• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Surt a licitació la construcció de l'habitatge per a la protecció de menors

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ja ha sortit a licitació la construcció del projecte d'habitatge destinat a menors de dotze anys en situació de desprotecció. L'habitatge disposarà de deu habitacions i estarà ubicat a l'àrea sociosanitària, al costat del Centre de Dia.

foto 2022ix menors A

Si es compleixen els terminis d'execució, l'obra estarà enllestida al llarg de 2023. El pressupost és de 496.966 euros més IVA i el projecte compta amb una subvenció de 150.000 euros dels fons europeus destinats a la recuperació econòmica.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "amb aquesta llar, s'afavorirà l'atenció individualitzada i familiar dels menors en acolliment, la qual cosa proporcionarà un millor entorn d'atenció psicosocial dels infants i, a més, es crearà un recurs d'atenció a famílies vulnerables, una problemàtica que afecta específicament les dones, que són majoritàriament les responsables de la cura i l'atenció a la infància".

foto 2022ix menors B

En l'actualitat, Formentera no disposa de cap recurs d'acolliment residencial per a menors en aquesta situació i, actualment, al voltant d'un 30 % dels usuaris del servei de protecció de menors a Formentera són susceptibles de fer servir aquest espai.

13 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou programa de formació i acompanyament per a l'ocupació a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria i de l'àrea de Benestar Social, ha impulsat el nou programa de formació i acompanyament per a l'ocupació a Formentera. Aquest programa forma part del forma part del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i va adreçat a persones majors de trenta anys, desocupades de llarga durada i col·lectius vulnerables o amb risc d'exclusió social.

Amb l'objectiu de millorar el perfil professional d'aquestes persones se'ls ofereix un mínim de 120 hores d'accions d'orientació i acompanyament (individuals i grupals) i un mínim de 100 hores de formació per a cada participant. "D'aquesta manera pretenem millorar la seua competència i possibilitats d'accedir al món laboral, a més, com a incentiu es dona una ajuda de 1.800 € als usuaris que finalitzin satisfactòriament els itineraris individualitzats i personalitzats que se'ls han dissenyat", segons ha declarat la presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan.

Per la seua part, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que des de la seua àrea es farà un procés d'acompanyament a tots els usuaris que s'adhereixin a aquest programa, "ja que volem donar una atenció individual, personalitzada i integral a partir de la qual, la persona, mitjançant diferents actuacions, construeixi el seu projecte professional, amb l'objectiu final d'incorporar-se al mercat de treball de manera regular".

Aquesta iniciativa forma part del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de projectes territorials per a col·lectius vulnerables i està inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (Next Generation EU). Les inscripcions s'han de fer al SOIB. Per a més informació, es pot telefonar: 971 321 087 (ext. 3122) o inserciolaboral@conselldeformentera.cat.

Cal destacar que s'entenen com a col·lectius vulnerables o persones en risc d'exclusió social: dones víctimes de violència de gènere, assetjament per raó de sexe o de gènere, persones sense llar, persones amb discapacitat, persones migrants, persones amb problemes d'addicció, víctimes de qualsevol mena de discriminació del mercat laboral i persones amb dificultat per accedir al mercat laboral, entre d'altres. Els aturats de llarga durada han de portar a l'atur dotze mesos, dels darrers divuit.

16 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022viii acompanyament

Formentera es coordina davant possibles víctimes de punxades

foto 2022 actuacio punxadesEl Consell de Formentera ha celebrat una reunió de coordinació per establir el protocol d'actuació en cas que alguna dona pateixi punxades a Formentera. En aquesta trobada han assistit el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez; el conseller d'Interior, Josep Marí, així com representants de la Policia Local, la Guàrdia Civil i l'Hospital de Formentera.

El conseller de Benestar Social ha enviat un missatge de "rebuig total a la submissió química de les dones, sigui la que sigui la forma com s'aconsegueixi, a les punxades i a l'assetjament masclista", i ha recordat que "totes aquestes agressions són constitutives de delicte i seran perseguides". Ramírez ha destacat que "les punxades tenen una finalitat dissuasiva perquè les dones no puguin gaudir de la festa i de l'oci nocturn". En aquest sentit, ha assegurat que "les dones han de poder participar sense por en les festes i des del Consell de Formentera, en col·laboració amb la resta de forces de seguretat i de l'hospital, treballarem perquè així sigui".

Per la seua part, el conseller d'Interior ha destacat que "és important que les dones tenguin clar que si hi són víctima de punxades, les administracions públiques els donaran total suport i atenció". La Policia Local, la Guàrdia Civil, el servei del 112 i els treballadors de Benestar Social, que estaran a la carpa de "No i punt!" de Formentera, seguiran un protocol d'emergència per donar suport a la víctima. "Totes aquestes administracions actuarem de manera coordinada per oferir la millor atenció a les víctimes en aquest moment tan delicat", ha concretat Rafael Ramírez.

Així mateix, a la reunió s'ha traslladat el protocol d'actuació recomanat per a les possibles víctimes de punxades o testimonis d'aquestes agressions que puguin ajudar la víctima, pactat entre el Govern de les Illes Balears i els Consells Insulars.

-Si estau a un local privat, heu d'avisar el personal. Si estau a una festa popular, us heu de dirigir a la parada "No i punt!" de Formentera.
-Telefonau al 112 o contactau directament amb la Policia Local i/o la Guàrdia Civil perquè hi intervinguin.
-Seguiu les instruccions de la Policia Local, la Guàrdia Civil o el personal de "No i punt!".
-No us separeu del grup d'amics, ni us n'aneu soles si no us trobau bé.
-Si us trobau amb una víctima, escoltau-la i oferiu-li telefonar a una persona del seu entorn per donar-li suport. No la deixeu tota sola.
-Heu d'anar a urgències de l'Hospital de Formentera, on faran proves respecte de la punxada.
-En el cas que necessiteu atenció psicològica, trucau al 112 per activar el psicòleg de guàrdia.
-Es recomana que interposeu una denúncia davant la Guàrdia Civil.

També s'ha posat a disposició el servei de 24 hores d'IBDONA al telèfon 971 178 989 i el del Servei d'Informació i Atenció a la Dona (de 9 h a 14 h de dilluns a divendres) al telèfon 971 321 271.

S'ha donat trasllat d'aquest protocol tant a l'associació Espai Dones com a la PIMEF.

12 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que des d'avui ja es poden sol·licitar les subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat. El pressupost per a la convocatòria d'enguany és de 18.000 euros.

Els sol·licitants han de ser residents a Formentera, d’edat igual o superior a seixanta-cinc anys o tenir una discapacitat reconeguda del 33 % o més, entre altres requisits. Aquests ajuts es destinen, entre d’altres, a l'adquisició de cadires de rodes, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llits hospitalaris o tractaments professionals sociosanitaris, com ara fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, etc.

L'import individual màxim i per a tots els conceptes que es pot concedir per beneficiari és de 2.900 euros. Una comissió tècnica avaluadora serà l'encarregada de valorar les sol·licituds que obtenen les ajudes. Els sol·licitants han de presentar les despeses realitzades (mitjançant factures originals) que han de correspondre al període comprès entre l’1 de juny de 2021 i el 31 de maig de 2022.

Les bases estan publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell de Formentera, i el termini per presentar les sol·licituds és fins al dia 22 d’agost de 2022 a la conselleria de Benestar Social (Centre de Dia), o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell dona suport a Formenterers Solidaris per a la distribució d'aliments a persones vulnerables i per a projectes de cooperació

foto 2022 f solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la vicepresidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Sara Miguel, han signat avui un conveni de col·laboració per valor de 10.000 euros per distribuir aliments a les persones més vulnerables residents a l'illa i per executar projectes de cooperació per a països en vies de desenvolupament, per a l'any 2022. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, també ha assistit a la signatura del conveni.

21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 52

Inici
Anterior
1

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1