• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Neteja i desinfecció contenidors i zones urbanes

foto 2020 neteja 1Els serveis de neteja del Consell de Formentera han dut a terme els últims dies un pla de xoc de neteja i desinfecció a fons dels contenidors dels principals nuclis urbans de l'illa, així com d'altres zones més concorregudes, com els parcs infantils, voltant de les farmàcies, bancs i el mobiliari urbà. A més, des de la conselleria de Medi Ambient es recorda l'obligatorietat de dipositar els fems en els contenidors corresponents o de fer servir la deixalleria. L'horari de la deixalleria és de dilluns a dissabte de 9 h a 13.30 h i les tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 17.30 hores.

27 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La campanya “Vidre per Posidònia” es tanca a Formentera amb una entrega de premis

foto 2020 vidre per posidonia 1El conseller de Medi Ambient del Consell de Formentera, Antonio J Sanz, ha assistit avui a l’acte de tancament de campanya “Vidre per Posidònia” d’Ecovidrio, que ha tengut lloc avui en el camí de sa Guia de Formentera. A l’acte també ha assistit el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, el conseller de Medi Ambient d’Eivissa i el coordinador de l’àrea Marina del GEN-GOB, entre d’altres personalitats i representants d’entitats i clubs premiats.

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus a nivell nacional. El Consell de Formentera i el Consell d’Eivissa en col·laboració amb els Ajuntaments d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Sant Joan i Sant Josep varen posar en marxa el passat mes de febrer la campanya “Vidre per Posidònia”, una iniciativa de sensibilització i comunicació dirigida als clubs esportius de futbol, perquè els esportistes prenguessin consciència de la importància de reciclar els residus d’envasos de vidre.

Per a la posada en marxa de la campanya, que es va desenvolupar durant el mes de febrer i al març va quedar aturada per mor de l’estat d’alarma, es varen col·locar dos contenidors en forma de pilota de futbol a les dues illes. A més, es varen decorar contenidors amb la imatge de campanya a les rodalies de les instal·lacions esportives dels clubs perquè els esportistes, entrenadors i familiars dipositessin els envasos de vidre.

Entrega de premis
En total, segons ha explicat el gerent d’Ecovidrio, s’han recollit 7.000 kg d’envasos de vidre durant el temps de durada de la campanya. Els beneficis de la campanya s’han destinat a uns premis que s’han repartit avui en aquest acte. Per una banda, s’han donat 1.000€ per aportació de material de submarinisme per a l’associació GEN-GOB, entitat que treballa en la conservació de les praderies de posidònia d’Eivissa i Formentera.

D’altra banda, s’han donat xecs per valor de 200€ per a l’adquisició de material esportiu als següents clubs: Penya Independent de Sant Joan per “Vidre al contenidor”; el CD Ibiza Islas Pitiusas per “Pitiuso de cor”; la SD Portmany per la difusió que va realitzar de la campanya en xarxes socials; i el Rapid CF per la iniciativa “Pinta el teu escut i recicla l’ampolla”.

Per part seva, el conseller de Medi Ambient del Consell de Formentera, Antonio J Sanz ha agraït a Ecovidrio la realització d’aquesta campanya que consciencia als boixos i al·lots dels clubs entorn a la importància del reciclatge del vidre, “ja que és una les fraccions que més capacitat de reciclatge té, i el seu correcte reciclatge és vital per la protecció del medi ambient”. A més, el conseller ha destacat que la campanya tengui caràcter pitiús perquè han de ser les dues illes les que protegeixen un recurs tan important com és la Posidònia oceànica.


14 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a una campanya de prevenció d'incendis

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior i Medi Ambient, se suma a la campanya de prevenció d'incendis iniciada pel Govern balear. La campanya assenyala “Aquest estiu envolta't de seguretat! Prevenir és actuar” i s'adreça a les persones que viuen o tenen terços de camp i als propietaris d'habitatges dins zona forestal.

Pel que fa als pagesos que conreen el camp recorda que com a mesura de prevenció d'incendis s'ha de llaurar el perímetre de la finca, aïllar-la de la vegetació adjacent per evitar un possible incendi. També es recomana segar les herbes de les parets pageses i crear espais de discontinuïtat per evitar que el foc pugui travessar la finca.

