• Català
  • Castellano
  • English

Esports

El Consell de Formentera i el Club Nàutic signen un conveni per a l’execució de projectes esportius, socials, culturals i educatius

foto conveni club nauticEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president del Club Nàutic de Formentera, Vicent Tur, han signat un conveni de col·laboració per impulsar projectes en matèria esportiva, social, cultural i educativa.

Amb aquest conveni, el Club Nàutic aporta la quantitat de 50.000 per donar suport al Consell de Formentera en l’organització d’esdeveniments esportius com regates de windsurf en col·laboració amb el Club de Surf o l’organització de la lliga de vela i del programa “Descobreix la mar” en col·laboració amb l’Escola de Vela.

En l’apartat d’educació i formació, el Club Nàutic col·laborarà a l’Aula de Titulacions Nàutiques facilitant la realització de les pràctiques habilitants a les seves instal·lacions, amb l’escola de busseig per a estendre el programa formatiu tot l’any i organitzarà la “Setmana de la mar”, amb diferents activitats formatives, divulgatives i culturals relacionades amb l’ecosistema marí.

En quant a activitats culturals, el Club Nàutic organitzarà un certamen anual de fotografia, un concurs anual de pintura ràpida i es crearà un aula interactiva que acollirà exposicions, conferències i seminaris, concerts, cinefòrums i d’altres activitats que promocionin el coneixement sobre temes relacionats amb la mar.

Així mateix, el Club Nàutic tindrà una marcada inclusió social, amb la formació específica de monitores i monitors participants en activitats especials destinades a persones discapacitades i amb necessitats especials. En aquest sentit, es signaran convenis de col·laboració amb associacions especialitzades com APMIPTEA o APNEEF.

D’altra banda, en l’àrea de protecció mediambiental, el Club Nàutic es compromet a participar en les properes edicions del Save Posidonia Project, a elaborar un manual de bones pràctiques ambientals per a navegants i a fomentar i divulgar el coneixement i protecció del medi ambient i l’entorn paisatgístic de l’illa i, especialment, de l’Estany des Peix.

Formentera Zen, tres jornades dedicades a la salut i el benestar físic i emocional

foto formentera zenEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que des d’aquest divendres fins diumenge tindrà lloc a l’illa la quarta edició del Formentera Zen.

Formentera Zen és un esdeveniment de tres dies dedicats a la salut en un entorn excepcional: La llum, el silenci i la calma característiques de Formentera. L’octubre és un dels millors moments de l'any per venir a l’illa, el ritme és diferent i convida a exercitar-se en diverses disciplines que promouen el benestar físic i emocional.

Les activitats principals programades són ioga, Pilates, snorkeling, Antigimnasia i Paleotraining, encara que la trobada també ofereix espais de divulgació i formació i tallers específics d’Ecodieta, mindfulness, aromaterapia, i gestió emocional. Així mateix, tots els dies, de 10.30 a 15.00 hores, se celebrarà una Fira Ecosaludable d’aliments ecològics i raw food, amb proveïdors i productes locals.

Formentera destina 15.000 euros en ajudes a esportistes

foto ajudes esport 4El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que s’han atorgat 15.000 € en ajudes a 4 esportistes formenterers especialitzats en windsurf (Sergi Escandell i Mateo Sanz), atletisme (Andrea Romero) i tennis (Gemma Lairón).

Segons ha explicat el conseller d’Esports Jordi Vidal, “l’objectiu d’aquestes ajudes és ajudar a la progressió dels esportistes i possibilitar el seu seguiment en les competicions d’alt nivell estatal i internacional en les que participen”. Així mateix, Vidal ha puntualitzat que aquestes ajudes individuals es fan efectives gràcies al conveni de col·laboració signat dies enrere entre el Consell de Formentera i la Fundació per a l'Esport Balear.

Aquestes ajudes permetran als esportistes l’adquisició de material tècnic així com el sufragi de part de les despeses de desplaçaments a les competicions on participen i l’assessorament de nutricionistes, psicòlegs esportius, fisioterapeutes i d’altres serveis professionals inherents a la pràctica esportiva d’elit.

