• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

La satisfacció del turista de Formentera s’incrementa al baixar l’afluència de visitants

foto 2020 barometre turisticLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, el cap de Promoció, Carlos Bernús, la tècnica de l’Observatori de Dades, Catalina Ramis i la treballadora, Luz Márquez, han fet avui la presentació del Baròmetre de Satisfacció Turística del 2020 davant representants del sector turístic i la ciutadania.

Aquesta és la primera vegada que el Baròmetre es fa des de l’Observatori de Dades de Formentera. Per elaborar-lo s’han realitzat 2.438 enquestes enfront les 800 que es feien en altres anys. La presidenta ha analitzat les dades, dins un context especial a causa de la situació de pandèmia que s’està vivint. En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha declarat que crida l’atenció que “en una temporada tan complicada la satisfacció global del turista ha estat la més alta de tots els històrics que s’han enregistrat, sent del 99,60%, mentre que al 2019 va ser del 96,20%”.

I és que, el fet que hagi baixat el nombre de visitants ha tengut una repercussió positiva en la satisfacció dels que han vengut, que “han deixat en un segon lloc queixes habituals d’anys anteriors, com el renou, la massificació de gent, activitat comercial o de vehicles”, segons ha declarat. També, en el baròmetre els turistes han assenyalat que el nivell de preus ha estat elevat, però han justificat aquest elevat preu amb la qualitat del servei que han rebut, “un canvi de valoració que ens demostra que anem per el bon camí”, segons ha matisat la presidenta.

Els motius per els quals els turistes trien la destinació Formentera són les seves platges, la tranquil·litat i la natura, entre d’altres. Ha baixat l’estada mitjana respecte de l’any 2019 i l’ocupació ha estat més alta a apartaments turístics que a establiments hotelers. En relació a les nacionalitats, aquest any i també tenint en compte la crisi de la covid el 75% dels visitants han set nacionals, i han procedit per aquest ordre de Catalunya, Madrid, Illes Balears, Comunitat Valenciana i Andalusia. A nivell internacional crida l’atenció l’increment de nacionalitats com la portuguesa, suïssa, Països Baixos i Bèlgica a part dels mercats tradicionals (italià, francès i alemany). D’altra banda, respecte a les valoracions en mesures covid, el 86% dels visitants han fet una valoració positiva de les mesures de seguretat sanitària fetes per els establiments.

Per últim, la presidenta ha assegurat que després d’estudiar el resultat de les enquestes i analitzar les debilitats, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats de la nostra destinació, “arribam a la conclusió de que hem de continuar treballant en el nostre model d’illa sostenible amb el projecte formentera.eco de restricció entrada vehicles, tenir cura de la part mediambiental i de neteja i residus i donar més visibilitat a les activitats culturals i patrimonials i d’altres productes turístics que donen valor afegit a la nostra destinació”.

Es pot consultar el document presentat aquí.

15 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els guanyadors del XIV Concurs d’Aparadorisme Nadalenc reben els seus premis

foto 2020 concurs aparadorisme 1El Consell de Formentera i la Cambra de Comerç han lliurat avui els premis del XIV Concurs d’Aparadorisme Nadalenc que guardona els establiments de Formentera amb l’objectiu de fomentar i animar l’ambient nadalenc entre els comerços de l’illa. Enguany, s’ha incrementat el nombre de comerços participants respecte a edicions anteriors i hi ha hagut una participació rècord de vint comerços.

Així, els membres del jurat, compost per Savina Majoral, de l’Obra Cultural Balear, el pintor Álvaro Mendoza, i Amàlia Mora i José Manuel Alcaraz, de l’àrea de Comerç del Consell, després de visitar tots els establiments han reconegut l’originalitat, la creativitat i la imaginació dels següents establiments:

1. Pinturas Cabezuelo, Sant Ferran.
2. Sol Courrèges Boné, la Savina.
3. Be Formentera, Sant Francesc.

A més, enguany, el jurat ha premiat amb un reconeixement especial a la Pescadería Ntra. Sra. del Carmen i la Floristeria Formentera “per la seva creativitat i l’acurada manualitat en preparar els seus aparadors”.

La vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha felicitat els comerços guanyadors i “a tots els participants en aquest concurs per la seva feina en mostrar uns aparadors tan ben ambientats; i perquè a més demostren que el comerç local, en un any tan complicat com aquest, es manté viu i dinàmic”. “Continuam treballant juntament amb les associacions de comerciants de l’illa per millorar les competències del nostre comerç i reforçar la seva identitat”, ha assenyalat Ana Juan.

Pinturas Cabezuelo, establiment amb prop de vint-i-cinc anys de trajectòria a Sant Ferran, ha preparat un aparador on el protagonista és un senzill arbre de Nadal, format per una escala i pots de pintura. Sol Courreges Boné utilitza materials reciclats en el seu original aparador, mentre que Be Formentera ofereix un aparador nadalenc molt personal fet amb productes de la botiga.

El lliurament dels premis s’ha fet a cadascun dels establiments guanyadors de mans de la consellera de Comerç, Ana Juan, i la representant de la Cambra de Comerç Lina Tur. Els guardonats han rebut una placa de reconeixement i un premi en metàl·lic consistent en 225 euros per al primer, 150 per al segon i 75 euros per al tercer.


11 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Compra a Casa entrega la targeta regal del Black Friday

foto 2020 g munteanuGabriela Munteanu, veïna de Sant Francesc, ha estat la guanyadora de la targeta regal de 50 euros del sorteig de Compra a Casa que varen organitzar l’àrea de Comerç del Consell i la Pime Formentera amb motiu del Black Friday.

D’altra banda, cal recordar que el programa de fidelització per al comerç local Compra a Casa celebra des del passat 1 de desembre i fins al 6 de gener una campanya extraordinària, amb un sorteig de quatre premis de 1.000 euros cadascun, entre les compres d’un mínim de 20 euros realitzades amb la targeta Compra a Casa. El sorteig es celebrarà el dia 8 de gener i per gaudir d’aquest premi els guanyadors tendran des de l’11 de gener fins a l’11 de febrer de 2021 per fer les compres als establiments adherits.

10 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Neix l’Observatori de Dades de Formentera

foto 2020 observatori dadesLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat, juntament amb el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, la tècnica de l’àrea, Catalina Ramis, i la treballadora, Luz Márquez, l’Observatori de Dades de Formentera. “Aquest observatori neix per tenir dades de l’illa de Formentera segregades que ens possibilitin prendre decisions que ens puguin guiar cap a la sostenibilitat”, segons ha explicat la presidenta.

A la web www.observatorideformentera.cat es posa a la disposició de la ciutadania les dades de Formentera subdividides en vuit visions: social i demogràfica, turística, mediambiental, transport, mobilitat i accessibilitat, econòmica, benestar social i experiència del resident, cultura i patrimoni i educació i activitats esportives, unes visions que a la vegada estan subdividides en multitud de dades.

“Fins ara, les dades que obtenien de Formentera, sobretot turístiques i econòmiques, eren conjuntes amb les d’Eivissa. Necessitam conèixer la nostra realitat de manera segregada, i no només pel que fa a aquests dos temes, sinó hem de tenir una informació completa, també pel que fa a la visió dels residents, per poder millorar la nostra destinació turística i la satisfacció dels formenterers i formentereres”, ha declarat la presidenta.

A la roda de premsa la tècnica Catalina Ramis ha explicat el funcionament de la web on es mostra i visualitza les diferents dades en panells informatius, acompanyats de gràfics o mapes i on la informació es pot filtrar per paraules clau. En els pròxims dies es presentarà el baròmetre de satisfacció turística que per primera vegada s’ha fet des de l’Observatori de Dades.

Baròmetre del resident
L’Observatori de Dades és dinàmic i anirà incrementant any rere any els seus històrics, que es nodreixen de la informació generada per les diferents àrees del Consell, entre d’altres fonts. Així es treballarà en la creació d’un baròmetre de satisfacció del resident, amb els diferents departaments de la institució es decidiran quins estudis s’han de fer per aprofundir en la realitat social, econòmica i mediambiental de l’illa, com podria ser el de la cistella de la compra, segons ha conclòs la tècnica.

30 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell contracta 27 persones aturades aquest hivern a través del programa SOIB Reactiva

cartell 2020 oferta xiiEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria i Desenvolupament Local, informa que aquest hivern contractarà 27 persones aturades a través del programa SOIB Reactiva. Aquesta contractació es farà en dos torns i tindrà una durada de quatre mesos.

En el primer torn se seleccionaran 16 persones i està previst que comencen a treballar aquest mateix mes de desembre; el segon torn començarà al febrer. Així, les persones interessades s’hauran d’inscriure en la web del SOIB, a través del següent enllaç, i seleccionant l’oferta corresponent, que es publicarà a partir de demà 1 de desembre fins al dia 3 de desembre: https://soib.es/es/soib-reactiva/

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, assenyala que aquesta convocatòria “neix amb l’objectiu de millorar l’ocupació laboral a l’illa i confiam que sigui molt profitosa per la gent que no ha pogut treballar durant la temporada per la crisi de la covid-19”. Ana Juan ha desitjat que “la feina conjunta entre SOIB i Consell pugui donar resposta al problema de l’atur, sobretot als menors de 30 anys i les persones aturades de llarga duració”.

En aquesta primera convocatòria se seleccionaran els següents perfils:
-6 places d’auxiliars administratius per a joves desocupats, menors de 30 anys i inscrits en el Sistema Nacional de Garantida Juvenil.
-3 places de netejadors/res per a persones aturades de llarga durada de 30 anys o més.
-4 places d’auxiliars d’informació i 3 operaris de brigada per a persones aturades de 30 anys o més, inscrites mínim de 3 mesos com a desocupats al SOIB o amb una durada inferior en el cas d’un expedient d’ERTO.

Aquesta convocatòria, amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, ha sigut promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS). També forma part del Pla de Xoc per a l’Ocupació presentat la setmana passada a l’illa, que suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i beneficiarà de manera directa 175 persones.


30 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 46

6

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)