• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Neteja exterior de farmàcies

foto 2020 neteja farmacies1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que s'han intensificat els treballs de neteja i desinfecció viària dels espais urbans adjacents a totes les oficines de farmàcia de l'illa, tal com ha sol·licitat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears.

Els professionals farmacèutics recorden que durant aquesta situació d'emergència sanitària, les farmàcies han augmentat l'afluència de pacients, que esperen el seu torn escalonadament fora del local. Els serveis de neteja del Consell treballen en el tractament especial desinfectant i aigua a pressió en aquestes zones i en altres zones també concorregudes dels principals nuclis urbans de l'illa.


26 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera extrema la neteja dels principals nuclis urbans

foto 2020 neteja covid1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que des d’aquest dimecres està treballant conjuntament amb Ferrovial, l’empresa concessionària del servei de neteja de l’illa, en el tractament especial desinfectant i aigua a pressió a les zones més concorregudes dels principals nuclis urbans de l’illa. Aquesta neteja, tal com recorda el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “es du a terme seguint les recomanacions que arriben des del ministeri i pel benestar dels ciutadans”.
Les actuacions que ja s’estan aplicant són les següents:

-Actuació amb motxilla polvoritzadora en tot el mobiliari urbà amb líquid desinfectant en els principals nuclis urbans de l’illa. En molts llocs s’aplica lleixiu en baixa concentració.

-S’està netejant les places amb aigua a pressió (com es fa habitualment de forma periòdica) seguint les indicacions de dilució de líquid especial desinfectant a l’aigua.
-Aquesta actuació es farà en totes les zones de major afluència (caixers, supermercats i zones públiques en general) en els diferents nuclis urbans de l’illa.

Totes aquestes actuacions es fan amb vestits especials, guants i mascaretes.

D’altra banda, la conselleria de Medi Ambient informa que s’ha suspès el servei de la biotrituradora per triturar la poda.


20 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell redueix l’horari dels centres de residus i suspèn el servei de recollida a domicili dels voluminosos

foto Deixalleria 2020El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que amb motiu de la situació d’emergència sanitària s’han modificat els horaris de la Deixalleria i l’àrea de gestió de residus des Cap i s’ha tancat el centre de descontaminació de vehicles. A més, s’ha suspès el servei de recollida a domicili dels residus voluminosos.

Així, la Deixalleria romandrà oberta de 8 a 13.30 hores de dilluns a dissabte (diumenges i festius, tancat); i l’àrea de gestió de residus des Cap romandrà oberta de 8 a 15 hores, de dilluns a divendres (dissabtes, diumenges i festius, tancat).

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “lògicament aquesta modificació es fa per responsabilitat dins de la mesura de compliment de l’ordre de quedar-se a casa” i ha comminat els ciutadans “a respectar les recomanacions sanitàries de romandre a casa, i mantenir un aïllament social, necessari per ara”. “Perquè per retornar a la normalitat fa falta que tothom sigui responsable quedant a casa i només sortint per l’imprescindible (compres de primera necessitat o treballs inajornables que no puguin fer-se per teletreball)”, ha incidit el conseller.

Recomanacions per al tractament a domicili
D’altra banda, el Consell de Formentera recorda les recomanacions indicades des del Ministeri de Sanitat respecte al tractament dels fems a la llar.

En el cas de les llars sense positius ni en quarantena, la separació dels residus es realitzarà com ve fent-se habitualment. Per tal de reduir al màxim la fracció que arriba a les plantes de tractament, convé recordar que la importància d’optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions (paper/cartó, vidre, envasos, orgànica, si escau), i dipositar en els seus contenidors únicament els residus corresponents a aquestes fraccions.

Finalment, recordam que els guants de làtex o nitril, emprats per fer la compra o altres usos no són envasos i, per tant, no han de dipositar-se en el contenidor d’envasos lleugers (groc).

En els casos amb positius o en quarantena per Covid-19, segons les recomanacions del Ministeri de Sanitat, els residus del pacient, inclòs el material d’un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s’han d’eliminar en una bossa de plàstic (BOSSA 1) en un poal d’escombraries que s’ha de disposar a l’habitació, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.

La bossa de plàstic (BOSSA 1) s’ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d’escombraries (BOSSA 2), on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarà adequadament abans de sortir de l’habitació.

La BOSSA 2, amb els residus anteriors, s’ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d’escombraries (BOSSA 3) corresponent a la galleda de fracció resta. La BOSSA 3 també es tancarà adequadament. Immediatament després, hem de fer una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, almenys durant 40-60 segons.

