• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

El Formentera Jazz Festival celebrarà la novena edició entre l'1 i el 4 de juny i comptarà amb gran talent local, nacional, internacional en el seu cartell

foto 2023iv FJFEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Cultura, informa que el Formentera Jazz Festival celebrarà la seua IX edició entre l'1 i el 4 de juny de 2023. El festival va néixer l'any de 2015 amb el suport del Consell Insular de Formentera i la voluntat de ser una trobada musical oberta a l'univers del jazz, i l'afany d'oferir varietat de gènere i origen, així com convertir-se en reclam per a residents i visitants.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha celebrat la consolidació del festival que ofereix als visitants una proposta per venir a passar uns dies en temporada baixa, a la vegada que s'ha convertit en un festival molt estimat també per molts residents. A més, Alejandra Ferrer també ha explicat que per al Consell és fonamental la vessant sostenible del festival i la tasca de conscienciació que realitzen.

Per la seua part, la consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha destacat que el Formentera Jazz Festival té un posició indiscutible com a proposta de música de qualitat. En aquest sentit, ha recordat que el festival és gratuït i apropa la cultura a tothom.

El director del Formentera Jazz Festival, Maxwell Wright, ha mostrat la seua satisfacció per la trajectòria del esdeveniment i ha assegurat que aquesta edició presenten "una programació d'artistes de talla mundial, que oferiran una experiència musical única i inoblidable. El festival també és una oportunitat per a reflexionar sobre la sostenibilitat i gaudir de la bellesa natural de l'illa, així com de la seva cultura i gastronomia. No podem esperar a donar la benvinguda a tots els assistents i celebrar junts l'amor pel jazz i els seus derivats en el més bell escenari que ens ofereix Formentera".

En aquest sentit ja han avançat alguns dels artistes que acollirà el festival: Duquende, un dels cantaors més famosos del panorama nacional, Ay Trick, arribats des de València amb els millors ritmes del soul i funky, Ana Rossi, cantant argentina afincada a Barcelona que presentarà el seu darrer treball, i Alexandre Delange, pianista i compositor francès.

La programació completa del FJF de 2023 s'anirà incloent al web www.formenterajazzfestival.info.


5 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió amb empreses locals per crear un calendari de propostes de turisme actiu i altres activitats durant tot l'any

foto 2023iv activitats turismeLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, s'han reunit amb una desena de representants d'empreses locals relacionades amb turisme actiu i altres activitats que es duen a terme al llarg de l'any per preparar un calendari de propostes a fer els 365 dies a Formentera.

"A la trobada han posat en comú les activitats de turisme actiu i culturals, entre d'altres, que es realitzen, per incloure-les en l'agenda turística del Consell i crear un apartat al web de Turisme que aglutini totes les activitats que es poden fer en temporada baixa, a més d'informació sobre allotjaments i restauració que donin servei tot l'any", segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Des de busseig, passejos a cavall, rutes verdes i ornitològiques i gastronomia, fins a cursos de fotografia, de creació de guitarres i altres propostes culturals i tallers creatius que es poden fer a Formentera "són les activitats que volem promocionar per atreure visitants interessats en conèixer i gaudir d'una Formentera tranquil·la i també perquè les puguem gaudir com a residents", ha afegit la responsable de Turisme.

"L'objectiu és promoure i promocionar activitats que s'ofereixin durant tot l'any relacionades amb el medi natural, l'esport i la cultura i també que les activitats que es realitzen fomentin l'economia circular i la diversificació i a la vegada animin les empreses locals a fer aquesta oferta", ha conclòs Alejandra Ferrer.

Un altre punt a tractar en la reunió ha set l'elaboració d'una línia d'ajudes per a l'organització d'esdeveniments, tallers i activitats des de Formentera amb els mateixos objectius abans citats.

4 de abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Segueixen les accions promocionals de Formentera a Portugal

foto 2023iii promo portugalEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que avui dimecres, demà dijous i divendres es faran accions promocionals a les ciutats portugueses de Porto, Coïmbra i Lisboa, respectivament. Formentera promocionarà la seua oferta dels extrems de temporada davant agents de viatges i operadors turístics del país.

"Presentarem les activitats que es poden fer fora de la temporada alta, des de la pràctica d'esport, a l'oferta cultural, patrimonial o gastronòmica, entre d'altres", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. També es donaran a conèixer les rutes verdes o rutes ornitològiques que interessen a aquest tipus de públic.

Recordam que entre l'1 i el 5 de març Formentera també va assistir a la Fira Internacional de Turisme de Lisboa BTL (Borsa de Turisme de Lisboa). Durant el 2022, el 5 % dels visitants que vengueren a Formentera foren d'aquesta nacionalitat, segons l'Observatori de Dades de Formentera.

