• Català
  • Castellano
  • English

Esports

Signatura del conveni amb el Club Tennis Illa de Formentera

foto-conveni-tennis1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president del Club Tennis Illa de Formentera, Jorge Jiménez, han signat un conveni de col·laboració entre el Consell i el club per a la gestió d'ús i el manteniment de les pistes de tennis i pàdel de la institució insular per l'any 2019.

Amb aquest conveni el Consell de Formentera cedeix l'ús, la gestió i el manteniment al club de tennis de les instal·lacions de les pistes municipals de tennis i pàdel situades al camí de Porto-salè. La institució insular realitzarà un pagament d'11.000€ per les despeses de gestió i manteniment. El Club Tennis Illa de Formentera haurà de permetre l'accés, l'ús i el gaudi d'aquestes instal·lacions a entitats esportives i altres. També es compromet a realitzar el manteniment ordinari de les instal·lacions i a disposar del personal necessari, entre altres tasques.

5 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Signatura del conveni amb el Grup Esportiu Espalmador

foto-conveni-grup-esportiu-esp1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president del Grup Esportiu Espalmador, Juan José Escandell, han signat un conveni de col·laboració entre el Consell de Formentera i el Grup Esportiu Espalmador per la promoció, organització d'esdeveniments esportius i per la promoció de l'esport i la dona per l'any 2019.

L'objecte d'aquest conveni és l'organització d'esdeveniments esportius com el Trofeu Ciclisme en Ruta Illa de Formentera, la cursa De Far a Far, la Copa Illa de Formentera de BTT, la Milla Urbana, la Pujada a la Mola, la Volta Cicloturística en BTT "Challenge" i la Cursa Memorial John Tunks, entre altres.

Així mateix, el conveni preveu l'execució del programa "Esport i Dona" per tal de promocionar la participació femenina a les disciplines esportives que promou el Grup Esportiu Espalmador, com són atletisme, ciclisme i triatló.

El Consell de Formentera aportarà fins a un màxim de 12.000€ per l'execució d'aquest acord.

5 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera sorteja les places per la XI Mitja Marató i la Cursa 8Km

foto places mitja marato 2018 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que aquest dimecres s’ha realitzat el sorteig davant el notari de Formentera, Javier González Granado, de les places disponibles per la XI Mitja Marató Illa de Formentera i la 8Km.

El conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha explicat que la fórmula del sorteig “és la més justa perquè tothom que vulgui participar en la cursa tingui l'oportunitat de fer-ho". Així mateix, Vidal ha avançat que l'edició del 2019, a celebrar el dissabte 11 de maig, ha comptat amb 4693 peticions de corredors que hi optaven a participar.

3.000 places
Avui s’han sortejat 2.000 places per la Mitja Marató i 1.000 places per la 8Km. De les 4693 sol·licituds rebudes, 3033 eren per participar en la Mitja Marató i 1660 per disputar Cursa de 8Km. Amb un programa informàtic que genera números aleatoris s'ha extret la xifra agraciada per cada competició i a partir d'aquesta s'ha establert l'ordre d'inscripcions fins a arribar a les 3000 places.

En concret, per la Mitja Marató s'ha generat el número aleatori 1506. Així des del 1506 al 3033, i de l’1 al 472, han estat els números que han obtingut plaça. Pel que fa a la 8Km, s’ha extret el número 146, així que els participants afavorits han estat des del 146 fins al 1145, ambdós inclosos.

Els corredors que han obtingut la plaça tenen entre el 21 de desembre i el 10 de gener per confirmar la inscripció. Si en acabar el termini de la formalització d’inscripcions quedessin places vacants, es faria una repesca reassignant consecutivament les places disponibles als números posteriors al de tall fins a completar la quota. La primera repesca seria del 14 al 21 de gener. Es faran tantes repesques com siguin necessàries. Els terminis s’aniran publicant al web i les xarxes socials.

