• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

El conseller d'Habitatge de reuneix amb el candidat del Partido Libertario en les passades eleccions per escoltar les seves propostes en aquest sentit.

El conseller d'Habitatge del Consell Insular de Formentera, Artal Mayans, s'ha reunit aquest matí amb el candidat del Partido Libertario a la presidència de la institució insular en les passades eleccions, Pedro Galli, per escoltar les seves propostes en matèria d'habitatge i intercanviar opinions. Segons ha destacat Mayans, “la reunió s'ha produït en un to de cordialitat i proximitat” i ha servit, entre altres coses, “per escoltar propostes alternatives que sempre són ben rebudes com la necessària reducció de la burocràcia i l'agilitació dels temps de resposta en matèria d'urbanisme”. Malgrat la cordialitat de la trobada, el conseller d'Habitatge ha indicat que “no s'ha arribat a un consens quant a la solució aportada pel senyor Galli, que defensa l'absoluta liberalització del sòl del territori insular”.

Els turistes de Formentera mantenen un elevadíssim grau de satisfacció després de la seva visita a l'illa

El conseller de Turisme del Consell Insular de Formentera, Artal Mayans, ha presentat aquesta tarda els resultats de l'enquesta de satisfacció turística que elabora anualment la institució insular mitjançant enquestes directes realitzades durant tot l'estiu als turistes a l'hora d'abandonar l'illa a través de l'Observatori de Dades del Consell.

Una enquesta que, segons ha destacat Mayans, posa de manifest l'elevadíssim grau de satisfacció que mostren els visitants de Formentera: un 97,6%. A més, es manté un elevat grau de fidelització, amb una estada mitjana cada vegada més llarga. Platges, naturalesa, paisatge i tranquil·litat són els motius pels quals els turistes trien visitar l'illa, a més de tractar-se dels elements més valorats a l'hora de finalitzar les seues vacances.

El conseller ha assenyalat així mateix que de l'enquesta es desprèn que els turistes “valoren positivament les activitats que conviden a fer esport o cuidar la salut”, encara que n’hi ha molts que les desconeixen. També valoren positivament que es promoguin activitats relacionades amb esdeveniments per al desenvolupament sostenible, així com Formentera Eco, Save Posidònia, Formentera Astronòmica i similars.

D'altra banda, el nivell de preus genera queixes als turistes espanyols bàsicament, a més d'haver-hi descontent en relació amb el manteniment de les carreteres i els camins, la il·luminació i la senyalització. Un altre aspecte del qual es queixen els turistes que visiten Formentera és l’escassesa d'activitats complementàries tant per a nens com per a majors.

“En general estam satisfets amb el resultat que es desprèn de l'enquesta, i ens ajuda a ser conscients de les problemàtiques que troben els turistes i som aquí per treballar i intentar solucionar-les”, ha manifestat el conseller de Turisme. De qualsevol forma, ha remarcat que, per a l'any que ve, “es farà una modificació substancial de la metodologia emprada amb la finalitat d'arribar a més públic i que sigui més eficient i més àgil tant per a l'enquestador com per al turista. Intentarem reduir el temps de l'enquesta, que en l'actualitat és de 15 minuts, ja que en ple agost és difícil trobar algú que es vulgui per a tota aquesta estona a ple sol en el port per a contestar l'enquesta. Estam treballant en diferents opcions. Hem contactat amb la UIB perquè ens ajudin amb aquest projecte, així com amb Ibestat, i per al pròxim estiu tendrem la nova metodologia optimitzada, sempre respectant els criteris d'avaluació que tenim ara mateix”.

Formentera reclama a EasyJet més connexions en temporada mitjana i baixa

El Conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, ha expressat al CEO de l'aerolínia EasyJet, Garry Wilson, la seua preocupació per la falta de connexions aèries en temporada mitjana i baixa, a més de per l'encariment del preu dels bitllets.

Mayans ha esgrimit aquestes queixes durant la reunió mantinguda entre representants dels diferents consells i la cúpula directiva de la companyia davant dependència que té l'illa de Formentera dels vols que arriben a Eivissa.

Wilson ha explicat que l'hipotètic increment de freqüències hauria de donar-se de la mà del sector privat “perquè els nostres clients busquen experiències, i en arribar a les illes s’ho poden trobar tot tancat”.

De qualsevol forma, Mayans s'ha mostrat satisfet amb el compromís de l'aerolínia de respondre a les necessitats que es demostrin en el mercat.

Formentera es destapa com una destinació turística ideal per als turistes xinesos en temporada baixa

L'illa de Formentera encaixaria com una destinació turística ideal per als ciutadans asiàtics, especialment els xinesos, en temporada baixa. Així s'ha desprès de la reunió mantinguda en el matí d'avui entre el conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, i la representant de l’operador turístic asiàtic Asialink a Espanya, Jennifer Zhang.

Zhang ha assenyalat que el principal nínxol turístic de la zona asiàtica són les grans ciutats de la Xina, com Xangai, que tenen molta població i amb un alt poder adquisitiu, per la qual cosa són on caldria realitzar un major esforç promocional.

Així mateix, ha destacat que es tracta d'un turisme al qual li agrada provar la gastronomia local, a més del servei prèmium, “ja que fugen de la paraula luxe”, ha indicat la responsable d’Asialink. A més, els agrada tot el rústic i les activitats complementàries.

Artal Mayans ha indicat que per a aquest nínxol turístic Formentera ofereix activitats aquàtiques i esports nàutics, una cosa molt valorada pels ciutadans de les grans ciutats xineses. “Seria un turisme molt compatible amb l'illa d'Eivissa”, ha assegurat el conseller insular de Turisme, “ja que els permetria passar la seua estada a Formentera i desplaçar-se puntualment a Eivissa per a assistir a algun esdeveniment o per a realitzar determinades activitats”. Seria, a més un turisme clau per a la tan anhelada desestacionalització.

Formentera esgrimeix la seua mitja marató davant l'interès de l’operador turístic TUI de fomentar el turisme esportiu

El Consell Insular de Formentera ha esgrimit davant l’operador turístic TUI la ja més que consolidada mitja marató de l'illa com un al·licient més per als clients d'aquesta companyia. El conseller de Turisme, Artal Mayans, ha convidat personalment al CEO de TUI, Sebastian Ebel, que ha confessat que no fa molts anys ell mateix participava en maratons, al fet que vengui a l'illa a gaudir de l'experiència de la mitja marató i de tota l'oferta complementària que comporta aquesta experiència.

Ebel, que ha assegurat així mateix que la millor època de la seua vida varen ser les seues primeres vacances a Formentera quan encara era un nen, ha explicat que un dels productes que vol fomentar TUI és el turisme esportiu, cosa que coincideix amb les propostes del Consell Insular de Formentera, que vol fer de l'esport i dels esdeveniments esportius un dels eixos de la promoció turística.

Un altre dels aspectes que s'han tractat en la reunió amb TUI és la necessitat que les destinacions turístiques siguin cada vegada més sostenibles i que sàpiguen compaginar l'activitat turística amb la protecció del medi ambient. En aquest sentit, Mayans ha recordat que el fet que per accedir a Formentera faci falta arribar amb vaixell ha afavorit que no s'hagi massificat, la qual cosa ha afavorit que s'hagin mantingut “les aigües cristal·lines i les platges d’arena blanca”.

Mayans ha recordat també que des del Consell Insular s'han implementat diverses polítiques de conservació ambiental “per preservar el seu entorn natural únic”. Entre aquestes actuacions ha destacat la protecció de les dunes i els fons marins, les restriccions en la construcció i la regulació de l'entrada de vehicles a l'illa, entre altres coses.

Més articles...

Pàgina 1 de 77

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)