• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera participa en la WTM per reforçar els extrems de la temporada amb turisme britànic

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que Formentera es promocionarà a la World Travel Market de Londres que tendrà lloc entre els pròxims 7 i 9 de novembre. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, assistiran a la principal fira del mercat britànic.

"Formentera estarà present amb un estand, compartit amb la resta de les illes i on es podrà conèixer l'oferta turística de l'illa, però sobretot es promocionaran els mesos de temporada baixa amb tota l'oferta cultural, esportiva i d'oci que s'hi ofereix", segons ha explicat la presidenta, Ana Juan.

El segon dia de fira, el dimarts 8 de novembre, a les 10.30 h es farà una presentació de la destinació de les illes, "Balears, el turisme de futur". Tot seguit, hi haurà una taula rodona amb la participació de totes les illes.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, participarà en aquest debat en el qual destacarà la vessant sostenible de Formentera, i defensarà projectes com el formentera.eco (de regulació d'entrada de vehicles) i el Save Posidonia Project (per a la protecció de la posidònia). La vicepresidenta també explicarà "la resta d'accions que estam fent per assegurar que la visita a Formentera continuï sent una experiència única i que el tipus de visitants que rebem sigui conscient del lloc que visita, on els recursos són limitats i s'han de cuidar".

Durant la fira es mantindran contactes amb operadors turístics i agents de viatge que ja tenen el calendari de la pròxima temporada fixat. Com a novetat, cal destacar que a l'estand s'ha posat un cartell amb el reclam "Sota el blau Formentera està el verd posidònia" que enllaça a un QR per descarregar els catàlegs en format digital per estalviar la impressió de paper.

En aquests catàlegs Formentera mostrarà les oportunitats que ofereix per practicar esport o gaudir de la seua oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es coneix el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa.

4 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi WIM

Obert el termini per l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que avui s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc de l'any 2022/23. Les sol·licituds es poden presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i també telemàticament a l'oficina virtual del Consell (OVAC); i hi ha un termini de presentació de 10 dies naturals des d'avui.

El Mercat Nadalenc s'obrirà des del divendres 2 de desembre fins al 6 de gener de 2023, ambdós inclosos, a la plaça de la Constitució i al carrer dels Llaüts dels Damians de Sant Francesc.

El Consell de Formentera adjudicarà un màxim de set casetes per a la venda de productes al mercat nadalenc; tres casetes seran adjudicades a comerços i artesans; tres seran pel sector de la restauració i una per a centres educatius, organismes públics i/o associacions sense ànim de lucre. Per a les casetes de comerç, l'horari podrà ser de 10.30 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h, de dilluns a dissabte i per a les casetes de restauració, l'horari serà de 12.30 a 16.00 hores i de 18.00 a 23.00 hores.

Règim de regulació provisional del Mercat Nadalenc i sol·licitud.

29 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell organitza al novembre un cicle de tallers per impulsar el comerç de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, ha organitzat per al pròxim mes de novembre un cicle de tallers per impulsar el comerç de Formentera que forma part del Pla per a l'enfortiment del comerç que s'ha presentat enguany. La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha assenyalat que l'objectiu d'aquests tallers és "posar noves eines i idees a l'abast dels comerciants de Formentera per millorar la seua competència".

La consultoria Focalizza, encarregada de l'elaboració del Pla i especialitzada en el desenvolupament de l'activitat comercial, impartirà aquests tallers que se celebraran de manera telemàtica. El primer dels tallers, Competències i habilitats digitals per a la gestió d'un punt de venda, s'impartirà els dies 7 i 9 de novembre; el següent, Estratègies de màrqueting per a la gestió d'un punt de venda, serà el 14 i el 16 de novembre, i el tercer i últim, Deu accions per fidelitzar la clientela a l'illa, està programat per als dies 21 i 23 de novembre.

Tots els tallers s'impartiran de manera telemàtica en horari de 14 a 16 hores. Per a més informació i inscripcions: mercats@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 275 ext. 2.

El Pla d'enfortiment comercial de Formentera planteja les següents línies estratègiques: impulsar la planificació de l'activitat comercial, impulsar la competitivitat del comerç de l'illa, preservar el model de proximitat, i promoure i regular l'espai comercial. Ana Juan ha recordat que l'elaboració i desenvolupament d'aquest Pla "recull els suggeriments i les inquietuds del sector comercial de l'illa".

31 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x programa formatiu

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el Formentera Zen, una proposta de benestar i desconnexió

foto 2022x for zen BAquest passat cap de setmana s'ha celebrat la vuitena edició del Formentera Zen. Aquest esdeveniment de benestar s'inclou dins les activitats de la campanya Descobreix Formentera a l'octubre, promogudes pel Consell Insular de Formentera, i ha set organitzat per Puro Bienestar. Més de cent cinquanta persones han participat en el certamen que compta amb experts en psicologia positiva, intel·ligència emocional, autoconeixement, hàbits saludables, nutrició, fitnes, dansa, neurociència, autocura i bellesa, somni i descans, bany sonor, ioga i meditació.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que molts dels participants del Formentera Zen, venen a la nostra illa de diferents punts de la geografia espanyola, però també de fora de les nostres fronteres (Itàlia, Suïssa, Bèlgica i Alemania). "Ho fan durant la temporada baixa en un moment en què es pot estar més en contacte amb la població de l'illa i també la seua natura, i aprofiten per assistir a unes jornades que posen la persona en el centre, per millorar el benestar del cos i la ment", segons ha destacat Ferrer que ha afegit que "a les xarxes socials dels ponents i participants ha ressonat el nom de Formentera lligat al món del benestar, la salut i la natura".

En la celebració d'aquest 2022 s'ha dissenyat un programa amb sessions multidisciplinàries que abasten totes les dimensions de l'ésser humà (física, intel·lectual, mediambiental i social). Així, professionals de la talla de Marta Verona (Masterchef 6), Cesc Escolà (Operación Triunfo i Muévete en casa), Jana Fernández (El Podcast de Jana Fernández), Marta Romo (Entrena el teu cervell), Marc Oromí (The Massage House), Júlia Rovira (Vadesabores) i Teresa Arnandis (Ladyscience). També han participat en el Formentera Zen 2022 la psicòloga Elena Puig; l'artista resident a Londres Diana Pintado; l'alquimista musical José Manuel Martínez, i el professor de ioga d'origen grec Yiannis Mukta Om.

"Quan el somni millora, tot millora"; "Supera els límits de la teua ment"; "El poder de l'automassatge. Una relació d'amor propi"; "Supernutrició. Nodreix-te de manera saludable, plaent i eficient"; "Coneix el teu cos per entendre'l i cuidar-lo"; "Consciència i ego", i "Hola, com va? Parlam?" són els títols de les sessions que han configurat el programa de benestar holístic. A més, durant el Formentera Zen 2022 també ha tengut lloc una sessió de cuina en directe de receptes de temporada amb producte local i dos classes magistrals: dansa fitnes i dharma ioga.L'esdeveniment s'ha celebrat al Gecko Hotel & Beach Club i compta amb la col·laboració de Sa Pedrera Suites & Spa, Trasmapi, Proauto Rent a Car, La Fabrica Artigianale i Clinique.

17 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera recupera part de la seua història a través de vídeos de realitat virtual

foto 2022x ca na costaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha presentat avui els vídeos de realitat virtual augmentada sobre el Sepulcre Megalític de Ca Na Costa i la Història de les Salines per recuperar i compartir aquesta part de la història de l'illa mitjançant una reconstrucció virtual en 3D.

"L'objectiu d'aquesta iniciativa, que s'anirà implementant en més llocs de valor patrimonial i històric, és transportar al visitant a una altra època, recreant l'ambient. Gràcies a la tecnologia mòbil es podrà veure en el present com era la vida en el passat", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. Així mateix, "aquesta és una eina més per atreure visitants fora de la temporada alta i oferir-los diferents activitats que, com en aquest cas, els apropen a les nostres arrels", ha afegit.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l'àrea de Patrimoni i també de l'historiador Santiago Colomar, que han ajudat amb l'aportació de la informació històrica. Colomar ha celebrat que "aquests vídeos de realitat virtual apropen la nostra història tant als residents com als visitants, i posen en valor aquesta part del patrimoni". En aquest sentit, l'historiador, al qual s'ha agraït la seua col·laboració, espera que la iniciativa segueixi endavant per "descobrir més històries del nostre passat".

El cap de Promoció, Carlos Bernús ha explicat que els vídeos es promocionaran en la web de Turisme i en les Oficines d'Informació Turística, així com en els actes promocionals . També es poden trobar al canal de YouTube de Turisme de Formentera, traduïts en tres idiomes, català, castellà i anglès.


11 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 71

7

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)