• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Urbanisme i Ordenació del territori

El Consell recorda que l'ocupació de la via pública està permesa per a negocis que garanteixen un període mínim d'obertura de cinc mesos

El Consell de Formentera recorda que l'ocupació de la via pública per part d'establiments només està permesa als negocis que garanteixen un període mínim d'obertura de cinc mesos, entre el 15 de maig i el 15 d'octubre, segon estableix l'Ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública amb terrasses i altres instal·lacions. Aquesta mesura garanteix un millor servei i allargar la temporada, i té l'objectiu d'incentivar l'obertura d'establiments durant més de cinc mesos. L'autorització de l'ocupació de la via pública es pot demanar a l'OAC i l'OVAC.

2 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Garantit l'accés as Ca Marí per l'inici de temporada

Finalitzen les obres del tercer cable dins el mes d'abril

El Consell de Formentera informa que Red Eléctrica ha finalitzat les obres de muntatge del tercer cable elèctric. D'aquesta manera, des de l'àrea de Territori, s'ha explicat que l'accés al nucli turístic des Ca Marí per l'inici de temporada està garantit. Abans que finalitzi el mes d'abril, la carretera principal que comunica aquest nucli amb la PM-820 estarà asfaltada i els treballs de pintura i senyalització estaran enllestits.

Així ho ha explicat el conseller de Territori, Rafael González, que ha set el responsable de coordinar les obres amb REE. "Estam satisfets de la coordinació que hi ha hagut amb les feines que ens permetrà que el gruix dels treballs estiguin finalitzats per a l'inici de la temporada", segons ha declarat. El conseller també ha agraït que Red Elèctrica s'estigui fent càrrec dels desperfectes que les obres han ocasionat en vies secundàries.

En aquest sentit, cal destacar que entre la darrera setmana d'abril i primera de maig Red Eléctrica reasfaltarà el camí de Cas Simonets (des del camí Vell de la Mola fins as Ca Marí), fet que farà que el camí quedi en bon estat a principi de maig. En darrer lloc, al llarg del mes de maig Red Eléctrica farà alguns treballs puntuals per subsanar danys ocasionats per les obres, com arranjament de parets de pedra seca, entre d'altres.

La interconnexió del nou enllaç està format per un doble circuit elèctric de 132 kV que connecta la subestació de Torrent, a Santa Eulària des Riu, i una nova subestació construïda a Formentera, a la zona des Ca Marí. Una vegada completat l'estesa del cable en la seva part submarina el passat 30 de gener, els treballs s'han centrat en la finalització dels treballs en la part terrestre.

26 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta un recurs contenciós administratiu contra la modificació del Reglament General de Costes

foto 2022x afectats ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; la vicepresidenta, Alejandra Ferrer; el vicepresident, Rafael Ramírez, el conseller de Territori, Rafael González i el conseller de Sa Unió, Javier Serra, s'han reunit avui amb la Plataforma d'afectats per la delimitació costanera a Formentera. En aquesta trobada, els serveis jurídics han explicat als afectats el recurs contenciós administratiu que el Consell presentarà contra la modificació del Reglament General de Costes amb la finalitat de defensar els drets dels afectats.

La presidenta ha explicat als afectats que des del Consell de Formentera es lluitarà per defensar les seues legítimes propietats i ha celebrat que una vegada més hi hagi consens polític en aquesta qüestió fonamental per a l'illa de Formentera i per a moltes famílies. Per la seua part, el conseller Rafael González ha explicat que amb aquest recurs "demanam la retirada de la modificació del Reglament General de Costes, aprovat el passat agost; volem que s'eliminin els canvis produïts que augmenten l'arbitrarietat en les partions i en els atorgaments de les concessions administratives en domini públic", ha declarat.

La delimitació del domini públic maritimoterrestre a Formentera sempre ha set un tema molt sensible i d'una importància cabdal per a l'illa, donada la seua repercussió tant en l'economia com en la vida de moltes famílies afectades. Des de Formentera, sempre s'ha defensat la necessitat de garantir la protecció del litoral de l'illa, i al mateix temps retornar la titularitat de les edificacions preexistents a la delimitació costanera de l'any 1997 als seus legítims propietaris. Aquesta és una reivindicació que de nou varen defensar ahir tots els grups polítics amb representació al ple del Consell.


28 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió veïns des Ca Marí

foto 2022 ajudes ramadersLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller de Territori, Rafael González, s'han reunit avui amb representants del grup de treball de l'Associació de Veïns des Ca Marí, Isidor Torres i Lina Mayans, que els han fet arribar les problemàtiques d'aquest nucli urbà. Al termini de la reunió, que va ser demanada per l'associació, la presidenta ha assenyalat que des del Consell es recullen les inquietuds dels veïns i que les abordaran de manera consensuada amb l'associació i les diferents àrees de l'administració local. "Hem de treballar de la mà, també juntament amb altres administracions, per donar solucions i desenvolupar el sanejament i altres serveis essencials que necessiten els veïns i veïnes des Ca Marí", ha assegurat Ana Juan.

10 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'1 de maig entra en vigor la prohibició d'executar obres que ocasionin molèsties

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Territori, informa que a partir d'aquest diumenge 1 de maig entrar en vigor de l'ordenança de remors i vibracions que prohibeix la realització d'obres que puguin ocasionar molèsties als nuclis urbans o zones turístiques.

Durant la temporada (entre l'1 de maig i el 15 d'octubre), als nuclis urbans o zones turístiques sols es poden executar obres que no ocasionin molèsties com ara remors i vibracions que normalment són produïdes per excavacions i construccions de fonaments i estructures. També resta prohibida l'ocupació de via pública amb bastides. Per assegurar el compliment de la normativa el Consell de Formentera reforçarà les inspeccions a través de la Policia Local.

Excepcions

Sí que es podran fer obres menors o interiors que no ocasionin molèsties al veïnat i d'altres motivades per la reparació d'avaries en les conduccions existents que han de ser solucionades per motius de seguretat o salubritat, o obres urgents que no admetin dilació, amb sol·licitud prèvia que s'haurà d'analitzar i resoldre, cas per cas, per part del Consell.

28 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 7

Inici
Anterior
1

Urbanisme i Ordenació del Territori

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 21 52
urbanisme@conselldeformentera.cat

Punt d'Informació Cadastral
c/ Eivissa, 9
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE