• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Belén Alvite aborda l’adolescència en el cicle ‘Xerrades per a famílies’

cartell 2021 xerrades iiLa pedagoga i directora del Centre d’Estudis i Prevenció de Conductes Addictives (Cepca), Belén Alvite, oferirà aquest dijous 11 de febrer a les 17 hores al canal de Facebook del Consell de Formentera la conferència ‘Adolescència: temps que importa’, dins del cicle ‘Xerrades per a famílies’ que organitza l’àrea de Benestar Social.

Alvite oferirà una sèrie de consells als pares i mares en la xerrada. “Parlaré com a professional i com a mare de dos fills adolescents, perquè tenir cura dels nostres fills, educar-los, atendre’ls i entendre’ls a vegades se’ns fa massa difícil, i més en aquest temps que estam vivint on tot és més complex”, assenyala la directora del Cepca.

8 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera i la Guàrdia Civil reforcen l’atenció a les persones més vulnerables que viuen al camp

foto 2021 persones vulnerablesEl Consell de Formentera informa que al mes de març començarà un nou servei d’atenció als col·lectius més vulnerables, majors, persones dependents o dones víctimes de violència de gènere, que viuen fora dels nuclis urbans de l’illa en cases disseminades. El Grup ROCA de la Guàrdia Civil serà el encarregat de fer visites periòdiques a les persones que així ho sol·liciten i prèviament hagin donat el seu consentiment a través dels serveis socials del Consell.

Aquesta col·laboració es va tractar en una reunió mantinguda aquesta setmana a Formentera que va comptar amb la participació de la vicepresidenta i consellera de Majors, Ana Juan; el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez; el conseller d’Interior, Josep Marí; el capità de la Guàrdia Civil Francisco Javier López Sacido i el tinent Andrés García Valle.

El conseller Rafael Ramírez ha assenyalat que aquest servei de la Guàrdia Civil es complementa amb l’atenció telefònica que es fa des del Consell als majors de 65 anys de Formentera “i els donarà major seguretat. Des de l’àrea de Benestar Social es facilita a la Guàrdia Civil un cens de persones vulnerables, i des de la conselleria d’Interior es proporcionarà la geolocalització dels domicilis d’aquestes persones per poder portar a terme aquest servei”, ha comentat el conseller Ramírez, que s’ha mostrat “molt agraït a la Guàrdia Civil per aquesta col·laboració, que a més aproparà una mica més l’administració al ciutadà”.

Per la seva part, al finalitzar la reunió, el capità de la Guàrdia Civil va manifestar el seu agraïment “per la magnífica col·laboració permanent existent entre aquest Consell Insular i el post de la Guàrdia Civil de Formentera”.

Consells de seguretat i atenció a les persones
Aquestes visites dels agents de la Guàrdia Civil es realitzaran de manera assídua des del mes de març, durant una setmana al mes que romandran a Formentera. A més de comprovar el seu estat, els agents aprofitaran per donar-les diferents consells de seguretat i presentar-los eines com ara l’aplicació telefònica AlertCops, un servei del Ministeri d’Interior, creat per avisar de qualsevol emergència de manera ràpida i senzilla. L’equip ROCA és un grup específic de la Guàrdia Civil que té com a objectiu incrementar la seguretat a les zones rurals.

Al llarg del mes de febrer, les treballadores familiars del Consell, que habitualment atenen les persones majors via telefònica, els informaran d’aquest nou servei per demanar-los el seu consentiment per rebre les visites dels agents de la Guàrdia Civil.

El servei d’atenció telefònica que ofereix el Consell es va iniciar el passat mes de març arran de la situació de confinament, es va reprendre el mes de desembre i fa seguiment de les persones majors de 65 anys de l’illa que no són usuaris habituals dels serveis socials.


6 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Ara més que mai, cuidem les nostres emocions’, la campanya que envia missatges positius als formenterers i formentereres

cartell 2021 emo 1El Consell de Formentera ha creat una campanya de comunicació amb l’eslògan “Ara més que mai, cuidem les nostres emocions”. L’objectiu d’aquesta iniciativa és enviar a la ciutadania de l’illa missatges positius després de gairebé un any de pandèmia. Es difondrà principalment per les xarxes socials i està conformada per cartells i vídeos.

La campanya s’anirà fent pública en les pròximes setmanes, avui es fa la primera entrega amb la difusió del cartell general, que engloba diferents consells, i de dos cartells específics, un per convidar a practicar esport o fer passejos, i un altre per convidar a gaudir de la companyia de les mascotes. Pròximament s’aniran difonent altres cartells amb consells relatius a aprofitar els espais a l’aire lliure, gaudir del temps lliure amb aficions, seguir en contacte amb els éssers estimats o seguir una dieta saludable, entre d’altres.

