• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

‘No t’ofeguis en l’alcohol’, campanya destinada a prevenir el consum i la venda d’alcohol a menors de Formentera

foto 2021 alcohol CEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha posat en marxa la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ que té com principal objectiu prevenir i retardar l’edat d’inici de consum d’alcohol entre els menors de l’illa, així com combatre la venda il·legal de begudes alcohòliques. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, i els tècnics de Benestar Social Sonia Mayans i Michael Romero han presentat avui en roda de premsa aquesta campanya que compta amb nombroses accions de prevenció i d’alternatives d’oci per als joves de l’illa.

Alejandra Ferrer ha assenyalat que aquesta campanya “és molt necessària per transmetre el missatge de conscienciació entre la població més jove i entre els seus pares i mares perquè tracta sobre el perill i els efectes nocius de l’alcohol entre els joves, però a més ofereix eines i alternatives d’oci”. La presidenta ha destacat que la campanya “requereix del suport de tota la societat; del món educatiu i empresarial, de les famílies i associacions i en general de tots i cadascun de naltros”. A més, ha agraït la participació dels protagonistes de la campanya, els joves, que han participat activament en la seva creació.

Dades de consum d’alcohol a l’illa
El conseller Rafael Ramírez ha destacat en la presentació en roda de premsa que aquesta campanya “neix des de la necessitat de combatre aquest problema que s’ha detectat fonamentalment entre els joves de l’illa”. El responsable de l’àrea de Benestar Social ha fet referència al darrer informe del centre d’Estudis de Conductes Addictives (Cepca) de l’any 2018, en el qual es reflecteix que el 85 % dels joves de l’illa han tengut la primera borratxera entre els 13 i els 15 anys. A més, el consum intensiu d’alcohol els últims 30 dies entre els joves és superior a Formentera que la resta del país. En aquest sentit, el conseller ha explicat que s’ha demanat al Cepca un nou estudi per a enguany i poder treballar amb dades més actualitzades.

“L’objectiu no és només prohibir i regular, també volem fomentar l’educació per la salut i la prevenció del consum abusiu d’alcohol i altres drogues, perquè la nostra responsabilitat com a adults és contribuir entre tots i totes a proporcionar un oci de qualitat lliure d’alcohol”, ha incidit el conseller Ramírez

La campanya impulsada des de l’àrea de Benestar Social compta amb la col·laboració d’altres àrees del Consell, de les forces i cossos de seguretat, comerços, pimes, centres educatius, famílies, clubs esportius... amb la finalitat d’aconseguir els objectius marcats i portar a terme iniciatives preventives dirigides als joves i als empresaris. Ramírez ha destacat la implicació dels empresaris i “el treball que estan desenvolupant els treballadors de l’àrea de Benestar Social”.

Primera ordenança per regular la publicitat i venda il·legal
Ramírez ha recordat que el Ple del Consell va aprovar l’any passat per unanimitat la primera ordenança de Formentera que regula la publicitat i venda il·legal de begudes alcohòliques. El conseller ha assenyalat que “l’alcohol és una de les tres drogues més consumides i amb més prevalença a l’illa i aquesta ordenança és una eina per regular i prevenir aquest consum indegut”.

Implicació dels empresaris locals
Un altre dels objectius d’aquesta campanya és combatre la venda il·legal de begudes alcohòliques i, per això, el Consell compta amb la col·laboració dels empresaris de l’illa, que a través de la Pimef de la Cambra de Comerç i de la Federació Hotelera s’han adherit a aquesta iniciativa. “Tenim la seva col·laboració perquè estam tots implicats en aquest objectiu i sabem de la importància dels establiments en la prohibició en la venda d’alcohol a menors”, ha destacat el conseller. El Consell ha presentat la campanya als empresaris als quals entregarà material informatiu per poder repartir-lo i fer difusió en els seus establiments.

La campanya: concurs i difusió
Per dissenyar la campanya, des de l’àrea de Benestar Social “es va implicar des d’un primer moment als joves de l’illa”, segon ha explicat el tècnic Michael Romero. Així, es va organitzar un concurs de dibuix entre l’alumnat de l’IES Marc Ferrer per triar la imatge i l’eslògan de la campanya. El jurat, compost per tècnics del Consell de Benestar Social, disseny i comunicació, va triar el dibuix dissenyat per Daniela Manrique i l’eslògan de Juan Camilo Gil. Els dissenys participants en aquesta campanya estan exposats al Casal de Joves fins al 30 de maig.

També seran els mateixos joves els que participaran en el repartiment de cartells pels establiments, a les taules de prevenció a les festes populars i altres esdeveniments. A més, s’ha elaborat material per repartir a les escoles d’estiu com ara camisetes, botelles i motxilles, es faran adhesius i xapes i s’ha encarregat una pancarta que es mostrarà en esdeveniments socials i esportius.

Formació per a joves, pares i mares i professionals
La tècnica de Benestar Social, Sonia Mayans, ha destacat “la importància de la formació entre els joves, els pares i mares i els professionals de la restauració i de l’educació”. Així, s’ha elaborat un fulletó amb informació i consells dirigits als pares i mares i s’han programat conferències. La primera d’aquestes serà precisament aquest dijous dia 20 dins del cicle Xerrades per a famílies. La xerrada “Adolescència i alcohol: què podem fer des de casa?” serà impartida per Otger Amatller, psicòleg especialitzat en atenció i prevenció del consum problemàtic de drogues, a les 17 hores a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics de Formentera.

