• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

El Consell presenta el pla d'enfortiment "per preservar i dinamitzar el teixit comercial de Formentera"

foto 2022 enfortiment AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, va presentar ahir el Pla per a l'enfortiment del comerç de l'illa, "amb l'objectiu de preservar, dinamitzar i millorar el teixit comercial de Formentera", tal com va anunciar la presidenta, Ana Juan, en la presentació d'ahir a la sala de plens davant una trentena de comerciants de l'illa.

En la presentació, la presidenta va estar acompanyada per Oriol Cesena, de la consultoria Focalizza, encarregada de l'elaboració del pla i especialitzada en el desenvolupament i la creació d'eines que contribueixen al desenvolupament de l'activitat comercial. Ana Juan ha recordat que l'elaboració i desenvolupament d'aquest pla "és un compromís de l'equip de govern que es va aprovar en el debat sobre l'estat de Formentera i que també recull les inquietuds i els suggeriments del sector comercial de l'illa". Per a Ana Juan, "la finalitat principal és mantenir i potenciar l'essència del comerç de Formentera i per assolir aquest objectiu és fonamental la col·laboració pública i privada".

Oriol Cesena va explicar que el pla s'estructura en un total de quatre línies estratègiques, onze programes específics i trenta-nou actuacions a desenvolupar en els pròxims anys a Formentera. "Els programes que es derivin d'aquestes línies han de ser suficientment concrets per ser operatius, però també han de resultar prou flexibles per permetre'n la revisió i adaptació a les possibles dinàmiques de transformació comercial que afectin l'illa", va assenyalar.

Les línies estratègiques

Concretament, es plantegen les següents línies estratègiques: impulsar la planificació de l'activitat comercial, amb programes específics per recuperar la imatge i el prestigi del sector als diferents nuclis urbans de Formentera; impulsar la competitivitat del comerç de l'illa i el seu teixit econòmic a través de l'impuls del comerç de proximitat, així com l'activació de serveis vinculats a la pràctica turística i d'estratègies que contribueixin a posicionar el producte local com un element clau del sector productiu. Altres objectius són el de preservar el model comercial de proximitat amb la generació de noves activitats econòmiques a l'illa, així com per generar un cert prestigi al teixit econòmic existent al llarg de l'any. I per últim, promoure i regular l'espai comercial. "La promoció i difusió del sector no només passa per la realització de campanyes de comunicació i promoció, sinó que recull un ampli ventall de subjectes relatius a la implicació de la ciutadania en el fet de comprar a l'illa, en la necessitat de construir un projecte comunicatiu que sigui capaç d'atreure els diferents segments de consumidors", va assenyalar Orio Cesena.


22 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta les seues activitats de pre i posttemporada turística a València, Barcelona i Madrid

foto 2022 activitats turistiques AFormentera ha elaborat una Estratègia de Comunicació Turística per posar en valor els seus atractius i esdeveniments de cara al turisme nacional. Part important d'aquesta són els sis 'roadshows' previstos als principals mercats emissors nacionals amb què es disposa de les millors connexions aèries i marítimes. La primera fase s'ha desenvolupat al mes d'abril, amb presentacions aquesta setmana a València, Barcelona i Madrid davant els principals mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió i en línia) i agents de viatges locals. Aquestes presentacions han tengut un gran interès i assistència de gairebé setanta periodistes i més de quaranta agents de viatge.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el gerent de Promoció Turística, Carlos Bernús, han anat desgranant els atractius i fortaleses d'un destí que en aquests dos anys d'impàs per la pandèmia s'ha donat a conèixer a l'Estat com una destinació segura i de proximitat. A més, han pogut fer a cada ciutat diferents entrevistes a mitjans nacionals que reforçaran la repercussió d'aquests actes. "Formentera ha posat de manifest la seva decidida aposta per la sostenibilitat, explicant els projectes en marxa, com el Save Posidonia, el formentera.eco… i també les activitats de natura, culturals i esportives que es realitzen sempre tenint en compte la protecció del seu entorn i la seva identitat pròpia", ha assenyalat Alejandra Ferrer.

També s'ha posat en valor la ecogastronomia de l'illa, amb productes de proximitat maridats amb els vins de la terra, i és clar, l'hoteleria, amb una variada oferta d'allotjaments de les més diverses tipologies i tarifes.

Alejandra Ferrer ha recordat "la multitud d'esdeveniments que s'organitzen sobretot en temporada baixa, qe permeten desestacionalitzar la destinació, esdeveniments com 'Formetera20', 'Formentera Astronòmica', 'Formentera Fotogràfica' o 'Formentera Zen', entre d'altres, dins de campanyes promocionals de 'Descobreix Formentera', que permeten visitar la destinació, gaudir d'un entorn privilegiat amb el valor afegit dels esdeveniments més diversos de qualitat i d'un moment que permet una escapada amb més tranquil·litat i millor preu".

La segona fase d'aquest 'roadshow' promocional es desenvoluparà al maig, en tres importants mercats emissors més: Màlaga (9), Sevilla (10) i Bilbao (18).

21 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona a la BIT de Milà

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, participa entre aquest diumenge 10 d'abril i el dimarts 12 d'abril en la fira BIT (Borsa Internacional de Turisme) de Milà. Formentera hi està present amb un estand on mostra els seus encants al públic directe, segons ha explicat el cap de Promoció Carlos Bernús.

Així mateix, agents de promoció es reuniran amb operadors turístics i periodistes per difondre les activitats que hi ha durant els mesos de temporada baixa i per mostrar l'illa com una destinació sostenible en què es poden fer activitats culturals, esportives, patrimonials i gastronòmiques, sempre en contacte amb la natura. Les rutes verdes i ornitològiques són uns altres atractius que també s'hi promocionaran.

Amb la participació en aquesta fira se cerca preservar un turisme que tradicionalment ha set fidel a Formentera, i també atreure el públic familiar o el tipus de visitant respectuós amb la natura i les tradicions de l'illa. Actualment, el mercat italià és el segon per darrere de l'espanyol.

8 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 bit mila

Més de cent ofertes de feina de divuit empreses i quatre administracions a la I Fira d'Ocupació i Emprenedoria de Formentera

foto 2022 fira ocupacio AFormentera celebra avui la I Fira d'Ocupació i Emprenedoria de l'illa que ha estat inaugurada per la presidenta del Consell i responsable de l'àrea, Ana Juan; el director general de Formació Professional del Govern balear, Antoni Baos i la directora insular del SOIB d'Eivissa i Formentera, Dolors Roig. La fira se celebra al jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur 'Gabrielet' i ha comptat amb divuit empreses i quatre administracions que han ofert més de cent ofertes de feina. La jornada també compta amb tallers de formació per a gent interessada a emprendre.

La presidenta del Consell ha destacat que "aquesta és la primera fira i desitjam que sigui la primera de moltes, per poder posar en marxa aquesta iniciativa amb un doble objectiu: per una banda establir sinergies i posar en contacte a empreses i treballadors, i d'altra que tant el SOIB com l'IES Marc Ferrer, col·laboradors de la fira puguin oferir la formació que ofereixen". Ana Juan ha destacat que el Consell està treballant per posar en marxa el Centre d'Emprenedoria i que "ajudi a diversificar el sector productiu i l'economia de Formentera".

Des del Consell també s'han exposat les ofertes de feina de l'àrea de Recursos Humans. Així mateix, personal de la Policia Local, Bombers del Consell de Formentera i dels Socorristes han explicat als joves de l'illa la feina què fan i quins són els requisits per accedir als seus llocs de feina.

La directora del SOIB ha destacat que "és un plaer participar en aquesta iniciativa impulsada des del Consell i que ens ajuda a oferir els nostres serveis". El director general d'FP de la conselleria d'Educació del Govern ha assenyalat que "estam molt orgullosos de participar en aquesta jornada" i ha destacat que avui ha visitat l'Aula d'Emprenedoria de l'IES Marc Ferrer, que ofereix quatre cicles formatius, que ajuda a dotar Formentera de treballadors i de futurs empresaris".

