• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

La XV Regata Ophiusa torna a unir Sitges i Formentera per Setmana Santa

Ophiusa-2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui s'ha fet la presentació a la seu del Consell de Formentera de la XV edició de la Regata Ophiusa que uneix Sitges amb Formentera i que tindrà lloc entre el 29 i el 31 de març. Així ho han explicat el cap de Promoció Turística de Formentera, Carlos Bernús, i l'organitzador d'esdeveniment, Josep Maria Ferrer.

Per a aquesta quinzena edició s’espera la participació d’unes 45 embarcacions i 250 navegants que, un any més, s'adhereixen a la campanya del Save Posidonia Project i apadrinaran metres quadrats de posidònia a través d'un codi QR. Així mateix, es farà una presentació especial per sensibilitzar-los sobre la necessitat de protecció d'aquesta planta. L'organitzador ha explicat que "si bé els navegants són un dels col·lectius que més gaudeix de la mar durant tot l'any, també han de contribuir en la seva conservació vetllant per la conservació de les praderies de posidònia".

Patrocinada per l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) amb la col·laboració de l'àrea de Turisme del Consell de Formentera, la Regata Ophiusa arriba enguany a la XV edició amb la mateixa filosofia que l’ha caracteritzat fins avui; obrir les seves portes a la participació dels velers més competitius, però també a la concurrència de creuers familiars que volen passar les vacances de Setmana Santa en regata i en una època en què Formentera, fora dels mesos de temporada alta, és més autèntica”. Tots hi tenen cabuda dins els diferents grups i classificacions que ofereix la regata", ha explicat Josep Maria Ferrer.

Visitants de temporada baixa
Carlos Bernús ha apuntat que “l’Ophiusa és un dels nostres millors reclams per reivindicar la Formentera de temporada baixa. Estem segurs que els navegants que ens visitaran se’n duran un bon record de la nostra illa i el compartiran amb amics i familiars en tornar a casa”.

La regata és 100% Made in Formentera, des del seu nom d'Ophiusa que és com els grecs coneixien l'illa, fins als noms de les classificacions, Savina d'Espalmador, Savina d'es Cap, Savina la Mola, Mola i així fins a arribar al guanyador absolut de la General que s'emporta la Savina de Plata d'Ophiusa o els trofeus que són representacions de savina.

Des de l’organització s’ha volgut destacar el suport i patrocini econòmic de l’ATB i del Consell de Formentera, així com de les nombroses marques que hi aporten materials i subministres diversos que fan possible any rere any la celebració d’aquesta regata.

Aprovat el traspàs de Turisme a Formentera

Turistes mercat artesa de la molaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui dilluns s’ha aprovat el text definitiu del traspàs de la competència de Promoció Turística de Formentera, Menorca i Mallorca, així com la millora del finançament per a Eivissa que ja comptava amb aquesta transferència des de l’any 2015.

Formentera rebrà un 11,07% del pressupost total
En el cas de Formentera, i en relació a la transferència de competència plantejada pel PP el 2015, es millora tant la dotació econòmica com els serveis i funcions que es transfereixen. Així, es rebrà una dotació econòmica de l'11,07 % del cost efectiu i es transfereixen funcions tan importants com estadístiques, estudis de mercat i creació de producte entre d’altres.

Segons ha explicat Alejandra Ferrer, consellera de Territori i Turisme, es compleix així amb el calendari fixat i es garanteix que a partir de l'1 d'abril d’enguany es farà efectiu el traspàs de competències amb la seva corresponent dotació econòmica. Aquest 2018, doncs, serà un any atípic, ja que hi ha una sèrie de compromisos a executar en col·laboració amb l’Agència de Turisme Balear (ATB) per mor que la transferència es fa efectiva iniciat ja l'any.

La titular insular de Turisme ha assegurat que “es tracta d'un bon acord perquè finalment es millora la dotació econòmica, que serà aproximadament d'un milió d'euros, i sobretot s'incorpora la transferència de personal i de funcions i importants serveis inherents a promoció turística".

Una vegada aprovat el text definitiu en la Comissió Mixta, resta l'aprovació del mateix en els respectius Plens dels Consells, i finalment la reunió de la Comissió Mixta i el posterior vistiplau pel Consell de Govern.

Aquesta transferència permetrà realitzar una promoció més individualitzada i tenint en compte els interessos i característiques de Formentera, així com iniciar destacats projectes com la creació d'un observatori turístic a l’illa.

Formentera, única representant de Balears a la Fira BIT de Milà

Fira bit milaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que des d’aquest diumenge 11 fins el proper dimarts 13, Formentera es promocionarà a la fira BIT de Milà cara a atraure al públic italià.

Aquest 2018 Formentera és l’única representant de Balears en aquesta fira, una de les més importants del país transalpí. En aquesta edició, Formentera compta amb un estand propi de 33 metres quadrats on s’hi ha habilitat una gran pantalla Led, així com dues fotografies retroil·luminades amb paratges tan emblemàtics com es Caló des Mort i el Far de Cap de Barbaria, dues icones de l’illa molt familiars per als turistes italians que ja ens han visitat i que lliguen a més amb la declaració d’aquest 2018 com a any internacional del turisme cultural.

El BIT es celebra a l’espai Feria Milano City, al centre de la capital nord-italiana i amb fàcil accés per a aquelles empreses i particulars que vulguin informar-se i trobar un destí de viatge. Els que es passin per l’estand de Formentera hi podran trobar el nou catàleg de patrimoni i podran veure i passejar per alguns dels llocs més emblemàtics de l’illa, com els fars o les rutes verdes, mitjançant ulleres de realitat virtual i gràcies a diversos vídeos en 360 graus.

No hi faltarà tampoc un petit tast de productes locals com sobrassada, formatge i vins formenterers per a tots aquells que s’interessin tant pel patrimoni illenc, com per les platges i paratges naturals de Formentera i, com no, per la seva gastronomia.

Obligació de les empreses turístiques d’incloure el número d’inscripció turística d’habitatge als canals de promoció

Habitatge turistic a formentera reduxEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Territori i Turisme, informa que d'acord amb els articles 19.n i 23.7 de la Llei 8/2012 de 19 de juliol, les empreses turístiques, tant propietaris com empreses mediadores, estan obligats a incorporar i fer públic de forma permanent el número d'inscripció turística de l'habitatge al canal d'oferta turística en el que promocionin els seus serveis.

En cas de no comptar amb aquest d’inscripció turística de l’habitatge, s’haurà d’incloure el número de registre d'entrada atorgat quan es va presentar la Declaració responsable d'inici d'activitat turística (DRIAT).

L'incompliment d'aquesta obligació constitueix una infracció que pot comportar sancions de fins a 4.000€ tant als propietaris dels habitatges com a les plataformes anunciadores.

El patrimoni cultural i natural de Formentera a FITUR

foto FITUR 2018 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui dijous, aprofitant la celebració del dia de Balears a FITUR, i atès que les Nacions Unides han proclamat el 2018 com a l’any del turisme cultural, Formentera hi ha presentat el seu patrimoni cultural amb la reedició posada al dia del nou catàleg de patrimoni cultural.

Aquesta presentació ha anat vinculada tant al patrimoni cultural, amb la riquesa d’aquest gràcies a l’empremta de les nombroses civilitzacions que han poblat Formentera al llarg de la història, com al patrimoni natural i paisatgístic de l’illa, una característica que ens fa sobresortir com a destí turístic i que s’ha lligat amb el projecte Save Posidonia Project.

Els visitants, a més, podien veure i passejar per alguns dels llocs més emblemàtics de l’illa, com els fars o les torres de vigilància, mitjançant ulleres especials i gràcies a diversos vídeos de realitat virtual en 360 graus.

Així mateix, també s’ha fet una campanya de “selfies” amb sorteig de vàries estades a Formentera per a que els participants que resultin guanyadors puguin venir a Formentera i gaudir de les nostres platges, cultura, rutes i gastronomia entre d’altres atractius que ens destaquen com a una illa única a la Mediterrània.

Més articles...

Pàgina 62 de 77

62

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)