• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services New technologies and Communication

Formentera 20, Cultura Digital, Creativitat i Comunicació se celebrarà del 16 al 19 de maig 2024

Formentera20 s'ha convertit en la cita de referència i s'ha consolidat com un esdeveniment de prestigi en l'entorn digital tant per l'excel·lent equip de ponents com pels professionals que participen. Formentera20 ha posat a l'illa com a referent en el món digital a més de destinació turística aportant valor amb aquest esdeveniment de format únic. Directius de Google, CaixaBank, Netflix, Prisa Audio, Warner Music o la premiada agència Manifiesto, entre altres, compartiran el seu talent a l'illa Pitiüsa, convertint-la una vegada més en focus d'atracció de talent nacional i internacional. Durant quatre dies experts en cultura digital a escala nacional i internacional compartiran idees de les últimes tendències en comunicació, màrqueting, creativitat i cultura digital en diferents espais de l'illa i en un format pròxim seguint el lema de Formentera20, Desconnectar per Connectar. Es tracta d’una oportunitat per a fer networking, compartir idees, buscar inspiració i estar al dia de tot el que està passant en l'entorn digital acompanyats pels millors experts mentre es fa un recorregut per espais paradisíacs de l'illa i conèixer la seva cultura i gastronomia. Es tracta d'aprendre gaudint per a tornar a casa plens d'idees i projectes. Aquestes jornades estan dirigides a amants del màrqueting, comunicació, periodistes, community managers, creadors de contingut i a tota persona curiosa de l'entorn digital que vulgui estar al dia del que està passant en comunicació i comunicar la seva empresa o projecte en un entorn en el qual tot va molt ràpid. Aquest esdeveniment es realitza a principis de temporada per atreure turisme de qualitat a l'illa. Està constatat que els experts venen acompanyats pels seus equips de comunicació i màrqueting i molts dels participants repeteixen al costat dels seus amics i famílies combinant networking i oci. Aquesta edició Formentera20 suma nous col·laboradors, entre ells CaixaBank, que posen en valor l'esdeveniment, fruit del prestigi adquirit durant aquests més de 10 anys. Formentera20 està patrocinat i organitzat gràcies al Consell de Formentera i la seva Conselleria de Turisme. L'organització recorda visitar www.formentera20.com per a veure actualitzacions d'experts i més informació i seguir novetats en xarxes socials. També la web de Turisme del Consell de Formentera www.formentera.es per a veure tota l'oferta que ofereix l'illa el mes de maig.

Formació Digital del Consell Insular de Formentera

El passat dijous 30 de novembre marca l’inici de l’especialitat formativa de
Xarxes Socials i Màrqueting 2.0. al Consell Insular de Formentera, com a part
de la convocatòria de programes de formació no conduents a certificats de
professionalitat adreçats prioritàriament a treballadors per al període 2022-2025
(2n període) subvencionades pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears
(SOIB), el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i finançades pel Fons
Social Europeu, on el Consell Insular de Formentera ha estat beneficiari d’una
subvenció concedida per a l’execució d’accions destinades a millorar
l’ocupabilitat local.
La ràpida ocupació de les deu places ofertes en aquest curs subratlla el creixent
interès en l’aplicació de noves tecnologies en el mercat laboral i la notable
disposició de les persones aturades per elevar les seves habilitats i
competències. La iniciativa, amb el suport del SOIB, s’alinea amb la visió del
Consell de Formentera d’enfortir l’ocupació i consolidar les polítiques de
desenvolupament local a l’illa.
Aquest programa formatiu no només respon a la demanda actual del mercat
laboral, sinó que també representa un pas significatiu cap a l’apoderament de la
força laboral local. La inversió en habilitats digitals, particularment en l’àmbit de
les xarxes socials i el màrqueting digital, posiciona els participants per afrontar
els desafiaments contemporanis i contribuir al creixement econòmic de
Formentera.
L’alta demanda registrada subratlla la importància de continuar promovent
iniciatives similars que impulsin la capacitació i el desenvolupament professional.
A principis de 2024 el Consell té previst posar en marxa una nova acció formativa
d’Anglès per al sector comercial, per reafirmar el compromís de seguir liderant
esforços per millorar l’ocupabilitat i fomentar el progrés sostenible en la
comunitat local.

Formentera reclama accions de millora a les companyies de telefonia i internet en vista a aquest estiu

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Noves Tecnologies, informa que ja es disposa d'un primer esborrany de diagnosi que ha permès plantejar les primeres propostes de millora de cobertura per part de l'empresa de monitoratge, auditoria i optimització de xarxes (Wireless DNA) contractada pel Consell. Amb els primers resultats de les feines de l'estudi i diagnosi de la situació de la cobertura de telefonia i internet de Formentera s'ha parlat amb els operadors de telefonia i internet perquè emprenguin ja accions per millorar els problemes de cobertura que hi ha a algunes zones de l'illa i que han estat denunciats per part d'usuaris particulars i professionals, com comerciants i taxistes.

Aquest estudi es va contractar arran de les queixes que hi ha hagut en les dues darreres temporades per part d'usuaris particulars i professionals. Ara s'aconseguiran dades objectives i des de l'empresa ja s'han donat les indicacions perquè el servei millori aquest mateix estiu. L'estudi segueix amb la recollida de dades durant la temporada. Segons la consellera de Noves Tecnologies en funcions, Vanessa Parellada, "caldria que la feina conjunta entre Consell, Govern i operadores segueixi amb la finalització de la diagnosi i el plantejament d'actuacions a mitjan i llarg termini per solucionar definitivament la manca de cobertura d'algunes zones".

14 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Telefónica retira una vintena de pals telefònics del nucli urbà del Pilar de la Mola

foto 2023iv red electrica retiradaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Noves Tecnologies, informa que aquesta setmana Telefónica ha procedit a retirar una vintena de pals telefònics del nucli urbà del Pilar de la Mola. D'una banda, ahir varen retirar vuit pals del carrer d'Àngela Ferrer i avui comencen a retirar-ne una dotzena de l'avinguda de la Mola, segons informen des de la companyia.

La consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada, ha mostrat la seua satisfacció perquè "finalment aquests pals telefònics s'hagin pogut retirar, ja que era una petició històrica del veïnat de la zona i de la institució insular". De fet, quan es varen remodelar els carrers ja es varen fer unes canalitzacions soterrades per on ara passa el cablejat dels serveis de veu i dades. Arran de diverses reunions amb la consellera i el personal de l'àrea i d'Infraestructures, Telefónica ha projectat un pla especial per efectuar la retirada d'aquests pals de l'illa.

"D'aquesta manera acabam amb l'impacte visual i les barreres arquitectòniques que fins ara suposaven aquests pals i milloram la situació de les noves tecnologies de l'illa", segons ha explicat la consellera Vanessa Parellada, que també ha destacat la feina prèvia "de canalització i arribada de la fibra a tots els nuclis, que ha fet possible deixar el coure inactiu i treure els cables sense ús". D'altra banda, des del Consell s'ha demanat a les operadores que realitzin accions de manteniment tant preventiu com reactiu per assegurar un bon estat de les infraestructures de l'illa.


27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commissions study of voice and internet coverage to improve communications on island

foto 2023iii jose a arribasThe Office of New Technologies of the Consell de Formentera is pleased to report that it has commissioned a study of the situation of telephone and internet coverage on Formentera. Over the next seven months, a company specialising in network monitoring, auditing and optimisation (Wireless DNA) "will study the coverage situation on the island, identify service gaps and suggest improvements to providers".

In the words of Vanessa Parellada, new technologies councillor, the study, which was commissioned in response to complaints over the last two years from private and professional users, including traders and taxi drivers, "aims to deliver objective data on the problems that islanders have highlighted in places where coverage has historically existed, and study the so-called dead zones".

This study, which will be conducted before and during summer, will analyse the coverage and capacity of mobile telephony on Formentera and offer a comparative and independent evaluation of the various providers (Orange, Vodafone, Movistar). Mobile and fixed probes will be installed to collect data on coverage issues. This data can then be used to request action from providers or identify service failures. The project timeframe is seven months and the cost is €17,908 including VAT.

21 March 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 5

Start
Prev
1

New technologies and Communication

Find us at:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
informatica@conselldeformentera.cat
comunicacio@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

horaris_eng_baix_1

boto YOUTUBE