• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Prop de 120 participants, en la vuitena edició de la BTT Volta Cicloturista Formentera

foto 2023iv volta cicloEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, i el Grup Esportiu Espalmador han presentat avui la vuitena edició de la BTT Volta Cicloturista Formentera, que es desenvoluparà dissabte i diumenge i que recorrerà tota l'illa. En total, són dos etapes, amb un total de 72 km aproximadament cadascuna, que fan la volta al perímetre de l'illa. La segona etapa serà el mateix recorregut que el primer dia, però en el sentit contrari. La sortida de les dos etapes es farà a les 9 hores des de Sant Francesc i l'arribada serà al mateix punt de la sortida.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha destacat "que la BTT és una prova molt atractiva per a les aficionats d'aquest esport de les Illes i que a més ofereix l'oportunitat de visitar l'illa en una època ideal abans de la temporada turística".

La competició compta de moment amb prop de 120 participants i les inscripcions romanen obertes fins demà divendres a les 20.00 hores a la web www.elitechip.net.

La prova tendrà dos punts d'avituallament, un a Sant Francesc i l'altre al far de la Mola, aproximadament a la meitat del recorregut.


20 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'Estany des Peix acull aquest cap de setmana la I Copa Trasmapi de surf de vela i windfoil

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, i el Club Surf Formentera organitzen aquest cap de setmana la primera edició de la Copa Trasmapi de surf de vela i windfoil i que comptarà amb prop de mig centenar de regatistes de l'illa i dels clubs nàutics de Sant Antoni i Santa Eulària d'Eivissa.

La competició es portarà a terme en aigües de s'Estany des Peix i celebrarà tres regates cada dia a partir de les 11.30 hores. El centre d'Esports Nàutics de Formentera serà la seu de la prova. En cas que no hi hagi vent suficient per a la prova de foil, només es disputarà la competició de surf de vela.

20 d'abril de 2023
Área de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv trasmapi

Formentera acull un taller sobre assertivitat lingüística

La Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears i l'Obra Cultural Balear de Formentera, en col·laboració amb el Servei d'Assessorament Lingüístic del Consell de Formentera, organitzen, en el marc de la campanya «Mou la llengua», un taller sobre assertivitat lingüística el pròxim 4 de maig a Formentera. La jornada se celebrarà de 17 a 20 hores a la sala d'actes del Consell.

En el taller s'analitzaran les situacions més habituals en què els participants experimenten incomoditat quan s'expressen en català i se cercaran solucions satisfactòries, partint d'un enfocament estratègic de les interaccions socials. S'hi aprendran i practicaran recursos de conducta que ajudaran a parlar més sovint en català i amb més comoditat.

La campanya «Mou la llengua» té com a objectiu fomentar l'ús social de la llengua catalana i convida tota la ciutadania a emprar el català i a compartir-lo amb tothom, per exemple iniciant les converses en aquesta llengua davant les persones desconegudes o no canviar a un altre idioma innecessàriament.

Enllaç al formulari d’inscripció

19 d'abril de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2023iv assertivitat

Consell i Club Bàsket Formentera renoven el conveni de col·laboració per al desenvolupament i coordinació de les categories inferiors del club

foto 2023iv basketLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president del Club Bàsket Formentera, Manuel Mayans, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració, que es va iniciar l'any passat, per al desenvolupament i coordinació de les categories inferiors del club. El Consell aporta 25.000 euros per sufragar part de les despeses que el club pugui tenir que deriven de la pràctica i el foment de l'esport, i la promoció dels valors esportius. La consellera d'Esports, Paula Ferrer també ha set present en la signatura del conveni.

18 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més de sis-cents participants en la Formentera All Round Trail, que estrena una prova popular de 12,5 km

foto 2023iv fartLa Formentera All Round Trail celebra aquest cap de setmana la dotzena edició amb la disputa, dissabte 15 d'abril, de les tres proves habituals: FART, de 72 km; Half Round Formentera Trail, de 42 km, i el Tros de FART, de 21 km. A més, diumenge es disputarà una nova prova popular, de 12,5 km. En total, hi ha prop de sis-cents vint participants inscrits entre les tres proves d'una competició que està organitzada pel Consell de Formentera, el Club Penya Esportiva Son Marçal i Elitechip SL.

La Formentera All Round Trail recorre la costa de l'illa de Formentera amb sortida del port de la Savina, a les 9 hores, i arribada al mateix port. Paral·lelament, se celebra la Half Round Formentera Trail, de 42 km, amb sortida a les 11.30 hores de la platja des Arenals i arribada al port de la Savina. El Tros de FART, de 21 km, es disputarà dissabte, a les 16.30 hores, amb sortida des Caló i arribada al port de la Savina. I com a novetat d'aquest 2023, diumenge dia 16 d'abril a les 10.00 hores es disputarà una nova prova de 12,5 km popular que vorejarà l'estany Pudent i ses Salines. Aquesta prova serà de caràcter popular i estarà oberta a tothom, tant als que hagin participat el dia anterior com a noves inscripcions. A més, cal recordar que la Formentera All Round Trail també es pot fer per parelles de relleus.

Primavera esportiva a Formentera
La presidenta del Consell, Ana Juan, ha assenyalat que la FART "és una de les proves destacades del nostre calendari esportiu, perquè a més combina l'esport a l'aire lliure i el respecte pel medi ambient". La presidenta ha destacat que "la primavera és una època ideal per gaudir de l'esport a la nostra illa".

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha assenyalat que "tant els esdeveniments esportius com els culturals que impulsam des del Consell amb la intenció d'allargar la temporada turística són ideals per gaudir de la Formentera més tranquil·la i natural".

Per la seva part, la consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha destacat que "després de la Setmana Santa, en què hem viscut competicions emblemàtiques com el judo o la regata Ophiusa, el següent cap de setmana Formentera acollirà la Volta Cicloturista BTT i una nova prova de surf de vela i wingfoil que organitza l'àrea d'Esports; i ja al maig tendrem la Mitja Marató, la Marnató i el Formentera to Run".

Cura del medi ambient
La participació en la FART implica l'acceptació d'unes normes de caràcter especial, ja que una part de la prova es porta a terme a l'interior d'espais protegits, que estaran degudament identificats i senyalitzats. Així, entre altres restriccions, en aquestes zones no es pot utilitzar cap mena d'element sonor que produeixi sorolls estridents, sortir del traçat marcat ni llençar envasos o qualsevol mena d'escombraries. Cada participant haurà de marcar els seus gels i barretes amb el número del dorsal.

A més, hi haurà sis zones d'avituallament habilitades al llarg de recorregut.


12 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 48

3

Wifi  Formentera

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo