• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Formentera se suma a una campanya de prevenció d'incendis

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior i Medi Ambient, se suma a la campanya de prevenció d'incendis iniciada pel Govern balear. La campanya assenyala “Aquest estiu envolta't de seguretat! Prevenir és actuar” i s'adreça a les persones que viuen o tenen terços de camp i als propietaris d'habitatges dins zona forestal.

Pel que fa als pagesos que conreen el camp recorda que com a mesura de prevenció d'incendis s'ha de llaurar el perímetre de la finca, aïllar-la de la vegetació adjacent per evitar un possible incendi. També es recomana segar les herbes de les parets pageses i crear espais de discontinuïtat per evitar que el foc pugui travessar la finca.

Pel que fa als habitatges situats dins zona forestal la campanya assenyala que s'ha de crear una zona de seguretat de 30 metres al voltant de la casa, s'han d'eliminar les copes d'arbres situats a menys de 3 metres de la façana, s'han de podar els arbres fins a 3 metres d'alçada, mantenir 3 metres de distància entre els capçades dels arbres i desbrossar un 30% del sotabosc.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha demanat a la població de Formentera que segueixin “totes les mesures de seguretat per poder prevenir incendis a la nostra illa en una època d'especial risc com és l'estiu”. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz ha destacat que “estem en època de prohibició de fer foc a zones forestals, així com cremes controlades al camp per evitar situacions de risc”.

El Consell de Formentera farà publicitat de la campanya per xarxes socials i també entre la població de l'illa.

6 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Neteja del fons marí i de la platja a ses Illetes

cartell 2020 dia medi ambientLa conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera ha organitzat per a demà divendres 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de neteja de la platja i del fons marí a ses Illetes. La jornada s'ha dividit en dues zones de feina: a la platja de ses Illetes es farà una neteja, amb la col·laboració de Plastic Free Formentera, mentre que a la mar es farà des de les 16 hores, sortint dels centres de busseig col·laboradors en la iniciativa, Formentera Divers i Vellmarí.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat que aquesta neteja es fa “aprofitant que ara no hi ha vaixells fondejats en aquest indret” i també perquè han tengut coneixement per part de bussejadors aficionats de la brutor acumulada en el fons marí. El conseller Sanz ha agraït la col·laboració dels centres de busseig i de l'organització ecologista Plastic Free Formentera.

La conselleria recorda que per tal d'acomplir amb els protocols de la Covid-19 tant a la platja com a la mar és imprescindible la inscripció prèvia. Per participar en la neteja a la platja s'ha de reservar a plasticfreeformentera@gmail.com i per al fons marí, als centres de busseig info@formenteradivers.com i formentera@vellmari.com. Les places són limitades.

4 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Es Pujols, primera platja de Formentera sense fum

foto 2020 es pujolsEl Consell de Formentera recorda en la Setmana sense Fum que la platja des Pujols s'ha convertit enguany en la primera de Formentera que s'ha adherit a la campanya Platges sense fum que promou la Direcció General de Salut Pública del Govern de les Illes Balears. Es Pujols se suma així a vuit platges de Mallorca i Menorca i a Cala d'Hort, d'Eivissa, la primera de l'illa veïna adherida a aquesta campanya.

Aquesta adhesió de Formentera a la campanya té per objecte “promoure i afavorir els hàbits saludables a més de sensibilitzar la població sobre la importància de no deixar residus als espais naturals”, tal com ha recordat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz. “Els plàstics i les llosques són els residus més abundants als nostres arenals”, ha assenyalat el conseller.

31 maig, Dia Mundial sense Tabac
El tabaquisme és considerat per l'Organització Mundial de la Salut la principal causa de malaltia i de mort prevenible. Per això, des de fa anys, la darrera setmana de maig, anomenada Setmana sense Fum, s'organitzen a escala mundial nombroses activitats amb l'objectiu de sensibilitzar la població en general sobre els efectes negatius del tabaquisme actiu i també del tabaquisme passiu. Salut recorda, a més que enguany s’ha començat a finançar del tractament farmacològic per deixar de fumar. L’1 de gener va entrar en vigor i, des d’aleshores, els metges poden receptar dos dels tres fàrmacs que ajuden a deixar de fumar: la vareniclina i el bupropió.

Així mateix, el Consell també s'ha adherit a la campanya anual de Salut Pública per difondre la seva pàgina web somriuresensefum.caib.es. Aquesta pàgina s'ha actualitzat recentment i ofereix un contingut informatiu i d'ajuda en matèria de tabaquisme, tant per a la ciutadania en general com per als professionals sanitaris.

30 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell retira 5.000 metres cúbics de posidònia de les platges i l'ofereix per a l'ús tradicional

foto 2020 retirada posi1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que el darrer mes ha retirat a prop de 5.000 metres cúbics de posidònia de les platges de cala Saona i ses Illetes i que la posa a disposició dels ciutadans de l'illa perquè puguin fer-la servir.

Tal com ha recordat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “aquesta és una bona oportunitat per donar-li un nou ús a un dels béns i valors naturals més apreciats de la nostra illa”. La posidònia tradicionalment es feia servir com a llits d'animals, en els camps de conreus o com a material d'aïllament de les cases pageses, entre d’altres.

Els interessats a fer servir la posidònia retirada es poden adreçar a l'àrea de Medi Ambient per fer la petició, via instància genèrica a l'OVAC, telefonar al 971 32 10 87 o enviar un correu a mediambient@conselldeformentera.cat. El transport del material és gratuït i el Consell recorda que només es poden demanar tres camions per usuari.

El conseller Sanz ha remarcat la feina feta aquest darrer mes pel servei de neteja del Consell, en coordinació amb Demarcació de Costes, “en aquest temps complicat d'emergència sanitària en la qual s'ha continuat amb els treballs de neteja i manteniment de les platges”.

Aquest any s'han recollit deu vegades més de posidònia en comparació amb l'any passat degut principalment a causes naturals, com els temporals que han acumulat més posidònia a les platges.


13 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell reprèn aquest dilluns el servei de recollida domiciliària a demanda de residus voluminosos

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que aquest dilluns es reprèn el servei de recollida domiciliària de residus voluminosos a través del telèfon 900 102 656. Arran de la crisi sanitària pel Covid-19, s'han de prendre noves mesures de protecció pels usuaris i treballadors del servei.

Així, de manera excepcional es recolliran elements que en el seu conjunt no superin un metre cúbic, com per exemple un somier, un matalàs o similar. Entre les mesures, l'operari no podrà accedir dins de l'habitatge per realitzar la retirada dels voluminosos. A més, els usuaris hauran de deixar els objectes a retirar fora del seu habitatge o parcel·la, de forma ordenada. Els residus es deixaran per ser recollits a primera hora del matí de l'endemà de fer el registre de la trucada.

El Consell recorda que, en aquest moment d'estat d'alarma, l'ús d'aquest servei s'ha de fer de manera justificada, com pot ser no tenir mitjans per poder acudir a la deixalleria o per tractar-se de gent gran, preferentment.

En aquest sentit, el Consell recorda que la deixalleria roman oberta de dilluns a dissabte de 8.00 a 13.30 hores. L'usuari ha de cridar a la deixalleria al telèfon 900 102 656 i se li donarà una cita. Aquestes cites es donen amb una diferència de 30 minuts per garantir que no coincideixi més d'un usuari en les instal·lacions.


9 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 50

10

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix