• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

La XII Mitja Marató Illa de Formentera se celebrarà el pròxim 9 d’octubre

foto 2021 mitja maratoEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Promoció Turística i Esports, informa que la XII Mitja Marató i la Cursa 8 km se celebraran el pròxim 9 d’octubre. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i també consellera de Turisme, ha explicat que de manera consensuada amb l’àrea d’Esports del Consell, els representants del sector empresarial de l’illa i els partits polítics, s’ha acordat aquesta nova data per a la celebració de la Mitja Marató.

"La situació sanitària es preveu que sigui millor a l’octubre que al maig, ja que la vacunació estarà més avançada; a més, a principi de temporada esperam començar amb l’organització dels esdeveniments de petit format per reforçar la campanya ‘Descobreix Formentera al maig’, que aquest any s’allargarà al juny, i els més multitudinaris esperem poder fer-los ja a final de temporada”, ha declarat Alejandra Ferrer.

D’altra banda, la presidenta ha volgut agrair la fidelitat dels participants inscrits que esperen des de maig de 2020 a poder venir a la nostra illa a córrer la Mitja Marató. “A més, les noves dates de la cursa s’han fet coincidir amb un pont festiu en l’àmbit nacional, amb la qual cosa aprofitarem per fer una campanya de reclam per als visitants amb l’organització d’altres esdeveniments de caràcter cultural i gastronòmic inclosos dins la campanya ‘Descobreix Formentera a l’octubre’, i els oferirem altres valors afegits com a reclam per allargar la temporada”, segons ha concretat Alejandra Ferrer.

Des de l’empresa organitzadora de la prova, es valora la nova data escollida, la comprensió dels atletes inscrits i s’ofereixen diferents opcions als corredors, com ara transferir automàticament la seva inscripció al 9 d’octubre i sense necessitat de completar cap formulari. A més, fins al 25 d’abril, aquells atletes que estiguin inscrits i no puguin participar en aquest cas, tenen la possibilitat de transferir la inscripció per a l’edició 2022 que se celebrarà en maig la possibilitat de transferir el seu dorsal a un altre atleta o la baixa i devolució de l’import de la inscripció abonat en el cas d’haver contractat l’assegurança de cancel·lació. Els inscrits rebran un correu electrònic per part d’Unisport, informant amb detall de totes les opcions i poden consultar la pàgina web www.unisportconsulting.com.

Octubre, ple de proves esportives
Per la seva part, la vicepresidenta, Ana Juan, que temporalment assumeix les competències d’Esports a causa de la baixa per maternitat de Paula Ferrer, ha destacat “el consens per part de tots els agents implicats en l’organització de l’esdeveniment per poder celebrar aquesta prova, que és tot un referent esportiu en el calendari nacional”. A més, la vicepresidenta ha assenyalat que “l’àrea d’Esports està treballant en la coordinació i organització d’esdeveniments esportius durant tots els caps de setmana d’octubre per poder celebrar proves tan destacades com el triatló, la marnató i la volta cicloturista i BTT la Mola”.

19 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell millora la climatització de la piscina municipal amb una nova màquina deshumidificadora

foto 2021 obres piscina 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que s’estan portant a terme diferents obres de reforma a la piscina municipal per millorar la climatització de la instal·lació esportiva. Els treballs que es fan aquestes setmanes són la substitució de la màquina deshumidificadora, una màquina que es va instal·lar fa ja 15 anys, quan es va cobrir la piscina, i que havia esgotat la seva vida útil i la renovació de la coberta en la zona de vestuaris i sala de la caldera per arreglar les filtracions i millorar la impermeabilització.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, assenyala que la substitució de l’aparell era “necessària des de fa un temps, perquè la màquina funcionava al 50% i provocava problemes de condensació i de temperatura, amb molta diferència entre la temperatura de l’aigua i de l’interior”. “Ens varen a comprometre amb els usuaris a millorar la instal·lació i hem aprofitat que per mor de la covid-19 la piscina té menys activitat per fer aquesta substitució”, comenta la consellera d’Esports. La tramitació administrativa es va iniciar l’any passat i es va aturar arran de l’estat d’alarma. Ara, una vegada resolta, es pot començar la seva instal·lació. El cost d’aquesta nova màquina és de 102.850 euros.

Arran de l’inici d’aquesta obra, s’ha aprofitat per fer una altra obra, que comença aquesta setmana, que és la reparació de la coberta dels vestidors i de la sala de la maquinària de la piscina. Els treballs consisteixen en la retirada de l’actual coberta que es substitueix per una altra que permetrà millorar la impermeabilització i l’aïllament d’aquesta zona de la piscina. Aquests treballs tenen un cost de 26.880 euros. Aquesta setmana s’ha començat pels treballs previs de desconnexió de l’antiga instal·lació i la demolició de la coberta plana per arreglar les filtracions.

“Una piscina coberta amb totes les garanties”

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha lamentat “les molèsties que es puguin ocasionar als usuaris de la piscina pel tancament provisional i ha destacat que “s’obrirà quan estiguin tots els treballs finalitzats”, perquè “amb la nova deshumidificadora i altres feines de millora que s’estan desenvolupant, els usuaris, des dels mes petits als més grans, podran gaudir d’una piscina coberta amb totes les garanties i comoditats”. La previsió és que els treballs tenguin una durada de tres setmanes aproximadament.

Al marge d’aquestes obres, en les darreres setmanes també s’estan fent diferents treballs de manteniment, com és la renovació de la il·luminació, que s’ha substituït pels focus led, el canvi de tubs dels filtres de la piscina, o el manteniment de les calderes.

28 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Classes del poliesportiu de manera telemàtica

L’àrea d’Esports del Consell de Formentera informa que partir de demà, 26 de gener, es començaran a fer les classes dirigides del poliesportiu Antoni Blanc de manera telemàtica al canal de YouTube ‘Esport a Casa a Formentera’, a causa del tancament de la instal·lació esportiva per les noves restriccions del nivell 4 d’alerta sanitària. Les classes s’ofereixen en directe des del poliesportiu i seran impartides pels monitors i monitores habituals. A més, des d’avui es paralitzen tots els pagaments fins que es torni a desenvolupar l’activitat presencial. Per qualsevol dubte es pot contactar via correu electrònic poliesportiu@conselldeformentera.cat o trucar al telèfon 971 32 12 40 des de les 8.00 fins a les 21.00 hores de dilluns a divendres.

Vegeu aquí sota els horaris de les activitats.

25 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1a

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1b

Ajornat a l'1 de febrer l'inici de les escoles esportives municipals com mesura de prevenció sanitària

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que com mesura de seguretat sanitària i com prevenció de nous contagis de covid-19 a l'illa, s'ha ajornat l'inici de les escoles esportives municipals fins a l'1 de febrer.

A més, des del 12 de gener i fins a l'1 de febrer, només està permès els entrenaments d'esportistes federats a partir 12 anys en esports de contacte i lluita dins de les instal·lacions municipals. Des de l'àrea d'Esports es recomana molta precaució i es recorda el compliment de totes les mesures de seguretat ja instaurades.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, s'ha posat en contacte avui mateix amb els clubs de l'illa per informar i consensuar aquesta decisió. "Aquestes mesures d'ajornar l'inici de les escoles esportives es prenen per protegir la tornada a l'escola i els grups estables dels infants, ja que en el cas d'un possible contagi a aquesta edat de més de 12 anys l'ensenyança telemàtica és més adient", ha assenyalat la consellera d'Esports.

A més, l'àrea d'Esports recomana que les activitats que es puguin traslladar a l'exterior es facin fora de les instal·lacions esportives. Cal recordar que els vestuaris del poliesportiu romanen tancats i que l'aforament s'ha reduït al 30% en compliment de les mesures de seguretat sanitàries.

11 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XLII Mini Marató-Memorial John Tunks se celebra el pròxim dimarts 8 amb les curses d’atletisme i patinatge

cartell 2020 john tunksEl pròxim dimarts 8 de desembre se celebrarà la XLII Mini Marató-Memorial John Tunks, organitzada pel Grup Esportiu Espalmador amb la col·laboració del Consell de Formentera. La prova consta de dues modalitats esportives: atletisme i patinatge, que completaran 12 quilòmetres de recorregut; i una prova per categories infantils, de 2,8 km. Enguany, per mor de la covid-19 i en compliment de les mesures de seguretat, no se celebraran les proves per categories de sub-12 per davall, que es disputaven pels carrers de Sant Francesc. A més, l’ús de la mascareta serà obligatori fins a la sortida de la prova i immediatament després de l’arribada. Tampoc hi haurà l’acte d’entrega de premis; aquests es donaran al mateix temps de l’arribada.

Les inscripcions per la cursa de 12 km ja estan completes i encara estan obertes per la cursa de 2,8 km destinada a categories inferiors, que surt de Sant Ferran. Cal recordar que la inscripció en aquesta edició de la prova ha estat gratuïta en totes les categories. En la web www.elitechip.com es poden completar les inscripcions i trobar tota la informació relativa a la prova. També es podran fer inscripcions in situ, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, per les categories on encara quedi aforo disponible, el dia de la prova i una hora abans del seu començament, és a dir, fins a les 10 h; i la retirada de dorsals per les dues modalitats esportives es farà a partir de les 9.30 i fins a les 10.30h al mateix lloc.

Els horaris de les sortides són:
10.30h: Sortida Cursa de Patinatge única categoria
11h: Sortida Mini Marató – Memorial Jonh Tunks, de 12 km
11.40h aprox: Sortida 2.800 m des de Sant Ferran

Per altra banda, tots els circuits dels recorreguts de la prova, en totes les seves categories, estaran tancats al trànsit de vehicles durant la celebració d’aquestes. Estaran tancades des de les 10.30h fins a les 13h les carreteres: PM 820 des de La Savina (encreuament amb la PM 820-2), Sant Francesc i Sant Ferran (primera rotonda) i PM 820-2 des de la Savina-es Pujols-Sant Ferran.

A més, per aquells participants de fora de l’illa l’organització posa a disposició un servei d’autocar gratuït des del port de la Savina fins a la sortida a Sant Francesc Xavier i la tornada.

4 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 36

6

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo