• Català
  • Castellano
  • English
Web de Turisme de Formentera
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Una conferència sobre les abelles obre enguany el cicle de la Universitat Oberta per Majors a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Majors, informa que el pròxim 31 de gener comença una nova edició del cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors (UOM) a Formentera. Aquest cicle, dirigit a gent des dels 50 anys en endavant, se celebra en diferents localitats de l'illa, Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola, per afavorir la participació de les persones interessades.

L'acte d'inauguració se celebrarà el próxim 31 de gener amb la presència de la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer; la vicepresidenta primera del Consell i responsable de l'àrea de Majors, Ana Juan, i el director de la UOM, Antoni Gamundí.

La vicepresidenta primera del Consell, Ana Juan, ha animat a la població de l'illa “a partir de 50 anys” a participar enguany en aquestes conferències “de temàtica molt interessant i variada pels formenterers i les formenteres i que compten amb la participació de destacats ponents”.

Calendari de conferències:
31 de gener (Sant Francesc) Agricultura ecològica: com podem controlar les plagues i afavorir les abelles?, a càrrec de la doctora Mar Leza, professora del Departament de Biologia de la UIB.
21 de febrer (Sant Ferran) Formentera: emigració i exili (segles XIX-XX), a càrrec del doctor Santiago Colomar, professor de l’IES Marc Ferrer.
13 de març (Sant Francesc) Història de Formentera: de l’any 550 a l’any 1750, a càrrec del doctor Antoni Ferrer Abárzuza, historiador i investigador.
3 d’abril (Sant Ferran) Desxifrant el codi secret de les malalties, a càrrec de la doctora Cassandra Riera, professora d’educació secundària.
24 d’abril (la Mola) La Mola: notes de l’edat moderna i contemporània, a càrrec del senyor Felip Cirer, filòleg i director de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera.
8 de maig (Sant Francesc) Estampes d’un any i d’un temps, a càrrec del senyor Antoni Marí, Rota, mestre jubilat.
22 de maig (Sant Ferran) Llinatges de Formentera i procedència, a càrrec del senyor Joan Albert Ribas, filòleg.
22 de maig de 2019 Cloenda del cicle, a les 17 hores (Sant Ferran).
Les conferències se celebren en el club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc en el centre social dels majors de Sant Ferran i en la Casa del Poble de la Mola; totes les xerrades començaran a les 17 hores.

23 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es presenta com un ‘Laboratori de Sostenibilitat’ a Fitur

presentacio---fitur-2jAvui dijous 23 de gener la presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha presentat a Fitur la destinació “Formentera: Laboratori de Sostenibilitat”. Alejandra Ferrer ha explicat que Formentera “és una illa de petites dimensions però que ofereix moltes possibilitats, tant pel que fa a la seva agenda cultural i esportiva, com a les possibilitats de gaudir de la seva natura i sobretot de la seva tranquil·litat”.

Alejandra Ferrer també ha destacat el caràcter propi de l’illa de Formentera i ha convidat que es visiti fora dels mesos de temporada alta quan hi ha moltes activitats programades com “la mitja marató, el Formentera Jazz Festival, els caps de setmana gastronòmics i el Formentera Zen, entre moltes altres”.

D’altra banda, la presidenta ha parlat sobre la necessitat de Formentera de trobar l’equilibri entre el turisme, la qualitat de vida dels residents i la protecció del medi ambient, “sobretot tenint en compte que el nostre principal atractiu i el motiu pel que ens visiten els turistes és el nostre paisatge, la nostra natura i tranquil·litat”.

“Des de fa mes d’una dècada estem treballant per aconseguir trobar l’equilibri i ser una illa sostenible amb projectes com l’aposta per la mobilitat sostenible, el Save Posidonia Project i la regulació d’entrada de vehicles, que vàrem iniciar el passat estiu, entre d’altres”, segons ha explicat la presidenta que ha afegit que “les regulacions no cerquen restringir, sinó garantir que tant els visitants com els residents podrem gaudir per molts d’anys de la nostra illa tal com és ara”.

A més, per la seva idiosincràsia “Formentera és un lloc idoni per ser un laboratori de sostenibilitat i així poder traslladar els projectes a altres destinacions turístiques, demostrant que es possible trobar l’equilibri entre cura del medi ambient i el benestar de residents i visitants”.

Aquesta presentació s’ha fet a l’estand de les illes davant mitjans de comunicació nacionals i internacionals i s’emmarca dins la celebració del dia de les illes a Fitur. La fira turística se celebra a Madrid fins al pròxim diumenge 26 de gener.

23 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona a Fitur ‘com una illa on tenir experiències úniques i on el luxe és la conservació del territori’

foto 2020 Esports aquaticsAquest dimecres 22 de gener obri portes Fitur, la fira internacional de Turisme que se celebra a Madrid fins al pròxim diumenge 26 de gener. En aquesta trobada Formentera es promocionarà com una illa sostenible amb l’objectiu de reforçar els mercats tradicionals com l’espanyol, l’ italià, el francès, portuguès i l’holandès.

La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, encapçalarà la delegació de Formentera juntament amb el cap de promoció, Carlos Bernús. Els responsables de la promoció de Formentera es reuniran amb empreses especialitzades en viatges online i revistes de viatges els primers tres dies de fira, “els darrers dos dies, la fira s’obri al públic general i Formentera mostrarà els seus encants al públic nacional i així es podrà prendre el pols a la temporada 2020”, segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer.

“Sostenibilitat, cultura i esports són els principals atractius que es destacaran de la nostra illa que pretén potenciar l’arribada de visitants en els extrems de temporada”, ha afegit la presidenta.

Presentació de les illes
El dijous 23 de gener serà el dia de les illes i es farà una presentació de la destinació Formentera, ‘Laboratori de sostenibilitat: una illa on tenir experiències úniques i exclusives i on el luxe és la conservació del territori’, en què es parlarà de “la estratègia de sostenibilitat passada i futura on destacaran projectes pioners com els punts de recàrrega, el Save Posidonia Project i la regulació d’entrada de vehicles”, segons ha declarat, Alejandra Ferrer.

Formentera es promociona amb material de l’illa com a destinació de vacances en el passadís central de la fira a l’estand de les illes Balears. Com a novetat es mostrarà el mapa de “Slow food” per potenciar i posar en valor els productors i productes locals i el Calendari de activitats 2020.

Altres fires promocionals
Aquesta setmana Formentera també es promociona en el Saló de Turisme de Nantes, França, (24 al 26 de gener), en el Saló de Viatges Quo Vadis de Ginebra, Suïssa, (24 al 26 de gener) i hi ha representació de les empreses de submarinisme en el Saló Nàutic Boot Dussëldorf, Alemanya, (18 al 26 de gener).

En els pròxims mesos també es farà una ruta promocional per ciutats espanyoles com Barcelona, Madrid, València, Bilbao i Sevilla, que tenen connexió directa amb l’aeroport d’Eivissa.

20 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Premis campanya Nadal Compra a Casa

nadal-compra-a-casa1El Consell de Formentera i la Pimef han lliurat avui el primer premi de la targeta regal que es va sortejar amb motiu de la campanya ‘Al Nadal Compra a Casa’. La consellera de Comerç, Ana Juan, ha entregat la targeta regal de 200 euros a l’afortunat guanyador, Luigi Piacenzi, en presència de la gerent de la Pimef, Lidia Alvarez. El segon premi, de 100 euros, ha estat per Neus Marí Riera.

Els avantatges de comprar al petit comerç de l’illa continuen els pròxims mesos amb la nova campanya d’hivern impulsada des del Consell i Pimef. Així, totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa durant l’última setmana de cada mes (gener, febrer i març), podran accedir al sorteig d’una targeta amb un saldo cadascuna de 50 €.

Per poder accedir al sorteig han de fer una compra mínima de 15€. El sorteig del mes de gener es realitzarà la primera setmana de febrer; el de febrer, la primera setmana de març; i el de març, la primera setmana d’abril.


15 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Sis restaurants i quatre productors locals mostren la gastronomia de Formentera a ‘Madrid Fusión’

foto 2019 formentera gastro 3El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Promoció Turística, participa des del dilluns que ve fins al dimecres en una nova edició de ‘Madrid Fusión’, la fira gastronòmica referent del panorama estatal. En aquesta edició s’ha ampliat la representació formenterera, així com l’espai expositiu del Consell en una fira que enguany se celebra a l’Ifema. La representació illenca estarà encapçalada per la presidenta del Consell i consellera de Promoció Turística, Alejandra Ferrer, que anirà acompanyada pel cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, dos tècnics del Consell, cuiners de sis restaurants de Formentera, un productor d’oli, un altre de peix sec i representants de les dues bodegues de vi de l’illa.

Durant els tres dies de durada de la fira, cada jornada dos restaurants diferents oferiran un showcooking o degustació, on els productes locals tindran un protagonisme especial, com l’anyell, que estarà present en alguns dels plats que elaboren els cuiners, el vi, l’oli o el peix sec. “‘Madrid Fusión’ és una gran oportunitat per fer més visible la nostra gastronomia, mostrar la qualitat dels nostres productes i la gran oferta de restauració que tenim a Formentera, de la qual poden gaudir els nostres visitants”, ha senyalat Alejandra Ferrer.

La presidenta del Consell ha agraït la col·laboració dels restaurants presents a la fira, Vogamarí, Quimera, Can Pascual, Can Vent, Aigua i Sal i Molí de Sal, així com les bodegues Terramoll i Es Cap de Barbaria i els productors locals l’oli de Sa Tanca d’es Clot i el Peix Sec de Formentera.

A més, enguany el Consell de Formentera ha incrementat l’espai expositiu a la fira, que passa de 12 a 24 metres quadrats, cosa que permetrà als cuiners gaudir d’una cuina més àmplia per elaborar els plats.

Nou mapa ‘Formentera Slow Food’
A l’estand de Formentera en ‘Madrid Fusión’ es donarà informació turística general de l’illa, i també concreta del segment gastronomia, com el llibre “Sabors de Formentera” editat l’any 2019, i nous materials, com el mapa anomenat ‘Formentera Slow Food’ on s’especifiquen els productors i els comerços de producte de quilòmetre zero de l’illa. Aquest mapa, del qual se n’han imprès 10 mil unitats, es pot trobar també en format digital al mini web informatiu www.formentera.es/slow-food, adaptat també per a smartphones. En aquesta mini web es pot trobar tota la informació sobre els agricultors de Formentera que conreen productes de l’hort, verdures i hortalisses, així com les dues bodegues, les carnisseries que ofereixen carn de bestiar de l’illa, les peixateries i els productors d’oli.

Els mapes han estat repartits als diferents comerços i es poden obtenir també a les oficines d’informació turística. “L’objectiu d’aquesta acció ha estat respondre a la demanda d’un turista que valora la procedència de les matèries primeres i està interessat a consumir i adquirir aliments de Formentera”, ha senyalat Alejandra Ferrer.

Aquesta acció promocional “Formentera Slow Food” s’inclou dins les desenvolupades amb els Segments Estratègics de Turisme (SETS) que finança l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears i ha tingut un pressupost total de 3.000 euros.

10 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 35

4

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)