haurà per l'illa.

24 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entra en vigor l'actualització de la taxa de formentera.eco

foto 2022v for ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ja ha entrat en vigor l'actualització de la taxa per aconseguir l'autorització per a l'entrada, circulació i estacionament de vehicles (cotxes i motocicletes) a Formentera durant el període de regulació de formentera.eco, que aquest any va del 15 de juny al 15 de setembre (ambdós inclosos).

Els vehicles de visitants han d'aconseguir l'acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Pel que fa a la taxa, els turismes pagaran 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5. "Aquest any hem triplicat la taxa respecte a l'estiu passat amb l'objectiu que, amb el pagament mínim per un dia de 15 €, aconseguim dissuadir alguns visitants d'un sol dia que en temporada alta contribueixen a la saturació de les vies de Formentera", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Recordam que l'acreditació és gratuïta per als residents, però sí que han de fer el tràmit al mateix web. Tot i això, els cotxes que tenguin l'acreditació per aparcar en la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguin l'impost de circulació a Formentera quedaran acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s'hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, només introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l'autorització o si encara s'ha de tramitar. En els pròxims dies el Consell farà una campanya de comunicació perquè els residents de Formentera donin d'alta els seus vehicles i obtenguin l'acreditació.

Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50 %, els elèctrics al 100 % i els residents d'Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, també tenen l'acreditació gratuïta.

23 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v for eco

Formentera cedeix el sistema de geolocalització de cases en sòl rústic perquè Correus millori el seu servei a l'illa

foto 2022 gps correus El Consell de Formentera informa que ha cedit l'ús del sistema de geolocalització que permet situar per GPS 3.600 cases situades en sòl rústic i 800 camins, platges i llocs d'interès al servei de repartiment de Correus de Formentera. El Consell va posar en marxa l'any 2016 aquest sistema de geolocalització per millorar els temps de resposta dels serveis d'emergència de l'illa.

"Gràcies a aquesta aplicació que hem cedit a Correus esperam que els carters puguin identificar els punts d'entrega de paquets amb més facilitat i oferir un millor servei a la ciutadania", segons ha explicat el conseller de Mobilitat i Territori, Rafael González.

El personal de repartiment de Correus que atén postalment l'illa de Formentera ja ha començat a utilitzar-lo per identificar els domicilis de l'illa situats en zones disseminades i les maneres d'accedir-hi. Durant els primers dies de funcionament d'aquest servei, Correus ha millorat en més d'un 60 % les ràtios d'enviaments lliurats en la unitat de repartiment de Sant Francesc, segons han explicat. Així mateix, l'empresa postal també assegura que ha reduït els enviaments retornats per adreça desconeguda o incorrecta.

L'aplicació s'ha instal·lat en els terminals mòbils que usen els carters per a aquesta localització, gràcies a la col·laboració del Consell Insular, que ha facilitat la cessió de cinc llicències gratuïtes.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de la regulació d'accés al Parc Natural de ses Salines i a sa Tanca d'Allà Dins de cap de Barbaria

foto 2022 acces AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà 12 de maig s'inicia la regulació d'accés a la platja de ses Illetes del Parc Natural de ses Salines de Formentera. A partir del dia 1 de juny s'iniciarà la regulació de l'accés a les zones des Cavall d'en Borràs i de Llevant, també del parc natural. Com és habitual, l'accés serà de franc per als residents a l'illa.

Els no residents hauran d'abonar des de demà i fins al 15 de juny 4 € per cotxe i 2 € per moto, del 16 de juny al 15 de juliol 5 € per cotxe i 3 € per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d'agost serà de 6 € per cotxe i 4 € per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5 € per cotxe i 3 € per moto, i la segona, 4 € per cotxe i 2 € per moto.

Els vianants, les bicicletes, les persones amb mobilitat reduïda que accedeixin amb vehicle i els vehicles elèctrics també hi tendran accés gratuït, mentre que els vehicles híbrids pagaran un 50 % de la tarifa. "Tenim per objectiu potenciar la mobilitat sostenible en el parc natural i evitar que es produeixin situacions de saturació en aquesta zona d'importància mediambiental i gran atractiu turístic", segons ha explicat el conseller de mobilitat, Rafael González.

El període de regulació de l'accés al parc natural s'estendrà fins al 15 de setembre en el accessos a les zones des Cavall d'en Borràs i de Llevant i fins al 30 setembre en l'accés a ses Illetes. La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 384 cotxes i 1.132 motocicletes.

Regulació al far des Cap

La regulació de l'accés amb vehicles de motor al far des Cap de Barbaria s'inicia aquest diumenge 15 de maig i estarà vigent fins al 15 d'octubre de 2022 amb l'objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de sa Tanca d'Allà Dins, segons ha explicat Rafael González.

El conseller ha recordat que "des de fa cinc temporades es restringeix l'accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el quilòmetre 6,5 de la carretera des Cap; amb la regulació es garanteix que l'experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi".

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a seixanta cotxes i cent motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles i vagin caminant o amb bicicleta fins al far.

En l'horari de màxima afluència, d'11 h a 13 h i de 18 h a 22 h, hi haurà un vigilant/informador al costat d'aquesta barrera que, a més, permetrà l'accés amb vehicle a persones amb mobilitat reduïda.

11 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartel 2022 far

INFO Transport Públic

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que demà diumenge 1 de maig es torna a ampliar el servei de transport públic:

- La línia L2, que connecta la Savina amb la Mola, realitzarà una expedició més a última hora cap a la Mola. L'última expedició a la Mola abans era a les 20.15 h i ara se n'afegeix una a les 21.20 h.

- La L2 també amplia el servei a les zones turístiques des Ca Marí i es Copinar coincidint amb l'obertura de diversos establiments hotelers d'aquestes zones. En el cas des Ca Marí, els primers dies de maig, a causa de les obres existents a la carretera des Ca Marí, l'itinerari es trasllada al camí des Simonets.

- També s'inicia el servei de les línies L3 i L7, que connecten els nuclis turístics de l'illa amb el Parc Natural, concretament la platja de ses Illetes.

Recordam que des del passat dijous 14 d'abril el servei de transport públic d'autobusos ofereix cada dia de la setmana la següent oferta: la línia 1 circular (que connecta el port de la Savina amb la zona de platges del Parc Natural, i amb es Pujols, Sant Ferran i Sant Francesc) i la línia 2 (que connecta el port de la Savina amb Sant Francesc, Sant Ferran, es Caló i la Mola), entre les 8 h i les 20 h o 21 h.

Així mateix, des de l'àrea de Mobilitat s'ha tornat a recordar que des del passat mes de juny el servei d'autobusos és gratuït per als menors d'edat i per a persones amb discapacitat o dependents i els seus acompanyants.

30 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022iv30 public tranport

Més articles...

Pàgina 8 de 39

8

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica