• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera es promociona a la BIT de Milà per atreure visitants en els extrems de la temporada

foto 2023ii bitEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, participarà entre aquest diumenge 12 i dimarts 14 de febrer en la fira BIT (Borsa Internacional de Turisme) de Milà. Formentera hi està present amb un estand on mostrarà els seus encants al públic directe en el primer dia de la fira; les altres dues jornades es promocionarà davant el públic especialitzat com operadors turístics, premsa i agents de viatge.

Formentera promocionarà davant el públic italià l'oferta dels mesos de temporada baixa. Es mostrarà l'illa com una destinació sostenible en què es poden fer activitats culturals, esportives, patrimonials i gastronòmiques, sempre en contacte amb la natura. Les rutes verdes i ornitològiques són uns altres atractius que també s'hi promocionaran, segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

"Amb la participació en aquesta fira se cerca preservar un turisme que tradicionalment ha set fidel a Formentera, i també atreure el públic familiar o el tipus de visitant respectuós amb la natura i les tradicions de l'illa", segons ha afegit Alejandra Ferrer. Durant la passada temporada, el mercat italià va ser el segon per darrere de l'espanyol, i ha representat el 28,01 %, mentre que el nacional ha representat el 39,28 %.

10 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera disposarà de les dades d'una de les principals companyies de targetes de crèdit per aconseguir informació en relació a la despesa dels seus visitants

foto 2023i dades mastercardEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha arribat a un acord amb Mastercard per obtenir dades de la despesa segmentada per gremis que han fet els visitants de Formentera de forma digital durant aquest 2022 a través de targetes d'aquesta companyia. Les dades, que són totalment anònimes, seran comparades amb les del 2019 (any precovid).

"D'aquesta manera pretenem obtenir informació objectiva sobre quines son les preferències dels nostres turistes, on consumeixen, què consumeixen i en quins moments, així podrem saber quina és la despesa real per dia i a més d'extreure altres informacions interessants per a l'Observatori pel que fa al cost dels béns i serveis a l'illa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

A hores d'ara, les dades que ofereix Mastercard són de turistes internacionals, que són els que més fan servir aquest tipus de targeta. Des de l'àrea de Turisme ja s'està treballant per arribar a acords similars amb VISA i ampliar la informació del públic nacional.

Despesa
Segons les dades del baròmetre de satisfacció turística, aquesta temporada 2022, la despesa mitjana ha set similar a l'any anterior, entorn dels 98 euros. Altres dades d'Ibestat parlen d'una despesa de 173 euros per dia a les Pitiüses.

Com ha destacat la consellera, "amb aquestes nova informació de Mastercard des de l'Observatori es disposarà de dades objectives, no tretes d'enquestes que sempre són dependents de les preguntes que es realitzen i també de la memòria immediata de qui respon". Ha afegit que "analitzant aquestes dades podrem comparar-les, millorar-les i ampliar la informació sobre la despesa i les preferències d'una part important dels visitants". En els pròxims mesos aquesta informació es compartirà amb el sector i es publicarà a la web de l'Observatori.


26 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de Madrid Fusión amb la presència de cinc restauradors i sis productors locals de Formentera

foto 2023i madrid fusion bAvui s'ha iniciat el congrés gastronòmic Madrid Fusión que se celebra al recinte firal d'Ifema fins al pròxim dimecres 25 de gener. A la fira es promociona el producte local i la gastronomia de Formentera, els restauradors de l'illa faran mostres de cuina i s'oferirà degustacions dels productes locals.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer també assisteix a la fira i ha fet una valoració molt positiva del primer dia d'obertura: "hem pogut comprovar com molta gent s'ha interessat per la nostra destinació i la nostra cuina i producte local". En aquest sentit, ha volgut agrair la participació dels restauradors i productors "per ajudar-nos a promocionar el nostre món gastronòmic en una de les fires de més rellevància estatal i on queda clar que aquest és un valor afegit i un reclam per als nostres visitants que, a més, reforça la nostra singularitat i identitat pròpia".

Estand propi
Formentera disposa d'un estand amb informació relativa a la destinació, que fa especial incidència en el món gastronòmic. Així mateix, hi ha informació de la campanya de l'àrea de Medi Rural "De Formentera amb molt de gust" per distingir, fomentar i promocionar la venda de producte local, així com del mapa Formentera Slow Food, que localitza els productors i distribuïdors de productes de quilòmetre zero que hi ha a l'illa i el llibre de receptes "Sabors de Formentera". D'altra banda, hi ha una zona on es fan projeccions de vídeos i una petita zona de reunió per realitzar entrevistes amb agents de viatge, premsa o explicar els productes al públic directe.

Mostres de cuina i degustacions de producte local
Sota l'eslògan "Formentera per menjar-se-la", avui dilluns 23, dimarts 24 i dimecre 25 de gener els restaurants Can Pasqual, Tanga, Capri, Capritxos i Quimera fan mostres de cuina en directe ajuntant la cuina tradicional de Formentera amb productes de la terra, sempre amb un toc de modernitat per innovar en els plats. Així mateix, es fan degustacions de productes locals com ara vi (bodega Terramoll i bodega Es Cap), oli (Sa Tanca des Clot), pa (can Manolo), peix sec (Peix Sec Formentera), sobrassada (Carnisseria San Francisco) i sal líquida (Salines de Formentera). Els alumnes del mòdul de restauració de l'IES Marc Ferrer ajuden a servir les creacions culinàries i els productes locals a més de traslladar la seva història i detalls concreta a tot qui s'apropi a l'estant.


23 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

'Formentera per menjar-se-la' arriba al congrés gastronòmic de Madrid Fusión

foto 2023i madrid fusion 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre el 23 i el 25 de gener cinc restaurants de l'illa i sis productors locals participen en el congrés gastronòmic Madrid Fusión que se celebra al recinte firal Ifema de Madrid. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer assistirà a la fira i ha agraït als restauradors i productors de Formentera la seua participació.

"El món gastronòmic s'ha convertit en un reclam turístic, i tant la cuina de Formentera, com els productors, estan fent una gran aposta per oferir un producte de qualitat, que no perd els orígens de Formentera però genera noves sensacions i s'adapta a les necessitats d'avui dia. Això és el que es podrà degustar a Madrid Fusión com un atractiu més de la nostra illa", segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Formentera disposarà d'un estand de 6 metres per exposar informació relativa a la destinació Formentera, fent especial incidència en el món gastronòmic, com el llibre "Sabors de Formentera". Així mateix, hi haurà informació de la campanya "De Formentera amb molt de gust" per distingir, fomentar i promocionar la venda de producte local, així com del mapa Formentera Slow Food, que localitza els productors i distribuïdors de productes de quilòmetre zero que hi ha a l'illa. D'altra banda, hi haurà un apartat amb projecció de vídeos i taules i cadires per realitzar entrevistes amb agents de viatge o premsa.

Mostres de cuina i degustacions de producte local
Sota l'eslògan "Formentera per menjar-se-la", el dilluns 23 i dimarts 24 de gener els restaurants Can Pasqual, Tanga, Capri, Capritxos i Quimera faran mostres de cuina en directe ajuntant la cuina tradicional de Formentera amb productes de la terra, sempre amb un toc de modernitat per innovar en els plats. Així mateix, es faran degustacions de productes locals com ara vi (bodega Terramoll i bodega Es Cap), oli (Sa Tanca des Clot), pa (can Manolo), peix sec (Peix Sec Formentera), sobrassada (Carnisseria San Francisco) i sal líquida (Salines de Formentera). Els alumnes del mòdul de restauració de l'IES Marc Ferrer ajudaran a servir les creacions culinàries i els productes locals.


20 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ven l'experiència única de visitar l'illa mentre es cuida d'ella

foto 2023i fitur ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, assisteixen en representació de Formentera aquests dies a la fira internacional turística, Fitur, que se celebra a Madrid.

La presidenta Ana Juan ha assenyalat que Formentera es mostra a Fitur com un destí "consolidat" i que a la fira s'està "treballant intensament des de l'àrea de Promoció Turística per potenciar el turisme tranquil i respectuós amb la nostra illa que volem" i per això "és mostra aquí a Fitur la Formentera de sol i platja que es combina amb la nostra riquesa natural, patrimonial, cultural, gastronòmica, esportiva...". Ana Juan també ha destacat, "amb prudència", les "bones previsions del turisme nacional per a 2023, un mercat líder per a Formentera", segons ha apuntat la presidenta.

Presentació
Avui, a l'estand de les Illes Balears, la vicepresidenta i responsable de Turisme ha fet una presentació de la destinació de Formentera davant la premsa i públic especialitzat. Alejandra Ferrer ha recordat els inicis del turisme a Formentera que va significar una millora de la qualitat de vida dels residents, però que a la vegada ha suposat molts reptes per aconseguir protegir-la i que segueixi sent una illa tranquil·la. "Aquest procés ha fet que hores d'ara l'illa tengui una identitat única, familiar, senzilla i amable on els seus amfitrions, que som els formenterers i formentereres, volem rebre als nostres convidats, que són els visitants, perquè gaudeixen de la seua singularitat, però cuidant-la". En aquest sentit, s'ha projectat un vídeo titulat: Formentera, una illa per cuidar.

Dins les activitats promocionals, s'estan celebrant reunions amb portals webs especialitzats en dades i reserves, revistes, agents de viatges i operadors turístics, entre d'altres. "D'aquesta manera volem reforçar la promoció en el que des del 2022 s'ha convertit en el principal mercat per a Formentera, per poder incrementar l'arribada de turistes nacionals en els extrems de temporada o directament en la temporada baixa, ja que per proximitat aquestes visites poden ser més fàcils", segons ha declarat Alejandra Ferrer.

'Blue Islands, illes blaves i circulars'
Després de la presentació, la presidenta del Consell ha participat en el esdeveniment 'Blue Islands, illes blaves i circulars' juntament amb representants d'altres illes espanyoles i de la Mediterrània. Ana Juan ha participat en la taula rodona 'Dones liderant el canvi' i ha parlat dels "efectes de la triple insularitat en una illa que a l'hivern pateix la falta de connectivitat, qüestió que per fi ja s'està garantint i d'altra, l'excés d'embarcacions que patim al nostre litoral, uns del més massificats de la Mediterrània". Juan ha insistit que "és necessari posar límits, i com exemples de treball que s'està fent per part de les administracions ha destacat el control dels fondejos al parc natural, la regulació d'entrada de vehicles a l'illa o la pionera regulació i protecció de s'Estany des Peix". "Treballam per aconseguir l'equilibri entre l'activitat turística i la qualitat de vida dels nostres residents", ha afegit Ana Juan.

Enguany, l'estand de les Illes Balears està inspirat en la posidònia oceànica i Formentera té un apartat específic amb divers material promocional sobre les opcions de fer turisme principalment familiar fora de la temporada alta.

El mercat nacional a l'any 2019 (any precovid) representava el 29 %, sent el segon darrere de l'italià (37,2 %). Aquest any 2022 ha superat a l'italià per 11,17 punts, ha representat el 39,28 % dels visitants, mentre que l'italià ha representant el 28,01 %. Al 2021 va representar el 50,68 % i al 2020 el 75,56 %. però varen ser dos anys marcats per la pandèmia en què el mercat de proximitat es va incrementar per aquest motiu.


19 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 77

9

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)