La BOSSA 3 es dipositarà exclusivament al contenidor de fracció rebuig (o en qualsevol altre sistema de recollida de fracció establerta en l’entitat local), i està totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l’entorn.


19 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Una trentena de participants en el taller sobre l’eliminació de plàstic d’un sol ús celebrat a Formentera

foto 2020 taller plasti-fri1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que prop d’una trentena de persones han participat avui en el taller sobre l’eliminació de plàstic d’un sol ús dirigit a les empreses del sector Horeca (hostaleria, restauració i cafeteries) de l’illa. La jornada, celebrada al saló d’actes, ha estat organitzada pel Consell de Formentera juntament amb el Foro Marí d’Eivissa i Formentera i l’associació Plastic Free.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha obert la jornada agraint el treball “que s’està fent per la natura des del Foro Marí i Plastic Free”. Sanz ha assenyalat “la importància de celebrar aquesta jornada, que ha estat centrada en l’aplicació de la nova Llei Balear de Residus i també en donar alternatives per substituir el plàstic d’un sol ús”. El conseller ha recordat iniciatives posades en marxa pel mateix Consell, que ha aprovat l’eliminació de plàstics d’un sol ús.

Per la seva part, Sandra Benbeniste, de Ibiza Preservation Fund, ha destacat el treball que fa Formentera per la cura del medi ambient i que “l’objectiu és ajudar en aquest procés i que continuï avançant com ho fa aquesta illa”. “Teniu una dimensió i unes condicions perfectes per poder ser líders en sostenibilitat”, ha dit Benbeniste.

A més, durant la jornada es van presentar diferents alternatives per substituir el plàstic d’un sol ús i s’hi han posat exemples d’empreses que han decidit prescindir d’aquests productes. Així, Can Vent i Gecko Hotel han presentat els seus treballs d’eliminació d’aquest material d’un sol ús.
 
Des del Foro Marí es va decidir organitzar aquest taller, amb un altre més que se celebrarà l’1 d’abril a Eivissa, amb el convenciment que la Llei Balear de Residus comporta obligacions que no són fàcils ni en l’àmbit particular i molt menys empresarial. Des del Foro Marí estan convençuts que és una oportunitat per a implantar nous hàbits de consum i de valorar el medi ambient amb què compten Eivissa i Formentera, buscant la seva sostenibilitat futura.

10 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Taller sobre l’eliminació de plàstic d’un sol ús dirigit a empreses del sector hoteler i la restauració de Formentera

cartell iii2020 taller plasticEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que juntament amb el Foro Marí d’Eivissa i Formentera i l’associació Plastic Free s’ha organitzat un taller sobre l’eliminació de plàstic d’un sol ús, que es celebrarà aquest dimecres 11 de març de 9.30 a 14 hores a la sala d’actes de Consell, a Sant Francesc. Aquesta jornada està dirigida a les empreses del sector Horeca (hostaleria, restauración i cafeteries) de l’illa i l’entrada és gratuïta.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha explicat que durant el taller “s’abordarà la nova llei balear de residus, la seva aplicació a Formentera i com pot afectar aquesta normativa les empreses locals”. El conseller ha recordat que “la implicació del sector Horeca, com grans generadors de residus, és fonamental en l’objectiu de reduir la generació de plàstics i hi ha subratllat la millora, per exemple, en la recollida de residus orgànics el darrer any, gràcies també a la col·laboració de les empreses”.

Durant la jornada, el tècnic de Medi Ambient del Consell Javi Asensio parlarà de la situació actual dels residus a Formentera, mentre que Flor dell’Agnolo, de la cooperativa Bsplash, oferirà una xerrada sobre la llei balear de residus.

A més, es presentaran diferents alternatives per substituir el plàstic d’un sol ús i es posaran exemples d’empreses que han decidit prescindir d’aquests productes.

L’objectiu, segon assenyalen des de Plastic Free, és crear un espai de debat per trobar solucions efectives cap a una Formentera lliure de plàstics d’un sol ús. També es presentaran els nous criteris de certificació, anàlisi de les alternatives i facilitació del procés de certificació Plastic Free. A més, es parlarà de les bones pràctiques amb empreses que ja han obtingut aquest certificat.

Les empreses interessades a participar en aquesta jornada poden informar-se’n a través del correu electrònic plasticfreeformentera@gmail.com.


9 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 47

10

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix