• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera Fotogràfica 2021 ja té dates per octubre i avança part de la seva programació

foto 2021 formentera fotografica AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que la 9a edició del festival de fotografia de Formentera, prevista per a aquest mes de maig, passarà a celebrar-se els dies 8, 9, 10, 11 i 12 d’octubre de 2021.

Cristina de Middel, Miss Beige, Sofía Moro i Fernando Maquieira compartiran escenari a Formentera junt amb d’altres referents del món de la fotografia i la cultura visual contemporànies. L’organització del festival anunciarà en breu més detalls sobre la programació, el període d’inscripció, el preu i els descomptes per a residents, entre d’altres promocions. Ara de moment ja es coneixen qui seran 6 dels ponents.

La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït que “un any més s’organitzi aquest festival que porta grans professionals i amants del món de la fotografia a la nostra illa, que es converteix en un escenari ideal per fer instantànies”.

Ponents
Cristina De Middel és una fotògrafa espanyola associada de l’agència Magnum desde 2017. Investiga l’ambigua relació que té la fotografia amb la veritat, qüestionant els estereotips que porten a difuminar la frontera entre la realitat i la ficció. Després de 10 anys com a fotoperiodista i com a fotògrafa humanitària, De Middel publica l’aclamada sèrie The Afronauts el 2012. Des de llavors ha produït més de 13 projectes i publicacions i ha rebut reconeixements com l’Infinity Award del ICP a NYC el 2012, o el Premi Nacional de Fotografia el 2017. El seu treball s’ha mostrat a més de 50 exposicions internacionalment, i forma part de col·leccions com la Tate Modern o la National Gallery de Victoria.

Ana Esmith és una periodista, performer i instagramer madrilenya coneguda rere el nom de Miss Beige. Esmith va estudiar Art Dramàtic a Londres, on va residir i treballar a l’escena londinenca com a creadora i directora durant més de 15 anys. La seva formació periodística i artística s’uneixen de la mà dins el camp de la performance amb Miss Beige, la seva primera exploració en un treball no verbal. Els rituals de l’aparença, l’estètica de l’artifici i la reflexió sobre el gènere formen part del rerefons conceptual del seu treball on allibera la imatge de la feminitat entesa com a construcció cultural basada en convencions arbitràries, imposades al llarg dels segles.

Sofía Moro és una fotògrafa freelance especialitzada en el retrat editorial. És col·laboradora habitual de les revistes Vanity Fair i El País Semanal, on ha publicat més d’un centenar de retrats i més de 20 reportatges de portada. Paral·lelament desenvolupa projectes més personals entorn als Dret Humans com és el cas del llibre ¿Quién merece morir? (2018) o l’exposició Cuidadoras (PhotoEspaña 2020). El 2010 va guanyar el primer premi del concurs Foto-Nikon, dins la categoria de retrat, i el 2019 va resultar finalista en el concurs internacional LensCulture Portrait Awards.

Fernando Maquieira és un músic i fotògraf espanyol especialitzat en fotografia d’art i arquitectura. Entre les seves múltiples publicacions cal destacar la Guía Nocturna de Museos, on planteja una nova mirada museística sota la influència de la nit i l’absència de llum. També adquireix rellevància el seu llibre Alucinosis (2018) inspirat en unes diapositives de viatges que tenia guardades en caixes de cartó, i que va trobar anys després plenes de fongs i bactèries degut a la humitat. Un estudi sobre l’atzar i el pas del temps ple de colors i formes psicodèliques que es va poder veure en format exposició durant la passada edició del festival Revela’t (2019)

Jon Cazenave és economista i artista visual. La seva aproximació a la fotografia parteix d'una perspectiva antropològica de caràcter íntim per després desenvolupar un llenguatge que incorpora signes i símbols ancestrals a la creació contemporània. Autor auster, silenciós, intens i sintètic, utilitza un procés basat en la recerca del coneixement a través del qüestionament introspectiu on la seva darrera finalitat és una millor comprensió del context que l'envolta. De 2007 a 2019 treballa en un projecte a llarg termini anomenat Galerna que publica el 2020 de la mà de l'emblemàtica editorial Éditions Xavier Barral i Dalpine.

Glòria Oyarzabal és una artista visual i fotògrafa, llicenciada en Belles Arts, programadora i cofundadora de la sala de cinema independent La Enana Marrón (Madrid, 1999-2009), diversifica la seva activitat professional entre el cinema, la fotografia i l'ensenyament. Viu 3 anys a Mali desenvolupant el seu interès per a la construcció de l'imaginari africà, els processos de colonització/descolonització, les noves tàctiques de colonialisme i les diverses veus al voltant dels feminismes africans. En 2017 realitza la residència artística “Ranchito Escorxador Nigèria” a Sud-Àfrica entre Madrid i “Art House Foundation Lagos” (Nigèria) que li permet desenvolupar la seva investigació sobre la colonització del concepte de dona. Entre els molts reconeixements que ha rebut destaca el Aperture Paris Photo Best Photobook of the Year Award 2020.

Formentera Fotogràfica és fotografia en família. Un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït conduïdes per grans noms de la fotografia contemporània. El festival està dirigit a professionals, estudiants i/o aficionats de la imatge amb ganes d’intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector en un entorn idoni com Formentera.

Des de 2013 el Formentera Fotogràfica ha comptat amb la presència de 75 fotògrafes i fotògrafs de referència com Alberto García Alix, Martin Parr, Joan Fontcuberta, Isabel Muñoz, Donna Ferrato, Eugenio Recuenco, Chema Madoz, Joana Biarnés, Colita, Manuel Outumuro, Samuel Aranda, Gervasio Sánchez, Antoine d’Agata, Manel Esclusa, Tino Soriano, Carlos Pérez Siquier i Cristina García Rodero, entre d’altres.

5 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà dissabte comença l’obertura gradual dels mercats artesans i artístics a Formentera

foto 2021 mercatsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que demà dissabte 1 de maig, comença l’obertura dels mercats artesans i artístics a l’illa de Formentera. Demà s’inicia l’activitat al mercat de Sant Francesc i al mercat des Pujols. El dia 15 de maig està prevista l’obertura del mercat de la Mola; el 29 de maig, el de Sant Ferran; i a principi de juny, encara amb data per confirmar, el de la Savina.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat: “En un principi, la previsió era obrir els mercats el 15 de maig, però s’ha atès la petició dels artesans de poder obrir una mica abans. Entenem que encara que en aquest moment no hi ha gaire activitat, també és important i necessari per a ells poder obrir i començar a fer feina”.

Els mercats romandran oberts fins al mes d’octubre, i enguany, igual que l’any passat, “el Consell de Formentera bonificarà el cent per cent de l’ocupació de via pública de totes aquelles parades que estiguin en sòl públic depenent de l’administració local”, ha assenyalat la consellera de Comerç, Ana Juan.

Respecte als horaris, s’aniran adaptant a la situació que marquin els protocols d’emergència sanitària, tant dels horaris comercials com pel que fa al toc de queda. Així, el mercat des Pujols començarà demà, de dilluns a diumenge, des de les 19 hores fins a les 22 hores. Mentre que el mercat de Sant Francesc mantindrà el seu horari habitual, de dilluns a dissabte, de 10 a 14 hores.

30 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

FORMENTERA20 cita experts en màrqueting, comunicació i creativitat a l’illa de Formentera

foto 2021 f 2.0El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que entre el 27 al 30 de maig tendrà lloc a la nostra illa la IX edició del Formentera20. Durant aquests 4 dies experts en cultura digital compartiran idees i talent en diferents espais de l’illa, ho faran en un format proper seguint el lema de Formentera20, #DesconnectarPerConnectar.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seva satisfacció perquè es puguin reunir un equip d’experts en màrqueting i comunicació a Formentera. “Aquest certamen ajuda a incrementar l’arribada de visitants en temporada baixa, uns visitants que a més promocionen la nostra illa. Un fet que té més importància aquest any marcat per la pandèmia, perquè podran gaudir i compartir a través de les xarxes socials els meravellosos espais a l’aire lliure que ofereix Formentera”, ha declarat la presidenta.

“Aquesta és una oportunitat per a fer treball en xarxa, compartir idees, buscar inspiració i estar al dia de tot el que esta passant en l’entorn digital acompanyats pels millors experts. Com cada edició reconeguts experts en màrqueting, comunicació i creativitat es donaran cita a l’illa per compartir coneixement, idees i veure les últimes tendències en cultura digital”, segons explica la seva directora Rosa Castells que assegura que es busca “l’excel·lència en l’equip de ponents”. La nota internacional ve amb Patricia Reis, vicepresidenta d’HBO i @isabelitavirtual, directora creativa i guanyadora d’un Webby Awards pel millor contingut en Art i Cultura.

Equip experts:
Patricia Reis, VP Marketing, HBO
Mónica Moro, Dirª. General Creativa, McCann Espanya
Elena Bule, Dir.ª Comunicació, Twitter Espanya
Carlos Fernández Guerra, Dir. Digital & Social Media Manager, Iberdrola
Miquel Martí, CEO, Barcelona Tech City | www.barcelonatechcity.com
Mar Abad, Dir.ª i Cofundadora, Segell de Podcast El Extraordinario [Abans va fundar la revista Yoroboku i la productora Brands & Roses]
Soraya Castellanos, Spain Lead, TiK ToK
Isabel Martínez, Dir.ª Creativa, @isabelitavirtual
Javier Piedrahita, Director, Marketingdirecto.com [modera el debat]

A qui va dirigit? Va dirigit a professionals apassionats del món digital, emprenedors, comunicadors, amants del màrqueting i comunicació, agències, equips de comunicació i persones curioses i que volen estar al dia per comunicar bé el seu projecte o negoci.

Parlarem de comunicació, màrqueting, creativitat, construcció de marca, continguts, mitjà social i el bon ús de les xarxes socials que cada vegada més formen part de la nostra vida. La proximitat entre tots els participants fa que hi hagi un treball en xarxa real i un intercanvi d’idees que serveix com a punt de partida de nous projectes, aquest és un punt important i diferenciador de Formentera20, que no es dona a cap altre esdeveniment, segons assegura Rosa Castells.

Teniu més informació al web formemtera20.com on es poden fer les inscripcions, ja queden poques places. Els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte en el preu del certamen. L’aforament és limitat.

28 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera intensifica la promoció nacional i internacional

foto 2021 madrid ALa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, han participat avui a Madrid en un acte promocional adreçat a agents de viatges i empreses especialitzades per promocionar l’illa de Formentera en el mercat nacional i internacional per a aquesta temporada.

En la presentació s’han destacat les oportunitats de gaudir de la natura i dels espais a l’aire lliure que ofereix l’illa de Formentera com a valor afegit destacat arran la pandèmia, segons ha explicat la presidenta que ha fet incidència en “l’experiència que va significar l’any passat, primer any d’afectació de la covid, perquè el sector turístic i els seus serveis estiguin més preparats per adaptar-se a les noves normatives de seguretat sanitària i oferir una destinació el més segura possible”.

Aquesta tarda, la presidenta i el cap de Promoció participaran també a Madrid en un programa de Capital Radio “Miradas Viajeras” per parlar de la destinació Formentera. L’emissió del programa serà demà dissabte. Com sempre es farà una crida especial per atreure turisme en els extrems de temporada, aquest any especialment centrat en l’arribada de visitants a partir del 10 de maig amb el final de l’estat d’alarma.

Diferents accions promocionals
D’altra banda, aquesta setmana s’han dut endavant diferents accions promocionals. Entre el dimarts 20 d’abril i avui divendres s’ha participat en unes jornades organitzades per Tourespaña per promocionar l’illa al mercat de Polònia a través de reunions virtuals. Cal destacar que des de fa anys, Formentera disposa dels principals materials promocionals traduïts al polonès, fet que facilita la tasca de promocionar l’illa en aquell mercat emissor.

Aquesta setmana, també hi ha hagut reunions dels SET, Segments Estratègics de Turisme, en concret de Salut i Benestar, per seguir fent feina de manera coordinada entre el Consell i tots els petits empresaris adherits als SET en la millora de l’oferta de Formentera. Des d’ahir i fins al diumenge, Formentera participa en la fira virtual Suïssa ‘Land in Sicht’, adreçada a la zona de parla alemanya d’aquest país per reforçar l’arribada d’aquest mercat cap a Formentera.

Per últim, ahir el cap de Promoció també va fer des de Madrid una presentació en línia dirigida a premsa especialitzada. Tanmateix, s’està participant avui 23 i 24 a la fira online Fiets & Vandelbeurs dirigida al mercat de Benelux on Formentera està representada per la seva agència de comunicació Baltus Communications. Es tracta d’una fira dirigida al públic finalista de tema d’activitats esportives outdoor.

23 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aprova el Pla de Reactivació Turística 2021/2022

foto 2021 pla reactivacio turisticaLa Comissió d’Ordenació i Promoció Turística (COPT) de Formentera ha aprovat avui el Pla de Reactivació Turística 2021/2022 que determina els eixos i el full de ruta de l’illa per a les pròximes temporades turístiques. La COPT ha estat presidida per la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, juntament amb la vicepresidenta primera, Ana Juan, i ha comptat amb la participació dels representants del sector turístic de l’illa, com ara l’Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, Pimef, CAEB, agències de viatge, així com representants dels partits polítics i el cap de Promoció Turística del Consell, Carlos Bernús.

La presidenta del Consell ha destacat que aquest document s’ha aprovat “amb el consens i les aportacions dels representants del sector i que reflecteix la feina que s’ha portat a terme el darrer any marcat per la covid-19, així com els objectius prioritaris per a Formentera”. “Es tracta d’un pla que, com la situació sanitària actual que estam vivint, també s’anirà adaptant a la pandèmia i a les restriccions que hi hagi en cada moment”, ha assenyalat Alejandra Ferrer.