Finalment, els alumnes del curs d'FP Bàsica de Cuina i restauració han ofert el càtering durant la fira.

7 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Fotogràfica celebra el dècim aniversari entre el 26 i el 29 de maig amb un gran cartell de professionals de la imatge

foto 2022 ff AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que el festival Formentera Fotogràfica celebra el seu desè aniversari a Formentera del 26 al 29 de maig amb més de vint professionals de la imatge en cartell. Durant quatre dies a professionals i aficionats de la cultura visual contemporània, fotògrafs, cineastes, comissaris, editors, periodistes, escriptors, llibreters i professionals de la imatge fixa i en moviment es reuneixen a la nostra illa.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat la gran qualitat dels ponents d'aquesta desena edició que també compta amb una exposició molt especial que es podrà veure des de mitjans de maig fins a final de juny a la plaça Europa des Pujols. "Un any més, amb aquest festival fotogràfic tornam a posar Formentera en el centre de l'escenari de la fotografia nacional i a més també hem aconseguit portar una mostra de fotografia de gran qualitat de la què podran gaudir tant residents, com turistes, als quals oferim un esdeveniment fora de temporada alta perquè ens visitin ", ha afegit Alejandra Ferrer.

Exposició

En el marc del Formentera Fotogràfica arribarà a l'illa l'exposició "50 fotografies amb història". Una mirada a la història de la fotografia a Espanya dels últims vuitanta anys, comissariada per José María Díaz-Maroto i Gonzalo Revidiego. La mostra col·lectiva a l'aire lliure recorre vuit dècades de la fotografia a Espanya a través de cinquanta fotògrafs de reconegut prestigi nacional i internacional, des dels mestres de les primeres dècades del segle XX a les propostes més actuals. La mostra està organitzada per Acción Cultural Española (AC/E), el Consell de Formentera i Formentera Fotogràfica. Entre la selecció de fotògrafs es troben disset Premis Nacionals. L'exposició ofereix l'oportunitat al visitant de fer la visita guiada a través del seu telèfon mòbil gràcies als codis QR, situats a cada fotografia.

Programació

La Sala de Cultura de Sant Francesc (Cinema) es convertirà en l'epicentre del festival, amb ponències, xerrades i projeccions de temàtica diversa com els conflictes bèl·lics, els drets humans, la situació de la dona, els moviments de població i el medi ambient, entre d'altres. Hi participaran fotoperiodistes com ara Emilio Morenatti (Premi Pulitzer, 2021) i Santi Palacios (Premi Nacional de Fotoperiodisme, 2015 i 2016). A més de les deu xerrades i ponències programades, els assistents al festival podran participar en les sessions pràctiques que es realitzaran en diferents ubicacions de l'illa, tant interiors com exteriors.

Les inscripcions ja es poden realitzar al web on trobareu el programa complet, https://www.formenterafotografica.com. Els residents de Formentera tenen un descompte del 50 %.

Homenatge a Ramón Masats

Dins les activitats es farà un homenatge a Ramon Masats (Premi Nacional de Fotografia, 2004) conduït pel periodista Chema Conesa, guardonat recentment amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts pel Ministeri de Cultura. Tots dos repassaran tota la seva trajectòria humana i professional a través de la projecció de part de la seva obra, el seu arxiu íntim i la seva bibliografia.

Formentera Fotogràfica és un festival impulsat pel Consell de Formentera, que compta amb la direcció de Francesc Fàbregas. És un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït, que són conduïdes per grans noms de la fotografia i de la cultura visual contemporànies. El festival està dirigit a professionals, estudiants i aficionats de la imatge amb ganes d'intercanviar experiències amb els agents del sector fotogràfic en un entorn idoni com Formentera.

5 d’abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ff

Més articles...

Pàgina 4 de 60

4

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)