29 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de les dos fires promocionals de Barcelona que comptem amb la participació de Formentera

foto 2023iii b travelEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que avui han començat dos fires de promoció que tenen lloc a Barcelona i en les quals participa Formentera. L'illa està present amb un estand propi al Saló de Turisme B-Travel (al recinte de Montjuïc de Barcelona), destinada al públic final, i també té un expositor propi a la Fira Mediterranean Diving Show (al recinte firal de Cornellà), destinada als sectors professionals i aficionats del món del submarinisme. Les fires finalitzen aquest diumenge 26 de març.

Al Saló de Turisme B-Travel el cap de promoció, Carlos Bernús, ha fet avui una presentació davant la premsa especialitzada titulada: "Formentera, sostenible per naturalesa". "A més, Formentera té un expositor amb material promocional sobre totes les activitats que es poden fer a l'illa a inici i final de temporada, des de la pràctica d'esport, a l'oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es difon el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Fira de submarinisme
La fira Mediterranean Diving Show també se celebra a Barcelona aquests dies. Aquesta és la fira de submarinisme més veterana de país i s'ha convertit en tot un referent per al món del busseig. La fira és un punt de trobada tant per als professionals del busseig com aficionats, i agències de viatges especialitzades en aquest sector. L'empresa Formentera Divers també hi assisteix i fa promoció de les grans possibilitats que ofereix Formentera per a la pràctica del busseig tal com es va acordar en els segments estratègics turístics de Formentera. "Uns dels reclams de l'estand de Formentera són les ulleres de realitat virtual amb les quals els visitants poden submergir-se en el fons marí amb aquest vídeo 360º de busseig a Formentera (https://www.youtube.com/watch?v=gRmPeCdKguc)", segons ha exposat Alejandra Ferrer.

Cal destacar que la darrera temporada el principal mercat que va visitar Formentera va ser el nacional, amb un 39 % dels turistes. Per comunitats autònomes, precisament la que ha tengut més representació ha set Catalunya (33 %), i després la Comunitat Valenciana (17 %) i Madrid (16 %), segons dades de l'Observatori de Dades de l'illa.

24 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera participa en dos fires promocionals de Barcelona

foto 2023iii fires promo AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquesta setmana, entre el 24 i el 26 de març, Formentera participa en dos fires de promoció que tenen lloc a Barcelona. D'una banda, l'illa comptarà amb un estand propi al Saló de Turisme B-Travel (al recinte de Montjuïc de Barcelona), destinada al públic final, i d'altra banda, també comptarà amb un expositor propi a la Fira Mediterranean Diving Show (al recinte firal de Cornellà), destinada als sectors professionals i aficionats del món del submarinisme.

El Saló de Turisme B-Travel és un dels esdeveniments més gran d'Espanya destinat al públic viatger final, on també s'hi troben les principals agències de viatges, hotels, companyies de transport i empreses de serveis turístics. "Formentera hi tendrà un expositor amb material promocional sobre totes les activitats que es poden fer a l'illa a inici i final de temporada, des de la pràctica d'esport, a l'oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es difon el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Cal destacar que el divendres 24 el cap de promoció, Carlos Bernús, farà una presentació davant premsa especialitzada titulada: "Formentera, sostenible per naturalesa" en aquesta fira. Així mateix, a l'estand es podrà gaudir de visites de realitat virtual a través de vídeos 360º sobre els atractius de l'illa.

Fira de submarinisme
La fira Mediterranean Diving Show també se celebra a Barcelona del 24 al 26 de març. Aquesta és la fira de submarinisme més veterana de país i s'ha convertit en tot un referent per al món del busseig. "Per això, un altre any la nostra destinació no podia faltar en aquest esdeveniment en què podem mostrar l'atractiu dels nostres fons marins i la gran diversitat de punts d'immersió que hi ha a la nostra costa", segons ha explicat Alejandra Ferrer. La fira és un punt de trobada tant per als professionals del busseig com aficionats, i agències de viatges especialitzades en aquest sector. L'empresa Formentera Divers també hi assistirà i farà promoció de les grans possibilitats que ofereix Formentera per a la pràctica del busseig tal com es va acordar en els segments estratègics turístics de Formentera. També en aquest cas a través de la realitat virtual 360º els visitants podran viure el nostre món submarí.

Cal destacar que la darrera temporada el principal mercat que va visitar Formentera va ser el nacional, amb un 39 % dels turistes. Per comunitats autònomes, precisament la que ha tengut més representació ha set Catalunya (33 %), i després la Comunitat Valenciana (17 %) i Madrid (16 %), segons dades de l'Observatori de Dades de l'illa.

22 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 75

4

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)