• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

El Consell ofereix un curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure per a joves de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que s’ha obert la inscripció per un curs d’ocupació i formació de monitor de temps lliure per a joves d’entre 16 i 29 anys de l’illa.

Al llarg d’aquest projecte els participants tindran la consideració d’alumnes/treballadors, on desenvoluparan tasques de monitor de temps lliure als diversos centres del Consell de Formentera, mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, aquest programa tindrà una duració de 6 mesos i té previst el seu inici al mes de novembre.

Aquesta formació està subvencionada pel SOIB Formació i Ocupació dins del Certificat de Professionalitat SSCB0209 “Dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil”. A més, aquest any els alumnes disposaran de formació transversal en anglès, obtenint l’acreditació oficial nivell A2.

Les persones interessades a participar en aquest programa de formació i ocupació hauran de formalitzar la seva inscripció fins al 25 d’octubre a la pàgina web del SOIB Programes Mixtos de Formació i Ocupació 2020-2021.

20 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell desenvoluparà un pla d’enfortiment del comerç local i potenciarà la campanya de Nadal

foto 2020 reunio comercantsAna Juan es reuneix amb mig centenar de comerciants de l’illa per preparar les noves accions de dinamització

La vicepresidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, es va reunir ahir amb una representació de comerciants de l’illa per presentar les línies de treball de la conselleria i preparar noves accions comercials de cara a l’hivern i la temporada vinent. La trobada es va celebrar al cinema de Sant Francesc i va comptar amb la participació de prop de mig centenar de comerciants i de representants dels mercats artesanals de l’illa.

Ana Juan, que a la trobada amb els comerciants va estar acompanyada per la tècnica de Comerç Amalia Mora, ha valorat la reunió d’ahir i ha destacat que l’alta participació “demostra l’interès dels comerciants de l’illa en treballar de manera conjunta amb el Consell i associacions per millorar un sector essencial en la nostra societat”. “Hem recollit els suggeriments i les inquietuds dels comerciants i també els hem explicat en què estam treballant des de l’àrea de Comerç, els plans presents i futurs que aplicarem per donar un impuls al sector”, ha explicat Ana Juan, que també ha animat els comerciants a proposar idees i iniciatives que es puguin posar en pràctica.

Enfortiment del comerç local
Entre les noves accions, Ana Juan va explicar als comerciants que en el debat de l’estat de Formentera es va aprovar per unanimitat la realització d’un pla d’impuls del comerç local per a l’enfortiment i dinamització del sector, “un pla que començarà a aplicar-se pròximament i que comptarà, entre altres accions, amb la celebració de cursos de formació pels comerciants, que els ajuden a millorar la seva competència i el seu negoci”, ha recalcat la consellera.

Campanya de Nadal
La consellera també ha explicat que enguany, per mor de la pandèmia, les festes de Nadal es celebraran de manera diferent, però que ja s’estan preparant noves accions per donar-li més protagonisme al petit comerç. “En primer lloc, reforçarem la campanya de Nadal de Compra a Casa, amb premis més importants, i també volem que el comerç tengui més presència al carrer. Fomentarem el producte local i la compra en el comerç de proximitat. Amb els comerciants hem parlat de les possibilitats que tenim enguany per desenvolupar diferents iniciatives i també hem parlat de la il·luminació nadalenca”. Part d’aquestes iniciatives es finançaran amb el conveni Cel Obert, signat recentment amb el Govern balear.

En la trobada, a més, la consellera va explicar les mesures que s’han aplicat de bonificació als comerciants durant l’estat d’alarma i també va anunciar que des del Consell s’estan estudiant altres bonificacions de taxes de cara al pròxim any.

A més, Ana Juan va enumerar les iniciatives que enguany s’han desenvolupat des del Consell durant la pandèmia per impulsar el petit comerç i el producte local, accions que s’han fet en col·laboració amb la Pimef, Cambra de Comerç, direcció general de Comerç del Govern balear i altres consells de les Illes, així com la posada en marxa de la nova web ‘Compra a Casa’, www.compraacasa.com.


16 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza la campanya ‘Compra a Casa a l’estiu’ posada en marxa enguany per incentivar el petit comerç de l’illa

foto 2020 compra a casa finalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que hi ha finalitzat la campanya Compra a Casa a l’estiu, desenvolupada durant els mesos de juliol, agost i setembre juntament amb la Pimef per incentivar i fomentar el petit comerç de l’illa arran de la pandèmia.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat “la bona resposta d’aquesta iniciativa en un any complicat per a tots i també per al sector comercial de l’illa”. Ana Juan ha recordat que el comerç formenterer “és una de les nostres senyes d’identitat com a societat”. “Qualitat i proximitat són dues de les característiques més importants dels nostres comerços, establiments que són essencials en la nostra societat i per això convidam els ciutadans a acostar-s’hi”, ha incidit la consellera.

Guanyadora del mes de setembre
La guanyadora de la targeta regal del mes de setembre, que té un premi de 100 euros, és Lourdes Costa Ramon, que ha fet la seva compra en la Carniceria San Francisco, un dels últims negocis que s’han incorporat a Compra a Casa.

Durant els mesos d’estiu la targeta Compra a Casa ha obtingut millors resultats que l’any passat al mes de juliol, on s’han fet compres per 176.366,32 euros pels 160.982,28 de l’any 2019, i pitjors als mesos d’agost (151.347, 82 enfront de 168.225,67 euros de l’any 2019) i setembre (144.860,74 enfront de 161.505,51 de 2019).

Ana Juan ha recordat que durant aquest estiu, des del Consell s’han desenvolupat diferents iniciatives per impulsar el petit comerç i el producte local, iniciatives que s’han fet en col·laboració amb la Pimef, direcció general de Comerç del Govern balear i altres consells de les Illes. Juan també ha assenyalat que s’està treballant per reforçar la promoció del petit comerç durant la tardor i l’hivern.

Enguany, també s’ha estrenat la web Compra a Casa, www.compraacasa.com, “una eina que permet en un sol clic apropar una mica més el petit comerç de l’illa als ciutadans” i on es poden consultar els comerços adherits i els principals descomptes.


7 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es prepara per celebrar el Formentera 2.0 i el Formentera Fotogràfica

foto 2020 f.20 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre demà dijous 1 d’octubre i el pròxim diumenge 4 d’octubre tindran lloc a l’illa el Formentera 2.0 i Formentera Fotogràfica. “Aquests esdeveniments, que es varen ajornar el mes de maig, se celebren ara respectant totes les mesures de seguretat i sanitàries per evitar la propagació de la covid-19 i demostren l’aposta ferma per seguir intentant allargar la temporada en un any tan complicat com l’actual”, segons ha explicat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

La VIII edició del Formentera 2.0, un certamen de comunicació digital i networking congregarà a 30 professionals del món de la cultura digital que s’han inscrit a la trobada digital que té un format més íntim. 8 ponents parlaran de la transformació digital, xarxes socials, creativitat, món multimèdia, vídeo i màrqueting digital, contingut i comunicació, plataformes digitals, entre d’altres. Les conferències es faran en format tancat però hi haurà una xerrada especial que tindrà lloc dissabte a la tarda a la plaça de la Constitució de Phil González, fundador d’“Instagramers” i pel qual s’han reservat 20 places per als residents de Formentera interessats a assistir que es poden demanar enviant un missatge a info@formentera20.com.

També se celebra aquests dies la VIII edició del Formentera Fotogràfica. 65 amants de la fotografia s’han inscrit al certamen fotogràfic, que aquest any també compta amb un format més reduït. 14 gran noms de la fotografia contemporània faran sessions pràctiques i teòriques i crearan un espai de reflexió i creació col·lectiva que també seran de format tancat. Un any més, el Formentera Fotogràfica segueix apostant per una programació eclèctica i intergeneracional, en format reduït, combinant el talent de proximitat amb grans noms de la fotografia nacional i internacional.

30 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza la sisena edició del Formentera Zen centrada en la salut i en benestar físic i emocional

foto 2020 f zen 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que ahir va finalitzar el Formentera Zen. “Aquesta ha set una edició especial per les mesures de seguretat anticovid però on la salut i el benestar han set, una vegada més, al capdavant de la trobada”, segons ha explicat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. La presidenta ha agraït als ponents i a tots els participants que “en un any tan complicat hagin confiat en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniment que vol donar un valor afegit als nostres visitants i allargar la temporada”.

Un total de 150 participants han seguit des de divendres a la tarda, fins ahir diumenge, les xerrades, tallers i classes d’experts del món de la salut i el benestar físic i emocional. La sisena edició del Formentera Zen ha aconseguit uns col·laboradors d’alt nivell, segons ha destacat Alejandra Ferrer. El divendres el festival va començar amb la xerrada inspiracional “Autoestima per a l’èxit” per Sílvia Congost, psicòloga experta, escriptora, conferenciant i líder en creixement personal en xarxes socials i mitjans de comunicació.

El dissabte, dia central de l’esdeveniment, va tenir lloc el taller de fitnes “La màgia de l’exercici i la música” impartit per Cesc Escolà, conegut per la seva participació en programes televisius com Operación Triunfo. Carlos Ríos, dietista nutricionista i creador del moviment “Realfooding” va oferir la xerrada “Tornant a menjar de veritat: nutrició i hàbits saludables”. Un altre taller que pogueren realitzar va ser el de “Batch cooking, organització setmanal sana i eficient a la cuina” de Paola Freire, xef i pastissera de l’Escola Le Cordon Bleu i creadora de “Foodtropia”.

Xuan Lan
A la tarda va arribar un dels moments més esperats per molts dels participants, la classe magistral “Flow to slow sunset yoga” de Xuan Lan, experta en benestar, professora i difusora de diferents estils de ioga, escriptora i professora d’Operación Triunfo.

La jornada de diumenge va començar amb el taller de pilates de Claudia Constans, psicòloga, “Influencer Top 10” en el sector de la moda i la vida saludable i creadora de “Ffitcoco”. També es va impartir el taller “FaceFit, cures posturals a la regió cervical i facial” de Daniela Toro, fisioterapeuta amb especialitat en dolor orofacial i disfunció temporomandibular, i creadora del mètode FaceFit (que inclou fisioteràpia, psiconeuroimmunologia, dermofarmàcia i cosmètica).

Tot seguit, va tenir lloc la xerrada “Cosmètica activa: la importància de la formulació” d’Arturo Álvarez-Bautista, llicenciat en Química i Física, màster en Dermocosmètica i en Biomaterials per a Medicina, doctor en Nanomedicina i responsable de les fórmules de diversos productes cosmètics de prestigi. Finalment, es varen donar claus de benestar en la xerrada “Adquirint hàbits saludables amb Boticaria García” per part de Marián García (Boticaria García), doctora en Farmàcia, graduada en Nutrició Humana i Dietètica i en Òptica i Optometria.


28 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 47

10

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)