• Català
  • Castellano
  • English

Esports

Conveni de col·laboració entre el Consell i la SD Formentera per a la coordinació i gestió de l’Escola de Futbol Base

foto 2021 conveni sd formenteraLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president de la SD Formentera, Toni Roig, han signat un conveni de col·laboració per a la coordinació i gestió de l’Escola de Futbol Base de Formentera per a l’any 2021. A la signatura del conveni també ha estat present la vicepresidenta Ana Juan.

Mitjançant aquest conveni, el Consell de Formentera subvenciona amb 35.000 euros a la SD Formentera, que es farà càrrec de la posada en marxa i el desenvolupament de l’activitat concertada mitjançant una planificació anual de l’activitat. A més, el Consell, com a propietari de la instal·lació, es compromet a cedir temporalment l’ús propi d’aquesta.

21 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració del Consell amb el Club Tennis Illa de Formentera per la gestió de les pistes de tennis i pàdel municipals

foto 2021 tennis conveniLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president del Club Tennis Illa de Formentera, Jorge Jiménez, han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Consell subvenciona al club amb 56.000 euros per a la gestió d’ús i el manteniment de les pistes de tennis i pàdel de la institució insular per l’any 2021. La vicepresidenta primera, Ana Juan, també ha estat present a l’acte de signatura.

De la quantitat subvencionada, 45.000 euros es destinen per a la contractació dels serveis del personal tècnic per portar les activitats de l’Escola Municipal de Tennis del Consell i 11.000 euros són per realitzar la gestió, el manteniment i la neteja de la instal·lació esportiva. El Club Tennis Illa de Formentera haurà de permetre l’accés, l’ús i el gaudi d’aquestes instal·lacions a entitats esportives i altres; i es compromet al manteniment ordinari de les instal·lacions.

20 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest diumenge torna el ciclisme en ruta a Formentera

cartell 2021 ciclisme rutaOrganitzat pel GE Espalmador, en col·laboració amb l’àrea d’Esports del Consell de Formentera, aquest diumenge 28 de març se celebra l’XI Trofeu Illa de Formentera de ciclisme en ruta, una de les proves més destacades del calendari autonòmic. La cursa, puntuable pel Challenge Balear de carretera Interilles, començarà a les 9.30 hores pels corredors de tercera categoria i amb un recorregut de 46,80 km; i a les 11.30 hores per la primera i segona categoria, amb un recorregut de 82,50 km. De moment, hi ha prop de 150 inscrits en una prova que està oberta a les categories masculina i femenina en Màster 60, Màster 50, Màster 40, Màster 30, Sub 23, Cadet i Junior.

24 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Consell i Club Surf Formentera renoven el conveni de col·laboració per a la coordinació de l’Escola de Vela

foto 2021 csf conveniLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president del Club Surf Formentera, Alex Buchau, han signat avui el conveni de col·laboració mitjanant el qual el Consell subvenciona amb 35.000 euros la coordinació de l’Escola Municipal de Vela de Formentera l’any 2021. La vicepresidenta primera, Ana Juan, que assumeix temporalment les competències d’Esports, també ha estat present a la signatura del conveni.

Amb aquesta subvenció, el Club Surf Formentera aportarà els monitors per al desenvolupament de l’Escola Municipal de Vela que es desenvolupa al Centre d’Esports Nàutics de Formentera. A més, els entrenadors que designi el club estaran supervisats pel coordinador del CENF.

19 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’Escola de Vela de Formentera amplia la seva oferta d’embarcacions amb dos nous vaixells d’aprenentatge

foto 2021 Escola VelaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que ha ampliat la seva oferta d’embarcacions de l’Escola de Vela, ubicada al Centre d’Esports Nàutics de Formentera, amb l’adquisició de dos nous vaixells destinats a l’aprenentatge dels usuaris de l’escola. Aquests vaixells han tingut un cost de 6.171 euros cadascun i s’han finançat gràcies al conveni signat entre el Consell, Marina de Formentera i Trasmapi.

La vicepresidenta Ana Juan, que assumeix les competències d’Esports de manera temporal, va presentar les embarcacions acompanyada del gerent de Marina de Formentera, Juanjo Costa, del director comercial de Trasmapi, Alex Marí, i del director de l’Escola de Vela de Formentera, Alex Figueiras.

Ana Juan va agrair la col·laboració d’aquestes empreses “que ens ajuden molt a la renovació de material i el creixement de l’escola quant a equipament d’esports nàutics” i va destacar que “el Consell aposta per l’impuls del foment de l’esport base i la potenciació d’activitats nàutiques”.

Alex Figueiras va destacar que aquests nous vaixells van dirigits a tot tipus de públic "tant a nens a partir dels set anys o adults que tenguin uns mínims coneixements de vela i ja siguin autònoms pel que fa a la navegació individual". Els vaixells compten amb tres veles, una de major i floc per a la navegació normal i un ‘gennaker’ amb botaló per vents favorables. “Aquesta última vela, requereix de major nivell del navegant per al seu domini”, va assenyalar el director de l’Escola de Vela. Pel que fa a la capacitat del vaixell, poden anar-hi tant de forma individual adult o nen, per parelles, o un adult amb dos infants o dos adults amb un infant.

Cal recordar que per a menors a partir dels cinc anys, l’Escola de Vela disposa de vuit embarcacions model Open Bic individuals per a la iniciació i perfeccionament de la vela.

Oferta de l’Escola de Vela
En l’actualitat, en època hivernal hi ha prop d’un centenar d’alumnes a l’escola i, fins que comencin els cursos d’estiu, a més s’organitzen classes de vela i surf de vela de dilluns a divendres de 9.30 h a 11.30 h, d’11.30 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h.

Es realitzen cursos de dos hores en qualsevol de les franges horàries tant en vela com en surf de vela que tenen un cost de 10 € les dos hores, per a adults i menors.

A més, en les escoles municipals de vela i surf de vela, hi ha dos grups de preregates i un grup de regates, que naveguen dos dies a la setmana de dilluns a divendres, i el dissabte al matí en horaris intercalats per no coincidir en les instal·lacions.

L’Escola de Vela disposa de vestits de neoprè per als usuaris així com de les armilles salvavides per facilitar la pràctica esportiva als usuaris, sempre sota les més estrictes mesures de seguretat sanitàries que s’apliquen en totes les instal·lacions arran de la covid-19.


24 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 35

4