• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera realitza la segona ruta de presentacions nacionals i altres accions promocionals

foto 2023iv promo turisme AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que durant la setmana passada es va realitzar la segona ruta de presentacions nacionals a Màlaga, Valladolid i València. Cal destacar que abans de la Setmana Santa també es varen fer presentacions a Barcelona, Madrid i Bilbao.

"Aquestes ciutats formen part dels principals mercats emissors cap a Formentera i que tenen facilitat de connexió per arribar en temporada baixa, per això hi potenciam la nostra presència", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. Les presentacions varen ser de petit format davant la premsa especialitzada en viatges de cada ciutat i també les principals capçaleres de comunicació.

En aquestes trobades es promocionen les activitats esportives i culturals que s'organitzen abans i després de la temporada. També s'hi destaquen el patrimoni de l'illa, les rutes verdes, les rutes ornitològiques i la gastronomia. Paral·lelament, aquests dies Formentera realitza també accions promocionals Londres, a Amsterdam i a Toulouse.


18 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Curs i convocatòria de proves per obtenir el títol de guia turístic i curs de formació general per millorar l'atenció als visitants

foto 2023iv JA 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que s'ha obert la convocatòria per obtenir l'habilitació de guies turístics a les Illes Balears, en l'àmbit territorial de l'illa de Formentera, i d'ampliació d'idiomes.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que "aquesta formació és molt necessària per oferir una atenció de qualitat i per poder apropar la nostra illa a les persones que ens visiten, a més poder disposar de la figura de Guia a Formentera permetrà poder realitzar noves activitats i donar un valor afegit a les nostres rutes i activitats".

A banda de la realització del curs per obtenir la titulació de guia, des de l'àrea de Promoció s'ha volgut aprofitar la realització d'aquest curs a l'illa per obrir-lo al sector turístic en general, en aquest cas, el curs s'adaptarà amb un temari més reduït, pràctic i aplicable. Els empresaris o treballadors que facin aquest mòdul per millorar els seus coneixements i amb això l'atenció als visitants, rebran del Consell un certificat que serà beneficiós per demanar ajudes, realitzar promocions a través de la web de turisme o per contractar-los en accions promocionals. Aquest curs es farà al llarg del mes de maig en horari de tarda i es podrà realitzar de manera presencial o en línia. Les inscripcions s'obriran al web del Consell en els pròxims dies i també es podran realitzar a l'OVAC i a l'OAC.

Segons Alejandra Ferrer, "d'aquesta manera, els empresaris del sector de turisme actiu podran millorar l'experiència dels seus clients i d'altra banda els treballadors que tenen relació amb els nostres visitants podran oferir tota la informació del que els seus clients poden fer al llarg de la seua estada, és una oportunitat per treballar internament des de Formentera per donar a conèixer l'illa, la seua cultura, història, natura i tradicions".

Requisits guies
Els interessats a obtenir l'acreditació de guia han de tenir com a mínim un cicle de grau superior de formació professional; diplomatura o llicenciatura; grau o màster, o qualsevol altra titulació equivalent o homologada. Els estrangers han de tenir estudis un nivell mínim de 5 en l'escala EQF.

El termini per inscriure-s'hi finalitza el 28 d'abril i les inscripcions es poden fer a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Les proves es realitzaran el 30 de maig.

Informació de la convocatòria

Curs de preparació
El curs teòric i pràctic per ser guia a Formentera s'impartirà al llarg del mes de maig i amb horari de tarda i es podrà realitzar de manera presencial o en línia, les proves tendran lloc el 30 de maig. Les proves també es poden preparar de manera lliure.

Si se supera el curs preparatori es convalidarà el bloc 1 de l'examen (Patrimoni cultural i natural). El temari està relacionat amb la història, la cultura, el patrimoni i el patrimoni natural i gastronòmic de l'illa, entre d'altres. Els guies també han de demostrar coneixements de català, castellà i un mínim de dues llengües estrangeres.

Convalidació per guies estrangers
Paral·lelament, també s'ha obert la convocatòria de les bases per al reconeixement de qualificacions per a l'habilitació de guies turístics a les Illes Balears, en l'àmbit territorial de l'illa de Formentera, i de la documentació necessària per participar-hi, és a dir, per a la convalidació de títol de guies turístics estrangers. El termini per inscriure-s'hi finalitza el 28 d'abril i les inscripcions es poden fer a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Les proves es realitzaran el 30 de maig.

Informació de la convocatòria


5 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Jazz Festival celebrarà la novena edició entre l'1 i el 4 de juny i comptarà amb gran talent local, nacional, internacional en el seu cartell

foto 2023iv FJFEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Cultura, informa que el Formentera Jazz Festival celebrarà la seua IX edició entre l'1 i el 4 de juny de 2023. El festival va néixer l'any de 2015 amb el suport del Consell Insular de Formentera i la voluntat de ser una trobada musical oberta a l'univers del jazz, i l'afany d'oferir varietat de gènere i origen, així com convertir-se en reclam per a residents i visitants.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha celebrat la consolidació del festival que ofereix als visitants una proposta per venir a passar uns dies en temporada baixa, a la vegada que s'ha convertit en un festival molt estimat també per molts residents. A més, Alejandra Ferrer també ha explicat que per al Consell és fonamental la vessant sostenible del festival i la tasca de conscienciació que realitzen.

Per la seua part, la consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha destacat que el Formentera Jazz Festival té un posició indiscutible com a proposta de música de qualitat. En aquest sentit, ha recordat que el festival és gratuït i apropa la cultura a tothom.

El director del Formentera Jazz Festival, Maxwell Wright, ha mostrat la seua satisfacció per la trajectòria del esdeveniment i ha assegurat que aquesta edició presenten "una programació d'artistes de talla mundial, que oferiran una experiència musical única i inoblidable. El festival també és una oportunitat per a reflexionar sobre la sostenibilitat i gaudir de la bellesa natural de l'illa, així com de la seva cultura i gastronomia. No podem esperar a donar la benvinguda a tots els assistents i celebrar junts l'amor pel jazz i els seus derivats en el més bell escenari que ens ofereix Formentera".

En aquest sentit ja han avançat alguns dels artistes que acollirà el festival: Duquende, un dels cantaors més famosos del panorama nacional, Ay Trick, arribats des de València amb els millors ritmes del soul i funky, Ana Rossi, cantant argentina afincada a Barcelona que presentarà el seu darrer treball, i Alexandre Delange, pianista i compositor francès.

La programació completa del FJF de 2023 s'anirà incloent al web www.formenterajazzfestival.info.


5 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió amb empreses locals per crear un calendari de propostes de turisme actiu i altres activitats durant tot l'any

foto 2023iv activitats turismeLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, s'han reunit amb una desena de representants d'empreses locals relacionades amb turisme actiu i altres activitats que es duen a terme al llarg de l'any per preparar un calendari de propostes a fer els 365 dies a Formentera.

"A la trobada han posat en comú les activitats de turisme actiu i culturals, entre d'altres, que es realitzen, per incloure-les en l'agenda turística del Consell i crear un apartat al web de Turisme que aglutini totes les activitats que es poden fer en temporada baixa, a més d'informació sobre allotjaments i restauració que donin servei tot l'any", segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Des de busseig, passejos a cavall, rutes verdes i ornitològiques i gastronomia, fins a cursos de fotografia, de creació de guitarres i altres propostes culturals i tallers creatius que es poden fer a Formentera "són les activitats que volem promocionar per atreure visitants interessats en conèixer i gaudir d'una Formentera tranquil·la i també perquè les puguem gaudir com a residents", ha afegit la responsable de Turisme.

"L'objectiu és promoure i promocionar activitats que s'ofereixin durant tot l'any relacionades amb el medi natural, l'esport i la cultura i també que les activitats que es realitzen fomentin l'economia circular i la diversificació i a la vegada animin les empreses locals a fer aquesta oferta", ha conclòs Alejandra Ferrer.

Un altre punt a tractar en la reunió ha set l'elaboració d'una línia d'ajudes per a l'organització d'esdeveniments, tallers i activitats des de Formentera amb els mateixos objectius abans citats.

4 de abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Segueixen les accions promocionals de Formentera a Portugal

foto 2023iii promo portugalEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que avui dimecres, demà dijous i divendres es faran accions promocionals a les ciutats portugueses de Porto, Coïmbra i Lisboa, respectivament. Formentera promocionarà la seua oferta dels extrems de temporada davant agents de viatges i operadors turístics del país.

"Presentarem les activitats que es poden fer fora de la temporada alta, des de la pràctica d'esport, a l'oferta cultural, patrimonial o gastronòmica, entre d'altres", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. També es donaran a conèixer les rutes verdes o rutes ornitològiques que interessen a aquest tipus de públic.

Recordam que entre l'1 i el 5 de març Formentera també va assistir a la Fira Internacional de Turisme de Lisboa BTL (Borsa de Turisme de Lisboa). Durant el 2022, el 5 % dels visitants que vengueren a Formentera foren d'aquesta nacionalitat, segons l'Observatori de Dades de Formentera.

29 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 77

6

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)