• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

El Consell inicia la campanya de retirada de fibrociment adreçada a particulars

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, i en col·laboració amb l'empresa de retirada i gestió de residus perillosos, Ca Na Negreta SA, inicia una campanya de retirada de fibrociment exclusivament destinada domicilis i particulars residents a l'illa. Les persones interessades es podran inscriure a l'OVAC i tenen de termini fins al 19 de maig.

El Consell subvenciona el cost de la retirada i de les saques especials en què es traslladen. Els particulars hauran de pagar la taxa segons el tipus de residu i volum retirat.

La Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sols contaminants per a una economia circular estableix l'obligació de procedir a la seva retirada i descontaminació lliurant-lo als gestors autoritzats, els quals han de seguir un protocol de seguretat específic, "per això, és important fer la retirada de forma controlada per una empresa gestora autoritzada per a la recollida i tractament d'aquest tipus de residus», ha explicat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur.

Per a més informació, les persones interessades poden contactar amb l'àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera a les oficines del Carrer Mallorca, 15 (Baixos) de Sant Ferran de ses Roques, telefonant al 971 32 12 10 o mitjançant el correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.


18 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv microciment uralita 2023

Tractament contra les paneres als nuclis urbans de Formentera

foto 2023iv tractamentEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha començat els darrers dies els tractaments de desinsectació de paneres als principals nuclis urbans de l'illa així com a les instal·lacions municipals. Després de fer els tractaments als col·legis, aprofitant les vacances escolars, es tractaran els nuclis de Sant Francesc i Sant Ferran i, a continuació, la resta de nuclis urbans.

El control i tractament de paneres es fa de manera periòdica i s'incrementa si augmenta la presència d'aquests insectes. El tractament es porta a terme per una empresa especialitzada en control de plagues amb productes autoritzats i s'aplica a la xarxa de clavegueram i a les instal·lacions municipals.

Per a qualsevol dubte o aclariment, la ciutadania pot contactar amb l'àrea de Medi Ambient al telèfon 971 32 10 87 o al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.

12 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Una vintena de persones, interessades en el projecte de comunitats energètiques

foto 2023iv vpp4El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que una vintena de persones s'han interessat a participar en el projecte de posada en marxa de dos comunitats energètiques a l'illa. Aquesta iniciativa forma part de VPP4 Islands, un projecte que fomenta l'ús d'energies renovables a Europa, que incorpora la innovació tecnològica i al qual pertany Formentera des de l'any 2020. Divendres passat es varen celebrar dos reunions, al migdia amb la PIMEF i a la tarda una altra oberta al públic, a la qual varen assistir una vintena de persones, tant usuaris domèstics com de locals comercials, així com representants de la Federació Hotelera.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha assenyalat que la reunió va ser "molt constructiva" i ha animat a la ciutadania de Formentera a participar en aquesta prova, "perquè és una oportunitat per avançar en la producció i consum de les energies renovables i que també ajudarà a conscienciar la població". El conseller ha recordat que els interessats a participar-hi es poden posar en contacte amb l'àrea de Medi Ambient a través del correu electrònic vppiformentera@conselldeformentera.cat.

3 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Durant el mes de març 1.408 vehicles han demanat autoritzacions per circular a Formentera aquest estiu

foto 2023iv ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que durant el mes de març 1.408 vehicles han obtingut autorització per circular a Formentera durant el període de regulació, que enguany va de l'1 de juny al 30 de setembre. D'aquestes autoritzacions, 145 han set demanades per part de residents i la resta, 1.263, per part de visitants.

La xifra és un 30 % superior a les autoritzacions que es varen atorgar en el mes de març de l'any passat, quan es validaren 1.085 autoritzacions per circular, de les quals 108 varen ser obtingudes per part de residents. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha declarat que "aquestes dades ens demostren que formentera.eco és un projecte consolidat y conegut, mostren unes perspectives bones de cara a la temporada turística i ens confirmen la necessitat d'aplicar aquesta regulació".

A la sessió plenària d'ahir divendres es va donar compte de l'aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa del projecte formentera.eco. Ara, l'aprovació serà enviada al BOIB i una vegada que es publiqui entrarà en vigor la nova taxa, que segons es va acordar en el Consell d'Entitats és de 6 €/dia amb un pagament mínim de 30 € per als turismes, i 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 € per a les motos. Fins ara, la taxa vigent és la del 2022, que és de 3 €/dia amb pagament mínim de 15 € per als turismes, i d'1,5 €/dia amb pagament mínim de 7,5 € per a les motos.


1 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell busca voluntaris per instal·lar comptadors d'energia i formar les comunitats energètiques

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, està treballant en la posada en marxa de dos comunitats energètiques a l'illa. Aquesta iniciativa forma part de VPP4 Islands, un projecte que fomenta l'ús d'energies renovables a Europa, que incorpora la innovació tecnològica i al qual pertany Formentera des de l'any 2020. Per continuar amb el desenvolupament del projecte hi ha prevista una nova reunió informativa, aquest divendres 31 de març a les 17 hores a la sala d'actes del Consell (plaça de la Constitució, 1).

Per a la primera fase d'aquest projecte s'estan buscant voluntaris de tota l'illa per instal·lar comptadors d'energia al quadre de la casa o el negoci. La instal·lació és completament gratuïta i permetrà a l'usuari poder veure, a través d'una aplicació, el consum d'energia de la seua casa o negoci. L'únic compromís per part de l'usuari és cedir les dades recollides per aquest dispositiu de cara al projecte.

L'altre objectiu de la reunió d'aquest divendres és explicar als assistents que tenen l'oportunitat de formar part de les comunitats energètiques que es crearan amb els fons del projecte VPP4 Islands.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha animat "els propietaris d'habitatges i les empreses de Formentera a participar en aquesta prova, perquè és una oportunitat per avançar en la producció i consum de les energies renovables i que també ajudarà a conscienciar la població".


29 de març del 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2023iii comunitats energetiques

Més articles...

Pàgina 3 de 66

3

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix