• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Consell posa en marxa un programa de gestió emocional als centres escolars adreçat a l'alumnat d'entre 3 i 12 anys

foto 2022 gestio emocionalEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha posat en marxa un programa de gestió emocional adreçat als alumnes d'entre 3 i 12 anys. Aquesta activitat s'està portant a terme des del mes de febrer fins al mes de juny en tres centres de l'illa: el CEIP El Pilar, el CEIP Sant Ferran de ses Roques i el CEIP Mestre Lluís Andreu. Els educadors socials de la Conselleria de Benestar Social de Formentera s'encarreguen d'aquest programa, que es divideix en nou tallers de quatre o cinc sessions cadascun per ser implantats als respectius cursos del segon cicle d'educació infantil i d'educació primària. A més, els continguts s'adapten segons les característiques particulars de cada grup.

23 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera obre un servei d'acolliment familiar de menors en situació de desprotecció

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, posa en marxa un servei de famílies acollidores de menors en situació de desprotecció. Aquest servei d'acolliment familiar, segons ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, té com objectiu que "els menors que es troben sota la tutela pública, puguin ser acollits per una altra família alternativa de manera temporal".

Ramírez ha assenyalat que el Consell "ha incrementat el nombre de professionals al servei de menors, ha projectat una llar d'atenció per atendre als menors de 12 anys en situació de desprotecció; i ara també posa en marxa aquest nou servei; tot amb l'objectiu de garantir l'interès superior dels menors en risc i vulnerabilitat".

"Com administració tenim l'obligació de protegir els nostres menors i consideram que amb aquest servei es pot oferir a les persones menors d'edat el millor entorn familiar possible per créixer", ha assenyalat Ramírez, que, a més, considera que "una família acollidora té l'oportunitat d'estimar, educar i donar seguretat als menors que ho necessiten".

Valoració i formació de les famílies

Les famílies de Formentera que s'adscriguin al programa passaran un procés d'idoneïtat i una formació a càrrec del personal de menors del Consell; aquest equip també acompanyarà les famílies durant l'acolliment. De la mateixa manera, el servei haurà de valorar les sol·licituds en funció de les circumstàncies econòmiques, personals i sociofamiliars, d'acord amb diferents criteris.

A més, aquest programa de famílies acollidores està reglamentat per una normativa que recull les prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores. "Els costos econòmics no han de repercutir negativament en la decisió d'acollir ni en l'atenció que ha de rebre el menor", ha subratllat el conseller.

Per conscienciar i sensibilitzar la població de l'illa i sumar més famílies a l'acolliment de menors, el Consell ha llançat la campanya 'Obre ca teua i creix en família'.

Les persones interessades a participar en aquest servei poden contactar amb l'àrea de Benestar Social del Consell 971 321 271 o al correu electrònic benestarsocial@conselldeformentera.cat.

21 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ca teua

El Pla Insular de Voluntariat inicia una enquesta pública per adaptar-se a les necessitats de l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social i amb el suport de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, està iniciant el procés per redactar i implantar un Pla Insular de Voluntariat a Formentera que posi en valor, promogui i doni suport al voluntariat a l'illa. Per això, s'ha plantejat realitzar un diagnòstic previ, amb la intenció de conèixer la realitat del teixit associatiu, les característiques de les persones voluntàries de l'illa i la perspectiva dels responsables de l'administració pública.

El recull de dades es fa de forma principalment mitjançant qüestionaris anònims, i que serviran per a la recollida d'informació el Pla Insular de Voluntariat de Formentera s'adapti a l'illa tant com sigui possible i que respongui a les necessitats reals.

Els qüestionaris, que es tancaran el pròxim 3 d'abril, estan dirigits tant a persones que desenvolupin l'acció voluntària, com a entitats sense ànim de lucre.

QÜESTIONARI PERSONES VOLUNTÀRIES - DIAGNÒSTIC DEL VOLUNTARIAT A FORMENTERA

QÜESTIONARI ENTITATS DE VOLUNTARIAT - DIAGNÒSTIC DEL VOLUNTARIAT A FORMENTERA


18 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ajudes davant la crisi humanitària a Ucraïna

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el Fons Pitiús de Cooperació ha obert un compte per recollir les aportacions, tant de les institucions com de la ciutadania, per donar suport a la població refugiada a causa de la crisi humanitària a Ucraïna.

El Consell, que en l'actualitat ocupa la vicepresidència del Fons Pitiús, se suma a aquesta iniciativa. "És la millor manera d'assegurar-se que els fons arriben al destí a través d'organitzacions que treballen sobre el mateix terreny i convertits en ajuda real", segons assenyala el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez. D'aquesta manera, el Fons Pitiús ha obert una campanya per donar suport a la població refugiada i es poden fer donacions tant públiques com privades al compte bancari amb el següent codi IBAN : ES21 2056 0015 6420 9145 8527

Els fons recollits en aquest compte es destinaran al suport a municipis que fan frontera amb Ucraïna per tal de dotar-los de recursos per atendre la població refugiada, com ara materials per cobrir les necessitats bàsiques i adaptar infraestructures.


14 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Pla insular sobre l'ús de drogues, pantalles i jocs a Formentera reuneix la comissió participativa i la política

foto 2022 pla droguesEl Pla insular sobre l'ús de drogues, pantalles i jocs a l'illa de Formentera, que està preparant l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, ha reunit avui la comissió participativa i demà ho farà la comissió política, "amb l’objectiu de fer una bona diagnosi, obtenir un major grau de coneixement de la població i aconseguir la implicació dels grups polítics", segons ha destacat el conseller de l’àrea, Rafael Ramírez. En l’actualitat, aquest Pla es troba en procés d'elaboració i marcarà les estratègies i accions a desplegar pels pròxims quatre anys en els àmbits educatiu, familiar, de lleure i comunitari.

La comissió participativa, que ha estat dinamitzada pel personal de la Fundació Salut i Comunitat, és primordial per fer una bona diagnosi i, sobretot, per un bon compliment del Pla un cop ja realitzat per part de tots els agents implicats. La comissió està formada per personal tècnic de diferents àmbits i administracions i la població en general que vulgui participar-hi, i s'ha procurat potenciar els col·lectius o persones més relacionades amb la temàtica, com ara les entitats juvenils. Per a la realització de la diagnosi, també s'han realitzat enquestes adreçades, d'una banda, a la població general i, d'altra banda, als adolescents escolaritzats a l'IES Marc Ferrer per tal de conèixer la realitat sobre el consum de substàncies i l'ús de les TIC.

Comissió política

D'altra banda, com a novetat en l’elaboració d’aquest Pla, demà es reunirà la comissió política formada per la presidenta del Consell, Ana Juan, el secretari i els portaveus dels grups polítics amb representació al ple del Consell de Formentera. Aquesta comissió, com ha destacat el conseller Ramírez, "té la funció de marcar els límits i les potencialitats durant el procés d'elaboració del Pla i donar resposta a les propostes del document final per validar-lo políticament".

9 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 52

5

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1