També s’han preparat diferents píndoles amb missatges de prevenció i conscienciació que es difondran per les xarxes socials i s’ha preparat una campanya publicitària.

En aquest sentit, la formació dels professionals també és una eina molt important i així s’han organitzat jornades de formació en prevenció, informació i formes d’actuar a professionals de l’àmbit no formal que treballa amb adolescents (directors de l’escola d’estiu, monitors de Casal de Joves i esportius i APIMA). La primera serà aquest divendres dia 21. També hi ha xerrades informatives a l’IES a càrrec de la policia tutora i l’educador social sobre l’ordenança que es va aprovar l’any passat.

18 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els clubs de majors de Sant Francesc i Sant Ferran tornen a obrir les portes aquest cap de setmana

foto 2021 clubs majorsEl Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, de Sant Francesc, i el Centre Social i de Majors de Sant Ferran tornen a obrir les portes aquest cap de setmana amb totes les mesures de seguretat sanitària. De moment, els horaris dels clubs de Sant Francesc  i Sant Ferran seran dissabtes i diumenges, 16 a 20 hores.

La vicepresidenta i consellera de Majors del Consell de Formentera, Ana Juan, ha mostrat la seva satisfacció “perquè els nostres majors puguin per fi gaudir de les seves activitats favorites en els clubs, que cal recordar varen ser els primers centres que es varen tancar l’any passat, abans fins i tot de l’estat d’alarma. Ha set un any molt dur i complicat per a tots, però sobretot, per als nostres majors, i crec que ja és hora que tenguin bones notícies: a més, la majoria ja estan vacunats o l’espera de la segona dosi”.

Al nivell 1 que es troba Formentera, els centres de gent gran poden dur a terme la seva activitat habitual amb una reducció de la capacitat màxima habitual en espais interiors del 50 %. L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment, excepte durant el moment precís de la ingesta d’aliments o begudes i les activitats dirigides s’han de fer sempre respectant la distància de seguretat interpersonal ampliada de dos metres. A més, es poden dur a terme en grups d’un màxim de 15 persones en espais exteriors i de 10 persones en espais interiors. Els centres han de disposar també d’aparells mesuradors de CO2.

Treballs de manteniment i millora durant la pandèmia
Durant els mesos que han estat tancats els centres, el Consell, a través de les àrees de Serveis Insulars i Majors, ha fet treballs de pintura, manteniment i reparació. Per exemple, al centre de Sant Ferran es va pintar l’interior de les dependències, es va renovar la instal·lació elèctrica, es varen substituir els tendals de la façana principal i també la tapisseria. D’altra banda, al club de Sant Francesc s’ha pintat l’interior, s’ha ampliat la cuina, s’han fet petites reformes als banys i s’han col·locat penjadors de fusta de paret. Cal recordar que la Casa del Poble de la Mola ja està oberta per als majors des de fa unes setmanes. De moment, el centre des Cap continua tancat.

7 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Joana Frigolé reflexiona sobre ‘El poder de les emocions’ al cicle ‘Xerrada per a famílies’

cartell 2021 xerrades 15 abrilEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que aquest dijous 15 d’abril a les 17 hores torna el cicle “Xerrada per a famílies” amb una conferència de la psicòloga Joana Frigolé, que s’emetrà en directe a través de la pàgina de Facebook del Consell de Formentera.

Joana Frigolé, coach emocional i relacional, oferirà la xerrada “El poder de les emocions: conviure amb el present per crear el futur”. “En aquests moments crus i complicats que ens ha tocat viure, hem pogut aprendre que som resilients i capaços d’afrontar la realitat; a la xerrada parlarem sobre què podem fer per fer-nos la vida més fàcil i posar les emocions a favor nostre”, assenyala Frigolé.

12 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

13 alumnes completen el curs d’integració social i cultural per a estrangers que organitza el Consell de Formentera

foto 2021 curs integUn total de 13 alumnes varen finalitzar ahir el curs d’integració social i cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que enguany hi ha complert 15 edicions. El curs s’ha desenvolupat durant aquest mes de març a l’Escola d’Adults de Formentera i ha comptat amb alumnes residents a l’illa de diferents països d’origen.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, va assistir a l’entrega de diplomes i va felicitar als alumnes “per l’esforç i l’interès” i per la seva participació en aquest curs “vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat”.

Enguany, arran de la covid-19, s’ha limitat el nombre d’assistents d’un curs que ha estat impartit per Dolores Fernández Tamargo, i que entre altres temes ha abordat els valors constitucionals de l’Estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i la igualtat entre homes i dones.

31 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Centre de Dia torna a obrir

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el Centre de Dia ha tornat avui a obrir amb normalitat, després que les sis treballadores assistencials que varen ser contactes estrets d’un usuari del centre, positiu en covid-19, hagin donat negatiu en les proves i hagin complit el període d’aïllament establert per protocol. El centre es va tancar el 25 de febrer, després de conèixer el cas positiu, i es va fer un cribratge entre els usuaris i treballadors, amb resultats tots negatius. Els contactes estrets, per la seva banda, han passat dos proves PCR en aquest període de temps.

A més, cal recordar que tots els usuaris i treballadors del centre ja estan vacunats i que el fet de vacunar evita desenvolupar la malaltia de manera greu.

8 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 42

3

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1