• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera prorroga un any la vigència de les autoritzacions de les estades turístiques en habitatge

El Consell de Formentera prorroga la vigència de les inscripcions de les estades turístiques en habitatges per aquest 2021 a causa de la situació excepcional que s’està vivint per la situació sanitària. Aquesta pròrroga, que s’aprovarà en el pròxim ple del mes de febrer, es suma a la de l’any 2020, on amb l’inici de la pandèmia ja es va prendre aquesta mesura. “Tenint en compte que la crisi sanitària, econòmica i social continua, en el pròxim ple de febrer es tornaran a prorrogar un any més aquestes autoritzacions”, segons ha avançat la presidenta, Alejandra Ferrer.

Amb aquesta pròrroga, les autoritzacions inscrites durant la vigència del Reglament 1/2015 que caduquen aquest any i s’havien de renovar, quedaran prorrogades de manera automàtica un any, així mateix queden incloses les que varen ser prorrogades automàticament el 2020 prenent com a referència la data de presentació de la Declaració d’Inici d’Activitat. Les autoritzacions d’estada turística en habitatges tenen un taxa de 70€ per plaça a l’any.

Pla de qualitat
Així mateix, al maig 2020 es va suspendre el pla de qualitat 2019-2024 i es va reactivar el de 2015-2019 fins a desembre del 2021. Amb aquesta suspensió el que pretenem és donar un temps extraordinari perquè es puguin fer les inversions necessàries per adaptar-se a les noves condicions exigides per la comercialització d’estades turístiques, segons ha concretat la presidenta.

“Al llarg del 2020 i també durant el 2021 per part del Consell s’han aprovat diferents bonificacions, pròrrogues i ajudes per empreses i famílies. Aquestes pròrrogues han de contribuir a pal·liar la situació complicada de crisi econòmica que està vivint el sector turístic, reduint els costos associats a aquests tipus de tràmits”, segons ha explicat la presidenta.

16 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Formentera per emportar’, suport del Consell a la difusió dels establiments que serveixen menjar per emportar i a domicili

cartell 2021 F per emportarEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, col·labora amb la difusió dels bars, restaurants i establiments que en l’actualitat estan fent un servei de menjar per emportar i de servei a domicili. Cal recordar que per motius d’alerta sanitària, Formentera roman en nivell 4 reforçat i que els negocis d’hosteleria estan tancats al públic. La vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha agraït "l’esforç d’aquests establiments per oferir servei als clients locals i per mantenir viva l’activitat del sector aquestes setmanes". "A més, volem informar a la ciutadania sobre les ofertes que tenen a la seva disposició", ha comentat. Finalment, Juan ha informat que el Consell està treballant en les bases de les ajudes que s’oferiran al sector empresarial de l’illa dins del Pla de Mesures d’Acompanyament i que confia que es puguin convocar quant abans.

4 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entregats els quatre premis extraordinaris de 1.000 euros de la campanya ‘Al Nadal Compra a Casa’

foto 2021 compra a casaLa vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, acompanyada pel president de la Pime Formentera, Josep Mayans, ha entregat avui els quatre premis extraordinaris de 1.000 euros cadascun que enguany s’han sortejat en la campanya especial ‘Al Nadal Compra a Casa’ que promouen el Consell de Formentera i la Pimef. Les guanyadores, usuàries de la targeta, han estat Maite Garbizu Gómez, Maria Ferrer Ferrer, Leonor Asensio Álvarez i Mª Isabel Salazar Sánchez.

Ana Juan ha felicitat a les guanyadores del concurs i ha destacat que la campanya d’enguany, “ha tengut una molt bona acollida entre els formenterers en un any difícil i complicat per a tots”. “Crec que s’ha complit el doble objectiu d’incentivar el sector comercial de l’illa i d’oferir aquest al·licient als ciutadans”, ha assenyalat la consellera de Comerç, que ha destacat l’esforç dels comerços locals que han obert aquest hivern.

D’altra banda, el president de la Pime Formentera ha assegurat que amb aquesta campanya especial es reforça “una iniciativa ja arrelada a l’illa” i ha subratllat el benefici que suposa per a tothom, ja que “els premis repercuteixen en els mateixos comerços adherits a Compra a Casa”.

Maite Garbizu té la targeta des del passat 19 de desembre i ha fet les seves compres en el supermercat Ofiusa i la gasolinera Petrofor. Maria Ferrer, usuària des de 2018, ha utilitzat la targeta també a Ofiusa, i a la peixateria Federico. Per la seva part, Leonor Asensio, també té la targeta des de 2018 i ha fet la compra a la botiga Detalls Nou Estil. Finalment, Mª Isabel Salazar Sánchez, usuària des de 2018 i que va fer la seva compra a Strivancus. Les guanyadores tenen fins a l’11 de febrer per realitzar les seves compres en qualsevol dels comerços adherits a Compra a Casa.

Aquesta iniciativa de fidelització del comerç local ha sumat cinc nous comerços el darrer mes i ja són 35 els establiments de Formentera adherits.

Aquesta campanya especial de ‘Al Nadal Compra a Casa’ s’ha finançat gràcies al conveni ‘Cel Obert’ signat l’any passat amb el Govern balear.


12 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La satisfacció del turista de Formentera s’incrementa al baixar l’afluència de visitants

foto 2020 barometre turisticLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, el cap de Promoció, Carlos Bernús, la tècnica de l’Observatori de Dades, Catalina Ramis i la treballadora, Luz Márquez, han fet avui la presentació del Baròmetre de Satisfacció Turística del 2020 davant representants del sector turístic i la ciutadania.

Aquesta és la primera vegada que el Baròmetre es fa des de l’Observatori de Dades de Formentera. Per elaborar-lo s’han realitzat 2.438 enquestes enfront les 800 que es feien en altres anys. La presidenta ha analitzat les dades, dins un context especial a causa de la situació de pandèmia que s’està vivint. En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha declarat que crida l’atenció que “en una temporada tan complicada la satisfacció global del turista ha estat la més alta de tots els històrics que s’han enregistrat, sent del 99,60%, mentre que al 2019 va ser del 96,20%”.

I és que, el fet que hagi baixat el nombre de visitants ha tengut una repercussió positiva en la satisfacció dels que han vengut, que “han deixat en un segon lloc queixes habituals d’anys anteriors, com el renou, la massificació de gent, activitat comercial o de vehicles”, segons ha declarat. També, en el baròmetre els turistes han assenyalat que el nivell de preus ha estat elevat, però han justificat aquest elevat preu amb la qualitat del servei que han rebut, “un canvi de valoració que ens demostra que anem per el bon camí”, segons ha matisat la presidenta.

Els motius per els quals els turistes trien la destinació Formentera són les seves platges, la tranquil·litat i la natura, entre d’altres. Ha baixat l’estada mitjana respecte de l’any 2019 i l’ocupació ha estat més alta a apartaments turístics que a establiments hotelers. En relació a les nacionalitats, aquest any i també tenint en compte la crisi de la covid el 75% dels visitants han set nacionals, i han procedit per aquest ordre de Catalunya, Madrid, Illes Balears, Comunitat Valenciana i Andalusia. A nivell internacional crida l’atenció l’increment de nacionalitats com la portuguesa, suïssa, Països Baixos i Bèlgica a part dels mercats tradicionals (italià, francès i alemany). D’altra banda, respecte a les valoracions en mesures covid, el 86% dels visitants han fet una valoració positiva de les mesures de seguretat sanitària fetes per els establiments.

Per últim, la presidenta ha assegurat que després d’estudiar el resultat de les enquestes i analitzar les debilitats, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats de la nostra destinació, “arribam a la conclusió de que hem de continuar treballant en el nostre model d’illa sostenible amb el projecte formentera.eco de restricció entrada vehicles, tenir cura de la part mediambiental i de neteja i residus i donar més visibilitat a les activitats culturals i patrimonials i d’altres productes turístics que donen valor afegit a la nostra destinació”.

Es pot consultar el document presentat aquí.

15 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els guanyadors del XIV Concurs d’Aparadorisme Nadalenc reben els seus premis

foto 2020 concurs aparadorisme 1El Consell de Formentera i la Cambra de Comerç han lliurat avui els premis del XIV Concurs d’Aparadorisme Nadalenc que guardona els establiments de Formentera amb l’objectiu de fomentar i animar l’ambient nadalenc entre els comerços de l’illa. Enguany, s’ha incrementat el nombre de comerços participants respecte a edicions anteriors i hi ha hagut una participació rècord de vint comerços.

Així, els membres del jurat, compost per Savina Majoral, de l’Obra Cultural Balear, el pintor Álvaro Mendoza, i Amàlia Mora i José Manuel Alcaraz, de l’àrea de Comerç del Consell, després de visitar tots els establiments han reconegut l’originalitat, la creativitat i la imaginació dels següents establiments:

1. Pinturas Cabezuelo, Sant Ferran.
2. Sol Courrèges Boné, la Savina.
3. Be Formentera, Sant Francesc.

A més, enguany, el jurat ha premiat amb un reconeixement especial a la Pescadería Ntra. Sra. del Carmen i la Floristeria Formentera “per la seva creativitat i l’acurada manualitat en preparar els seus aparadors”.

La vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha felicitat els comerços guanyadors i “a tots els participants en aquest concurs per la seva feina en mostrar uns aparadors tan ben ambientats; i perquè a més demostren que el comerç local, en un any tan complicat com aquest, es manté viu i dinàmic”. “Continuam treballant juntament amb les associacions de comerciants de l’illa per millorar les competències del nostre comerç i reforçar la seva identitat”, ha assenyalat Ana Juan.

Pinturas Cabezuelo, establiment amb prop de vint-i-cinc anys de trajectòria a Sant Ferran, ha preparat un aparador on el protagonista és un senzill arbre de Nadal, format per una escala i pots de pintura. Sol Courreges Boné utilitza materials reciclats en el seu original aparador, mentre que Be Formentera ofereix un aparador nadalenc molt personal fet amb productes de la botiga.

El lliurament dels premis s’ha fet a cadascun dels establiments guanyadors de mans de la consellera de Comerç, Ana Juan, i la representant de la Cambra de Comerç Lina Tur. Els guardonats han rebut una placa de reconeixement i un premi en metàl·lic consistent en 225 euros per al primer, 150 per al segon i 75 euros per al tercer.


11 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 47

6

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)