• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Torna la campanya 'Descobreix Formentera a l'octubre' per allargar la temporada i oferir esdeveniments i activitats als visitants de temporada baixa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, presenta una nova edició de la campanya "Descobreix Formentera a l'octubre" en la qual el Consell col·labora amb l'organització de propostes per atreure visitants, que a més obtenen importants descomptes en navilieres, lloguers de vehicles i allotjaments i altres valors afegits per visitar la destinació en temporada baixa.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, anima tots els visitants que venguin a gaudir de Formentera "en un moment en què es pot conèixer de manera més calmada, amb un contacte més directe amb els residents, que som els amfitrions de l'illa, i quan la natura i les platges es poden recórrer amb tranquil·litat ".

Entre les propostes que es fan, Alejandra Ferrer destaca l'organització dels Caps de setmana Gastronòmics. El primer i segon cap de setmana d'octubre diversos restaurants de l'illa oferiran menús de cuina tradicional de Formentera, fusionada amb noves propostes, a un preu tancat de 25 € (beguda a part).

També destaca la programació de festes que es farà per les festes del Pilar de la Mola (12 d'octubre), l'organització del Formentera Zen (14 i el 16 d'octubre) i proves esportives com el Triatló Illa de Formentera (1 d'octubre), la XXIV pujada a la Mola (12 d'octubre), XXVII BTT La Mola 2022 (23 d'octubre).

La campanya funciona de manera molt senzilla: els turistes que s'allotgin als hotels i establiments adherits a la campanya reben un val que els atorga descomptes a les navilieres i en empreses de turisme actiu i activitats que també participen en la campanya. En aquest enllaç es troba tota la informació de la campanya que s'anirà actualitzant.

14 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix descobreix

Qué Celeste Festival Formentera

Torna Qué Celeste Festival Formentera! Entre el 23 i 24 de setembre a la plaça de l'església de Sant Ferran des de l'associació Qué Celeste Festival Formentera organitza activitats de circ, tallers, xerrades i música.

Vegeu aquí sota el cartell d'activitats

13 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix que celeste

Formentera participa en la fira ILTM Asia Pacific 2022 per cercar visitants per a la temporada baixa

foto 2022ix ILTMEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquests dies s'ha promocionat l'illa en la fira ILTM Asia Pacific 2022, celebrada entre el 5 i el 8 de setembre a Singapur. El cap de Promoció, Carlos Bernús, ha assistit a aquesta trobada en què s'ha presentat Formentera com una destinació que ofereix experiències úniques als visitants.

El representant de Formentera s'ha reunit amb agències de viatge de l'Índia, la Xina, Austràlia, Filipines, Nova Zelanda, Corea i Singapur. "En aquesta fira hem trobat un tipus de mercat molt interessat en la nostra destinació, que en els darrers anys ha incrementat la seua presència a l'illa, que pot ajudar a desestacionalitzar el turisme. I és que, és un col·lectiu habituat a realitzar estades llargues, que viatja durant la nostra temporada baixa i no li importa que la meteorologia no sigui estival", segons ha explicat el cap de Promoció.

Durant els mesos de setembre i octubre es faran viatges de familiarització d'agents d'alguns d'aquests països per ajudar a promocionar Formentera en els seus mercats i crear sinergies amb els empresaris de l'illa per poder col·laborar i continuar treballant cap a la desestacionalització . Com sempre, l'illa es ven com una destinació de turisme sostenible, que "amaga racons naturals màgics on es poden viure experiències culturals, patrimonials, esportives i de contacte amb la natura úniques", segons exposa Bernús.


9 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera tendrà dades estadístiques actualitzades sobre el turisme que ens visita

foto 2022ix estadistiques turismeLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, de la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i del director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, han avançat avui en roda de premsa que Formentera disposarà a partir d'ara de dades turístiques desagregades després d'un treball intens i coordinació entre l'Institut Balear d'Estadística (IBESTAT) i l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, el Govern dona resposta a una reivindicació històrica de Formentera, que ha suposat un esforç metodològic per poder disposar aquesta informació desagregada per a l'illa. Aquestes dades permetran tenir més informació sobre el turisme d'aquesta illa, així com un coneixement més gran dels seus mercats i de les tendències que puguin experimentar, tant a curt com a mitjan i llarg termini.

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat que amb la diferenciació de dades per illes "es compleix una petició de Formentera" i que es tracta "d'una molt bona notícia perquè aquesta eina ens permetrà tenir un coneixement més exhaustiu dels turistes que ens visiten, dels excursionistes d'un sol dia, que sempre hem dit que Formentera necessita regular, de la despesa turística, així com dels mercats emissors; en definitives, dades que ens ajuden a dissenyar les polítiques de promoció i que es complementaran amb els del nostre Observatori".

Per la seua part, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït que s'hagi atès la demanda de Formentera de tenir dades segregades per illes, i espera que ara "des de l'IBESTAT i l'Observatori de Dades puguem fer col·laboracions i unificar metodologies per treballar conjuntament. D'aquesta manera podrem obtenir informació més exacta per després determinar la promoció què fem, saber on es gasten els diners els turistes i per tant determinar el suport que hem de donar als diferents sectors, una informació que tindrà una repercussió directa en els residents i la seua qualitat de vida".

L'IBESTAT oferirà aquesta informació turística de Formentera igual que ja ho fa amb la resta d'illes de Balears, la periodicitat amb què s'actualitzaran serà d'un mes a l'estiu i trimestral la resta de l'any.

Els excursionistes, un element diferencial
A més del nombre de turistes, així com el seu perfil, despesa o procedència, Formentera disposarà també a partir d'ara un element diferencial en les dades ofertes, exclusivament per a aquesta illa. Donada l'especificitat turística de Formentera, una illa on alguns dels seus visitants hi arriben al matí i es tornen a la tarda-nit, és a dir, no pernocten a l'illa, s'ha introduït informació sobre aquests visitants, anomenats 'excursionistes'.

A partir d'ara, Formentera disposarà d'una estadística del nombre d'excursionistes que viatgin a Formentera.

Formentera, l'illa que més ha recuperat la despesa turística
Formentera comparteix l'evolució turística que han tengut la resta d'illes i com passa a les Balears, el turisme que visita ara l'illa és més rendible que el que rebien abans de la pandèmia. La despesa turística ha crescut un 44 % respecte al 2021 i respecte al 2019 puja un 19 %, sent l'illa on la despesa total és més alta respecte al 2019 (despesa acumulada gener-juliol) Formentera és a més l'única illa que l'any passat ja estava pràcticament normalitzat respecte al 2019 i aquest increment de la despesa s'ha aconseguit amb el mateix nombre de turistes, cosa que redunda encara més en una rendibilitat més gran.

8 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta el projecte d'execució de la xarxa de sanejament des Ca Marí per ser finançat amb fons de l'ITS

El Consell de Formentera ha presentat a la convocatòria del Pla Anual de l'Impuls del Turisme Sostenible per al període del 2023 el projecte d'execució de la xarxa de sanejament des Ca Marí. Segons la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, els projectes presentats a l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) són molt importants per l´illa ja que "permeten tenir un finançament extraordinari per dur endavant projectes com el sanejament des ca Marí, que a més de ser molt important i demandat per els veïns i veïnes de la zona, també disminuirà la utilització dels emissaris contribuint així a l´agenda 2030 i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret el relacionat amb aigua neta i sanejament".

Aquest projecte permetrà dotar a aquest nucli turístic d'un sistema de clavegueram que enviï les aigües brutes a l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Formentera perquè puguin ser depurades i finalitzin en la bassa de reg on es puguin tornar a fer servir per regar els camps de l'illa i tancar el cicle de l'aigua, segons ha afegit el conseller d'Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell.

El pressupost d'adjudicació de les obres és d'1.500.000 €. El Consell de Formentera es farà càrrec del 16 % (250.000 €) i ha demanat que el 84 % restant (1.250.000 €) es financi amb fons de l'ITS. El termini d'execució consta de tres fases, en tres anualitats, els hiverns de 2022-2023 i de 2023-2024.

1. Fase «zero», d'adquisició de terrenys, prevista per a les anualitats 2022, amb un cost de 250.000 euros.
2. Primera fase, de canalització dins el nucli, prevista per a les anualitats 2023, amb un cost de 500.000 euros.
3. Segona fase, de bombeig i resta de la canalització, prevista per a l'anualitat de 2024, amb un cost de 500.000 d'euros.

Cal recordar que el Consell de Formentera ha mantengut diverses reunions amb l'Associació de veïns des Ca Marí en les quals ambdós han coincidit en la necessitat de dotar el nucli turístic d'un sistema de clavegueram que permeti enviar les aigües brutes del nucli a l'EDAR de Formentera per tancar el cicle de l'aigua fent se servir mitjançant la bassa de reg d'aigües terciaris per regar els camps de Formentera.

Per poder desenvolupar el "Projecte d'execució de la xarxa de sanejament municipal de l'àrea d'assentament (AMR) des Ca Marí a Formentera. Fase I" s'ha hagut de fer una modificació puntual número 6 del Pla Territorial Insular (PTI) de Formentera per canviar la qualificació dels terrenys on anirà ubicat la impulsió.

Amb aquest projecte s'aconseguiran els següents objectius que persegueixen els projectes finançats amb fons de l'ITS com ara:

- Mitigació i adaptació al canvi climàtic: la substitució dels materials existents, per uns materials més eficients i sostenibles. Evitarem fuites, embussos i permeabilitat amb les aigües de pluja, així com realitzar la connexió al bombeig general per arribar a l'EDAR de Formentera i després a la bassa de reg per ser reaprofitada pel sector primari de l'illa.
- Economia blava sostenible, biodiversitat marina i ciències del mar: la millora de la qualitat de les aigües residuals i el seu aprofitament faria disminuir la quantitat d'aigua sortint de l'emissari protegint així la biodiversitat marina.
- Economia circular: la bassa de reg de Formentera preveu que pugui abastir-se de les aigües residuals, i tancar així el cercle de l'aigua a la nostra illa i disminuint el consum d'aigua provinent de la dessaladora i a la mateixa vegada disminuint l´aigua vessada a la mar pels emissaris. Perquè això sigui possible, cal que l'aigua que arribi a la bassa sigui de bona qualitat, i millorant la bassa de reg estarem beneficiant el sector econòmic primari local i el producte local i fet a Formentera.


8 de setembre 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 71

9

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)