El pla està dividit en tres parts que fan referència a les mesures sanitàries, de control i informació, a les mesures econòmiques per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi econòmica, i una part referida a la destinació, promoció i model turístic on s’analitzen les debilitats i oportunitats de Formentera i l’adaptació del Pla de Promoció Turística 2021.

Treballar cap a una destinació el màxim de segura possible per a l’estiu 2021
Respecte a les mesures sanitàries de control i informació, s’han recordat les campanyes posades en marxa al llarg de 2020 dirigides a residents i turistes, i s’han determinat algunes necessitats per treballar cap a una destinació tan segura com sigui possible per a l’estiu 2021. Així, la presidenta ha remarcat que “és absolutament necessari que es prenguin les mesures que calguin per garantir el percentatge de vacunació a nivell nacional i europeu que permeti la reactivació econòmica segura”. A més, s’insta el Govern de l’Estat perquè continuï treballant, juntament amb el Govern, per aconseguir corredors segurs, “i fer de les nostres illes una destinació competitiva”, que s’estableixin els operatius necessaris per poder dur a terme de manera eficient els controls d’arribada.

També es demana que, per part de l’Estat, s’implementin els sistemes necessaris per garantir el funcionament del formulari o “passaport sanitari” i la correcta anàlisi i control de les dades.

A més, el document fa èmfasi que, d’una banda, les persones que arribin a Formentera ho facin de manera segura (d’origen amb baixa incidència, amb prova diagnòstica i/o vacunat), i d’altra, que s’ha de garantir ara que la vacunació avança entre la població que, de la manera més àgil possible, es puguin vacunar els treballadors i treballadores i de manera subsidiària garantir un mètode de proves diagnòstiques. També es demana que s’estableixi un preu fix per a aquestes proves.

Entre els punts destacats, també es subratlla que s’hauran d’establir les mesures per poder realitzar test massiu a l’arribada i/o a la sortida de Formentera si el mercat emissor així ho estableix per tornar al país d’origen, a més de la creació d’una infraestructura i servei a aquest efecte.

La presidenta ha destacat també la necessitat de treballar cada illa per separat i establir les mesures adients: “El tractament respecte de les dades sanitàries hauria de ser separat per illes per garantir que no es produeixi el tancament de tota la comunitat a causa de la situació d’una sola illa. També, és imprescindible diferenciar entre els casos positius per la covid-19 de persones residents i els de persones visitants per garantir que la incidència acumulada real i la taxa de positivitat siguin dades reals garantint així que la incidència de persones que marxen no pugui suposar un tancament perimetral”.

Finalment, es demana al Govern la realització d’un document únic, un full de ruta, consensuat amb el Consell de cada illa de les mesures a establir al llarg de l’estiu i de la situació, una vegada aixecat l’estat d’alarma el 9 de maig.

Mesures i propostes econòmiques
Respecte a les mesures i propostes econòmiques, la vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat les ajudes directes i indirectes que s’han portat a terme el darrer any per part de l’Estat i el Govern, com ara els ertos, i que també ha gestionat el Consell, així com altres mesures pròpies, com la bonificació de taxes d’ocupació de via pública, l’ampliació del termini d’execució d’obres, les línies d’ajuts als autònoms i petites empreses que encara estan obertes, fins al 30 d’abril. “Seguim fent feina per poder portar a Formentera cap a la recuperació econòmica i que el nostre destí turístic sigui com abans de la pandèmia”, ha assenyalat la vicepresidenta.

Entre les propostes, s’ha demanat que sigui possible realitzar ertos totals o parcials també al llarg de la temporada turística, com després de la temporada; i que el pagament de l’ITS en funció de la baixada de l’ocupació també es prorrogui fins a la tornada a la normalitat.

També s’ha aprovat establir mesures de bonificacions que puguin reduir els costos de les empreses per garantir la seva viabilitat, així com treballar amb les navilieres per garantir les connexions adequades i tarifes que puguin afavorir estades més llargues.

Promoció i model turístic
El pla de reactivació també recull un resum del Pla de Promoció Turística 2021, on es destaca la destinació, promoció i model turístic i on s’analitzen les debilitats i oportunitats de Formentera. Un model que continua apostant per una Formentera sostenible, que impulsa la mobilitat sostenible, la reactivació de camp, la protecció de la cultura i el nostre patrimoni i que té com a objectius l’equilibri social, la millora econòmica i la protecció de l’entorn.

21 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 47

4

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)