• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

El Consell de Formentera comença la retirada de forma subsidiària del veler encallat a la platja de Llevant

foto 2020 velerEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que avui ha començat a retirar el veler encallat a la platja de Llevant aquest mes d’agost. Des de la conselleria insular de Medi Ambient s’han posat en contacte amb Capitania Marítima, Demarcació de Costes i Parc Natural per dur a terme la retirada del veler, de 14 metres d’eslora, de la manera menys perjudicial per al sistema dunar.

Els operaris han confirmat avui al matí el mal estat del vaixell, que impedeix el seu reflotament, per la qual cosa s’ha decidit desplaçar-lo dins de la costa, assegurar-lo i senyalitzar-lo per evitar riscs mediambientals, davant la previsió de l’arribada de forts vents aquest cap de setmana. Quan passi el temporal es decidirà la manera de retirar-lo d’aquest indret.

El Consell ha decidit actuar d’urgència per a la retirada del vaixell. El treball es fa de manera subsidiària, per tant les despeses ocasionades seran reclamades a la propietat del vaixell.

28 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta la convocatòria del concurs de projectes del Save Posidonia Project amb un pressupost de 112.000 euros

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que el passat dijous 23 de juliol es va publicar al BOIB la convocatòria específica del concurs de projectes del Save Posidonia Project per a l’any 2019. Aquesta convocatòria ha sofert una demora a causa de la covid-19, però manté la quantia de 112.000€ recaptats fins a l’1 de desembre de 2019.

El termini de presentació de sol·licituds va començar el passat divendres 24 de juliol, amb una durada de 40 dies hàbils, per la qual cosa es podran presentar els projectes fins al 17 de setembre.

Tal com recorda el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “l’objectiu primordial és la sensibilització perquè es prenguin les accions oportunes en la conservació de la Posidònia oceànica, una espècie bàsica en l’ecosistema de les Illes Balears, i especialment a les costes de Formentera”.

Poden presentar projectes les persones, entitats o equips científics, fins a esgotar la quantia recaptada per Save Posidonia Project indicada, que ascendeix als 112.000€.

La primera edició del Save Posidonia Project va premiar els projectes presentats per l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) i pel grup ecologista GEN-GOB, subvencionats amb els diners recaptats.

30 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Neteja i desinfecció contenidors i zones urbanes

foto 2020 neteja 1Els serveis de neteja del Consell de Formentera han dut a terme els últims dies un pla de xoc de neteja i desinfecció a fons dels contenidors dels principals nuclis urbans de l'illa, així com d'altres zones més concorregudes, com els parcs infantils, voltant de les farmàcies, bancs i el mobiliari urbà. A més, des de la conselleria de Medi Ambient es recorda l'obligatorietat de dipositar els fems en els contenidors corresponents o de fer servir la deixalleria. L'horari de la deixalleria és de dilluns a dissabte de 9 h a 13.30 h i les tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 17.30 hores.

27 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La campanya “Vidre per Posidònia” es tanca a Formentera amb una entrega de premis

foto 2020 vidre per posidonia 1El conseller de Medi Ambient del Consell de Formentera, Antonio J Sanz, ha assistit avui a l’acte de tancament de campanya “Vidre per Posidònia” d’Ecovidrio, que ha tengut lloc avui en el camí de sa Guia de Formentera. A l’acte també ha assistit el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, el conseller de Medi Ambient d’Eivissa i el coordinador de l’àrea Marina del GEN-GOB, entre d’altres personalitats i representants d’entitats i clubs premiats.

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus a nivell nacional. El Consell de Formentera i el Consell d’Eivissa en col·laboració amb els Ajuntaments d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Sant Joan i Sant Josep varen posar en marxa el passat mes de febrer la campanya “Vidre per Posidònia”, una iniciativa de sensibilització i comunicació dirigida als clubs esportius de futbol, perquè els esportistes prenguessin consciència de la importància de reciclar els residus d’envasos de vidre.

Per a la posada en marxa de la campanya, que es va desenvolupar durant el mes de febrer i al març va quedar aturada per mor de l’estat d’alarma, es varen col·locar dos contenidors en forma de pilota de futbol a les dues illes. A més, es varen decorar contenidors amb la imatge de campanya a les rodalies de les instal·lacions esportives dels clubs perquè els esportistes, entrenadors i familiars dipositessin els envasos de vidre.

Entrega de premis
En total, segons ha explicat el gerent d’Ecovidrio, s’han recollit 7.000 kg d’envasos de vidre durant el temps de durada de la campanya. Els beneficis de la campanya s’han destinat a uns premis que s’han repartit avui en aquest acte. Per una banda, s’han donat 1.000€ per aportació de material de submarinisme per a l’associació GEN-GOB, entitat que treballa en la conservació de les praderies de posidònia d’Eivissa i Formentera.

D’altra banda, s’han donat xecs per valor de 200€ per a l’adquisició de material esportiu als següents clubs: Penya Independent de Sant Joan per “Vidre al contenidor”; el CD Ibiza Islas Pitiusas per “Pitiuso de cor”; la SD Portmany per la difusió que va realitzar de la campanya en xarxes socials; i el Rapid CF per la iniciativa “Pinta el teu escut i recicla l’ampolla”.

Per part seva, el conseller de Medi Ambient del Consell de Formentera, Antonio J Sanz ha agraït a Ecovidrio la realització d’aquesta campanya que consciencia als boixos i al·lots dels clubs entorn a la importància del reciclatge del vidre, “ja que és una les fraccions que més capacitat de reciclatge té, i el seu correcte reciclatge és vital per la protecció del medi ambient”. A més, el conseller ha destacat que la campanya tengui caràcter pitiús perquè han de ser les dues illes les que protegeixen un recurs tan important com és la Posidònia oceànica.


14 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a una campanya de prevenció d'incendis

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior i Medi Ambient, se suma a la campanya de prevenció d'incendis iniciada pel Govern balear. La campanya assenyala “Aquest estiu envolta't de seguretat! Prevenir és actuar” i s'adreça a les persones que viuen o tenen terços de camp i als propietaris d'habitatges dins zona forestal.

Pel que fa als pagesos que conreen el camp recorda que com a mesura de prevenció d'incendis s'ha de llaurar el perímetre de la finca, aïllar-la de la vegetació adjacent per evitar un possible incendi. També es recomana segar les herbes de les parets pageses i crear espais de discontinuïtat per evitar que el foc pugui travessar la finca.

Pel que fa als habitatges situats dins zona forestal la campanya assenyala que s'ha de crear una zona de seguretat de 30 metres al voltant de la casa, s'han d'eliminar les copes d'arbres situats a menys de 3 metres de la façana, s'han de podar els arbres fins a 3 metres d'alçada, mantenir 3 metres de distància entre els capçades dels arbres i desbrossar un 30% del sotabosc.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha demanat a la població de Formentera que segueixin “totes les mesures de seguretat per poder prevenir incendis a la nostra illa en una època d'especial risc com és l'estiu”. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz ha destacat que “estem en època de prohibició de fer foc a zones forestals, així com cremes controlades al camp per evitar situacions de risc”.

El Consell de Formentera farà publicitat de la campanya per xarxes socials i també entre la població de l'illa.

6 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 47

7

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix