• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Consell i Govern s’uneixen per “fer més efectives les inspeccions de pesca”

sortida inspeccio pescaEl conseller de Presidència i Medi Rural, Bartomeu Escandell, s’ha reunit amb el director general de Pesca del Govern, Joan Mercant a la seu del Consell de Formentera. A la trobada també han assistit els tècnics del servei d'inspecció de pesca del Consell i els treballadors de la Reserva Marina des Freus d’Eivissa i Formentera del Govern. Després de la reunió han fet una sortida rutinària d’inspecció per aigües de Formentera.

A la trobada han acordat la col·laboració entre el Govern i el Consell per a l’embarcament del personal de les dues institucions en les embarcacions de vigilància pesquera amb les que compten i que així els treballadors de la Reserva Marina, i els treballadors del servei d’inspecció de pesca del Consell puguin fer feina de manera conjunta i coordinada amb la intenció de “fer més efectives les inspeccions de pesca” segons ha explicat Bartomeu Escandell.

En paraules del director general "es tracta d'optimitzar els recursos que tenim", tot i que a llarg termini esperen poder incrementar la presència d'efectius a la mar. Per part seva, el conseller de Formentera ha expressat el seu desig de què aquest acord del programa de vigilància es pugui renovar anualment.

Autorització excepcional per la caça del colom tudó

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, ha dictat una autorització excepcional per al control d’espècies i protecció dels cultius de l’illa de Formentera per part dels vedats de caça de Formentera. Els 5 pròxims diumenges, és a dir des del 24 de juliol fins al 21 d’agost, i durant el següent horari de 7.30 a 11.30 hores, i de 17.30 a 21.00 hores es podrà caçar un tipus de colom, el tudó, als vedats autoritzats.

L’objectiu de l’acció, segons ha explicat el conseller de Medi Rural, Bartomeu Escandell, és “assegurar la protecció adequada dels cultius, sobretot vinyes, que puguin resultar afectats per aquesta espècie que ha proliferat en els últims anys a Formentera". Els mitjans seran els autoritzats per la legislació vigent en la matèria, i el personal també serà l’autoritzat pel vedat corresponent. Aquesta acció s'engloba "dins la política del Consell de Formentera de recuperació del camp i control de les plagues que el puguin afectar", segons ha conclòs el conseller.

La Cooperativa del camp finalitza la sega de 56 hectàrees de terres

Foto recolectoraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, informa que la Cooperativa del Camp de l’illa ha finalitzat el període de sega a les finques cedides al Cens de Terres de Cultiu. En total s’han segat 49 hectàrees, 26 hectàrees d'ordi a la zona de Sant Ferran, 7 hectàrees de civada a Sant Francesc i Porto Salé, i 26 hectàrees de blat a La Mola.

D’altra banda, també s'han segat les parcel·les de 7 socis de la Cooperativa que demanaren aquest servei, amb una superfície de 8 hectàrees. El conseller del ram, Bartomeu Escandell, ha explicat que “encara queda molta feina per fer, però amb aquestes accions es demostra que s’estan donant les primeres passes per la recuperació del sector primari i del paisatge rural”. D’altra banda, el conseller ha lamentat que “aquest primer any de treball hagi estat marcat per la sequera que s’ha patit a l’illa”.

Tot i això, Bartomeu Escandell ha destacat l'encert en triar llavors de cereals de varietats locals, que han demostrat una millor resposta davant la sequera, ja que els pagesos que sembraren llavors certificades han perdut la collita, segons han explicat des de la Cooperativa.

Nova edició del curs d’introducció a l’agricultura per nens

Horta Infantil x Eva Parey 007El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura informa que es convoca una segona edició del curs d’introducció a l’Agricultura per nens. Els infants interessats, d’entre 3 i 12 anys, es poden inscriure a partir d’avui 1 de juliol a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, o l’Oficina Virtual a través de la plana web del Consell fins al pròxim 8 de juliol. Així ho ha explicat el conseller de Medi Rural, Bartomeu Escandell que ha mostrat la seva satisfacció per poder tornar a oferir una nova edició del curs que s’ha fet per primera vegada aquest any.

Els 30 alumnes del primer curs han aprés durant 6 setmanes com es prepara un hort, per després incorporar fertilitzants i fer les tasques de sembra i plantació, segons ha explicat el conseller. “A més se’ls han fet petites introduccions teòriques de la importància del camp i la cura del medi ambient”, ha afegit.

Inici 12 de juliol
El curs començarà el 12 de juliol, s’impartiran dues hores setmanals a cada un dels tres grups que es formaran. El taller s’impartirà en tres horaris diferents, depenent de la preferència dimarts de 18.30-20.30 hores, divendres de 18.30-20.30 hores o dissabte de 9.30-11.30 hores. Aquest curs és gratuït i es farà a l’Hort Infantil, en una àrea habilitada a prop de la Capella de sa Tanca Vella de Sant Francesc Xavier. Caldrà portar roba còmoda i calçat adequat per als tallers. Una vegada estigui tancat el termini d’inscripció d’aquest segon curs, des de l’Àrea d’Agricultura del Consell Insular de Formentera es confirmarà l’assistència mitjançant trucada telefònica. També es crearà una llista d’espera, a la mateixa àrea, per infants als que els pugui interessar altres possibles dates per assistir al curs.

Formentera dóna ajudes als ramaders de Formentera per fer front a la sequera

Ajudes ramadersEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, reparteix 936 sacs de pinso per animals de 40 quilos cadascú entre els ramaders de l’illa per “pal·liar els efectes derivats de la sequera que ha patit l’illa aquest any”. Així ho ha explicat el conseller del ram, Bartomeu Escandell.

Els beneficiaris d’aquesta ajuda són els 102 ramaders inscrits a l’Associació de Ramaders de Formentera que han renovat la cartilla ramadera aquest 2016. Les ajudes es varen començar a repartir la passada setmana, a través de la Cooperativa del Camp que es posa en contacte amb els beneficiaris per citar-los i repartir els sacs.

Actualment a Formentera hi ha enregistrades 1.048 animals entre ovelles i cabres, i 115 porcs. Aquest és el tercer any que el Consell de Formentera dóna aquesta ajuda perquè els ramaders puguin fer front al període de sequera que es viu en els darrers anys.

Més articles...

Pàgina 19 de 22

19

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1