• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Centre de Dia reobre les portes el dilluns 15 de febrer

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el dilluns 15 de febrer el Centre de Dia reobre les portes i reprèn l’activitat amb totes les mesures de seguretat establertes al nivell 4 reforçat d’alerta sanitària en el qual es troba Formentera.

El centre romandre tancat des del passat 4 de gener per motius de seguretat sanitària; i ara es procedirà a la seva obertura una vegada que s’ha portat a terme la vacunació de tots els usuaris i els treballadors i treballadores, i ha transcorregut el període establert de 10/15 dies des de la segona vacuna, que es va realitzar el passat dia 5 de febrer.

Durant els dies que el centre va romandre tancat el servei s’ha adaptat a les necessitats dels usuaris i s’ha ofert de manera individualitzada amb cita prèvia. El Centre de Dia de Formentera reprendrà l’activitat amb 25 dels 33 usuaris que en l’actualitat tenen plaça assignada. La resta d’usuaris romanen als seus domicilis de manera voluntària.

Cal recordar que a l’entrada de l’usuari al servei es prendran totes les mesures de seguretat que recomana l’autoritat sanitària i es farà un control estricte (rentat de mans, temperatura, mascareta, distanciament...). El centre, a més, proporciona a l’usuari el material de protecció recomanat.


11 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Segona entrega de la campanya ‘Ara més que mai, cuidem les nostres emocions’

cartell 2021 ara mes 1Avui us fem arribar la segona entrega de la campanya “Ara més que mai, cuidem les nostres emocions”. Aquesta vegada la protagonista del vídeo és Elena Lisbona, una infermera que des de fa 17 anys viu a Formentera. En el vídeo Elena, tot i la situació que està vivint, ens envia un missatge positiu que val la pena tenir en compte. A més, avui es fan públics dos cartells més de la campanya, un que convida a aprofitar els espais a l’aire lliure i altre que convida a mantenir el contacte amb els éssers estimats, bé sigui a través d’una telefonada o de manera telemàtica.

Amb aquests materials des del Consell de Formentera es vol animar a la població de l’illa a tenir actituds positives que els ajudin a cuidar les seves emocions i les dels que els envolten. Durant aquest moment de pandèmia en que hi ha moltes coses que no es poden fer, la campanya posa en valor les que sí que podem continuar fent.

Podeu veure el vídeo a la web de YouTube del Consell de Formentera.

La pròxima setmana es farà la tercera entrega. Recordem que la campanya es difon principalment per xarxes i missatgeria.

10 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Belén Alvite aborda l’adolescència en el cicle ‘Xerrades per a famílies’

cartell 2021 xerrades iiLa pedagoga i directora del Centre d’Estudis i Prevenció de Conductes Addictives (Cepca), Belén Alvite, oferirà aquest dijous 11 de febrer a les 17 hores al canal de Facebook del Consell de Formentera la conferència ‘Adolescència: temps que importa’, dins del cicle ‘Xerrades per a famílies’ que organitza l’àrea de Benestar Social.

Alvite oferirà una sèrie de consells als pares i mares en la xerrada. “Parlaré com a professional i com a mare de dos fills adolescents, perquè tenir cura dels nostres fills, educar-los, atendre’ls i entendre’ls a vegades se’ns fa massa difícil, i més en aquest temps que estam vivint on tot és més complex”, assenyala la directora del Cepca.

8 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera i la Guàrdia Civil reforcen l’atenció a les persones més vulnerables que viuen al camp

foto 2021 persones vulnerablesEl Consell de Formentera informa que al mes de març començarà un nou servei d’atenció als col·lectius més vulnerables, majors, persones dependents o dones víctimes de violència de gènere, que viuen fora dels nuclis urbans de l’illa en cases disseminades. El Grup ROCA de la Guàrdia Civil serà el encarregat de fer visites periòdiques a les persones que així ho sol·liciten i prèviament hagin donat el seu consentiment a través dels serveis socials del Consell.

Aquesta col·laboració es va tractar en una reunió mantinguda aquesta setmana a Formentera que va comptar amb la participació de la vicepresidenta i consellera de Majors, Ana Juan; el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez; el conseller d’Interior, Josep Marí; el capità de la Guàrdia Civil Francisco Javier López Sacido i el tinent Andrés García Valle.

El conseller Rafael Ramírez ha assenyalat que aquest servei de la Guàrdia Civil es complementa amb l’atenció telefònica que es fa des del Consell als majors de 65 anys de Formentera “i els donarà major seguretat. Des de l’àrea de Benestar Social es facilita a la Guàrdia Civil un cens de persones vulnerables, i des de la conselleria d’Interior es proporcionarà la geolocalització dels domicilis d’aquestes persones per poder portar a terme aquest servei”, ha comentat el conseller Ramírez, que s’ha mostrat “molt agraït a la Guàrdia Civil per aquesta col·laboració, que a més aproparà una mica més l’administració al ciutadà”.

Per la seva part, al finalitzar la reunió, el capità de la Guàrdia Civil va manifestar el seu agraïment “per la magnífica col·laboració permanent existent entre aquest Consell Insular i el post de la Guàrdia Civil de Formentera”.

Consells de seguretat i atenció a les persones
Aquestes visites dels agents de la Guàrdia Civil es realitzaran de manera assídua des del mes de març, durant una setmana al mes que romandran a Formentera. A més de comprovar el seu estat, els agents aprofitaran per donar-les diferents consells de seguretat i presentar-los eines com ara l’aplicació telefònica AlertCops, un servei del Ministeri d’Interior, creat per avisar de qualsevol emergència de manera ràpida i senzilla. L’equip ROCA és un grup específic de la Guàrdia Civil que té com a objectiu incrementar la seguretat a les zones rurals.

Al llarg del mes de febrer, les treballadores familiars del Consell, que habitualment atenen les persones majors via telefònica, els informaran d’aquest nou servei per demanar-los el seu consentiment per rebre les visites dels agents de la Guàrdia Civil.

El servei d’atenció telefònica que ofereix el Consell es va iniciar el passat mes de març arran de la situació de confinament, es va reprendre el mes de desembre i fa seguiment de les persones majors de 65 anys de l’illa que no són usuaris habituals dels serveis socials.


6 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Ara més que mai, cuidem les nostres emocions’, la campanya que envia missatges positius als formenterers i formentereres

cartell 2021 emo 1El Consell de Formentera ha creat una campanya de comunicació amb l’eslògan “Ara més que mai, cuidem les nostres emocions”. L’objectiu d’aquesta iniciativa és enviar a la ciutadania de l’illa missatges positius després de gairebé un any de pandèmia. Es difondrà principalment per les xarxes socials i està conformada per cartells i vídeos.

La campanya s’anirà fent pública en les pròximes setmanes, avui es fa la primera entrega amb la difusió del cartell general, que engloba diferents consells, i de dos cartells específics, un per convidar a practicar esport o fer passejos, i un altre per convidar a gaudir de la companyia de les mascotes. Pròximament s’aniran difonent altres cartells amb consells relatius a aprofitar els espais a l’aire lliure, gaudir del temps lliure amb aficions, seguir en contacte amb els éssers estimats o seguir una dieta saludable, entre d’altres.

La campanya també té vídeos, dirigits per Alfredo Montero, i protagonitzats per veïns i veïnes de l’illa que sense obviar la realitat que vivim, ens donen missatges d’ànim, destacant la part positiva de la situació i de viure a una illa com Formentera. El primer vídeo està protagonitzat per un dels referents en el món esportiu de l’illa, Juanjo Escandell.

La presidenta Alejandra Ferrer ha explicat que en aquests moments “sabem que moltes persones estam vivint una situació anímica baixa i és lògic després de tant de temps en aquesta situació plena d’incertesa, que ha capgirat el nostre món”. Per això, des del Consell de Formentera “hem volgut crear aquesta campanya perquè en la mesura del que puguem mirem la part positiva de les coses”, segons ha afegit.

Alejandra Ferrer ha explicat que “viure una pandèmia en un lloc com Formentera amb molt d’espais a l’aire lliure i sense aglomeracions és un dels fets que hem volgut destacar, també la importància de mantenir el contacte social encara que ara sigui a través del telèfon mòbil o de manera telemàtica, o el que ens pot ajudar un bon llibre, una bona dieta o la música, en definitiva són consells per cuidar-nos anímicament per ser el més optimistes possibles i així millorar el nostre benestar i el dels que ens envolten i sobre tot tenir clar que sempre que hem fet sacrificis tots junts ens hem sortit i així serà també aquesta vegada”.

Podeu veure el primer vídeo aquí.


3 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

campanya emocions general 1

campanya emocions individual 1

campanya emocions individual 2

 

Més articles...

Pàgina 5 de 42

5

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1