• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Les xerrades per a famílies aborden l'educació sense pantalles

El cicle Xerrades per a famílies i docents, que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, ofereix el pròxim dia 20 d'abril la conferència "Educar sense pantalles", a càrrec de Marta Prada (@pequefelicidad), educadora de famílies de disciplina positiva i guia Montessori. La sessió es farà a les 17 hores a la sala de plens del Consell i és oberta al públic en general. També hi haurà servei d'acollida per a infants. Els interessats poden fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

13 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv sense pantalles

Tallers de prevenció de l'ús de pantalles dirigits a famílies i alumnat de Formentera

foto 2023iv pantallesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, està portant a terme en els centres educatius de l'illa diferents accions emmarcades dins del nou Pla insular sobre l'ús de substàncies, pantalles i jocs.

La setmana passada varen començar una sèrie de xerrades a famílies d’infants de 0 a 3 anys a l'Escoleta Sa Miranda, l'Escoleta de Sant Ferran i a l'escola Virgen Milagrosa (0-6 anys). La previsió és impartir aquests tallers també als centres d’educació infantil de l’illa. Les xerrades tracten les possibles conseqüències de l’ús de pantalles en els menors i ofereixen a les famílies eines per fer-ne un ús adequat.

També s'han fet tallers de pensament crític i pantalles en els cursos de 1r i 3r d’ESO de l'IES Marc Ferrer en sessions de 50 minuts.

En aquest àmbit, la següent conferència del cicle Xerrades per a famílies i docents també abordarà aquest tema. Marta Prada, educadora de famílies de disciplina positiva i guia Montessori, oferirà la xerrada “Educar sense pantalles”, el pròxim 20 d’abril a les 17 hores a la sala de plens del Consell.

4 d'abril de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Formentera Intercultural culmina amb la presentació del llibre d'Ibrahim Bah i l'obra de teatre 'El Rey del Gurugú'

Després de tres setmanes d'activitats culturals, lúdiques i educatives, el projecte Formentera Intercultural, impulsat per l'àrea de Benestar Social del Consell, culmina aquesta setmana amb literatura i teatre. Així, demà dimarts, a les 20 hores, es presentarà a la Casa del Poble el llibre d'Ibrahim Bah "Tres días en la arena". El llibre descriu el periple migratori de l'autor i, a més, es projectarà un vídeo d'una performance del mateix autor.

Les activitats es tanquen el dimecres, 5 d'abril, amb l'obra de teatre "El Rey del Gurugú" i un col·loqui final amb la participació d'Ibrahim Bah a la Sala de Cultura (Cinema). Hi haurà dos sessions, la primera, a les 11 hores, adreçada a alumnes de l'IES Marc Ferrer; i a les 20 hores adreçada al públic en general.

3 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv bah llibre

Creu Roja desembarca a Formentera

foto 2023iv creu roja A-El Consell ha cedit un espai a l'ONG perquè pugui desenvolupar la seua activitat a l'illa

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el president de Creu Roja d'Eivissa i Formentera, Manuel Marín, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, han presentat avui la primera oficina que l'organització obri a l'illa en un espai cedit per l'administració insular. A l'acte de presentació també han estat presents el conseller d'Interior, Josep Marí, i la secretaria de Creu Roja, Elena Cabrera.

En l'acte d'entrega de claus, la presidenta Ana Juan ha mostrat la seua "satisfacció per poder acollir a Formentera l'entitat que fa una tasca fonamental humanitària amb les persones migrades i que també ofereix altres serveis de voluntariats a la població de l'illa". La presidenta ha agraït la feina "que està portant a terme la conselleria de Benestar Social per millorar la prestació de serveis a Formentera".

Per la seva part, el conseller Ramírez ha destacat que "amb la Creu Roja sempre hem treballat de manera coordinada, ens ofereix el servei de teleassistència a Formentera i també ens lliura material de primera necessitat per als migrants que arriben a les costes de Formentera; ara amb aquesta presència física a l'illa podrem millorar l'atenció els col·lectius més vulnerables".

Manuel Marín ha agraït al Consell la cessió de l'espai i ha assenyalat que des de Creu Roja "les instal·lacions permetran a l'entitat iniciar la seva activitat social i solidària a l'illa; inicialment, oferint ajuda humanitària a les persones arribades a costes, però amb l'objectiu d'implantar, de forma gradual, la resta de programes i projectes socials propis de l'organització com ara les activitats amb gent gran; activitats d'apoderament de dones vulnerables i activitats enfocades al col·lectiu infantojuvenil". El president de Creu Roja ha assegurat que l'horari serà dimarts i dijous de 10 a 13 hores.


1 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Onze alumnes completen el Curs d'integració social i cultural per a estrangers del Consell de Formentera

foto 2023iii curs integracioOnze alumnes de nacionalitats de Colòmbia, Equador i França finalitzaren ahir el Curs d'integració social i cultural organitzat per l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, que enguany ha complit dinou edicions. El conseller de l'àrea, Rafael Ramírez, va entregar els diplomes als alumnes i els va felicitar "per l'interès i l'esforç que han mostrat en la participació en aquest curs", vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per preparar l'examen CCSE de nacionalitat.

31 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 61

3

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1