• Català
  • Castellano
  • English

Esports

Jornada esportiva familiar al Poliesportiu Antoni Blanc

foto-sincro1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports i amb motiu de les activitats organitzades per celebrar el Dia Universal de la Infància, informa que demà dissabte 24 de novembre es portarà a terme al Poliesportiu Antoni Blanc i a la piscina una Jornada Esportiva Familiar amb activitats adreçades a tota la família.

L'objectiu d'aquesta jornada, segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal, és "promoure l'esport entre els infants de l'illa i a la vegada mostrar que la seva pràctica es pot fer en família, de manera que els propis pares i mares es converteixen en un exemple per als boixos i les boixes".

Activitats piscina
Entre les 10 h i les 13.30 h a la piscina hi haurà un circuit aquàtic infantil. També es realitzarà un bateig de busseig en família, la reserva s'ha de fer prèviament al poliesportiu i és per nens a partir de 8 anys, que han d'anar acompanyats d'un adult.

Així mateix, a les 12.30 i a les 13.15 es farà una exhibició de natació artística del duet junior 3er classificat al campionat de Balears d'hivern de 2018, amb el Club Natació Formentera.

Activitats poliesportiu
Entre les 10 h i les 13.30 h a la pista del poliesportiu es muntarà un circuit de psicomotricitat per als més petits així com jocs esportius i hi haurà un partit de dodgeball.

Exhibició de natació artística
A les 17.30h hi haurà una exhibició de natació artística a càrrec del Club Natació Formentera a la piscina del Poliesportiu Antoni Blanc.

Oberta la preinscripció de la Mitja marató Illa de Formentera i la cursa 8 km

foto-mitja-marato---11El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que avui dijous, 22 de novembre s’obre el període de preinscripció de la Mitja marató Illa de Formentera i 8 km. Les dues proves se celebraran el dissabte 11 de maig de 2019, i hi haurà 2000 places en la carrera de 21 km i 1000 en els 8 km.

Avui mateix ja s’hi han preinscrit 300 corredors.

Mecànica de les preinscripcions
A causa del gran nombre de peticions que es reben cada any, l’organització realitzarà un sorteig de places per les dues competicions a fi de poder determinar els atletes que tindran plaça en la propera edició. El període de preinscripció, que arrenca avui, finalitzarà el proper dilluns 17 de desembre. Després de realitzar la preinscripció, cada sol·licitant rebrà al correu electrònic facilitat el número de participació en el sorteig.

Per a les persones que vulguin participar en grup, s’aconsella realitzar la preinscripció al mateix temps, a fi d’obtenir números consecutius.

El dimecres 19 de desembre se celebrarà el sorteig davant notari, que extraurà un número a l’atzar per a cada distància. Aquest número i els successius, fins a completar la quota, seran atorgats amb les places per participar en el recorregut corresponent.

A partir del 21 de desembre i fins al 10 de gener de 2019 es podrà formalitzar la inscripció a través del web unisportconsulting.com i plataforma de pagament. Els preus de la inscripció són 33€ per la Mitja marató Popular i 18€ per a la cursa 8 km Sant Ferran – la Savina. A aquests preus cal afegir-hi 3€ de lloguer del xip en el cas de no disposar de xip groc.

Si en acabar el termini de la formalització de la inscripció quedessin places vacants, es faria una repesca assignant consecutivament les places disponibles als números posteriors al de tall, fins a completar la quota.

Cal recordar que tenen plaça directa i, per tant, queden exempts del sorteig, els corredors que hagin participat un mínim de 5 edicions. Durant el termini de la preinscripció aquestes persones rebran un correu amb les instruccions per l’accés a la plataforma d’inscripció. També en queden exempts els residents a Formentera, que han de sol·licitar la plaça a través de l’àrea d’Esports del Consell de Formentera, on se’ls facilitarà un codi d’accés a la plataforma d’inscripció.

La III BTT Volta Cicloturista Formentera arrenca divendres amb més d’un centenar d’inscrits

btt-volta-cicloturista1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha presentat aquest matí la III BTT Volta Cicloturista Formentera. A la presentació hi ha assistit el conseller d’Esports, Jordi Vidal, així com representants del Grup Esportiu Espalmador i Unisport Consulting, coordinadors de la prova, i de Trasmapi, empresa co-patrocinadora de la carrera.

El conseller Vidal ha avançat que s’espera la participació de mes d’un centenar de ciclistes en una prova que s’emmarca dins la campanya Descobreix Formentera a l’octubre, “una campanya amb la que volem donar a conèixer als nostres visitants tota l’illa de Formentera i el seu entorn natural mitjançant l’activitat esportiva entre d’altres esdeveniments”.

III BTT Volta Cicloturista
Un any més, l’organització ha intentat presentar una prova on els ciclistes de muntanya de tots els nivells trobin a Formentera seu punt de reunió. La duresa dels recorreguts i els magnífics paisatges que ofereix Formentera fan d'aquest esdeveniment esportiu una de les proves destacades en el calendari ciclista de muntanya de les Balears.

La prova, que es disputarà entre aquest divendres i el diumenge, consta de 3 etapes amb 97,5 quilòmetres, 1.000 metres de desnivell acumulat i una durada aproximada per a cada etapa de tres hores i mitja. Es recorrerà tota l'illa distribuint-se en tres zones: Sant Francesc, el Pilar de la Mola i la Savina, essent la sortida el divendres a les 16 hores a la plaça Constitució de Sant Francesc.

Les distàncies que presenten els recorreguts de la Volta Cicloturista la converteixen en l'opció ideal per a ciclistes de qualsevol nivell i sense afany de competició que vulguin venir a descobrir Formentera des d'altres camins, amb trams cronometrats en la primera i tercera etapa.

Així mateix, els bikers més preparats podran participar el diumenge en la clàssica XXIV BTT La Mola, amb un exigent recorregut de 37,6 quilòmetres i 850 metres de desnivell. Aquesta prova puntua a la Challenge del Campionat Pitiús de BTT.

Els corredors que optin per un recorregut menys tècnic, podran gaudir d'una ruta alternativa fent alguns trams de la popular cursa. En aquesta jornada no hi haurà tram cronometrat per als que escullin aquest dia l'opció cicloturista.

Talls de circulació
El dissabte pels volts de les 11 del matí, es preveu un tall puntual de cinc minuts a la carretera de Sant Ferran a Sant Francesc a l’alçada dels mTolins. En quant a la jornada de diumenge, des de les 11.30 a les 12.30 es preveuen també talls de circulació intermitents a l’alçada de la cruïlla del Club Maryland, vora el restaurant Acapulco. Des de l’organització s’agraeix a la bestreta la col·laboració dels conductors i es demana disculpes per les molèsties que els talls puguin ocasionar.

Cros de Formentera

foto cros 2018El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que aquest diumenge 18 de novembre se celebrarà el primer Cros Popular de la temporada. La cursa es farà pels camins de ses Illetes. Cal destacar que hi haurà restriccions puntuals de trànsit en aquesta zona entre les 10.30 i les 13.30 hores de diumenge.

També es disputarà un Cros Escolar. Les categories inferiors competiran entre les 10.30 i les 12.30 hores, i la cita absoluta, que consta d'un recorregut de 5,2 quilòmetres, tindrà lloc a partir de les 12.30 hores. Les inscripcions es podran fer a la mateixa zona de la cursa fins mitja hora abans del seu començament. Es preveu la participació d'uns 160 corredors i corredores entre ambdues categories.

El Consell de Formentera, el Grup Esportiu Espalmador, i la Federació Balear d'Atletisme són els organismes organitzadors. La companyia naviliera Baleària subvenciona el 50% del preu del bitllet pels corredors que es traslladin des d'Eivissa i posa un servei d'autobús gratuït que connectarà la Savina amb ses Illetes, l'anada serà de 9.45 a 10.00 hores i la tornada de 13.45 a 14.00 hores.

El Consell de Formentera i el Club Nàutic signen un conveni per a l’execució de projectes esportius, socials, culturals i educatius

foto conveni club nauticEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president del Club Nàutic de Formentera, Vicent Tur, han signat un conveni de col·laboració per impulsar projectes en matèria esportiva, social, cultural i educativa.

Amb aquest conveni, el Club Nàutic aporta la quantitat de 50.000 per donar suport al Consell de Formentera en l’organització d’esdeveniments esportius com regates de windsurf en col·laboració amb el Club de Surf o l’organització de la lliga de vela i del programa “Descobreix la mar” en col·laboració amb l’Escola de Vela.

En l’apartat d’educació i formació, el Club Nàutic col·laborarà a l’Aula de Titulacions Nàutiques facilitant la realització de les pràctiques habilitants a les seves instal·lacions, amb l’escola de busseig per a estendre el programa formatiu tot l’any i organitzarà la “Setmana de la mar”, amb diferents activitats formatives, divulgatives i culturals relacionades amb l’ecosistema marí.

En quant a activitats culturals, el Club Nàutic organitzarà un certamen anual de fotografia, un concurs anual de pintura ràpida i es crearà un aula interactiva que acollirà exposicions, conferències i seminaris, concerts, cinefòrums i d’altres activitats que promocionin el coneixement sobre temes relacionats amb la mar.

Així mateix, el Club Nàutic tindrà una marcada inclusió social, amb la formació específica de monitores i monitors participants en activitats especials destinades a persones discapacitades i amb necessitats especials. En aquest sentit, es signaran convenis de col·laboració amb associacions especialitzades com APMIPTEA o APNEEF.

D’altra banda, en l’àrea de protecció mediambiental, el Club Nàutic es compromet a participar en les properes edicions del Save Posidonia Project, a elaborar un manual de bones pràctiques ambientals per a navegants i a fomentar i divulgar el coneixement i protecció del medi ambient i l’entorn paisatgístic de l’illa i, especialment, de l’Estany des Peix.

Més articles...

Pàgina 10 de 29

10