Pel que fa als habitatges situats dins zona forestal la campanya assenyala que s'ha de crear una zona de seguretat de 30 metres al voltant de la casa, s'han d'eliminar les copes d'arbres situats a menys de 3 metres de la façana, s'han de podar els arbres fins a 3 metres d'alçada, mantenir 3 metres de distància entre els capçades dels arbres i desbrossar un 30% del sotabosc.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha demanat a la població de Formentera que segueixin “totes les mesures de seguretat per poder prevenir incendis a la nostra illa en una època d'especial risc com és l'estiu”. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz ha destacat que “estem en època de prohibició de fer foc a zones forestals, així com cremes controlades al camp per evitar situacions de risc”.

El Consell de Formentera farà publicitat de la campanya per xarxes socials i també entre la població de l'illa.

6 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Neteja del fons marí i de la platja a ses Illetes

cartell 2020 dia medi ambientLa conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera ha organitzat per a demà divendres 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de neteja de la platja i del fons marí a ses Illetes. La jornada s'ha dividit en dues zones de feina: a la platja de ses Illetes es farà una neteja, amb la col·laboració de Plastic Free Formentera, mentre que a la mar es farà des de les 16 hores, sortint dels centres de busseig col·laboradors en la iniciativa, Formentera Divers i Vellmarí.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat que aquesta neteja es fa “aprofitant que ara no hi ha vaixells fondejats en aquest indret” i també perquè han tengut coneixement per part de bussejadors aficionats de la brutor acumulada en el fons marí. El conseller Sanz ha agraït la col·laboració dels centres de busseig i de l'organització ecologista Plastic Free Formentera.

La conselleria recorda que per tal d'acomplir amb els protocols de la Covid-19 tant a la platja com a la mar és imprescindible la inscripció prèvia. Per participar en la neteja a la platja s'ha de reservar a plasticfreeformentera@gmail.com i per al fons marí, als centres de busseig info@formenteradivers.com i formentera@vellmari.com. Les places són limitades.

4 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Es Pujols, primera platja de Formentera sense fum

foto 2020 es pujolsEl Consell de Formentera recorda en la Setmana sense Fum que la platja des Pujols s'ha convertit enguany en la primera de Formentera que s'ha adherit a la campanya Platges sense fum que promou la Direcció General de Salut Pública del Govern de les Illes Balears. Es Pujols se suma així a vuit platges de Mallorca i Menorca i a Cala d'Hort, d'Eivissa, la primera de l'illa veïna adherida a aquesta campanya.

Aquesta adhesió de Formentera a la campanya té per objecte “promoure i afavorir els hàbits saludables a més de sensibilitzar la població sobre la importància de no deixar residus als espais naturals”, tal com ha recordat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz. “Els plàstics i les llosques són els residus més abundants als nostres arenals”, ha assenyalat el conseller.

31 maig, Dia Mundial sense Tabac
El tabaquisme és considerat per l'Organització Mundial de la Salut la principal causa de malaltia i de mort prevenible. Per això, des de fa anys, la darrera setmana de maig, anomenada Setmana sense Fum, s'organitzen a escala mundial nombroses activitats amb l'objectiu de sensibilitzar la població en general sobre els efectes negatius del tabaquisme actiu i també del tabaquisme passiu. Salut recorda, a més que enguany s’ha començat a finançar del tractament farmacològic per deixar de fumar. L’1 de gener va entrar en vigor i, des d’aleshores, els metges poden receptar dos dels tres fàrmacs que ajuden a deixar de fumar: la vareniclina i el bupropió.

Així mateix, el Consell també s'ha adherit a la campanya anual de Salut Pública per difondre la seva pàgina web somriuresensefum.caib.es. Aquesta pàgina s'ha actualitzat recentment i ofereix un contingut informatiu i d'ajuda en matèria de tabaquisme, tant per a la ciutadania en general com per als professionals sanitaris.

30 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 51

11

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix