• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Campanya per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre al camp de futbol municipal i a benefici de la posidònia

foto-2020-ecovidrio1Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors, juntament amb el Consell de Formentera, el Consell d’Eivissa i els ajuntaments d’Eivissa, ha posat en marxa la campanya ‘Vidrio por Posidonia’. Es tracta d’una campanya de sensibilització i comunicació dirigida als clubs esportius de futbol, que es desenvolupa a través d’un repte, perquè els esportistes prenguin consciència de la importància de reciclar els residus d’envasos de vidre.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha participat en l’acte de presentació celebrat avui a Eivissa i ha animat “a les esportistes i a les famílies de l’illa a participar en aquesta iniciativa”. Ferrer ha senyalat que la campanya “a més, suposa un benefici directe sobre un dels nostres béns més preuats i que hem de protegir: la posidònia”. La consellera ha destacat que el SD Formentera i el Consell “treballaran junts per aconseguir que la campanya sigui un èxit”.

Per a la posada en marxa de la campanya, que s’inicia el mes de febrer i que s’estendrà fins al mes de març, es col·locarà un contenidor en forma de pilota de futbol al camp municipal de Sant Francesc. A més, es decoraran contenidors amb la imatge de campanya, en els voltants de cadascuna de les instal·lacions esportives dels clubs, perquè els esportistes, entrenadors i familiars dipositin els envasos de vidre.

D’altra banda, cada mes, les dues iniciatives de les Pitiüses amb major impacte positiu, que motivi i promogui la participació en la campanya de tots els ciutadans, podran aconseguir un xec per valor de 200 euros per a l’adquisició de material esportiu.

En els municipis participants, els envasos de vidre dipositats en els contenidors assignats a la campanya es convertiran en l’aportació de material, per a l’associació GEN-GOB, associació que treballa per a la conservació de les prades de Posidonia oceanica a les illes de Formentera i Eivissa.

Perquè la campanya estigui present i visible, animant d’aquesta manera a tots els esportistes, famílies i veïns, a reciclar la quantitat més gran d’envasos de vidre, es realitzarà una exposició itinerant que visitarà els 6 municipis, on s’explicarà el procés de la gestió dels residus d’envasos de vidre a Espanya i la importància de preservar les prades de posidònia en totes dues illes.

4 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Homenatge als impulsors del bàsquet a Formentera

homenatge-ba--squet--1-1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha inaugurat avui les dues cistelles instal·lades en els parcs infantils de la Savina i Sant Francesc, al costat de l’institut Marc Ferrer, com a homenatge a Emilio Martínez i Toni Terrasa, els pioners del bàsquet a l’illa als anys vuitanta.

La iniciativa ‘Cistelles al carrer’ ha estat impulsada per la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, a través de la Fundació FEBIB 1935 i compta amb la col·laboració del CB Trasmapi Formentera i del Consell. Així, cadascuna de les cistelles, que són donació de Sirenis Hotels, porta una placa commemorativa amb el nom de Toni Terrasa i Emilio Martínez.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha destacat avui durant l’homenatge “la important tasca desenvolupada per aquestes autèntiques figures del bàsquet de l’illa en uns anys on els mitjans per practicar aquest esport a l’illa eren molt limitats”. Ferrer ha agraït el treball fet per la Fundació FEBIB 1935 i ha desitjat “que la població de Formentera gaudeixi d’aquestes cistelles instal·lades en els dos parcs”.

Per la seva part, Jacinto Real, president de la Fundació FEBIB 1935 i impulsor del projecte ‘Cistelles del passat’, ha senyalat: “D’aquesta manera, retem un merescut homenatge a la nostra història i ho unim al present, perquè en el futur se segueixi practicant l’esport de la cistella a les nostres illes”. A l’homenatge han assistit també la vicepresidenta primera del Consell, Ana Juan, la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, familiars i amics dels homenatjats, així com nombroses persones del món del bàsquet de Formentera.

Lligues interpobles i campus d’estiu
Martínez i Terrasa van promocionar el bàsquet a l’illa als anys vuitanta i ho varen fer a través de campus d’estiu i lligues interpobles, iniciatives amb molt d’èxit entre els esportistes formenterers i que varen comptar amb la participació de més d’una desena d’equips, tant masculins com femenins.

