• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

El Centre d’Esports Nàutics incorpora un vehicle adaptat per a desplaçaments de persones amb necessitats especials i regatistes de l’escola

foto 2021 vehicle adaptat cenfEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha incorporat un vehicle que es farà servir tant per a persones amb mobilitat reduïda i amb necessitats especials, així com per al desplaçament dels joves regatistes del Centre d’Esports Nàutics de Formentera. El vehicle és una furgoneta model Renault Traffic de nou places, i ha tengut un cost de 27.758,01 euros. El vehicle s’ha finançat en part per la Fundació la Caixa amb col·laboració de CaixaBank, que ha aportat 19.420 euros.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha destacat que “els principals objectius de l’adquisició de la furgoneta són apropar al CENF i a les activitats nàutiques a les persones amb dificultats per accedir-hi”. Així, aquest vehicle desplaçarà usuaris del Centre de Dia, persones amb risc d’exclusió social i escolars, entre altres. “A més, es faran els desplaçaments entre les illes dels joves regatistes del CENF i s’hi podrà transportar el material nàutic perquè segueixin formant-se, experimentant i desenvolupant-se en el món de la navegació i la competició”, ha assenyalat la consellera.

La col·laboració amb l’Obra Social la Caixa es va iniciar el 2017 amb la compra d’una embarcació escola adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, que és l’embarcació col·lectiva model Cyclone amb capacitat per a dotze persones. A dia d’avui, la segueixen fent servir els usuaris del Centre de Dia i altres usuaris del CENF.

17 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dilluns s’obren les inscripcions per als cursos d’estiu de l’Escola Municipal de Vela

foto 2021 escola vela AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que el pròxim dilluns 14 de juny s'inicia el període d'inscripció pels cursos d'estiu de l'Escola Municipal de Vela que es faran entre el 28 de juny fins al 3 de setembre al Centre d'Esports Nàutics de Formentera. Els cursos estan dirigits a nens de 5 anys en endavant que sàpiguen nedar.

La durada dels cursos és de dues setmanes de dilluns a divendres. Les inscripcions es formalitzaran una setmana abans de l'inici de cada curs, per facilitar la participació de més infants. Es realitzaran tres torns de cursos de diferents nivells. Els alumnes que tenguin entre 5 i 17 anys i sàpiguen nedar podran apuntar-se a vela, i els que tenguin 7 i 17 anys o més, i sàpiguen nedar podran accedir a surf de vela. Per als adults estarà reservat el dissabte al matí en dos torns de classes lliures amb monitor, de 10 a 12 hores i de 12 a 14 hores.

Les inscripcions es faran de manera presencial al Centre d'Esports Nàutics de 9 a 14 hores. Per a més informació es pot contactar, al mateix horari, al telèfon 663 673 315 i al correu electrònic cenf@conselldeformentera.cat. D'altra banda, els usuaris del Centre de Dia començaran el curs d'estiu el divendres 25 de juny.

10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dilluns comença la cursa ‘Formentera to Run’

foto 2021 run“Formentera to Run” és una cursa a peu i per etapes amb una distància total de 60km, està subdivida en 5 trams de devers 9, 10, 13, 10 i 21 Km. Tendrà lloc entre el el 31 de maig i el 5 de juny.

Per aquest esdeveniment hi ha uns 40 inscrits que combinaran esport amb turisme mentre visiten i coneixen racons especials de Formentera.

La darrera etapa és la més exigent ja que són 21 km, recorregut d’una mitja marató, que es fa a la Mola el pròxim 5 de juny. Aquesta etapa té identitat pròpia i nom independent, “Formentera Trail 21”. Ja hi ha 90 persones apuntades. Les inscripcions per aquest recorregut encara estan obertes i es poden fer en https://www.deporticket.com/web-evento/4162-7-formentera-trail-211.

Cal destacar que el multicampió Martín Fiz participarà en la competició.

Des de l’àrea de Turisme del Consell de Formentera es dona suport a aquest esdeveniment.

28 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La desena edició de la Formentera All Round Trail arriba aquest cap de setmana amb prop de 350 participants

foto 2021 FART BLa desena edició de la Formentera All Round Trail arriba aquest cap de setmana amb la disputa de les tres proves: FART, de 72 km i Half Round Formentera Trail, de 42 km, que es disputen el dissabte; i el Tros de Fart, de 21km, el diumenge. La competició està organitzada pel Consell de Formentera, Grup Esportiu Espalmador, el club Penya Esportiva Són Marçal i Elitechip SL. La competició compta amb prop de 350 d’atletes inscrits en les tres proves.

La Formentera All Round Trail recorre la costa de l’illa de Formentera amb sortida al port de la Savina, dissabte 15 maig a les 9 hores, i arribada al mateix port. Conjuntament es celebra la Half Round Formentera Trail, de 42 km, amb sortida a les 9 hores a la platja des Arenals i arribada al port de la Savina. Excepcionalment, enguany, el Tros de Fart, de 21 km, es disputarà el diumenge 16 de maig, a les 9 hores, amb sortida as Caló i arribada al port de la Savina. Cal recordar que la Formentera All Round Trail també es pot fer per parelles de relleus.

Respecte pel medi ambient
Des del Consell de Formentera es destaca que la FART “és una prova respectuosa amb el medi ambient” i es recorda que la participació en la prova “implica el coneixement i l’acceptació d’unes normes de caràcter especial, ja que una part de la prova es desenvolupa a l’interior d’espais protegits, que estaran degudament identificats”. Així, en aquestes zones, entre altres restriccions, no es pot utilitzar cap mena d’element sonor que pugui produir sorolls estridents, ni sortir del traçat marcat o cridar o emetre sons o sorolls forts. Només es podran fer servir bastons amb punta de goma.

A més tampoc es podrà llençar envasos, embolcalls i qualsevol mena d’escombraires. Cada participant haurà de senyalitzar els seus gels i barretes amb el nombre del dorsal i si es troba un embolcall amb el número de dorsal el corredor podrà ser sancionat. L’organització habilitarà un total de 5 avituallaments durant tot el recorregut de la Formentera All Round Trail, 3 per la Half Round i 1 per al Tros de FART.


13 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració amb el GE Espalmador

foto 2021 conveni GEELa presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el president del Grup Esportiu Espalmador, Juan José Escandell, han signat avui el conveni de col·laboració per portar a terme les activitats de l’Escola Municipal d’Atletisme (EMAF) de Formentera a més de promocionar i organitzar i organitzar esdeveniments per a l’any 2021. La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, i el representant del club Jesús Ferrer també han estat present a la signatura del conveni.

L’objecte d’aquest conveni és doble, per una part, la subvenció directa de 24.000 euros per a la contractació dels serveis del personal tècnic per portar a terme les activitats de l’EMAF del Consell de Formentera; i d’altra banda, una quantitat de 12.000 euros per la planificació, l’organització i execució dels diferents esdeveniments esportius a l’illa per enguany.

5 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 35

2

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo