• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera presenta el projecte d'execució de la xarxa de sanejament des Ca Marí per ser finançat amb fons de l'ITS

El Consell de Formentera ha presentat a la convocatòria del Pla Anual de l'Impuls del Turisme Sostenible per al període del 2023 el projecte d'execució de la xarxa de sanejament des Ca Marí. Segons la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, els projectes presentats a l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) són molt importants per l´illa ja que "permeten tenir un finançament extraordinari per dur endavant projectes com el sanejament des ca Marí, que a més de ser molt important i demandat per els veïns i veïnes de la zona, també disminuirà la utilització dels emissaris contribuint així a l´agenda 2030 i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret el relacionat amb aigua neta i sanejament".

Aquest projecte permetrà dotar a aquest nucli turístic d'un sistema de clavegueram que enviï les aigües brutes a l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Formentera perquè puguin ser depurades i finalitzin en la bassa de reg on es puguin tornar a fer servir per regar els camps de l'illa i tancar el cicle de l'aigua, segons ha afegit el conseller d'Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell.

El pressupost d'adjudicació de les obres és d'1.500.000 €. El Consell de Formentera es farà càrrec del 16 % (250.000 €) i ha demanat que el 84 % restant (1.250.000 €) es financi amb fons de l'ITS. El termini d'execució consta de tres fases, en tres anualitats, els hiverns de 2022-2023 i de 2023-2024.

1. Fase «zero», d'adquisició de terrenys, prevista per a les anualitats 2022, amb un cost de 250.000 euros.
2. Primera fase, de canalització dins el nucli, prevista per a les anualitats 2023, amb un cost de 500.000 euros.
3. Segona fase, de bombeig i resta de la canalització, prevista per a l'anualitat de 2024, amb un cost de 500.000 d'euros.

Cal recordar que el Consell de Formentera ha mantengut diverses reunions amb l'Associació de veïns des Ca Marí en les quals ambdós han coincidit en la necessitat de dotar el nucli turístic d'un sistema de clavegueram que permeti enviar les aigües brutes del nucli a l'EDAR de Formentera per tancar el cicle de l'aigua fent se servir mitjançant la bassa de reg d'aigües terciaris per regar els camps de Formentera.

Per poder desenvolupar el "Projecte d'execució de la xarxa de sanejament municipal de l'àrea d'assentament (AMR) des Ca Marí a Formentera. Fase I" s'ha hagut de fer una modificació puntual número 6 del Pla Territorial Insular (PTI) de Formentera per canviar la qualificació dels terrenys on anirà ubicat la impulsió.

Amb aquest projecte s'aconseguiran els següents objectius que persegueixen els projectes finançats amb fons de l'ITS com ara:

- Mitigació i adaptació al canvi climàtic: la substitució dels materials existents, per uns materials més eficients i sostenibles. Evitarem fuites, embussos i permeabilitat amb les aigües de pluja, així com realitzar la connexió al bombeig general per arribar a l'EDAR de Formentera i després a la bassa de reg per ser reaprofitada pel sector primari de l'illa.
- Economia blava sostenible, biodiversitat marina i ciències del mar: la millora de la qualitat de les aigües residuals i el seu aprofitament faria disminuir la quantitat d'aigua sortint de l'emissari protegint així la biodiversitat marina.
- Economia circular: la bassa de reg de Formentera preveu que pugui abastir-se de les aigües residuals, i tancar així el cercle de l'aigua a la nostra illa i disminuint el consum d'aigua provinent de la dessaladora i a la mateixa vegada disminuint l´aigua vessada a la mar pels emissaris. Perquè això sigui possible, cal que l'aigua que arribi a la bassa sigui de bona qualitat, i millorant la bassa de reg estarem beneficiant el sector econòmic primari local i el producte local i fet a Formentera.


8 de setembre 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera posa en marxa una ruta fotogràfica i una gimcana familiar que recorren el patrimoni cultural i paisatgístic de l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, presenta una ruta fotogràfica que recorre part dels encants de Formentera i una gimcana familiar en què dos personatges de ficció infantil ens expliquen part del patrimoni i la història de l'illa. "Amb aquestes propostes volem oferir experiències als nostres visitants, tant si venen sols, amb amics o en família; són guies amb informació detallada dels punts que es visiten i en els quals, a més, es pot participar i fer fotografies de record que després les poden imprimir a l'oficina d'informació turística de la Savina o en el cas de la gimcana familiar aconsegueixen un llibre per als més petits", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Ruta fotogràfica
D'una banda, s'ha creat una ruta fotogràfica que recorre deu punts d'interès cultural i paisatgístic de Formentera. En aquests indrets s'han instal·lat suports on es poden posar els telèfons mòbils i fer una autofoto de record que mostra el millor enquadrament de l'entorn. Després, les fotos es poden compartir a les xarxes socials etiquetant Turisme de Formentera @visitformentera. Això dona dret a imprimir dos fotografies de record d'aquesta ruta a l'Oficina d'Informació Turística de la Savina, de manera gratuïta.

foto 2022 ruta foto D

"Amb aquesta ruta s'ofereix una proposta als visitants que, a més, té retorn pel que fa a la promoció de l'illa perquè aconseguim que a les xarxes es pugin fotografies que mostren la millor cara de Formentera", segons ha detallat Alejandra Ferrer. Per fer la ruta s'han estudiat les ubicacions més adients que inclouen una panoràmica del port de la Savina, la plaça de Sant Francesc i el far de la Mola, entre d'altres.

Gimcana familiar
Paral·lelament, s'ha creat una gimcana familiar en què acompanyats de dos personatges de ficció infantil en Trobi i na Tana podem recórrer part del patrimoni patrimonial i històric de l'illa. En aquesta gimcana es fa un recorregut per deu punts d'interès de l'illa, alguns coincideixen amb els de l'anterior ruta fotogràfica. En aquests punts hi ha un codi QR que al activar-lo ens dona informació sobre aquell indret. Si les famílies visiten i activen el QR en un mínim de sis dels deu punts, poden anar a recollir a les Oficines d'Informació Turística el llibre Explora Formentera amb Trobi, un llibre on en Trobi arriba a Formentera i na Tana, una sargantana de l'illa li mostra part dels seus encants.

La informació sobre aquestes rutes es pot obtenir a les Oficines d'Informació Turística, al web de Turisme i als suports fotogràfics que hi ha a l'illa, ja que es pot accedir al web a través d'un codi QR.

Ruta fotogràfica: https://turs.photo/qr/formentera/?turs=frm01#section-blog
Gimcana familiar: https://gymkhana-formentera.trobatea.com/inicio


6 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Música blues jazz i rock per celebrar el Festival Guitarres de Formentera a Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el Festival Guitarres de Formentera tendrà lloc entre el 16 i el 18 de setembre. Guitarres de Formentera és un festival de música blues, jazz i rock, que ja s'ha convertit en cita imprescindible de la temporada d'estiu a l'illa. El Festival, organitzat per l'associació Guitarres de Formentera i amb la col·laboració del Consell Insular de Formentera arriba aquest any a la seva tretzena edició.

Aquest any 2022, les activitats musicals tendran lloc a la plaça de l'Església de Sant Ferran el divendres 16 a partir de les 22.00 h actuaran de Piolet Swing, Sgt.Pepe's Lonely Hearts Club Band, Los Peligrosos Gentlemen i The Raters, el dissabte 17 a partir de les 22.00 h actuaran Maya Alexander Group, Cecilya, The Mighty Groovin's Stuff i Chris Lee. Finalment, el diumenge 18 a partir de les 21.30 h al restaurant Sa Panxa de Sant Ferran es posarà el punt i final a la celebració del festival amb una jam-session.

6 de setembre 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022 formentera guitarra

Ampliació del servei de bus al mercat de la Mola

El Consell de Formentera amplia el servei de bus al mercat artesanal de la Mola els dimecres i diumenges per fomentar els desplaçaments en transport públic i en resposta d'una petició de l'associació d'artesans del mercat de la Mola.

Aquesta ampliació del servei s'iniciarà aquest mateix diumenge 21 d'agost i reforçarà el servei existent en horari de tarda i l'últim viatge de tornada es realitzarà a les 22.20 hores.

19 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022viii calendari bus

Formentera posa en marxa un servei de consulta via WhatsApp per als visitants durant les 24 hores del dia

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, amplia a 24 hores el servei d'informació als visitants via WhatsApp i l'ofereix en set idiomes. Fins ara, aquest servei només es prestava en horari d'oficina, però ara, gràcies a un sistema informàtic de respostes freqüents, la informació es pot donar durant les 24 hores dels 365 dies de l'any. Això sí, si els usuaris volen ser atesos per una persona, l'horari d'atenció és de dilluns a divendres a 8 a 15 hores (excepte els festius).

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que "en ple segle XXI, des de l'àrea de Turisme apostam per aquestes eines de comunicació que estan tan esteses entre la població". I ha afegit que "l'objectiu és arribar i atendre al màxim nombre de visitants possible i oferir-los la informació que faci que la seua estada a l'illa sigui més satisfactòria, a més de poder traslladar-los les activitats que es poden realitzar al llarg de tot l'any fora del sol i platja".

El telèfon d'atenció per WhatsApp és el 607 111 716. La informació es troba a la web del Consell i a les oficines d'informació turístiques. Fa cinc anys que Formentera va posar en marxa aquest servei de consultes gratuïtes per WhatsApp. Entre les preguntes freqüents programades, hi ha informació sobre esdeveniments culturals, els horaris dels béns patrimonials o l'estat de les platges, entre d'altres. El servei s'ofereix en català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i holandès. No s'atenen cridades telefòniques.


9 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 formen whatsapp

Més articles...

Pàgina 10 de 71

10

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)