Els esportistes, per la seva banda, es comprometen a lluir en la seva indumentària de competició i d’entrenament la publicitat del Consell de Formentera, a col·laborar i assessorar al Consell en el seu programa de valors esportius i a fer referència del patrocini del Consell a les xarxes socials.

Es Pujols acull aquest dissabte la VI Triatló Illa de Formentera

foto-triatlo-1El conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha presentat avui la VI edició del Triatló Illa de Formentera que tindrà lloc demà dissabte 6 d'octubre a es Pujols. Ho ha fet acompanyat de Manuel Hernández director d’Unisport Consulting, empresa organitzadora de la prova, i del delegat de Trasmapi, Rafael Cardona, empresa patrocinadora de l'esdeveniment esportiu.

Segons han detallat des de l’organització, seran uns 250 els triatletes els que participin en aquesta Triatló, la meitat en la categoria Sprint i l'altra meitat en la categoria Olímpica. La modalitat Sprint i d'equips sortirà a les 14.15 hores per fer 750 metres a la badia des Pujols, després recorreran 20 km en bicicleta, i per últim 5 km corrent. L'Olímpica sortirà a les 16.00 hores i faran 1.500 metres nedant, 40 km en bicicleta, i 10 km corrent.

Els interessats que encara no s’han inscrit, ho poden fer demà al matí entre les 9.30 i les 12.00 hores a la mateixa plaça d'Europa des Pujols, lloc on també es podran retirar els dorsals de 09.30 a 13.30 hores.

Talls de carretera

Cal destacar que entre les 14.00 i les 18.45 hores la carretera que connecta es Pujols amb la Savina, fins a l'alçada d’Illetes estarà tallada al transit. Així mateix, el nucli urbà des Pujols, exceptuant la circumval·lació, restarà tancat a la circulació entre les 14 i les 19.20 hores. El conseller ha demanat disculpes a la ciutadania, que haurà d'agafar vies alternatives, per les molèsties que això pugui ocasionar.

Jordi Vidal ha agraït a Trasmapi la seva col·laboració per sisè any consecutiu com a patrocinador d’aquesta prova esportiva que s’inclou dins de la campanya Descobreix Formentera a l’octubre, per atreure turisme fora de la temporada alta. També s’ha destacat la participació i col·laboració de Viatges Es Freus, Carbónicas Tur, Frufor, Pro-Auto, Actuacions La Mola, Formotor, Motor Pujols, S'Avaradero, Trasmediterranea i Blue Bar.

El conseller ha volgut agrair també a Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, i altres voluntariats la feina que desenvolupen per fer possible edició rere edició aquesta competició.

Formentera signa un conveni per activitats de promoció esportiva amb el Govern

foto conveni promo esportiva1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la consellera de Cultura, Participació i Esports de les Illes Balears, Fanny Tur, han signat avui un conveni de col·laboració per a activitats de promoció esportiva durant el 2018. Així, la Fundació per a l’Esport Balear, depenent de la Conselleria, fa una aportació econòmica de 100.000 € per dur a terme un conjunt d’activitats de promoció esportiva cara a potenciar la pràctica esportiva d’alt rendiment, l’esport femení, així com la imatge esportiva de Formentera.

Amb aquest objectiu, el Consell es compromet a:

- Patrocinar esportistes d’alt nivell que acreditin resultats destacats en àmbit estatal (medallistes a campionats d’Espanya) i internacional (participacions a europeus, mundials i jocs olímpics)

- Col·laborar amb esdeveniments esportius que promocionin la imatge esportiva de Formentera mitjançant competicions, seminaris i/o cursos de formació.

- Adquirir material esportiu especialitzat per als programes esportius d’alt nivell gestionats pel Consell.

- Presentar davant la Fundació els justificants de pagament de les aportacions objecte d’aquest conveni, així com una memòria breu de les actuacions desenvolupades durant el 2018, abans del 31 de desembre de 2018.

Pel seguiment d’aquest conveni es constitueix una comissió que n’ha de valorar l’execució, resoldre’n els problemes d’interpretació i conciliar les diferències que hi pugui haver. Aquesta estarà formada per un representant del Consell i un de la Fundació.

Més articles...

Pàgina 10 de 28

10