Places directes exemptes de sorteig
Els corredors que hagin participat un mínim de 5 edicions tenen plaça directa i, per tant, queden exempts del sorteig. Durant el període de preinscripció aquestes persones rebran un correu amb les instruccions per l’accés a la plataforma d’inscripció.

També queden exempts els residents a Formentera, que han de sol·licitar la seva plaça a través de l’àrea d’Esports del Consell, allí se’ls facilitarà un codi d’accés a la plataforma d’inscripció.

Formentera distingeix als millors esportistes i entitats esportives del 2018

Aquesta nit s'ha celebrat a la Sala de Cultura (Cinema) la Gala de l’Esport 2018 de Formentera. Un acte amb el qual s'ha volgut reconèixer i premiar els mèrits de les persones, associacions, club esportius i entitats privades que, en l'àmbit de l'illa de Formentera es dediquen a l'esport.

Els guardons que s'han entregat han estat els de:

-Millor entitat col·laboradora de 2018 patrocinadora, a la naviliera Trasmapi, per donar suport a les entitats esportives de Formentera. Per la seva col·laboració en l’organització i promoció dels esdeveniments esportius de la nostra illa. La seva ajuda constant a les escoles esportives de Formentera.

-Millor club esportiu, Club Basket Formentera, per la incansable implicació de l’entitat i els seus dirigents en el foment dels valors ètics i la formació a través de l’esport. Per fomentar i promocionar l’esport femení a Formentera. Per fomentar l’esport inclusiu de les persones amb necessitats especials.

- Premi a la trajectòria esportiva a Juan Zapateria “Zapa”. Aquesta distinció s’ha donat per l’esforç personal de tota una vida competint i practicant l’esport en diferents disciplines. Pel foment de l’esport a Formentera. Pels anys que porta donant suport al món esportiu de forma altruista. Entre l’any 1983 i 1987 va ser regidor de Cultura i Esports. Per la seva trajectòria com esportista, dirigent, i organitzador incansable de proves. Per fomentar els valors de l´esforç, la constància, la implicació i el respecte cap als demés.

-Millor esportista de la temporada 2018, a Andrea Romero. L’atleta ha estat campiona d’Espanya de 1.500 metres llisos de pista coberta. 1ª classificada al campionat d’Espanya de cros per clubs. Va obtenir la 41 posició al campionat d’Europa de cros. I la millor marca absoluta balear als 3.000 metres llisos.

A més, amb caràcter excepcional, segons recullen les bases reguladores dels premis “es podrà proposar al Jurat la concessió de distincions especials a les persones que, per la seva trajectòria siguin mereixedores d’aquest guardó” i en aquesta edició dels premis el jurat ha trobat motius evidents per atorgar la distinció especial a un esportista de Formentera, amb una llarguíssima trajectòria en el món de la vela, que segueix competint activament i que en aquest any 2018 ha aconseguit el Campionat del Món absolut de la classe Raceboard, el regatista Alex Buchau.

El Jurat, compost per representants de les diferents entitats esportives i dels grups polítics amb representació al Ple del Consell, presidit pel conseller d'Esports i amb la presidència d'honor del president del Consell, Jaume Ferrer ha estat l’encarregat de triar als guardonats. L'acte d'entrega s'ha fet aquesta nit de divendres 1 de febrer.

El Poliesportiu tanca durant les festes de Nadal

foto-poliesportiu-2018El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que el Poliesportiu Antoni Blanc i la Piscina tancaran des del pròxim divendres 21 de desembre fins al diumenge 6 de gener. Durant aquest període es faran tasques de manteniment i algunes feines que no es poden realitzar mentre hi ha usuaris. Així mateix, s’aprofita aquests dies per donar descans al personal.

El dilluns 7 de gener es reprendran les activitats del Poliesportiu i la Piscina, aquí podeu consultar els horaris i les classes que s’ofereixen: http://conselldeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=148&Itemid=140&lang=ca

Més articles...

Pàgina 10 de 30

10