La campanya també té vídeos, dirigits per Alfredo Montero, i protagonitzats per veïns i veïnes de l’illa que sense obviar la realitat que vivim, ens donen missatges d’ànim, destacant la part positiva de la situació i de viure a una illa com Formentera. El primer vídeo està protagonitzat per un dels referents en el món esportiu de l’illa, Juanjo Escandell.

La presidenta Alejandra Ferrer ha explicat que en aquests moments “sabem que moltes persones estam vivint una situació anímica baixa i és lògic després de tant de temps en aquesta situació plena d’incertesa, que ha capgirat el nostre món”. Per això, des del Consell de Formentera “hem volgut crear aquesta campanya perquè en la mesura del que puguem mirem la part positiva de les coses”, segons ha afegit.

Alejandra Ferrer ha explicat que “viure una pandèmia en un lloc com Formentera amb molt d’espais a l’aire lliure i sense aglomeracions és un dels fets que hem volgut destacar, també la importància de mantenir el contacte social encara que ara sigui a través del telèfon mòbil o de manera telemàtica, o el que ens pot ajudar un bon llibre, una bona dieta o la música, en definitiva són consells per cuidar-nos anímicament per ser el més optimistes possibles i així millorar el nostre benestar i el dels que ens envolten i sobre tot tenir clar que sempre que hem fet sacrificis tots junts ens hem sortit i així serà també aquesta vegada”.

Podeu veure el primer vídeo aquí.


3 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

campanya emocions general 1

campanya emocions individual 1

campanya emocions individual 2

 

El Consell reprèn aquest hivern el servei d’atenció telefònica per a persones majors de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que avui en dia s’està realitzant un seguiment telefònic permanent als majors de 65 anys de Formentera. Aquest servei, que es va iniciar el passat mes de març arran de la situació de confinament, es va reprendre el mes de desembre i en l’actualitat contacta amb 520 persones majors de 65 anys de l’illa que no són usuaris habituals dels serveis socials del Consell.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, destaca que la iniciativa “va funcionar amb èxit durant el confinament” i que han volgut continuar aquest hivern “perquè es tracta d’un dels col·lectius més vulnerables d’aquesta pandèmia i també dels més afectats en aquesta nova normalitat”. “Es tracta de persones grans que estaven fora del circuit de la xarxa de serveis socials, i aquestes trucades serveixen per realitzar seguiment, orientació, oferir suport en cas necessari o, fins i tot, xerrar”, assenyala el conseller Ramírez.

Les treballadores familiars de l’àrea de Benestar Social són les encarregades de realitzar aquestes trucades una vegada al mes per parlar amb els majors.

Servei d’atenció a 25 domicilis de l’illa
Aquest servei d’atenció telefònica forma part del treball que desenvolupa el departament de Servei d’Atenció Domiciliària, que en l’actualitat es continua realitzant a 25 domicilis de Formentera aplicant els protocols establerts de prevenció i actuació en relació amb la covid-19. Aquest servei compta actualment amb una plantilla de 6 treballadores familiars a jornada completa, cada dia de l’any, que ofereixen una prestació dirigida a la cobertura de les necessitats de les persones més vulnerables. El servei inclou un conjunt d’actuacions dutes a terme en el domicili de les persones en situació de dependència, siguin d’atenció domèstica o de la llar, o d’atenció personal.

Segon el conseller de Benestar Social, “el SAD és en aquests moments, una prestació clau per donar resposta a les necessitats bàsiques dels col·lectius especialment vulnerables de Formentera” i ha agraït “l’esforç i la implicació dels treballadors d’aquest servei des del primer dia que es va declarar la pandèmia”.


22 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les ‘Xerrades per a famílies’ aborden l’impacte de l’entorn digital en infants i adolescents

cartell 2021 familes 28GEN‘Massa pantalles’ és el títol de la conferència del cicle ‘Xerrades per a famílies’ que impartirà aquest dijous 28 de gener el psicòleg Jordi Bernabeu Farrús, especialitzat en conductes addictives.

Organitzada per l’àrea de Benestar Social, la xerrada es retransmetrà a les 17 hores pel canal de Facebook del Consell de Formentera i aborda l’impacte de l’entorn digital en infants i adolescents. “La idea és parlar de com prevenir alguns dels usos que poden ser problemàtics i donar les pautes o criteris que ens ajudin a donar respostes i ajudin a evitar-los”, comenta el psicòleg Jordi Bernabeu.

25 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 41

4

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1