• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Obert el termini per demanar les ajudes al lloguer d'habitatge

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Habitatge, informa que ja s'ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) la convocatòria d'ajudes al lloguer d'habitatges destinades a les persones amb rendes de lloguer fins a un màxim de 1.200 euros al mes. El Consell destina 70.000 euros a aquesta convocatòria. Els interessats tenen quinze dies hàbils a partir de demà, és a dir, fins al 25 d'abril, per sol·licitar les ajudes a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera. El conseller d'Habitatge, Rafael Ramírez, ha recordat que "aquesta és la primera legislatura de la història del Consell en la qual s'han convocat ajudes al lloguer".

A més, el conseller Ramírez ha assenyalat que "per facilitar l'accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera disposa de l'Oficina de l'Habitatge", ubicada a l'àrea de Benestar Social. També es pot fer la consulta i demanar cita prèvia a través del correu electrònic habitatge@conselldeformentera.cat i del número de telèfon 971 32 10 87.

Les ajudes es concedeixen per un màxim de dotze mensualitats i, en tot cas, el període subvencionable comprèn entre el dia 1 de gener i el 31 de desembre de 2022.

30 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii lloguer

Onze persones completen el programa de formació i acompanyament per a l'ocupació a Formentera

foto 2023iii ocupacio laboralEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria i de l'àrea de Benestar Social, ha impulsat el nou programa de formació i acompanyament per a l'ocupació a Formentera què estan completant onze persones de l'illa.

El programa SOIB Orientació Plus té l'objectiu de millorar el perfil professional de col·lectius més vulnerables, de persones que són, fonamentalment, aturades de llarga duració. Pel que fa a la formació, els alumnes han fet 120 hores d'accions d'orientació i acompanyament (tant individuals com grupals). Així, per exemple, han fet tècniques de recerca de feina amb motiu de la Fira d'Ocupació, treballs en equip, desenvolupament d'aspectes personals, preparació per als cursos oficials de català, formació bàsica digital, tallers de lideratge, d'atenció al client, etc. Respecte a la formació, en l'actualitat els alumnes estan fent el curs del nivell A1 d'anglès, de 200 hores i que finalitza el mes de juny.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que "amb aquest programa l'administració ha acompanyat de manera individual i personalitzada els usuaris per facilitar-los la incorporació al mercat laboral". El conseller ha assenyalat, a més, que tots els usuaris que completen el programa també rebran una ajuda de 1.800 €.


29 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Vint-i-un països i comunitats autònomes participen en la Festa Intercultural aquest diumenge a la plaça d'Europa

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, conjuntament amb l'Associació de la Festa Intercultural, presenten la XVIII Festa Intercultural de Formentera que es celebra aquest diumenge 2 d'abril la plaça d'Europa des Pujols des de les 12.30 h.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que la "festa forma part del projecte Formentera Intercultural, que ha nascut amb la intenció d'oferir un espai de reflexió i integració entorn al fet migratori, i que es recupera després de tres anys suspesa per mor de la pandèmia. La festa és el millor exemple de la interculturalitat que tenim a l'illa".

Argentina, Marroc, Itàlia, Indonèsia, Equador, Andalusia, Bolívia, Galícia, Formentera, Catalunya, Colòmbia, Veneçuela, Xile, Alemanya, Castella i Lleó, República Dominicana, València, Romania, Cuba, California (USA) i Brasil són els països i comunitats autònomes que participaran en aquesta edició i que ens permetran viatjar arreu del món.

A partir de les 12.30 h, i fins a les 18.30 h, els infants i joves podran gaudir d'una proposta d'activitats i tallers que inclou castells inflables, jocs tradicionals i d'arreu del món, taller de hamabeads, l'arbre dels desitjos, elaboració de punts de llibres i xapes de les banderes del món, i que conclourà amb una Holi Party.

De les 14.00 h i fins a les 15.30 h podrem assaborir la gastronomia típica de cadascun dels països i comunitats autònomes participants. El nostre paladar podrà viatjar i delectar-se amb les arepas veneçolanes, passant per la coneguda frita de matances de Formentera, el sarmale romanès -exquisits rotllets de col farcits de carn- o la famosa lasanya italiana, entre molts altres. Tot un espectacle d'olors i sabors.

Per amenitzar la jornada, a partir de les 14.45 h gaudirem del ball i la música de la mà de grups locals com la batucada, la salsa cubana o la sonada de gaites. Tot seguit el grup Timba Tumbet ens convidar a ballar amb el seu repertori que inclou txa-txa-txa, cúmbia, son cubano, bolero o bugalú. Com a colofó de la programació musical, la cantant Lia Kali, presentarà en concert el seu primer àlbum, amb composicions pròpies que es mouen dins el R&B, soul, rap i trap.

Reduir la generació de residus
Com a novetat, i per generar la menor quantitat de residus, es penjarà pel recinte un codi QR on es podrà consultar tota la informació de la programació. L'organització recorda que per a la degustació gastronòmica s'hauran d'adquirir xecs, per un import de 5 € els adults, i de 3 € els infants, amb què es lliurarà un equip biodegradable. De tota manera, es convida el públic assistent a portar els seus plats i coberts de casa. També es comptarà amb fonts d'aigua potable al recinte.


28 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii festa intercultural

Xerrada sobre racisme de Moha Gerehou a la Casa del Poble

L'expert en divulgació antiracista Moha Gerehou oferirà dijous 30 de març a les 20 hores a la Casa del Poble de la Mola una xerrada sobre racisme, oberta a tothom, dins de les activitats que s'organitzen amb motiu de Formentera Intercultural. El divendres, Moha Gerehou oferirà una altra xerrada adreçada als alumnes de 5è i 6è de les escoles de l'illa a les 11 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

28 de març de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2023iii xerrada racisme

"La bici de la Lola", un llibre per prevenir l'abús sexual infantil

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, en col·laboració amb l'Editorial Bellaterra, ha editat un llibre dirigit a la prevenció de l'abús sexual infantil. La publicació La bici de la Lola és una creació d'Alba Barbé i Laia Pibernat, amb il·lustracions de Judit Piella, que es presentarà aquest divendres a la sala d'actes del Consell de Formentera, a les 19 hores.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "els contes infantils s'han mostrat com una eina excel·lent per educar a la infància sobre l'abús sexual, i amb aquest objectiu des del Consell de Formentera hem plantejat el projecte".

Per altra banda, les autores faran una activitat de prevenció de l'abús sexual infantil, a les aules de les escoles públiques de Formentera. Aquesta formació anirà dirigida als cursos de 4t, 5è i 6è de primària i es realitzarà els pròxims 12 i 13 de juny.

Els contes infantils són una estratègia molt senzilla, adequada al nivell de desenvolupament psicològic dels infants, a través de la qual se'ls pot ensenyar què és l'abús sexual, en quines formes es manifesta i com detectar-lo a temps. Per això, és important que els pares i els educadors es mantinguin alerta respecte als signes que revelen que un infant ha set víctima d'un abús sexual. Tot i això, també és vital que els ensenyin a detectar aquest tipus de situacions per prevenir-les.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, un de cada cinc infants són víctimes de violència sexual. Concretament a Espanya, entre el 20 % i el 25 % de les nenes i entre el 10 % i el 15 % dels nens pateixen abusos sexuals (Maria Lameiras, 2008).

28 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii bici lola

Més articles...

Pàgina 4 de 61

4

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1