L’estiu passat la Fundació FEBIB 1935 ja els va rendir homenatge durant la cloenda del I Campus Bàsquet Formentera. A més, dins de l’homenatge als pioners d’aquest esport, aquesta fundació ha fet un curtmetratge amb els testimonis d’alguns dels protagonistes de la història del bàsquet a l’illa. Un projecte de la Fundació juntament amb la productora Miraprim que també s’ha realitzat a la resta d’illes.

24 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Atletisme i patinatge a la XLI Mini Marató-Memorial John Tunks que se celebra aquest divendres

sortida-cursa1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que aquest divendres 6 de desembre se celebrarà a les 10.30 hores la XLI Mini Marató-Memorial John Tunks. Organitzada pel Grup Esportiu Espalmador en col·laboració amb el Consell de Formentera, la prova consta de dues modalitats esportives: atletisme i patinatge. A la modalitat d'atletisme, aquesta prova, una de les més veteranes de les Illes, consta dintre del calendari de proves de la Federació d'Atletisme de les Illes Balears (FAIB).

Podran prendre part a la cursa totes aquelles persones que ho desitgin, segons els límits d'edat que s'estableixen per cada categoria.

Els horaris de les sortides són:
10.30 h Sortida Mini Marató–Memorial John Tunks, de 12 km amb totes les categories corresponents a la distància segons especifica el següent punt del reglament.
10.40 h Sortida Cursa de Patinatge única categoria.
11.10 h aprox. Sortida dels patinadors/es menors de 16 anys. Des de Sant Ferran a Sant Francesc.

De moment, hi ha cerca de vuitanta inscrits a la prova, també es podran fer inscripcions in situ, a la mateixa plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier, el mateix dia i una hora abans del seu començament, és a dir, fins a les 9.30 h. La inscripció serà gratuïta per tots els participants de les categories inferiors a SUB 18.

A més, per aquells participants de fora de l'illa l'organització posa a disposició un servei d'autocar gratuït des del port de la Savina fins a la sortida a Sant Francesc Xavier i la tornada.

Per altra banda, tots els circuits dels recorreguts de la prova, en totes les seves categories, estaran tancats al trànsit de vehicles durant la celebració d'aquestes. Estaran tancades des de les 10.30 h fins a les 12.30 h les carreteres: PM 820 des de la Savina (encreuament amb la PM 820-2), Sant Francesc i Sant Ferran (primera rotonda) i PM 820-2 des de la Savina-es Pujols-Sant Ferran.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell elimina les barreres arquitectòniques de vuit passos de vianants de Sant Francesc

elminacio---barreres-arquitect1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Serveis Insulars, informa que ha començat els treballs per l'eliminació de les barreres arquitectòniques de vuit passos de vianants de Sant Francesc. Les obres es desenvoluparan al llarg del mes de novembre i tenen un pressupost de €36.390+IVA.

Aquests passos estan localitzats de la següent manera: quatre en la zona del Poliesportiu i l'escoleta, dos en l'avinguda Vuit d’Agost, al costat de l'institut Marc Ferrer i dos en l'avinguda Pla del Rei cruïlla Berenger Renart. En total, són 13 els punts de rebaixos que es fan.

La consellera de Serveis Insulars, Paula Ferrer, ha destacat que “és una prioritat del Consell fer els carrers més accessibles per tothom” i ha recordat que aquests treballs es fan en passos que “han estat escollits a petició de persones amb mobilitat reduïda i que també estan recollits dins el Pla de Mobilitat Sostenible”.

14 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell i Marina de Formentera signen un conveni de patrocini de l'Escola Municipal de Vela

conveni-escola-de-vela1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el director de Marina de Formentera, Juan José Costa, han signat avui un conveni de patrocini en el qual l'empresa fa una aportació econòmica de 9.000 euros anuals durant els dos pròxims anys per patrocinar les activitats esportives de l'Escola Municipal de Vela, així com la millora dels serveis, dels elements nàutics per a l'ensenyament, la seguretat i salvament per a la pràctica dels esports nàutics. A la signatura del conveni, on també ha estat present la consellera d'Esports, Paula Ferrer, el Consell ha agraït l'aportació de l'empresa nàutica per a potenciar les activitats esportives en l'àmbit nàutic que són de gran importància en la nostra societat. Per la seva part, Marina de Formentera ha valorat la tasca de promoció i foment de l'esport del Consell i el seu compromís en els diferents àmbits esportius.


13 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 33

9

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo