• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Agricultura convoca ajuts per a la creació d’empreses de joves agricultors per valor de 3,5 milions d’euros

El FOGAIBA ha resolt la convocatòria de joves de 2020 amb un total de 74 beneficiaris

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (FOGAIBA), ha convocat els ajuts per a la creació de joves agricultors per valor de 3.500.000 d’euros per aquest 2021. El termini de presentació de sol·licituds és del 27 d’octubre de 2021 al 30 de novembre de 2021. A la vegada, el FOGAIBA ha publicat la resolució de concessió de les ajudes per a la incorporació de joves al sector primari de l’any 2020, convocades per un valor de 3.000.000 euros. En total, els beneficiaris amb dret a ajuda ascendeixen fins als 74. De fet, entre el 2016 i el 2020, s’han incorporat al sector primari un total de 688 joves.

En total, entre els anys 2016 i 2021, s’han destinat 22 milions d’euros a aquesta convocatòria. La previsió inicial per aquest període era de 10.877.262 de euros. Aquest increment de fons de la CAIB a aquesta línia demostra l’aposta clara de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació per a la incorporació de joves.

Entre els requisits per optar a aquests ajuts, tenir complerts els devuit anys i no haver-ne fet quaranta-un a la data de presentació de la sol·licitud d’ajuda, i presentar un pla empresarial que haurà de preveure uns ingressos agraris mínims de 12.000,00 €/UTA anuals abans dels cinc anys, a comptar des de la concessió de l’ajuda.

L’objectiu d’aquestes ajudes és el rejoveniment de la població activa agrària, fomentant el relleu generacional que contribueixi a la millora de la competitivitat i la dinamització del sector.

Des de l'àrea d'Agricultura del Consell de Formentera, situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet", s'ofereix assessorament específic per a les persones interessades a demanar aquestes ajudes. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i també a través del correu electrònic agricultura@conselldeformentera.cat.

3 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el curs d'hort infantil 'per promoure el cultiu de la terra entre els més petits'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Sector Primari, informa que el pròxim dilluns 25 d'octubre s'obre el període d'inscripció per al curs d'hort infantil. Aquest taller està dirigit a infants d'entre 4 i 12 anys i es farà els dissabtes al matí. Els interessats es poden apuntar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o telemàticament a través de l'OVAC. El curs començarà el pròxim dissabte 13 de novembre i finalitzarà el 16 de juny.

El conseller de Sector Primari ha mostrat la seua satisfacció perquè "enguany, de nou, puguem oferir aquesta formació, ja que l'any passat no es va fer a causa de la pandèmia". Josep Marí ha animat els infants a apuntar-se a l'activitat que té per objectiu "promoure el coneixement del cultiu de la terra de forma ecològica i tradicional a la vegada que es fomenta el respecte als companys i al medi natural", segons ha declarat.

L'hort infantil està ubicat al costat de la capella de sa Tanca Vella, a Sant Francesc. Els infants es dividiran en dos grups segons l'edat. El primer, de 4 a 7 anys, es reunirà els dissabtes entre les 10.00 i les 11.45 h, i el segon, per a al·lots de 8 a 12 anys, es trobarà els dissabtes de 12.15 a 14.00 h. Les classes són gratuïtes.


20 d'octubre de 2021
Area de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2021 argri nens

Obert el termini de la declaració de la collita de raïm

cartell 2021 raimEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, recorda que els productors de vi de Formentera que tinguin drets de vinya estan obligats a fer la declaració de la collita de raïm d'enguany fins al pròxim 10 de desembre.

Aquesta declaració es pot fer a les oficines de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça situada en el Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9.00 a 14.00 h, des d'on s'enviarà al Registre Vitícola del Govern balear.

Des de l'àrea d'Agricultura s'ha recordat que estan exempts de fer aquesta declaració els productors amb menys de 0,1 ha o que facin suc o consumeixen raïm com a fruita. Els drets de plantació de vinyes a les illes estan regulats, si no es fa la declaració de la collita es corre el risc que la vinya es declari abandonada.

7 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primer concurs de dibuix de la Dona en el Món Rural

cartell 2021 concurs mon ruralBEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha convocat la primera edició del concurs de dibuix La Dona en el Món Rural, en commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural, que se celebra el pròxim 15 d'octubre.

El concurs està dirigit als alumnes de secundària de l'IES Marc Ferrer de Formentera (des de 1r fins a 4t d'ESO). El dibuix ha de ser lliure de mida A3, és a dir el doble d'un foli. La temàtica ha d'estar relacionada amb la dona i totes les vessants del món rural, ja sigui pesca, caça, ramaderia i/o agricultura, així com altres temes que es puguin considerar vinculats a aquest estil de vida.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que amb aquest certamen "volem donar visibilitat i reconeixement a la importància que té el paper de la dona en el desenvolupament social i econòmic del sector primari, és a dir, la pesca, la ramaderia i l'agricultura i que el jovent també hi pensi i hi sigui conscient".

Els dibuixos es poden entregar fins al pròxim 13 d'octubre a la recepció d'IES Marc Ferrer o a la seu de Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9.00 a 14.00 h. S'entregaran tres premis per curs que seran xecs de 80 €, 60 € i 40 €. En total hi hauran 12 premiats que rebran aquests xecs per poder comprar material en les llibreries o botigues d'informàtica de l'illa. Les bases del concurs es poden consultar al web del Consell de Formentera.

Exposició

A partir del 15 d'octubre es farà una exposició amb els dibuixos premiats al concurs al pati del Centre Antoni Tur "Gabrielet" que es podrà visitar fins al 22 d'octubre.

6 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 concurs mon ruralC

Formentera recorda l’ordenança de tinença d’animals de companyia per evitar atacs al ramat de l’illa

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, informa que amb motiu dels atacs produïts per cans a animals de producció de l’illa de Formentera en les últimes setmanes, la institució ha tret un ban per recordar l’ordenança municipal que regula la tinença d’animals de companyia i que “prohibeix la circulació per les vies públiques d’aquells cans que no vagin acompanyats i conduïts mitjançant cadena, corretja o cordó resistent. Aniran proveïts de morrió quan el temperament de l’animal ho aconselli, i sota la responsabilitat del seu propietari”.

En aquest ban, que es repartirà per les principals cartelleres informatives de l’illa i zones agrícoles, es destaca que “les infraccions comeses contra els preceptes d’aquesta ordenança seran sancionades amb multes de 30 fins a 15.000 euros”. Així mateix, la comunicació també inclou informació sobre el règim jurídic de la tinència d’animals potencialment perillosos i diu que “seran considerats cans potencialment perillosos aquells animals de l’espècie canina que manifestin un caràcter marcadament agressiu o que hagin protagonitzat agressions a persones o a altres animals”.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que aquests atacs han fet molt mal als ramaders de l’illa, tant per la pèrdua d’animals com moralment pel que significa que entrin en la teva propietat i facin mal al teu ramat. “Deman responsabilitat a alguns propietaris d’animals de companyia, que estic segur que no són conscients del que pot significar deixar els seus cans amollats, el bestiar i els cans poden conviure sense problemes si es respecta la normativa”.

Des del Consell de Formentera es demana col·laboració a la ciutadania perquè avisin a la canera en cas de veure cans amollats per evitar així possibles atacs. El telèfon de contacte és 630 08 31 28. Per últim, el conseller ha agraït la feina dels propietaris del bestiar que són petits agricultors que conserven les tradicions de l’illa així com el seu paisatge.


7 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 22

8

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1